Tupperware: Desszertes gyűrűhöz sós receptek

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Sós receptek a TUPPERWARE formázó edényekhez

 

Tavaszi zöldséges túró

Hozzávalók:

0.5 kg túró, 2 tejföl, 1 csomag zselatin, 1 db zöldpaprika, 1 db uborka vagy fél kígyóuborka, snidling, új hagyma zöldje, póréhagyma zöldje

Elkészítése:

A zöldségeket apró kockára vágjuk, összekeverjük a túróval. A zselatint a tejfölben elkeverjük, megmelegítjük-forralni nem szabad! Amikor hűlni kezd, belekeverjük a zöldséges túróba, sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük. A FESZTIVÁL-ba töltjük, és jól kihűtjük.

 

Orosz hússaláta

Hozzávalók:

1 csirkemell, 2 pár virsli, 3-4 közepes nagyságú burgonya, 25-30 dkg mexikói zöldségkeverék, egy marék kínai kel csíkokra vágva, uborka, retek, lila vagy póréhagyma, 1 dl majonéz, 1 csomag zselatin, 2.5 dl víz.

Elkészítése:

A hozzávalókat sós vízben megfőzzük (kivétel az utóbbi zöldségfélék), apró kockákra vágjuk, kihűlés után összekeverjük. Hozzáadunk 1 dl majonézt, és 1 csomag zselatint, amit 2.5 dl vízben  utasítás szerint készítettünk el. Utána fűszerezzük, ki hogyan szereti.

 

Currys csirkemáj rizottó

Hozzávalók:

50dkg csirkemáj, 15dkg gomba, 20dkg zöldborsó, 2 nagy fej hagyma, 2db piros húsú paprika, 40 dkg rizs, 8-10 dkg margarin, 15 dkg reszelt sajt, curry, majoránna, őrölt feketebors, só,

Elkészítése:

Margarinon megpirítjuk a kockára vágott (reszelt) vöröshagymát. Rátesszük a kockára vágott csirkemájat, felszeletelt gombát. Kicsit később beletesszük a zöldborsót és fűszerezzük.(curry, majoránna, bors, só)

Amikor majdnem megpuhult, hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és a külön, kevés olajon felhevített rizst. Felöntjük forró vízzel, és készre pároljuk, ezután reszelt sajttal elkeverjük.  Az elkészült csirkemáj rizottót DESSZERTES GYŰRŰ- be és a DESSZERTES -be préseljük.  Kihűlés után tányérba borítjuk, friss salátalevéllel díszítjük.

 

Csirkesaláta

Hozzávalók

2 közepes csirkemell (0,9-1 kg), 1 kg mexikói zöldségkeverék, 5-6 db alma vagy uborka, 2 db tojás, 2 doboz tejföl, só, bors, porcukor, mustár, citromlé, Kotányi saláta fűszerkeverék, 1 csomag zselatin (25 g).

Elkészítése

A csirkemellekből zöldséggel, sóval, borssal, paprikával, hagymával, babérlevéllel húslevest főzünk. Amikor megfőtt, a húst kockákra vágjuk.

 Közben a TÁLALÓMESTERBEN vagy a MIKROPLUSSZBAN megfőzzük a mexikói zöldségkeveréket, majd miután kihűlt összekeverjük a csirkehússal.

Két adag tartárt készítünk a Mix-fixben (olaj, só, tojás, bors, mustár, porcukor, citromlé, Kotányi fűszerkeverék- jó ízes legyen!), és ráöntjük a keverékre. Az almát meghámozzuk, és kockákra vágva belekeverjük a salátába.

 A 1,5 dl kihűlt húslevest összerázzuk a Mix-fixben 1 csomag zselatinnal , majd felmelegítjük. Miután langyosra hűlt, összekeverjük a salátával és TUPPERWARE formázó edényekbe töltjük (desszertes gyűrű,  desszertes).

 

Vendégváró szendvics

Hozzávalók

6 db főtt tojás, 20 dkg sonka vagy más felvágott, 4-5 db savanyú uborka, 1 paprika, 1-2 fej lila hagyma, 1 db alma, 2 dl tartármártás, 1 húsleves kocka, 1 dl forró víz, 2 púpozott evőkanál zselatin

Elkészítése

A hozzávalókat apró kockákra vágjuk. A húsleves kockát feloldjuk a vízben. Ebbe belekeverjük a zselatint. Az összes hozzávalót összekeverjük, és a FESZTIVÁL-ban 1-2 óra alatt megdermesztjük. Önálló ételként, szendvicsként kínáljuk.

 

Májpástétom

Hozzávalók

50 dkg sertésmáj, pici háj vagy szalonna, 2 közepes vöröshagyma, 1 evőkanál zsír, só, bors, 3 főtt tojás

Elkészítése

A hagymát megfuttatjuk zsíron, pici vizet öntünk bele, és hozzáadjuk a máj és háj darabokat. Addig főzzük, amíg a máj véres. Ha kész, langyosra hűtjük, ledaráljuk a főtt tojásokkal együtt, ízlés szerint fűszerezzük. A masszát belenyomkodjuk a FESZTIVÁL -ba.


Sonka koszorú

Hozzávalók:

20 dkg szeletelt sonka /pl.: VITÁL/, 2 db főtt krumpli, 15-20 dkg IGLO zöldborsó, 2 db közepes alma, 1 db főtt sárgarépa /ízlés szerint tehetünk bele más zöldséget is/, 1 pohár tejföl, 1 kis tubus majonéz, pici só, porcukor, kiskanálnyi mustár, őrölt fehérbors, 1 evőkanál étkezési zselatin /ha szeretnénk, hogy tálaláskor szép szeletek legyenek/

A tálaláshoz saláta.

Elkészítése:

A borsót a mikróban megpároljuk, a krumplit, almát, sárgarépát kis kockákra vágjuk. A Desszertes gyűrűt kibéleljük a sonka szeletekkel úgy, hogy egy kicsit fedjék egymást. A tejfölbe belekeverjük a zselatint, és állandó keverés közben melegítjük, de nem forraljuk fel. Amikor kicsit lehűlt, bele keverjük a majonézt, ízesítjük a sóval, cukorral, mustárral, borssal, és a zöldségekkel összekeverjük. Beletöltjük a formába, és lefedve a hűtőbe tesszük.

Tálaláshoz a megmosott leszárított salátalevelekkel a lapos kristályt körbe béleljük, és erre tesszük a sonka koszorút.

Ötlet:

A tálalás könnyebb, ha a Desszertes gyűrűt kinyitjuk, és a fordított salátaleveleket körbe rakjuk úgy, hogy túl érjenek a szélén. Fordítva rátesszük a kristályt, és az egészet egyszerre megfordítjuk. Ezután kiemeljük a tölcsért, és leemeljük a formát.

 

Sonkabomba

Hozzávalók:

60 dkg főtt-füstölt csülök vagy sonka, 1 evőkanál zselatin, 3 dl tejszín, fűszerek ízlés szerint

Elkészítése:

A húst kétszer megdaráljuk. A zselatint 1 dl vízben felmelegítjük, majd langyosra hűtjük. A tejszínt habbá verjük, a zselatinnal és a darált sonkával összekeverjük. A Fesztiválba töltjük, és hűtőben kocsonyásítjuk. Salátalevélre borítva szeletelve pirítóssal tálaljuk.

 

Töltött tojás aszpikban

Hozzávalók:

10 tojás, 2 evőkanál tejföl 1 evőkanál citromlé, 1 csomag zselatin (2,5 dkg), 10 dkg gomba, 10 dkg savanyú uborka, 1 db húsleveskocka, petrezselyem zöldje

Elkészítése:

A tojásokat keményre főzzük. Miután kihűltek, megpucoljuk, hosszában kettévágjuk, kivesszük a sárgáját, amit tejföllel, citromlével, petrezselyem zöldjével és sóval kikeverve visszatöltjük a tojásba. A gombát kevés olajon pici hagymával megpároljuk. A tojásokat a Desszertes gyűrűbe tesszük. Közéjük kerül a párolt gomba, és a karikára vágott uborka. Közben a zselatint 0,5 l vízben a leveskockával feloldjuk és felmelegítjük, majd langyosra hűtve a tojásokra öntjük. Ha megdermedt, jöhet a következő réteg. Előételnek tartármártással tálaljuk.

 

Gyönyörűséges orosz hússaláta

Hozzávalók:

20 dkg főtt csirkemell, 40 dkg krumpli, 20 dkg sárgarépa, 15 dkg zöldborsó, 15 főtt sonka, 1 dl majonéz, 2-3 olajos ringligyűrű, 6 kemény tojás, 20 gr zselatin, Worcester szósz,

1 ek citromlé v. fehér borecet, só, fehér bors

Elkészítése:

A krumplit, sárgarépát Konyhai Mindenttudóban felaprítjuk, utána a zöldségeket kevés sós vízben puhára párolunk (lehet Mesterszakács edényben), dolgozhatunk gyorsfagyasztott franciasaláta alappal (akkor lehet párolni a Tálalómesterben). Én így szoktam készíteni. A puhára párolt zöldségekhez hozzáadjuk a citromlét, vagy borecetet. Lecsepegtetjük, hagyjuk kihűlni, Papírtörlővel leitatjuk a maradék nedvességet. Hozzáadjuk az apró kockára vágott csirkemellet, a főtt sonkát, az elmorzsolt ringlit, néhány csepp Worcester szószt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A kemény tojások gömbölyű végét levágjuk, és a masszába aprítjuk, vagy reszeljük. Gyengén, lazán összekeverjük.

Belekeverjük gyorsan, de alaposan a 2,5 liter vízzel készített zselatint. A massza felét a desszertgyűrűbe simítjuk, bele ültetjük a tojásokat, rásimítjuk a maradék masszát. A formát enyhén az asztalhoz ütögetjük, hogy mindenütt jól kitöltse a massza az edényünket. Az edényt lezárjuk és 4-5 órára hidegre tesszük pihenni.

Címkék: desszertes gyűrű receptek

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu