Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Sós receptek a TUPPERWARE formázó edényekhez
Tavaszi zöldséges túró
Hozzávalók:
0.5 kg túró, 2 tejföl, 1 csomag zselatin, 1 db zöldpaprika, 1 db uborka vagy fél kígyóuborka, snidling, új hagyma zöldje, póréhagyma zöldje
Elkészítése:
A zöldségeket apró kockára vágjuk, összekeverjük a túróval. A zselatint a tejfölben elkeverjük, megmelegítjük-forralni nem szabad! Amikor hűlni kezd, belekeverjük a zöldséges túróba, sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük. A FESZTIVÁL-ba töltjük, és jól kihűtjük.
Orosz hússaláta
Hozzávalók:
1 csirkemell, 2 pár virsli, 3-4 közepes nagyságú burgonya, 25-30 dkg mexikói zöldségkeverék, egy marék kínai kel csíkokra vágva, uborka, retek, lila vagy póréhagyma, 1 dl majonéz, 1 csomag zselatin, 2.5 dl víz.
Elkészítése:
A hozzávalókat sós vízben megfőzzük (kivétel az utóbbi zöldségfélék), apró kockákra vágjuk, kihűlés után összekeverjük. Hozzáadunk 1 dl majonézt, és 1 csomag zselatint, amit 2.5 dl vízben utasítás szerint készítettünk el. Utána fűszerezzük, ki hogyan szereti.
Currys csirkemáj rizottó
Hozzávalók:
50dkg csirkemáj, 15dkg gomba, 20dkg zöldborsó, 2 nagy fej hagyma, 2db piros húsú paprika, 40 dkg rizs, 8-10 dkg margarin, 15 dkg reszelt sajt, curry, majoránna, őrölt feketebors, só,
Elkészítése:
Margarinon megpirítjuk a kockára vágott (reszelt) vöröshagymát. Rátesszük a kockára vágott csirkemájat, felszeletelt gombát. Kicsit később beletesszük a zöldborsót és fűszerezzük.(curry, majoránna, bors, só)
Amikor majdnem megpuhult, hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és a külön, kevés olajon felhevített rizst. Felöntjük forró vízzel, és készre pároljuk, ezután reszelt sajttal elkeverjük. Az elkészült csirkemáj rizottót DESSZERTES GYŰRŰ- be és a DESSZERTES -be préseljük. Kihűlés után tányérba borítjuk, friss salátalevéllel díszítjük.
Csirkesaláta
Hozzávalók
2 közepes csirkemell (0,9-1 kg), 1 kg mexikói zöldségkeverék, 5-6 db alma vagy uborka, 2 db tojás, 2 doboz tejföl, só, bors, porcukor, mustár, citromlé, Kotányi saláta fűszerkeverék, 1 csomag zselatin (25 g).
Elkészítése
A csirkemellekből zöldséggel, sóval, borssal, paprikával, hagymával, babérlevéllel húslevest főzünk. Amikor megfőtt, a húst kockákra vágjuk.
Közben a TÁLALÓMESTERBEN vagy a MIKROPLUSSZBAN megfőzzük a mexikói zöldségkeveréket, majd miután kihűlt összekeverjük a csirkehússal.
Két adag tartárt készítünk a Mix-fixben (olaj, só, tojás, bors, mustár, porcukor, citromlé, Kotányi fűszerkeverék- jó ízes legyen!), és ráöntjük a keverékre. Az almát meghámozzuk, és kockákra vágva belekeverjük a salátába.
A 1,5 dl kihűlt húslevest összerázzuk a Mix-fixben 1 csomag zselatinnal , majd felmelegítjük. Miután langyosra hűlt, összekeverjük a salátával és TUPPERWARE formázó edényekbe töltjük (desszertes gyűrű, desszertes).
Vendégváró szendvics
Hozzávalók
6 db főtt tojás, 20 dkg sonka vagy más felvágott, 4-5 db savanyú uborka, 1 paprika, 1-2 fej lila hagyma, 1 db alma, 2 dl tartármártás, 1 húsleves kocka, 1 dl forró víz, 2 púpozott evőkanál zselatin
Elkészítése
A hozzávalókat apró kockákra vágjuk. A húsleves kockát feloldjuk a vízben. Ebbe belekeverjük a zselatint. Az összes hozzávalót összekeverjük, és a FESZTIVÁL-ban 1-2 óra alatt megdermesztjük. Önálló ételként, szendvicsként kínáljuk.
Májpástétom
Hozzávalók
50 dkg sertésmáj, pici háj vagy szalonna, 2 közepes vöröshagyma, 1 evőkanál zsír, só, bors, 3 főtt tojás
Elkészítése
A hagymát megfuttatjuk zsíron, pici vizet öntünk bele, és hozzáadjuk a máj és háj darabokat. Addig főzzük, amíg a máj véres. Ha kész, langyosra hűtjük, ledaráljuk a főtt tojásokkal együtt, ízlés szerint fűszerezzük. A masszát belenyomkodjuk a FESZTIVÁL -ba.
Sonka koszorú
Hozzávalók:
20 dkg szeletelt sonka /pl.: VITÁL/, 2 db főtt krumpli, 15-20 dkg IGLO zöldborsó, 2 db közepes alma, 1 db főtt sárgarépa /ízlés szerint tehetünk bele más zöldséget is/, 1 pohár tejföl, 1 kis tubus majonéz, pici só, porcukor, kiskanálnyi mustár, őrölt fehérbors, 1 evőkanál étkezési zselatin /ha szeretnénk, hogy tálaláskor szép szeletek legyenek/
A tálaláshoz saláta.
Elkészítése:
A borsót a mikróban megpároljuk, a krumplit, almát, sárgarépát kis kockákra vágjuk. A Desszertes gyűrűt kibéleljük a sonka szeletekkel úgy, hogy egy kicsit fedjék egymást. A tejfölbe belekeverjük a zselatint, és állandó keverés közben melegítjük, de nem forraljuk fel. Amikor kicsit lehűlt, bele keverjük a majonézt, ízesítjük a sóval, cukorral, mustárral, borssal, és a zöldségekkel összekeverjük. Beletöltjük a formába, és lefedve a hűtőbe tesszük.
Tálaláshoz a megmosott leszárított salátalevelekkel a lapos kristályt körbe béleljük, és erre tesszük a sonka koszorút.
Ötlet:
A tálalás könnyebb, ha a Desszertes gyűrűt kinyitjuk, és a fordított salátaleveleket körbe rakjuk úgy, hogy túl érjenek a szélén. Fordítva rátesszük a kristályt, és az egészet egyszerre megfordítjuk. Ezután kiemeljük a tölcsért, és leemeljük a formát.
Sonkabomba
Hozzávalók:
60 dkg főtt-füstölt csülök vagy sonka, 1 evőkanál zselatin, 3 dl tejszín, fűszerek ízlés szerint
Elkészítése:
A húst kétszer megdaráljuk. A zselatint 1 dl vízben felmelegítjük, majd langyosra hűtjük. A tejszínt habbá verjük, a zselatinnal és a darált sonkával összekeverjük. A Fesztiválba töltjük, és hűtőben kocsonyásítjuk. Salátalevélre borítva szeletelve pirítóssal tálaljuk.
Töltött tojás aszpikban
Hozzávalók:
10 tojás, 2 evőkanál tejföl 1 evőkanál citromlé, 1 csomag zselatin (2,5 dkg), 10 dkg gomba, 10 dkg savanyú uborka, 1 db húsleveskocka, petrezselyem zöldje
Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük. Miután kihűltek, megpucoljuk, hosszában kettévágjuk, kivesszük a sárgáját, amit tejföllel, citromlével, petrezselyem zöldjével és sóval kikeverve visszatöltjük a tojásba. A gombát kevés olajon pici hagymával megpároljuk. A tojásokat a Desszertes gyűrűbe tesszük. Közéjük kerül a párolt gomba, és a karikára vágott uborka. Közben a zselatint 0,5 l vízben a leveskockával feloldjuk és felmelegítjük, majd langyosra hűtve a tojásokra öntjük. Ha megdermedt, jöhet a következő réteg. Előételnek tartármártással tálaljuk.
Gyönyörűséges orosz hússaláta
Hozzávalók:
20 dkg főtt csirkemell, 40 dkg krumpli, 20 dkg sárgarépa, 15 dkg zöldborsó, 15 főtt sonka, 1 dl majonéz, 2-3 olajos ringligyűrű, 6 kemény tojás, 20 gr zselatin, Worcester szósz,
1 ek citromlé v. fehér borecet, só, fehér bors
Elkészítése:
A krumplit, sárgarépát Konyhai Mindenttudóban felaprítjuk, utána a zöldségeket kevés sós vízben puhára párolunk (lehet Mesterszakács edényben), dolgozhatunk gyorsfagyasztott franciasaláta alappal (akkor lehet párolni a Tálalómesterben). Én így szoktam készíteni. A puhára párolt zöldségekhez hozzáadjuk a citromlét, vagy borecetet. Lecsepegtetjük, hagyjuk kihűlni, Papírtörlővel leitatjuk a maradék nedvességet. Hozzáadjuk az apró kockára vágott csirkemellet, a főtt sonkát, az elmorzsolt ringlit, néhány csepp Worcester szószt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A kemény tojások gömbölyű végét levágjuk, és a masszába aprítjuk, vagy reszeljük. Gyengén, lazán összekeverjük.
Belekeverjük gyorsan, de alaposan a 2,5 liter vízzel készített zselatint. A massza felét a desszertgyűrűbe simítjuk, bele ültetjük a tojásokat, rásimítjuk a maradék masszát. A formát enyhén az asztalhoz ütögetjük, hogy mindenütt jól kitöltse a massza az edényünket. Az edényt lezárjuk és 4-5 órára hidegre tesszük pihenni.
Ezeket a finomságokat is Párkányiné Marcsi küldte nekünk.Köszönjük!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Túrós torta desszertes gyűrűben
Desszertes gyűrűhöz sós receptek
Desszertes gyűrű receptek