Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Sajtos sonkás pulykamell.
Felolvasztom a margarint, a kiklopfolt pulykamell egyik oldalát megsütöm mesterszakács serpenyőben, majd megfordítom. Ráfektetem a gépsonkát, majd a sajtot. Ha a sajt megolvadt lapáttal veszem ki és rakom a tányérra. Zölségkörettel tálalom.ízlés szerint lehet a húst fűszerezni.
Csirke citromos-mézes marinádban
4 személyre
» 2 nagy csirkemell
» 2 ek. méz
» 2 dl citromlé
» 2 ek. olaj
» 1 ek. szójaszósz
» 1 ek. friss gyömbér
» 1 citrom reszelt héja
» 1 fokhagyma
» olaj
A csirkemellett kicsontozzuk, így négy részt kapunk, amelyeket egy tálba teszünk. A mézet kicsit megmelegítjük, majd hozzáadjuk a citromlevet, a szójaszószt, az olajat, a gyömbért, a citromhéjat,
és a fokhagymát, amelyet előzőleg kombipréssel összepréselünk.
|
|
Bazsalikomos csirkecsíkok
3-4 személyre
» 1kg csirke mellfilé
» 1 evőkanál vegeta
» 4 gerezd fokhagyma
» 1db kígyó uborka
» 3db friss paradicsom
» 1 fej saláta
» 250g feta sajt
A csirke mell filét csíkokra vágjuk ,vegatával összekeverjük.és mesterszakács serpenyőbe tesszük . kb 10 percig pirítjuk.Ha megvagyunk törjük rá a fokhagymát.Közben készítsük el a salátát.A zöldségeket kockázzuk össze olívaolajjal locsoljuk meg és tegyük rá a lepirított csirke mell csíkokat.Pici reszelt sajtot is tehetünk rá.
14 éve | Markovicsné Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók 3-4 főre: 1 ek zsiradék, 3 zsenge karalábé,2 db újrépa, só, bors, ételízesítő, 1 pohár tejföl, 1 csokor petrezselyem
Hozzávalók a galuskához: 1 tojás, 3 púpos ek liszt, só, friss petrezselyem,ha szükséges,pici víz.
A karalábét meghámozzuk, és a hasáb és kockavágóval kis kockákra vágjuk.
A zsiradékon elkezdjük dinsztelni a vékony karikára vágott répával, sózzuk, borsozzuk.
Fedő alatt félpuhára pároljuk,megszórjuk fél kanál liszttel,
majd felöntjük 1,2 l vízzel, és felforraljuk.Hozzáadjuk az ételízesítőt kevés pirosaranyat.
14 éve | Markovicsné Éva | 0 hozzászólás
· 50 dkg csirkemáj
· 1 l lecsó
· 2 fej vöröshagyma
· fél tubus gulyáskrém
· pirospaprika
· olaj
· őrölt bors
· 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A hagymát konyhai mindenttudóba összevágjuk. és mesterszakács serpenyőben kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, összekeverjük, ezután tesszük bele a lecsót, majd a gulyáskrémet,fokhagymát,borsot.
14 éve | Markovicsné Éva | 0 hozzászólás
14 éve | Markovicsné Éva | 1 hozzászólás
Padlizsánkrém
Hozzávalók: 1 nagyobb padlizsán, olívaolaj, citromlé, só, bors,fokhagyma,vöröshagyma,mustár.
A padlizsánt forró sütőben süsd meg,kb 1-1,5 óra. a belsejét kapard ki. ha kihült,ízesítsd fokhagymával, sóval, borssal,vöröshagymával,mustárral. Locsold meg kevés olívaolajjal és egy fél citrom levével, majd az egészet a konyhai mindenntudóba a pengékkel keverd össze.Piritóssal tálald,paradicsommal.
14 éve | Markovicsné Éva | 0 hozzászólás
Kéksajtos-körtés dip
Hozzávalók: 10 dkg márványsajt, 1 körte hámozva, 1-2 kanál Philadelphia sajt, só, bors.
Kapros-lazacos mártogatós
Hozzávalók: 100 g krémsajt, 3 evőkanál joghurt, 100 g füstölt lazac felaprítva, egy csokor kapor.
Snidlinges-fokhagymás dip
Hozzávalók: 100 g krémsajt, 3 evőkanál joghurt, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál snidling, fél kiskanál citromlé, kevés bors.
Konyhai mindenttudóba tesszük a fokhagymát,snidlinget,összevágjuk,hozzáadjuk a sajtot,joghurtot,citrom levet,sót,borsot,és tovább keverjük.
Elkészítési idő,kb 3 perc.Piritóssal kínáljuk.
14 éve | Markovicsné Éva | 0 hozzászólás
Sonkás zöldségtorta
Hozzávalók: 20-20 dkg gépsonka és baconszalonna felkockázva,1 csomag, fagyasztott leveles tészta, 1dl tejföl, 2 dl tejszín, 1-1 ek vaj,2 tojás, 50 dkg vegyes zöldség felkockázva fagyasztott, vagy friss) Díszítéshez: pl. koktélparadicsom, pfefferoni paprika, sajt stb. Fűszerek: 1 gerezd, összezúzott fokhagyma, tárkony, bazsalikom, oregáno.
Elkészítés: Amíg a tészta kienged: Vajon zöldségeket megpárolni. Szalonnát saját zsírjában a sonkával megpirítani.
14 éve | Markovicsné Éva | 1 hozzászólás
Almatorta sütés nélkül.
Hozzávalók:
· 1 kg alma
· babapiskóta
· 2 csomag vaníliás pudingpor
· 4,5 dl víz
· cukor
· fahéj
· citromlé
· tejszín
· szilikon hercegnő forma.
Elkészítés:
A lereszelt almát puhára pároljuk 2 dl vízben. A pudingporokat elkeverjük 2,5 dl vízben, és az almára öntjük. Sűrűsödésig főzzük.
Lime-os túrótorta sütés nélkül.
Hozzávalók
· 25 dkg darált háztartási,vagy győri édes keksz.
· 17 dkg olvasztott sütőmargarin
· 2 teáskanál méz
· 50 dkg túró (legjobb a házi)
· 2 dl tejszín
· 8-10 dkg porcukor
· 2 csomag vaníliás cukor
· 1,5 db lime
· fél citrom
· 1 csomag tortazselé
· 2 evőkanál cukor
Elkészítés:
A kekszet az olvasztott margarinnal és a mézzel összekevertem, és jó alaposan belenyomkodtam a szilikon hercegnő formába.
14 éve | Markovicsné Éva | 0 hozzászólás
Ananászos csirkemell
Hozzávalók:
kb. 4 csirkemell filé, 1 doboz darabolt ananászkonzerv, 2 dl tejszín, 2 – 3 evőkanál étolaj, kb. 3 evőkanál liszt, só, bors, ízlés szerint
Elkészítése:
Kis tálban a lisztet, sót, borsot összekeverjük. Ebbe forgatjuk a csíkokra vágott csirkemellet. A mikro edénybe tesszük az olajat és átforgatjuk benne a lisztes csirkét. Ezután 5 percig 700 watton pároljuk – megkeverjük, ráöntjük az ananászkonzervet a levével együtt tovább pároljuk 5 percig 700 watton.
14 éve | Markovicsné Éva | 0 hozzászólás
Mikroplusz (sós)
Gombaleves
Hozzávalók:
1 kis fej hagyma, 3 evőkanál étolaj, 2 közepes sárgarépa, 1 kisebb vékony fehérrépa, 5 szál petrezselyem, 4-5 fej tenyérnyi nagyságú gomba, 1 evőkanál liszt, csipetnyi pirospaprika, 1 mokkáskanál só
Elkészítése:
A hagymát lereszelve az étolajon 2 percre fedővel 600 watton megpároljuk. Ezután a vékony karikákra vágott sárgarépát, fehér répát és petrezselymet hozzátesszük és 3 percre 600 watton a mikróba tesszük.
14 éve | Markovicsné Éva | 0 hozzászólás
Szilikon bonbonka
Keleti csemege:
Hozzávalók:
25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 3 egész tojás, 2 evőkanál kakaó, 2 csomag vaníliás cukor, 1 csomag vaníliás pudingpor.
Elkészítés:
A hozzávalókat gőz felett összefőzzük, majd 10 dkg durvára tört diót és 1 csomag összetört ostyát vagy háztartási kekszet, és 10 dkg rumba áztatott mazsolát belekeverünk. Az elkészült tésztából kis gombócokat formálunk, és a bonbonkába nyomkodjuk.
Raffaelló
1 csomag pudingot, 5 evőkanál cukrot, 3 dl tejjel felfőzzük.
14 éve | Markovicsné Éva | 0 hozzászólás
Finomságok
Pávaszem
Hozzávalók:
7 tojás, 22 dkg porcukor, 15 dkg RAMA, 4 evőkanál liszt, 5 evőkanál kakaó, 1 csomag vaníliás cukor, 2 dl tej, 1 db étcsokis tortabevonó
Elkészítése:
Tészta:
6 tojássárgáját, 12 dkg porcukrot habosra verünk. Hozzáadunk 3 evőkanál kakaót, 2 evőkanál lisztet, 1 mokkáskanál szódabikarbónát. Végül a 6 tojás habját kizsírozott, lisztezett tepsin sütjük. Sütés után a tésztát porcukorral meghintett gyúrólapra csavarjuk.
Szilikon Hercegnő receptek
A szilikon formák és a gázsütő
A gázsütők legkisebb fokozata általában 160 C-os hőmérsékletnek felel meg, és nnen minden fokozat + 20 C-ot
Jelent. Ez természetesen típustól függ, ami a sütő használati utasításában megtalálható, de bármely gázszerelő szakember meg is tudja ezt mondani. Ez azt jelenti, már kb. 4-es fokozaton a sütő eléri a 220 C hőmérsékletet – amennyit a szilikon formák bírnak! Tehát ha valaki a 8 fokozatú gázsütőjét maximumon használja, számíthat a formán égési nyomokra!
Szilikon Király receptek
Farkas tamásné zsuzsi gyűjtötte össze a recepteket,Párkányiné Marcsi elküldte nekünk.Köszönjük.
A szilikon formák és a gázsütő
A gázsütők legkisebb fokozata általában 160 C-os hőmérsékletnek felel meg, és nnen minden fokozat + 20 C-ot.
Jelent. Ez természetesen típustól függ, ami a sütő használati utasításában megtalálható, de bármely gázszerelő szakember meg is tudja ezt mondani. Ez azt jelenti, már kb. 4-es fokozaton a sütő eléri a 220 C hőmérsékletet – amennyit a szilikon formák bírnak!
Spagetti ahogy én szeretem.
Hozzávalók:
1 csomag spagetti/én 5 felé töröm/
2 fej vöröshagyma/apróra vágva/
3-4 gerezd fokhagyma
20 dkg jó húsos kolozsvári szalonna/pici vékony csíkokra vágva/
20-30 dkg párizsi/vékony csíkokra vágva/
1 cs bolognai szósz.
1 doboz gomba/apróra vágva/
2 dl paradicsomlé
pici csípős piros arany,őrölt bors,2 dl víz.
Kevés olajon megdinszteljük a vöröshagymát,rátesszük a szalonnát,kb 2 perc után a gombát,majd beleszórjuk a párizsit.
szilikon sütőlap receptek
Piskóta tekercs
Hozzávalók:
4 db tojás, 4 csapott evőkanál porcukor, 4 púpozott evőkanál finomliszt, 1 késhegynyi szódaikarbóna, 1 pici só, 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojást szétválasztjuk. A Mérőmixbe a tojásfehérjét és a porcukrot habbá verjük. Ezután a tojássárgájával tovább keverjük, amíg kemény nem lesz. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával és a sóval. Lisztszóró segítségével egyenletesen és finoman a masszához keverjük.
14 éve | Markovicsné Éva | 0 hozzászólás
Tésztasaláták
Tészta főzése
Hozzávalók a tésztához:
½ kg csavaros Gyermelyi tészta, 3 pár karikára vágott virsli, 1 csapott evőkanál só, ½ dl olaj
Elkészítése:
A tésztát, a virslit beletesszük a tálalómesterbe, teleöntjük a tálat lobogó forró vízzel, rátesszük a sót, az olajat és összekeverjük. A tálra rátesszük a fedelét és kb. 15 perc múlva megkeverjük, s ha jó, akkor leszűrjük, ha nem akkor még néhány percet hagyjuk. Közben elkészítjük a kiválasztott öntetet és azzal tálaljuk.
Sós receptek a TUPPERWARE formázó edényekhez
Tavaszi zöldséges túró
Hozzávalók:
0.5 kg túró, 2 tejföl, 1 csomag zselatin, 1 db zöldpaprika, 1 db uborka vagy fél kígyóuborka, snidling, új hagyma zöldje, póréhagyma zöldje
Elkészítése:
A zöldségeket apró kockára vágjuk, összekeverjük a túróval. A zselatint a tejfölben elkeverjük, megmelegítjük-forralni nem szabad! Amikor hűlni kezd, belekeverjük a zöldséges túróba, sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük.
14 éve | Markovicsné Éva | 0 hozzászólás
Sajtfondü
A sajtfondü alapja mindig sajt, kevés fehérbor, cseresznyepálinka, fokhagyma és kenyér. A sajtok fajtái és a fűszerek adják a végtelen variációs lehetőséget. A sajtfondü elronthatatlan, és garantált sikert érünk el vele. Egyetlen fontos szabály van, amiről nem szabad elfeledkeznünk: sajtfondü mellé mindig bort igyunk vagy – ha vezetünk - meleg teát. A vizet, ásványvizet, üdítőt felejtsük el. Hogy miért? Képzeljük el, ahogy ez a finom, folyékony, meleg sajt megérkezik a gyomrunkba.
14 éve | Markovicsné Éva | 0 hozzászólás
Fagyicsoda receptek
A legegyszerűbb fagylalt
A boltokban kapható dr. Oetker fagylaltport a használati utasításban leírtak szerint Mix-fix-ben
összerázzuk. Formákba töltjük, fagyasztjuk. Tej helyett használhatunk tejszínt is
COLA-fagylalt
2 dl Colát egy kávéskanál porcukorral felforralunk, lehűtjük, és formákba töltjük
Szörp-fagyi
Bármilyen szörpöt formákba tölthetünk, utána fagyasztjuk
Joghurt fagylalt
Bármilyen gyümölcsöt szétnyomkodunk, összekeverjük egy evőkanál cukorral és egy pohár joghurttal.
MIX - FIX receptek
FONTOS TUDNIVALÓ :Minden mixelés esetén a folyadékot kell először a Mix - Fix edénybe tölteni !
Tető : a Mix - Fix saját teteje / 1,5 dl /
Csokifagyi
1 pohár tejszín, 2 ek. Nutella /csokis mogyorókrém /, 1 egész tojás.
Jól összerázzuk, és formában kifagyasztjuk.
Vaníliafagyi
3 tojás sárgája, 2 ek. vaníliacukor, 1 pohár habbá vert tejszín.
14 éve | Markovicsné Éva | 0 hozzászólás
Farkas Tamásné Zsuzsi összeállítása.
Feltétek tésztához.
Mexikói spagetti Hozzávalók: 25 dkg mexikói zöldségkeverék, 25 dkg csemegekukorica, 5 dkg RAMA, só, bors, ételízesítő, zöldség zöldje, 10 dkg párizsi, 10 dkg olasz szalámi, 10 dkg gépsonka, füstölt kolbász vagy sonka, 2 dl tejföl Elkészítése: A mexikóit és a kukoricát margarinon puhára pároljuk. Ízlés szerint fűszerezzük, hozzáadjuk a zöldség zöldjét. Ha puha a zöldség, beletesszük az apró kockára vágott felvágottakat.
Farkas Tamásné Zsuzsi Gyűjtötte össze a recepteket.
Szilikon Muffin receptek A Muffinnak (ejtsd: máffin) két típusa létezik, az angol és az amerikai. A hagyományos angol Muffin könnyű kerek kicsi és lapos, élesztős tésztából készül, melyet télen félbevágva megpirítva vajjal vagy lekvárral kínálnak a forró tea mellé. Az amerikai Muffin tésztája sütőporos, reggelire vagy vacsora mellé kínálják. Amerikai módszerek muffinkészítéshez: 1.
14 éve | Markovicsné Éva | 0 hozzászólás
Mikroplusz (édes)
Vaníliakrém
Hozzávalók: 2 csomag vaníliás pudingpor, 10 dkg cukor + 2 dkg cukor (por), 1/2 l víz, 3 db tojásfehérje
Elkészítés: 3 dl vizet a Mikroplusz edényben 10 dkg cukorral felforralunk, de előtte a cukrot feloldjuk a vízben (2 * 2 perc), majd 2 dl vízben a Mix-fix segítségével a 2 csomag pudingport simára keverjük. Ha a víz felforrt, a pudingot beleöntjük és elkeverjük, majd a mikróba téve megfőzzük (2 perc). Közben 2 dkg cukorral kemény habot verünk a tojásfehérjéből, 1 percre a mikróba téve egy kicsit megfőzzük.
14 éve | Markovicsné Éva | 0 hozzászólás
Szilikon kuglóf receptek
A szilikon formák és a gázsütő
A gázsütők legkisebb fokozata általában 160 C-os hőmérsékletnek felel meg, és nnen minden fokozat + 20 C-ot
Jelent. Ez természetesen típustól függ, ami a sütő használati utasításában megtalálható, de bármely gázszerelő szakember meg is tudja ezt mondani. Ez azt jelenti, már kb. 4-es fokozaton a sütő eléri a 220 C hőmérsékletet – amennyit a szilikon formák bírnak! Tehát ha valaki a 8 fokozatú gázsütőjét maximumon használja, számíthat a formán égési nyomokra!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás