Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Markovicsné Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:turmixolt eper vagy málna,joghurt vagy tejföl,2 csomag étkezési zselatin.
Elkészítése:A turmixolt epret mikróba megmelegítem,maxi mixbe összerázom 2 ek zselatinnal.Hidegvízzel kiöblítem a desszertes gyűrűt,beleöntöm az epret.Fagyasztóba teszem,mert ott hamarabb dermed.Addig megmelegítem a tejfölt,vagy joghurtot,teszek hozzá cukrot,ezt is maxi mixbe összerázom 2 ek zselatinnal.Ha megdermedt az eper ráöntöm,visszateszem a fagyasztóba.A maradék epret és a maradék tejfölt összekeverem,melegítem,és ehez is teszek 2 ek zselatint,ezt megint ráöntöm,ha megdermedt az előző.
Hozzávalók:
· 1 egész csirkemell
· 2 sárgarépa
· 1 fehérrépa
· 1 zellergumó
· 1 karalábé
· 30 dkg zöldborsó
· 1 hagyma
· 2 gerezd fokhagyma
· 1 kiskanál szárított tárkony
· 1 kiskanál szárított petrezselyem
· 2 dl főzőtejszín
· 1 citrom leve
· ételízesítő
· só
· bors
· pici zsír vagy olaj
· 1 marék csiga tészta
Elkészítés:
A csirkemellet kicsontozzuk, lebőrözzük és kis kockákra felvágjuk.
|
|
Barackos clafoutis (tejes pite)
Hozzávalók:
· 3 db tojás
· 2 dl tej
· 4 dkg cukor
· 12 dkg liszt
· 2 csomag vaníliás cukor
· mézes fűszerkeverék
· 1 mokkáskanál sütőpor
· 20 dkg babapiskóta
· 10 dkg sütőmargarin
· 5 dkg mogyoró
· sárgabarack
Elkészítés:
A babapiskótát jól összemorzsoljuk, hozzákeverjük a darált mogyorót, majd az olvasztott margarinnal összegyúrjuk (ha nem áll össze, pici tejet önthetünk hozzá).
14 éve | Markovicsné Éva | 0 hozzászólás
Juhtúrós-sajtos muffin
Hozzávalók:
· 15 dkg juhtúró
· 10 dkg füstölt sajt
· 10 dkg trappista sajt
· 2 tojás
· 15 dkg finomliszt
· 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
· 1 dl olaj
· 1 pohár natúr joghurt
· 1 csomag sütőpor
· 1 teáskanál szódabikarbóna
· ízlés szerint só, fehérbors
Elkészítés:
Összekeverem a nedves és a száraz hozzávalókat.
14 éve | Markovicsné Éva | 0 hozzászólás
Meleg tészták.
Palacsinta.
5 darab.
1 darab súlya: 5 dkg.
Energiatartalma: 730 kJ/175 kcal.
Szénhidrát: 18,6 g, ebből glukonon:0 g.
Hozzávalók:
• 12 dkg rétesliszt,
• 1 tojás,
• 1,8 dl tej,
• 1 csipetnyi só.
• A sütéshez másfél evőkanál olaj.
A lisztet az apránként beleöntött tejjel meg a tojással simára keverjük, megsózzuk, és fél órát pihentetjük. Ezután az olajon az ismert módon palacsintákat sütünk belőle, és tetszés szerint töltjük, forrón tálaljuk.
14 éve | Markovicsné Éva | 0 hozzászólás
Algíri krumpli
Hozzávalók 4-5 személyre:
60 dkg burgonya,
6 tojás,
60 dkg gesztenyemassza,
15 dkg vaj,
liszt,
só
A meghámozott krumplit főzd meg Mikroplusz edényben, 1 dl vízben.Törd át, hagyd kihűlni,
keverd hozzá két tojás sárgáját és a gesztenyemasszát, s adj hozzá kevés sót. (A maradék
fehérjét a többi tojással és egy kis sóval habard össze, s tedd félre.)
A jól kikevert masszát Tupperware gyúrólapon nyújtsd ki körülbelül egy centi vastagra, s nagy műanyag pogácsaszaggatóval vagy egy pohár szájával vágj belőle korongokat.
Hozzávalók:50 dkg darált sertéshús, 30 dkg sertésmáj, 3 egész tojás, 3 vízben megáztatott zsemle, 2 fej hagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, pirospaprika, vegeta, 1 kk. citromlé, 1 csipet cukor, petrezselyemzöld, zellerzöld.
A májat, hagymát, fokhagymát, áztatott zsemléket húsdarálón ledarálom.A petrezselyemzöldet és a zellerzöldet apróra vágom.Minden hozzávalót összedolgozok, majd beletöltöm a szilikon király formába.180°C-on 40 percig sütöm.
14 éve | Markovicsné Éva | 0 hozzászólás
Párkányi Leventéné Marcsi küldte nekünk ezeket a finomságokat.
Most, hogy itt van lassan az eper szezon, küldök egy kis epres finomságokat.Én ezeket a recepteket szoktam, - amikor még csináltam! - partiban "tupper" módra átültetni.(Desszertes gyűrű, Szilikon Király, Gyorskeverő, stb termékek felhasználásával.)
A 10 legegyszerűbb epres nyalánkság
Nem minden édesség elkészíthetetlen, kezdő cukrásztanoncoknak is teremhet babér, illetve eper. Pár ügyes mozdulat, egy kevés trükk, és kész is az édes varázslat.
14 éve | Markovicsné Éva | 0 hozzászólás
14 éve | Markovicsné Éva | 0 hozzászólás
A füszervarázst MaryNick oldaláról másoltam.Nagyon sok finomság található az oldalán,órákig tudom nézegetni.Nézzétek meg Ti is,és készítsétek el a finomságokat,amihez gyönyörű képek is vannak.
http://www.marynick.eoldal.hu/cikkek/receptek/receptek
ánizs |
A Földközi-tenger mellékéről számazó illatos növényt már az ókorban is használták az egyiptomiak. Termése 3-5 mm hosszú, szürkésbarna, édesen aromás íző fűszer. A köménymagra emlékeztet, de annál erősebb illatú. |
14 éve | Markovicsné Éva | 0 hozzászólás
Irány a szabadba! :-)Grillekhez való szószok
Paprikás
* 1 piros húsú paprika
* 10 dkg rama
* 1 evők. ajvár
* só, bors
A paprikát megtisztítjuk, kimagozzuk, húsát 8 hosszú csíkra vágjuk.Zsiradék nélkül felforrósítunk egy serpenyőt, megpirítjuk benne a paprika csíkokat.Tányérra tesszük, nedves kendővel letakarjuk és kb. 5 percig pihentetjük.Lehúzzuk a héját és apróra vágjuk.A szobahőmérsékletű margarint simára keverjük a paprikával és az ajvárral, sózzuk, borsozzuk.Hidegre tesszük.
14 éve | Markovicsné Éva | 0 hozzászólás
Leveles vajas tészta-alap recept!
Hozzávalók: 25 dkg rétesliszt, 5 dkg szobahőmérsékletű vaj, 15 dkg jól lehűtött vaj, 1 evőkanál enyhe ecet vagy fél citrom leve, mokkáskanálnyi só, 2 dl víz, a tészta nyújtásához liszt.
Elkészítés: A lisztet deszkára szitáljuk, majd az 5 deka szobahőmérsékletű vajjal összemorzsoljuk, a sót beleszórjuk, az ecetet rálöttyintjük, és fokozatosan a vizet is belegyúrjuk. Közepesen kemény tésztává dolgozzuk, lehetőleg gyorsan, mert a kezünktől a vaj megolvad, és a tészta nem lesz leveles.
14 éve | Markovicsné Éva | 0 hozzászólás
Zöldséges rizottó
Hozzávalók:
* 35 dkg rizs
* 1 fej vöröshagyma
* 1 gerezd fokhagyma
* 20 dkg spenót
* 1 szál répa
* 1 szál zeller
* 1 kis cukkini
* 5 evők. olaj
* 1 dl száraz fehérbor
* 1.2 l zöldségleves kockából
* 1 csokor vágott petrezselyem
* 1/2 csokor vágott snidling
* 1 csipet szárított kakukkfű
* 1 mokk. morzsolt majoranna
* 5 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A Rizsfőző Edénybe beletesszük a megmosott rizst, hozzáaöntjük a bort, 2 evők
14 éve | Markovicsné Éva | 0 hozzászólás
Elkészítése:
A cukrokat habosra keverem a tojások sárgájával, apránként hozzáadom az olajat majd a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát kétfelé osztom, és az egyik felébe belekeverem a kakaóport.
Kivajazott, lisztezett (én szilikon formában sütöttem, ezért nem kell) formába öntöm először a fehér masszát, majd rá a kakaósat, és egy villával köröket rajzolok.
14 éve | Markovicsné Éva | 0 hozzászólás
Elkészítése:
Elkészítése:
14 éve | Markovicsné Éva | 0 hozzászólás
Elkészítése:
A találalómesterben kb. 20-25 perc alatt megfőzzük a spagettit. Közben a virslit az előkészítő késsel felkarikázzuk, a hagymást, a fokhagymást a Konyhai mindenttudóban vagy a Kézi aprító segítségével összevágjuk.
14 éve | Markovicsné Éva | 0 hozzászólás
Elkészítése:
A tojást keményre megfőzzük. Közben a vöröshagymást beletesszük a Konyhai mindenttudóba, és apró kockákra aprítjuk, majd hozzáadjuka vajat és habosra keverjük a mustárral, tejföllel, frissen őrölt feketeborssal, sóval.
A tojást hideg vízbe tesszük, lehámozzuk, kettévágjuk, sárgáját hozzáadjuk a kikevert vajas masszához és addig keverjük, míg szép sima lesz.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu