Tupperware Blog: 2010. július

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Tupperware rajongók hírei - 2010. július

Sajtos sonkás pulykamell.

 

Felolvasztom a margarint, a kiklopfolt pulykamell egyik oldalát megsütöm  mesterszakács serpenyőben, majd megfordítom. Ráfektetem a gépsonkát, majd a sajtot. Ha a sajt megolvadt lapáttal veszem ki és rakom a tányérra. Zölségkörettel tálalom.ízlés szerint  lehet a húst fűszerezni.

network.hu

  

 

Csirke citromos-mézes marinádban

4 személyre

» 2 nagy csirkemell
» 2 ek. méz
» 2 dl citromlé
» 2 ek. olaj
» 1 ek. szójaszósz
» 1 ek. friss gyömbér
» 1 citrom reszelt héja
» 1 fokhagyma
» olaj

A csirkemellett kicsontozzuk, így négy részt kapunk, amelyeket egy tálba teszünk. A mézet kicsit megmelegítjük, majd hozzáadjuk a citromlevet, a szójaszószt, az olajat, a gyömbért, a citromhéjat,
és a fokhagymát, amelyet előzőleg  kombipréssel összepréselünk.

Tovább 

 

Bazsalikomos csirkecsíkok
 3-4 személyre

» 1kg csirke mellfilé
» 1 evőkanál vegeta
» 4 gerezd fokhagyma
» 1db kígyó uborka
» 3db friss paradicsom
» 1 fej saláta
» 250g feta sajt

A csirke mell filét csíkokra vágjuk ,vegatával összekeverjük.és mesterszakács serpenyőbe tesszük . kb 10 percig pirítjuk.Ha megvagyunk törjük rá a fokhagymát.Közben készítsük el a salátát.A zöldségeket kockázzuk össze olívaolajjal locsoljuk meg és tegyük rá a lepirított csirke mell csíkokat.Pici reszelt sajtot is tehetünk rá.

Tovább 

network.hu

 Hozzávalók 3-4 főre: 1 ek zsiradék, 3  zsenge karalábé,2 db újrépa, só, bors, ételízesítő, 1 pohár  tejföl, 1 csokor petrezselyem
Hozzávalók a galuskához: 1 tojás, 3 púpos ek liszt,  só, friss petrezselyem,ha szükséges,pici víz.

 


A karalábét meghámozzuk, és a hasáb és kockavágóval  kis kockákra vágjuk.
A zsiradékon elkezdjük dinsztelni a vékony karikára vágott répával, sózzuk, borsozzuk.
Fedő alatt félpuhára pároljuk,megszórjuk fél kanál liszttel,
majd felöntjük 1,2 l vízzel, és felforraljuk.Hozzáadjuk az ételízesítőt kevés pirosaranyat.

Tovább 

network.hu

 Hozzávalók 4 személyre:

 

·         50 dkg csirkemáj

·         1 l lecsó

·         2 fej vöröshagyma

·         fél tubus gulyáskrém

·         pirospaprika

·         olaj

·         őrölt bors

·         2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A hagymát konyhai mindenttudóba összevágjuk. és mesterszakács serpenyőben  kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, összekeverjük, ezután tesszük bele a lecsót, majd a gulyáskrémet,fokhagymát,borsot.

Tovább 

network.hu

 Avokádókrém

Hozzávalók:

2 nagy érett avokádó, 1 közepes fej hagyma, 1 nagy paradicsom, 2 citrom leve, 2 evőkanál majonéz.

 Padlizsánkrém

Hozzávalók:
1 nagyobb padlizsán, olívaolaj, citromlé, só, bors,fokhagyma,vöröshagyma,mustár.

A padlizsánt forró sütőben süsd meg,kb 1-1,5 óra. a belsejét kapard ki. ha kihült,ízesítsd  fokhagymával, sóval, borssal,vöröshagymával,mustárral. Locsold meg kevés olívaolajjal és egy fél citrom levével, majd az egészet a konyhai mindenntudóba a pengékkel keverd össze.Piritóssal tálald,paradicsommal.

Utolsó hozzászólás

Markovicsné Éva üzente 14 éve

Kriszti!
Átírtam a padlizsánkrémet,mert a hagyma,mustár kimaradt.

Kéksajtos-körtés dip

Hozzávalók:
10 dkg márványsajt, 1 körte hámozva, 1-2 kanál Philadelphia sajt, só, bors.

 Kapros-lazacos mártogatós

Hozzávalók:
100 g krémsajt, 3 evőkanál joghurt, 100 g füstölt lazac felaprítva, egy csokor kapor.

 Snidlinges-fokhagymás dip

Hozzávalók:
100 g krémsajt, 3 evőkanál joghurt, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál  snidling, fél kiskanál citromlé, kevés bors.

