Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Markovicsné Éva | 2 hozzászólás
Vörösboros marhapörkölt
Hozzávalók:
· 1 kg marhahús /lábszár a legjobb/
· 50 dkg vöröshagyma
· 3 gerezd fokhagyma
· 1 evőkanál pirospaprika
· kis darab erős paprika
· só
· bors
· 2 dl jó vörösbor
· 1 kiskanál kömény
· 1 zöldpaprika
· 1 nagyobb paradicsom hámozva, magozva
· leheletnyi kakukkfű és majoranna
Elkészítés:
A húst közepes kockákra vágjuk A hagymát a konyhai mindenttudóba felaprítjuk.
14 éve | Markovicsné Éva | 0 hozzászólás
Hamis Tiramisu.Madai Jánosné receptje.
2 cs. vaniliás puding port ugy csinálom hogy 1L helyett 8dl VIZZEL (nem elirás) készitem 6dl felfőzök 2dl be beleteszek 8 ek cukrot és mix-fixben össze keverem és a forro vizbe öntve sürüre főzöm. ha kihült belekeverek 2 nagypohát tejfölt és a többi mint a hagyományosnél kávéba áztatott piskota rétegezve a krémmel. tetejére reszelt csoki v. kakaopor. én a nagy elegancia tálba szoktam tenni nagyon mutatós. mire lefényképeztem volna elfogyott.....:)
|
|
14 éve | Markovicsné Éva | 0 hozzászólás
Gyors csokihab
Hozzávalók:
250 g tejszín, 50 g cukor, 1 evőkanál valódi kakaó, mandulalikőr tetszés szerint
Elkészítése:
Tegyük a tejszínt a cukorral a Konyhai Mindenttudóba a keverő betéttel, és keverjük kemény habbá. Tegyük hozzá a kakaóport, és ízesítsük a likőrrel.
Madai Jánosné Melinda receptje
14 éve | Markovicsné Éva | 0 hozzászólás
UltraPro-ban sült kenyérrecept:
60 dkg liszt, 1 db. Főtt, burgonya áttörve, 3 dkg élesztő, 2-3 dl tej, 5 dkg Rama, 3 kanál olaj
és 2 kávéskanál só.
Elkészítés:
A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, összekeverjük a lisztet, margarint, olajt és a burgonyát, majd beleöntjük a felfutatott élesztőt. Jól átdolgozzuk( ha még kívánja a tészta, lehet beleönteni langyos tejet, a jó kidolgozáshoz) Kelesztőben kelesztjük.
14 éve | Markovicsné Éva | 0 hozzászólás
TÖMÖREBB BELEZETÜ MINT A BOLTI, VISZONT NEM MORZSÁLÓDIK ,LAKTATOBB.HOSSZÚ PÜSPÖKKENYÉR FORMÁBA SÜTÖTTEM,75DK FINOM LISZTBŐL,1,5DL VIZBŐL,1,5 DL TEJBŐL,4DKG ÉLESZTŐBŐL,10DKG MARGARINBÓL,1 EVŐKANÁL SÓ, EBBŐL A MENNYISÉGBŐL NEKEM LETT EGY 1,30DKG-OS KENYEREM. PRÓBÁLD KI BIZTOS TETSZENI FOG.NEM TART TOVÁBB MINT EGY FÁNKOT KISÜTNI.AMIKOR MEGKELT,MÉGEGYSZER ÁTKEKELL GYÚRNI UJRA KELESZTENI ÉS FORMÁZNI,MEHET A SÜTŐBE.
Marsáné Márti receptje.
Gondolom ez a mennyiség 2 szilikon király formához elég.
Spagetti citromos csirkével
Elkészítés kb 30 perc.
hozzávalók 4 főre
• 25 dkg csirkemell filé
• 1 lilahagyma
• 2 evőkanál vaj
• 2 dl csirkehúsleves ,készíthetjük 1 leves kockából,vagy vegetából is.
• 25 dkg spagetti
• 1 tk cukor
• 1 tk finomra vágott friss gyömbér ,ha nincs akkor szárított
• 1 citrom
• olíva olaj
• fél csokor petrezselyem
elkészítés
1. A citromot nagyon vékonyan meghámozzuk és vékony csíkokra vágjuk.
Makaróni felfújt besamel szósszal
előkészület: 30 perc
• sütés: 45 perc
hozzávalók 4 főre
A tésztás-darált húsos keverékhez:
• 300 g makaróni tészta
• 3 ek vaj
• 300 g darált hús
• 2 kockákra vágott hagyma
• 2 hámozott paradicsom, kockákra vágva
• só
• frissen őrölt bors
• 150 ml zöldségleves
• petrzselyem finomra vágva
• kakukkfű
A besamel szószhoz:
• 3 ek vaj
• 6 ek liszt
• 250 ml tej
• só
• 1 felvert tojás
• 1 ek cukor
Ezenkívül:
• vaj (a tál kikenéséhez)
• 100 g reszelt sajt
elkészítés
1.
14 éve | Markovicsné Éva | 0 hozzászólás
Rakott brokkoli
• előkészület: 15 perc
• sütés: 25 perc
hozzávalók 4 főre
• 20 dkg juhtúró
• 2 dl tejföl
• 10 dkg natúr krémsajt
• 1 kk őrölt szerecsendió
• 10 dkg reszelt sajt
• 2 tojás
• só
• őrölt bors
• 2 dkg margarin
• 1 kg brokkoli (pucolás után)
elkészítés
1. A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük.
2. Forrásban lévő, sós vízben kb. 10 perc alatt félpuhára főzzük. Ha kész, alaposan lecsepegtetjük.
14 éve | Markovicsné Éva | 0 hozzászólás
Villámgyors bagett
előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
hozzávalók 2 főre
• 20 dkg sima liszt
• 10 dkg teljes kiőrlésű liszt (pl. rozs, tönkölybúza)
• 2,5 dkg friss élesztő
• só
• +kevés meleg víz, amennyit felvesz
tetejére
• tojássárga
• magok ízlés szerint (lenmag, szezámmag, szotyi, tökmag stb.)
elkészítés
1. Az élesztőt 1 dl langyos vízbe morzsoljuk (nem kell futtatni).
2. A lisztet kelesztő tálba szitáljuk, hozzáadunk magokat ízlés szerint, kevés sót és az élesztős vizet hozzáadva kemény
tésztát gyúrunk.
14 éve | Markovicsné Éva | 0 hozzászólás
Zöldséges rakott tészta
előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
hozzávalók 4 főre
• 25 dkg fagyasztott mexikói zöldségkeverék
• 50 dkg penne
• 10 dkg trappista sajt
• ételízesítő
• bors
• só
Sajtmártáshoz:
• 10 dkg trappista sajt (lehet füstölt sajt is)
• 2 púpos ek liszt
• 2-3 dl tej
• olaj
• 2-3 ek tejföl (nem fontos)
• fokhagyma granulátum
• szerecsendió
• só
• bors
Tepsibe:
• olaj
• zsemlemorzsa
elkészítés
1.
14 éve | Markovicsné Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
· 1 fej hagyma
· 5-6 gerezd fokhagyma
· 20 dkg ementáli sajt
· 10 dkg camembert sajt
· 1 liter tej
· 10 dkg vaj
· 3 evőkanál liszt
· 2 evőkanál olívaolaj
· só
· bors
· szerecsendió
· kevés vágott snidling
· 4 kiscipó
Elkészítés:
Az olíva olajat felhevítem a vajjal mesterszakács főzőedényben.
14 éve | Markovicsné Éva | 0 hozzászólás
Tonhal saláta
Hozzávalók:
· 1 tonhal konzerv
· 1 doboz kukorica
· 2-3 paradicsom
· 15 dkg trappista sajt
· 1 fej lilahagyma
· só
· bors
Elkészítés:
A tonhalat lecsepegtetjük. A hagymát, a sajtot és a paradicsomot apró kockára vágjuk. Elegancia tálba tesszük, majd hozzáadjuk a kukoricát és a tonhalat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Fokhagymás pirítóssal tálaljuk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás