Tupperware Blog: 2010. június

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Tupperware rajongók hírei - 2010. június

network.hu

Párkányiné Marcsitól kaptam ezeket a recepteket,megosztom veletek.

 Ultraplusz receptek

 

Csőben sült cukkini

Hozzávalók:

4 kisebb cukkini, szárnyas fűszerkeverék ,30 dkg gomba, ½ csomag petrezselyem, 1 kisebb fej hagyma, 5 dkg vaj, só, bors, zsemlemorzsa, 10 dkg füstőlt sajt, 1 natúr joghurt, 1 tojássárgája.

Elkészítése:

A megmosott cukkinit héjastól, vékonyra karikázzuk, és szárnyas fűszerkeverékkel megszórjuk, majd állni hagyjuk. A gombát, petrezselyemet, hagymát vékonyra szeljük és kevés vajon sóval borssal megpároljuk, félre tesszük kihűlni.

Tovább 

network.hu

Ezeket is Párkányiné Marcsi küldte.

 Ultraplusz lasagne receptek

 

 

Ultraplusz vendégváró

Hozzávalók: 

1 csomag mirelit leveles tészta, 35 dkg csirke vagy pulykamell, 10 dkg szeletelt bacon, 10 dkg karaván vagy trappista sajt, Grill fűszersó (vagy valamilyen szárnyas fűszerkeverék)

Elkészítés:

A leveles tésztát kiolvasztjuk. A csirkemellet megmossuk és a Tupperware Henteskéssel  vékony szeletekre vágjuk az Univerzális vágódeszkán. A grill fűszersóval befűszerezzük a szeleteket és min.

Tovább 

 

Farkas Tamásné összeállítása Nagytarcsa

Konyhai mindentudó

„Gyorsan és ízletesen”

 

A Konyhai Mindentudó egy különösen praktikus konyhai készülék. Minden konyhában nélkülözhetetlen segítőtárs, mely megfelelő alternatívája az elektromos konyhai készülékeknek. A vágóbetét használatával nincs szükség többé időrabló kézi darabolásra. Ez a sokoldalúan bevethető, felhasználóbarát alkotórész másodpercek alatt felaprítja a gyümölcsöket, zöldségeket és fűszereket.

Tovább 

Farkas Tamásné Zsuzsa összeállítása Nagytarcsa

Mikro pároló

 

A Mikro pároló főbb tulajdonságai és előnyei:

 

v  A Mikro pároló három részből áll: egy aljból, egy párolóbetétből és egy tetőből.

v  Az edény mikrohullámú sütőben való párolásra és melegítésre használható, főzésre és sütésre NEM!

v  A Mikro párolóval gyorsan és egyszerűen készíthetünk párolt zöldséget, halat vagy szárnyasokat, amelyek ilyen módon elkészítve zamatosak és egészségesek maradnak.

Utolsó hozzászólás

Markovicsné Éva üzente 13 éve

Ok felteszem a képekhez.

Tovább 

Sós receptek a TUPPERWARE formázó edényekhez

Tavaszi zöldséges túró

Hozzávalók:

0.5 kg túró, 2 tejföl, 1 csomag zselatin, 1 db zöldpaprika, 1 db uborka vagy fél kígyóuborka, snidling, új hagyma zöldje, póréhagyma zöldje

Elkészítése:

A zöldségeket apró kockára vágjuk, összekeverjük a túróval. A zselatint a tejfölben elkeverjük, megmelegítjük-forralni nem szabad! Amikor hűlni kezd, belekeverjük a zöldséges túróba, sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük.

Tovább 

network.hu

Kitől kaptuk a recepteket?Hát persze,hogy Párkányiné Marcsitól.

 Újabb receptek a gyorskelesztőhöz

 

 

Baconos sörkorcsolya

Hozzávalók:

1 kg liszt, 50 dkg kockázott bacon szalonna, 8 dkg sertészsír, 5 dkg élesztő, 7 dl tej, 1 tojás, pici cukor

Elkészítése:

A szalonnát apróra vágjuk és kisütjük. A jól megmelegített tejet a Gyorskelesztőbe öntjük. Hozzáadunk egy pici cukrot, majd beletesszük az élesztőt. Elkeverjük, hozzáadjuk a lisztet, a szalonnát és a zsírt, közepes keménységű tésztává dolgozzuk össze, majd megkelesztjük.

Tovább 

Tejszínes Fokhagymaleves

Hozzávalók: 5 dkg margarin, fél póréhagyma karikázva, 8-10 gerezd fokhagyma, 1db csirkeleves kocka, só, fehérbors, 3 dl tejszín, 10dkg sajt, víz, pirított kenyérkocka.

Elkészítés: A margarint a Mikropluszban megolvasztjuk, beletesszük a póréhagymát és üvegesre pirítjuk. A kombipréssel belenyomjuk a fokhagymát, majd elkeverjük. Felöntjük 1.5l vízzel, beletesszük a leves kockát, sót, fehérborsot és fozzük kb 15 percig, végül beleöntjük a tejszínt.

Tovább 

Gyömbéres csülök

Hozzávalók: 1 kicsontozott sertéscsülök, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3-4 ek. étolaj, 1 dl tejföl, 2 ek liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, 1/2 citrom leve, só, bors, 1 mokkáskanál orölt gyömbér

Elkészítés: A kicsontozott sertéscsülköt kockákra vágom. Olajon megpirítom a konyhagyöngye reszelojén pépesre reszelt vöröshagymát és fokhagymát, majd hozzáadom a felkockázott húst és megpirítom. Sóval, borssal 1 mokkáskanál gyömbérrel és a felaprított petrezselyemzöld felével ízesítem.

Tovább 

Rokkfortos sertéskaraj zöldséges tésztával

Hozzávalók: 4 vastagabb szelet karaj,40 dkg penne (tollszártészta),50 dkg zöldborsó, 2 szál ságarépa, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg márványsajt, 2dl tejszín, 2 dkg liszt, 3 dkg vaj, olaj, 1 csokor petrezselyem, só, bors

Elkészíétse: A tésztát sós vízben a Tálalómesterben megfozzük, majd lecsöpögtetjük. Közben vajon a kockára vágott hagymát a Mikroplusz edényben üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát.

Tovább 

Levesporos Karaj

Hozzávalók: Személyenként 1-1 szelet vékonyra klopfplt karaj, de lehet pulykamell is, 1 zacskó Francia hagymalevespor, legalább 20 dkg gomba, 2dl tejszín, só, bors, vegeta

Elkészítés: A szeletelt karajt klopfolom és Ultraplusz edény aljára fektetem egymás mellé. Megszórom francia hagymalevesporral. Gombát szórok rá felszeletelve. Ismétlem a húst, levesport és a gombát ameddig el nem fogy minden. A legvégén meglocsolom tejszínnel. Lefedve mikróban 750 Watton 3x6 percig fozöm, majd sütoben fedo nélkül bepirítom a tetejét.

Tovább 

Tejszínes diós tarja

Hozzávalók: 6 szelet tarja (nem kell kikloffolni), 1 fej hagyma, 6 szelet bacon szalonna, kolbász karikák, só bors, 2 dl tejszín, 2 dl ketchup, 2 ek.darált dió


Elkészítés: A húsokat sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Az Ultrapluszba két szelet hús közé rakjunk hagyma és kolbász karikákat, és egy szelet bacon szalonnát. A Mix-Fix-ben rázzuk össze a tejszínt, a ketchupot a diót és ezt öntsük rá a húsokra. Az Ultrapluszba süssük tetovel 180-200°C-on 1 órán át.

Tovább 

Cappuccino-s Muffin

Hozzávalók:

4 db tojás,
20 dkg cukor,
20 dkg margarin,
1 teáskanál fahéj,
2 evokanál kakaó,
3 evokanál cappuccino por,
20 dkg liszt,
1 csomag sütopor

Elkészítése

A tojásokat a margarinnal, a cukorral és a fahéjjal habosra keverjük. Majd az elozoleg összekevert lisztet, kakaót, sütoport és cappuccino port hozzáadjuk a masszához. 200 fokos sütoben 20 perc alatt kész.

Tupperware eszközök:
Konyhamuvész Tál,
Szilikon Kevero
Szilikon Muffin Forma

Beküldte: Kardos Eniko, Debrecen

Tovább 

Krumplisaláta, ahogy mi szeretjük


Hozzávalók személyenként: 2 közepes burgonya, 4 vékony szelet szalonna, 1 tojás, 1-2 db savanyú uborka, 30 g majonéz, 60 g tejföl, ízlés szerint só, bors, egy csipet cukor, pár csepp citromlé

Elkészítés: A burgonyát héjában megfozzük, meghámozzuk és apró darabkákra vágjuk. A tojásokat megfozzük, meghámozva azt is apróra vágjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk majd serpenyoben szárazra sütjük és jól lecsepegtetjük. Az uborkát is apró kockákra vágjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

és ilyet :)

Tovább 

Rizses hús a Mikropluszban

Hozzávalók:

1db csirkemell,
1 fej vörös hagyma,
1 fél paradicsom,
1 fél paprika,
1 evokanál olaj,
1 evokanál pirospaprika,
1 evokanál ízvarázs ételizesito,
1 evokanál pirosarany csemege,
5dl rizs/nem gyors rizs/
7,5dl viz.

Elkészítése

A vöröshagymát lereszeljük a tupperware kézireszelon, a csirkemellet kockákra vágjuk, majd mindet egyszerre beleteszünk a Mikroplussz edénybe (vagy UltraPlussz) és 800-900W-on 25percig fozzük. 10 perc pihentetés után fogyasztható.

Tovább 

 

UltraPluszban sült Hagyma

Hozzávalók:
(4 személyre)

1 kg vöröshagyma,
2 dl tejföl,
4 evokanál olaj,
1 evokanál liszt,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál orölt szerecsendió-virág,
1 mokkáskanál törött fekete bors.

Elkészítés:

Gyújtsuk be a sütot. A vöröshagymát hámozzuk meg és deszkán vágjuk egy centi vastag karikákra! Az összes hagymát szórjuk bele az UltraPluszba, majd simítsuk egyforma vastagra a tetejét. Sózzuk meg! A tejfölben keverjük el a lisztet, majd szórjuk bele az összes fuszert.

Tovább 

 

 Thai csirke Jázmin rizzsel

Hozzávalók:

1db csirke mell,
1db sárga répa,
1db cukkini,
1/4 édes káposzta,
1db pritamin paprika,
0,5dl szója szósz,
1 doboz szója csíra (bonduelle)
0,5dl oliva olaj,
1 evokanál ízvarázs,
só,bors,
1 evokanál étkezési keményíto,
2dl víz,

Köret:

6dl jázmin rizs,
9dl víz,
só,bors,olaj

Elkészítése:

A csíkokra vágott csirke mellet oliva olajon a fuszerekkel eggyütt (só,bors,ízvarázs) a wokban 5 percig pároljuk. Hozzátesszük a szója szószt és a csíkokra vágott zöldségeket (használjuk a Julienne-re vágó Zöldséghámozót vagy a Konyhamuvész Szeletelot) és még 5 percig pároljuk, majd hozzátesszük a szója csírát is.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Hűha!

Tovább 

Curris Csirkemell Mikróban

Hozzávalók:

1 közepes hagyma,
50 dkg filézett csirkemell, vagy pulykamell,
1/2 dl étolaj,
só, ételízesíto fuszer ízlés szerint (oregánó, majoranna, bazslikom de olasz fuszerkeverékkel is finom)
1-2 mokkáskanál curri por,
2 dl tejföl,
1 púpozott evokanál liszt.

Elkészítése

A hagymát Konyhagyöngyén lereszeljük. A húst apró kockákra vágjuk, majd a Mikropluszba, vagy az UltraPluszban olajon másfél perc alatt megpároljuk. A hagymát 1-2 percig még a mikróban hagyjukpuhulni.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

VÁÓ! Egyre jobb itt nálad!Szép napot!

Tovább 

network.hu

  

.

Kefires lángos.

Hozzávalók:

 

·         60 dkg liszt

·         4 dl kefir

·        

·         3 dkg élesztő, melyet kevés langyos, cukros tejben kell felfuttatni

·         olaj a sütéshez

Elkészítés:

A hozzávalókat Tupperware óriás kelesztőben alaposan összekeverjük, dagasztjuk  hogy sima tésztát kapjunk.
Hűtőbe tesszük, és 24 óráig hagyjuk állni. A lángost ezután bő, forró olajban kisütjük.

Tetszés szerint tehetünk rá fokhagymás levet, esetleg tejfölt és sajtot.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 17,5 dkg liszt
  • 6 dkg étkezési keményítő
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 3 teáskanál sütőpor
  • 30 dkg málna
  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 2 teáskanál citrom
  • 1 dl joghurt
  • 0,75 dl olaj
  • elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A lisztbe belekeverjük az étkezési keményítőt, a kókuszreszeléket és a sütőport. A málna felét pürésítjük, és összekeverjük a tojással, citromlével, cukorral, a joghurttal és az olajjal. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és a maradék málnát, és a tésztát a formába töltjük.

Tovább 

network.hu

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Száztizenegy új palacsintarecept

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

ReceptekÉDES PALACSINTÁKPalacsintatészta készítése - alaptészta

30 dkg finomlisztet simára keverünk 2 egész tojással, és állandó keverés mellett hozzáöntünk annyi folyadékot, hogy tejszín sűrűségű tésztát kapjunk.

A folyadék lehet tej, fele tej és fele víz vagy szódavíz. Csipetnyi sóval ízesítjük.

Az édes tésztánál egy evőkanál kristálycukrot is adunk hozzá.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu