Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Zöldséges rizottó
Hozzávalók:
* 35 dkg rizs
* 1 fej vöröshagyma
* 1 gerezd fokhagyma
* 20 dkg spenót
* 1 szál répa
* 1 szál zeller
* 1 kis cukkini
* 5 evők. olaj
* 1 dl száraz fehérbor
* 1.2 l zöldségleves kockából
* 1 csokor vágott petrezselyem
* 1/2 csokor vágott snidling
* 1 csipet szárított kakukkfű
* 1 mokk. morzsolt majoranna
* 5 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A Rizsfőző Edénybe beletesszük a megmosott rizst, hozzáaöntjük a bort, 2 evők. olajat, a levest, és betesszük a mikróba.Ha kész, hagyjuk kihűlni.
A Mesterszakács Nagy Nyeles Serpenyőben, a maradék olajon megpirítjuk a felaprított hagymát és a fokhagymát.Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zöldfűszereket, majd beleforgatjuk a zöldségeket, 3 percig pirítjuk, majd lefedve még 3 percig pároljuk.
Ezután a rizst is a zöldségekhez keverjük, sajttal megszórva tálaljuk.
A receptben használt eszközök:
Kolbászos rizstál
Hozzávalók:
* 25 dkg rizs
* 1 szál póréhagyma
* 30 dkg lángolt kolbász
* 3 evők. olaj
* 3 tojás
* 10 dkg reszelt sajt
* 1 evők. mustár
Elkészítés:
A rizst megmossuk és 6 dl vízben a használati utasítás szerint a Rizsfőző Edényben megfőzzük.
A Mesterszakács Nagy Nyeles Serpenyőben az olajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne a karikára vágott hagymát ( zöldjét is felhasználva ) , hozzáadjuk a hosszú csíkokra felvágott kolbászt, ropogósra sütjük.
A tojásokat felütjük, sózzuk, hozzáadjuk a reszelt sajtott, a mustárt és felverjük.A kolbászra öntve azonnal összeforgatjuk a rizzsel, jól átforrósítjuk, hogy a tojás megdermedjen.
Kolbász helyett használhatunk virslit, krinolint is!
A receptben használt eszközök:
Nono gombás rizs receptje! :-)
Hozzávalók:
* 25 dkg rizs
* 30 dkg gomba
* olaj
* só, bors
* 1 szál újhagyma
* 1 gerezd fokhagyma
* 1 csokor frissen aprított petrelyelyemzöld
Elkészítés:
A rizst, a szokásos módon, 6 dl vízzel, a Rizsfőző Edényben megfőzök.
A Mesterszakács Nagy Nyeles Serpenyőben, kevés olajon megfonnyasztom a karikára vágott újhagymát a zöldjével együtt, az apróra vágott fokhagymát is, majd hozzáadom a megtisztított, nagyobb darabokra felszeletelt gombát, sózom, borsozom.Megszórom a petrezselyemzölddel és puhára párolom.
A megfőtt rizst hozzákeverem, fűszerezem, ha kell.
Sült hús mellé kínálom.
A legjobb, ha nem vízzel, hanem húslevessel engedjük fel a rizst.
A receptben használt eszközök:
Mandulás rizses morzsa
Hozzávalók:
* 3 dl tej
* 5 dkg mazsola
* 4 evők. rum
* 15 dkg rizs
* 15 dkg margarin
* 1 evők. cukor
* 2 tojás
* 2 tojásSÁRGA
* 5 dkg lehéjazott mandula
* porcukor
Elkészítés:
A tejet kb. fél dl vízzel, egy csipet sóval felforralunk.
A megmosott rizst a Rizsfőző Edénybe tesszük, ráöntjük a tejet, betesszük a mikróba és kb. 10 percig főzzük, majd utána az edényben hagyjuk megpuhulni.
Habosra keverünk 10 dkg margarint a cukorral, egyenként hozzáadjuk a tojássárgát és a tojásokat.Végül a rumba áztatott mazsolát, utólag a mandulát.Az egészet a rizshez keverjük.
A Mesterszakács Nagy Nyeles Serpenyőben a maradék margarint felforrósítjuk, belesimítjuk a rizsezs masszát és közepes lángon 8-10 percig sütjük az alját, majd villával darabkákra szaggatjuk.
Tálalás:
Porcukorral megszórjuk, almakompóttal kínáljuk.
Ha teszünk félre mandulát, akkor a tetejét is megszórhatjuk vele.
A receptben használt eszközök:
Fogyjunk a rizzsel, fogyjunk a Tupperrel ! :-)
...néhány fogyi recept!
Tavaszi rizstál
Hozzávalók:
* 1 karalábé
* 15 dkg répa
* 1 fej vöröshagyma
* 1 teásk. olaj
* 1 1/2 dl húslé kockából
* 15 dkg rizs
* só, bors
* reszelt sajt
* 1 teásk. apróra vágott snidling
Elkészítés:
A Rizsfőző Edényben megpároljuk a rizst.
Közben az olajon megpároljuk az összeaprított zöldségeket, pár perc után felöntjük a húslével, sózzuk, borsozzuk., fedő alatt 10 perc alatt puhára főzzük.
A rizst a zöldségekkel összeforgatjuk.
Tálalás:
Tetejét reszelt sajttal és összeaprított snidlinggel szórjuk meg.
350 kcal
Currys rizssaláta
Hozzávalók:
* 2 pohár natúr joghurt
* fél gerezd fokhagyma
* só, bors
* curry---ízlés szerint
* 10 dkg pulykamell sonka
* 7 dkg ananász
* 10 dkg rizs
Elkészítés:
A rizst a Rizsfőző Edénybe tesszük, sózzuk, borsozzuk, megfőzzük, kihűtjük, majd lehűtjük.
A joghurtot elkeverjük a zúzott fokhagymával, kevés sóval és borssal, curryval.Hozzáadjuk a csíkokra felvágott sonkát, és a kockára feldarabolt ananászt.
Végül a rizst is elkeverjük benne.
300 kcal
Csirkés rizs
Hozzávalók:
* 4 szál újhagyma
* 3 répa
* 20 dkg spárga
* 10 dkg csirkemellfilé
* 1 teásk. olaj
* 4 dl húslé kockából
* 10 dkg rizs
Elkészítés:
A rizst megfőzzük a Rizsfőző Edénybe, melegen tartjuk.
A Mesterszakács Nyeles Főzőedénybe az olajat forrósítsuk fel, tegyük bele a csíkokra vágott csirkemellet, majd 1-2 evők. húslével futtassuk meg.Ezután adjuk hozzá a felaprított zöldségeket, öntsük fel a maradék húslével.5 percig forraljuk.
A még forró rizshez keverjük, lefedve hagyjuk.
350 kcal
A receptben használt eszközök:
Paradicsomos rizses csirke
Hozzávalók:
* 15 dkg csirkemell
* só, bors
* 1 késhegynyi pestó
* 3 dkg mozzarella
* 1 gerezd fokhagyma
* olaj
* 1 fej vöröshagyma
* 20 dkg paradicsom konzerv
* petrezselyemzöld
* fogvájó
* 10 dkg rizs
Elkészítés:
A rizst a Rizsfőző Edényben megfőzzük, melegen tartjuk.
A csirkemellet bedörzsöljük sóval, borssal.
A pestót összekeverjük a kockára vágott mozzarellával és megtöltjük a csirkemellet.
A két végét fogvájóval összezárjuk.
A Mesterszakács Nyeles Rostonsütőben 1 evők. olajon pirosra sütjük.Kivesszük, majd ugyanebben a serpenyőben 1 evők. olajon megfuttatjuk a finomra összevágott fokhagymát és vöröshagymát.Hozzáadjuk a paradicsomot és fűszerezzük, ízlés szerint, petrezselyemzölddel, hagyjuk kicsit rotyogni.
Ha kész a paradicsomos szószba belekeverjük a rizst.A húst felszeletelve a tetejére helyezzük.
350 kcal
A receptben használt eszközök:
Kókuszos gyümölcsrizs
Hozzávalók:
* 1 evők. kókuszreszelék
* 1 pohár natúr joghurt
* 1 teásk. méz
* 12 dkg rizs
* 7 dkg ananász
* 10 dkg eper
Elkészítés:
A rizst a Rizsfőző Edénybe megfőzzük, kihűtjük.
A joghurtot összekeverjük a kókusszal, a mézzel, majd a rizsbe forgatjuk.
Ezután hozzáadjuk a feldarabolt ananász és az epret.
300 kcal
Wokos spárga
Hozzávalók:
* 25 dkg zöld spárga
* 2 répa
* olaj
* gyömbér
* 1 dl zöldségleves kockából
* 15 dkg rizs
* szójaszósz
Elkészítés:
A rizst megfőzzük a Rizsfőző Edényben , melegen tartjuk.
A Mesterszakács Wokban felforrósítunk 1 evők. olajat, majd rádobjuk a meghámozott, feldarabolt spárgát, a csíkoökra vágott répát, reszelünk bele körömnyi gyömbért, majd kicsit süssük.
Ezután felengedjük a húslével, felforraljuk és beletesszük a megpárolt rizst.
Ízlés szerint szójaszósszal ízesítjük.
350 kcal
A receptben használt eszközök:
Halas tál
Hozzávalók:
* 15 dkg gomba
* olaj
* 12 dkg rizs
* 15 dkg koktél paradicsom
* 15 dkg tengeri halfilé
* citrom
* 1 kisebb vöröshagyma
* só, bors
* petrezselyemzöld
* parmezán
Elkészítés:
A rizst megfőzzük a Rizsfőző Edénybe, majd félre tesszük.
A Mesterszakács Nagy Nyeles Serpenyőben kevés olajat megforrósítunk, majd a felkockázott gombát és az apróra vágott hagymát megpároljuk.
Ha kész, akkor a rizzsel elkeverjük a gombát, és a paradicsomot is beleforgatjuk.
UltraPluszba símítjuk.
A halra csepegtetünk citromot, megszórjuk sóval, borssal, ráfektetjük a rizsre, megszórjuk, ízlés szerint, apróra vágott petrezselyemmel és reszelt parmezánnal.
Előmelegített sütőben, 200 °C-on , 15 perc alatt megsütjük.
350 kcal
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Zöldséges sonkásragu rizzsel.
Rizses hús Mikropjuszban
Thai csirke jázmin rizzsel