Konyhai mindenttudóba tesszük a fokhagymát,snidlinget,összevágjuk,hozzáadjuk a sajtot,joghurtot,citrom levet,sót,borsot,és tovább keverjük.

Elkészítési idő,kb 3 perc.Piritóssal kínáljuk.

Sonkás zöldségtorta

Hozzávalók: 20-20 dkg gépsonka és baconszalonna felkockázva,1 csomag, fagyasztott leveles tészta, 1dl tejföl, 2 dl tejszín, 1-1 ek vaj,2 tojás, 50 dkg vegyes zöldség felkockázva fagyasztott, vagy friss) Díszítéshez: pl. koktélparadicsom, pfefferoni paprika, sajt stb. Fűszerek: 1 gerezd, összezúzott fokhagyma, tárkony, bazsalikom, oregáno.
Elkészítés: Amíg a tészta kienged: Vajon zöldségeket megpárolni. Szalonnát saját zsírjában a sonkával megpirítani.

Tovább 

Ananászos pulykamellfilé UltraPluszban

* Hozzávalók:

1 tasak gyorsrizs 12 perces
1 dl tejszín
1 dl víz
30 dkg pulykamellfilé
1/2 doboz darabolt ananász
10 dkg trappista sajt
2 dkg margarin

* Elkészítés:

Az UltraPlusz edényt a margarinnal kikenem, beleöntöm a rizst (tasak nélkül), rárakom a csíkokra vágott pulykamell filét, majd a tejszínt és a vizet. Ízlés szerint meghintem sóval. Mikrohullámú sütőben 10 percig 800 wattal párolom ezután meghintem az ananásszal, majd a reszelt sajttal és visszahelyezem a mikroba 2 percig 600 wattal ráolvasztom a sajtot.

Tovább 

 

Almatorta sütés nélkül.

Hozzávalók:

·         1 kg alma

·         babapiskóta

·         2 csomag vaníliás pudingpor

·         4,5 dl víz

·         cukor

·         fahéj

·         citromlé

·         tejszín

·         szilikon hercegnő forma.

Elkészítés:

A lereszelt almát puhára pároljuk 2 dl vízben. A pudingporokat elkeverjük 2,5 dl vízben, és az almára öntjük. Sűrűsödésig főzzük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

ez nagyon finom....:)

Tovább 

network.hu

 Lime-os túrótorta sütés nélkül.

 

Hozzávalók

 

·         25 dkg darált háztartási,vagy győri édes  keksz.

·         17 dkg olvasztott sütőmargarin

·         2 teáskanál méz

·         50 dkg túró (legjobb a házi)

·         2 dl tejszín

·         8-10 dkg porcukor

·         2 csomag vaníliás cukor

·         1,5 db lime

·         fél citrom

·         1 csomag tortazselé

·         2 evőkanál cukor

Elkészítés:

A  kekszet az olvasztott margarinnal és a mézzel összekevertem, és jó alaposan belenyomkodtam a szilikon hercegnő formába.

Tovább 

 

Ananászos csirkemell

Hozzávalók:

kb. 4 csirkemell filé, 1 doboz darabolt ananászkonzerv, 2 dl tejszín, 2 – 3 evőkanál étolaj, kb. 3 evőkanál liszt, só, bors, ízlés szerint

Elkészítése:

Kis tálban a lisztet, sót, borsot összekeverjük. Ebbe forgatjuk a csíkokra vágott csirkemellet. A mikro edénybe tesszük az olajat és átforgatjuk benne a lisztes csirkét. Ezután 5 percig 700 watton pároljuk – megkeverjük, ráöntjük az ananászkonzervet a levével együtt tovább pároljuk 5 percig 700 watton.

Tovább 

Mikroplusz (sós)

 

Gombaleves

Hozzávalók:

1 kis fej hagyma, 3 evőkanál étolaj, 2 közepes sárgarépa, 1 kisebb vékony fehérrépa, 5 szál petrezselyem, 4-5 fej tenyérnyi nagyságú gomba, 1 evőkanál liszt, csipetnyi pirospaprika, 1 mokkáskanál só

Elkészítése:

A hagymát lereszelve az étolajon 2 percre fedővel 600 watton megpároljuk. Ezután a vékony karikákra vágott sárgarépát, fehér répát és petrezselymet hozzátesszük és 3 percre 600 watton a mikróba tesszük.

Tovább 

Szilikon bonbonka

 

Keleti csemege:

Hozzávalók:

25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 3 egész tojás, 2 evőkanál kakaó, 2 csomag vaníliás cukor, 1 csomag vaníliás pudingpor.

Elkészítés:

A hozzávalókat gőz felett összefőzzük, majd 10 dkg durvára tört diót és 1 csomag összetört ostyát vagy háztartási kekszet, és 10 dkg rumba áztatott mazsolát belekeverünk. Az elkészült tésztából kis gombócokat formálunk, és a bonbonkába nyomkodjuk.

 

Raffaelló

1 csomag pudingot, 5 evőkanál cukrot, 3 dl tejjel felfőzzük.

Tovább 

 Finomságok

 

Pávaszem

Hozzávalók:

7 tojás, 22 dkg porcukor, 15 dkg RAMA, 4 evőkanál liszt, 5 evőkanál kakaó, 1 csomag vaníliás cukor, 2 dl tej, 1 db étcsokis tortabevonó

Elkészítése:

Tészta:

6 tojássárgáját, 12 dkg porcukrot habosra verünk. Hozzáadunk 3 evőkanál kakaót, 2 evőkanál lisztet, 1 mokkáskanál szódabikarbónát. Végül a 6 tojás habját kizsírozott, lisztezett tepsin sütjük. Sütés után a tésztát porcukorral meghintett gyúrólapra csavarjuk.

Tovább 

Szilikon Hercegnő receptek

 

A szilikon formák és a gázsütő

 

A gázsütők legkisebb fokozata általában 160 C-os hőmérsékletnek felel meg, és nnen minden fokozat + 20 C-ot

Jelent. Ez természetesen típustól függ, ami a sütő használati utasításában megtalálható, de bármely gázszerelő szakember meg is tudja ezt mondani. Ez azt jelenti, már kb. 4-es fokozaton a sütő eléri a 220 C hőmérsékletet – amennyit a szilikon formák bírnak! Tehát ha valaki a 8 fokozatú gázsütőjét maximumon használja, számíthat a formán égési nyomokra!

Tovább 

Szilikon Király receptek

Farkas tamásné zsuzsi gyűjtötte össze a recepteket,Párkányiné Marcsi elküldte nekünk.Köszönjük.

 

A szilikon formák és a gázsütő

 

A gázsütők legkisebb fokozata általában 160 C-os hőmérsékletnek felel meg, és nnen minden fokozat + 20 C-ot.

Jelent. Ez természetesen típustól függ, ami a sütő használati utasításában megtalálható, de bármely gázszerelő szakember meg is tudja ezt mondani. Ez azt jelenti, már kb. 4-es fokozaton a sütő eléri a 220 C hőmérsékletet – amennyit a szilikon formák bírnak!

Tovább 

Spagetti  ahogy én szeretem.

Hozzávalók:

1 csomag spagetti/én 5 felé töröm/

2 fej  vöröshagyma/apróra vágva/

3-4 gerezd  fokhagyma

20 dkg jó húsos kolozsvári szalonna/pici vékony csíkokra vágva/

20-30 dkg párizsi/vékony csíkokra vágva/

1 cs bolognai szósz.

1 doboz gomba/apróra vágva/

2 dl paradicsomlé

pici csípős piros arany,őrölt bors,2 dl víz.

Kevés olajon megdinszteljük a vöröshagymát,rátesszük a szalonnát,kb 2 perc után a gombát,majd beleszórjuk a párizsit.

Tovább 

network.hu

 szilikon sütőlap receptek

 

 

Piskóta tekercs

Hozzávalók:

4 db tojás, 4 csapott evőkanál porcukor, 4 púpozott evőkanál finomliszt, 1 késhegynyi szódaikarbóna, 1 pici só, 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A tojást szétválasztjuk. A Mérőmixbe a tojásfehérjét és a porcukrot habbá verjük. Ezután a tojássárgájával tovább keverjük, amíg kemény nem lesz. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával és a sóval. Lisztszóró segítségével egyenletesen és finoman a masszához keverjük.

Tovább 

Tésztasaláták

 

Tészta főzése

Hozzávalók a tésztához:

½ kg csavaros Gyermelyi tészta, 3 pár karikára vágott virsli, 1 csapott evőkanál só, ½ dl olaj

Elkészítése:

A tésztát, a virslit beletesszük a tálalómesterbe, teleöntjük a tálat lobogó forró vízzel, rátesszük a sót, az olajat és összekeverjük. A tálra rátesszük a fedelét és kb. 15 perc múlva megkeverjük, s ha jó, akkor leszűrjük, ha nem akkor még néhány percet hagyjuk. Közben elkészítjük a kiválasztott öntetet és azzal tálaljuk.

Tovább 

Sós receptek a TUPPERWARE formázó edényekhez

 

Tavaszi zöldséges túró

Hozzávalók:

0.5 kg túró, 2 tejföl, 1 csomag zselatin, 1 db zöldpaprika, 1 db uborka vagy fél kígyóuborka, snidling, új hagyma zöldje, póréhagyma zöldje

Elkészítése:

A zöldségeket apró kockára vágjuk, összekeverjük a túróval. A zselatint a tejfölben elkeverjük, megmelegítjük-forralni nem szabad! Amikor hűlni kezd, belekeverjük a zöldséges túróba, sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük.

Tovább 

 

Sajtfondü

 

A sajtfondü alapja mindig sajt, kevés fehérbor, cseresznyepálinka, fokhagyma és kenyér. A sajtok fajtái és a fűszerek adják a végtelen variációs lehetőséget. A sajtfondü elronthatatlan, és garantált sikert érünk el vele. Egyetlen fontos szabály van, amiről nem szabad elfeledkeznünk: sajtfondü mellé mindig bort igyunk vagy – ha vezetünk - meleg teát. A vizet, ásványvizet, üdítőt felejtsük el. Hogy miért? Képzeljük el, ahogy ez a finom, folyékony, meleg sajt megérkezik a gyomrunkba.

Tovább 

Fagyicsoda receptek

 

A legegyszerűbb fagylalt

A boltokban kapható dr. Oetker fagylaltport a használati utasításban leírtak szerint Mix-fix-ben

összerázzuk. Formákba töltjük, fagyasztjuk. Tej helyett használhatunk tejszínt is

 

COLA-fagylalt

2 dl Colát egy kávéskanál porcukorral felforralunk, lehűtjük, és formákba töltjük

 

Szörp-fagyi

Bármilyen szörpöt formákba tölthetünk, utána fagyasztjuk

 

Joghurt fagylalt

Bármilyen gyümölcsöt szétnyomkodunk, összekeverjük egy evőkanál cukorral és egy pohár joghurttal.

Tovább 

MIX - FIX receptek

 

FONTOS TUDNIVALÓ :Minden mixelés esetén  a folyadékot kell először a Mix - Fix edénybe tölteni !

                                                  Tető : a Mix - Fix saját teteje / 1,5 dl /

 


FAGYIK, PALACSINTA

 

Csokifagyi

1 pohár tejszín, 2 ek. Nutella /csokis mogyorókrém /, 1 egész tojás.

Jól összerázzuk, és formában kifagyasztjuk.

 

Vaníliafagyi

3 tojás sárgája, 2 ek. vaníliacukor, 1 pohár habbá vert tejszín.

Tovább 

Farkas Tamásné Zsuzsi összeállítása.

Feltétek tésztához.

 

Mexikói spagetti

Hozzávalók: 

25 dkg mexikói zöldségkeverék, 25 dkg csemegekukorica, 5 dkg RAMA, só, bors, ételízesítő, zöldség zöldje, 10 dkg párizsi, 10 dkg olasz szalámi, 10 dkg gépsonka, füstölt kolbász vagy sonka, 2 dl tejföl

Elkészítése:

A mexikóit és a kukoricát margarinon puhára pároljuk. Ízlés szerint fűszerezzük, hozzáadjuk a zöldség zöldjét. Ha puha a zöldség, beletesszük az apró kockára vágott felvágottakat.

Tovább 

Farkas Tamásné Zsuzsi Gyűjtötte össze a recepteket.

Szilikon Muffin receptek

 

                A Muffinnak (ejtsd: máffin) két típusa létezik, az angol és az amerikai. A hagyományos angol Muffin könnyű kerek kicsi és lapos, élesztős tésztából készül, melyet télen félbevágva megpirítva vajjal vagy lekvárral kínálnak a forró tea mellé. Az amerikai Muffin tésztája sütőporos, reggelire vagy vacsora mellé kínálják.

Amerikai módszerek muffinkészítéshez:

1.

Tovább 

Mikroplusz (édes)

 

Vaníliakrém

Hozzávalók: 2 csomag vaníliás pudingpor, 10 dkg cukor + 2 dkg cukor (por), 1/2 l víz, 3 db tojásfehérje

Elkészítés: 3 dl vizet a Mikroplusz edényben 10 dkg cukorral felforralunk, de előtte a cukrot feloldjuk a vízben (2 * 2 perc), majd 2 dl vízben a Mix-fix segítségével a 2 csomag pudingport simára keverjük. Ha a víz felforrt, a pudingot beleöntjük és elkeverjük, majd a mikróba téve megfőzzük (2 perc). Közben 2 dkg cukorral kemény habot verünk a tojásfehérjéből, 1 percre a mikróba téve egy kicsit megfőzzük.

Tovább 

Szilikon kuglóf receptek

 

A szilikon formák és a gázsütő

 

A gázsütők legkisebb fokozata általában 160 C-os hőmérsékletnek felel meg, és nnen minden fokozat + 20 C-ot

Jelent. Ez természetesen típustól függ, ami a sütő használati utasításában megtalálható, de bármely gázszerelő szakember meg is tudja ezt mondani. Ez azt jelenti, már kb. 4-es fokozaton a sütő eléri a 220 C hőmérsékletet – amennyit a szilikon formák bírnak! Tehát ha valaki a 8 fokozatú gázsütőjét maximumon használja, számíthat a formán égési nyomokra!

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu