Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Malakoff torta
Hozzávalók:
2 csomag babapiskóta,
3 csomag gesztenyepüré
4 dl tejszín,
Rum.
Elkészítés:
Habosra keverünk 75 dkg gesztenyemasszát 4 dl tejszínnel, felverés nélkül! A desszertes gyűrűt kiöblítjük hideg vízzel. Rumba mártunk babapiskótákat, de nem áztatjuk, és a forma aljára fektetjük, amennyi simán elfér, majd függőlegesen állítva is kibéleljük velük a formát úgy, hogy a piskóták szorosan fedjék egymást. Az edény fenekén fekvő piskótákra ujjnyi vastag rétegben kikevert krémet terítünk. Rá egy sor rumos piskóta, egy sor krém kerül, legfelül piskóták feküdjenek. Fedjük le ,enyhén nyomjuk meg, majd legalább egy napra tegyük hűtőbe. Másnap a formát egy percre meleg vízbe állítjuk, a pudingot kiborítjuk, ráfolyatunk keserű csokiöntetet, és édes tejszínhabbal díszítjük.
Gesztenye torta
Hozzávalók:
50 dkg gesztenyemassza, 30 dkg darált keksz, 25 dkg vaj, 3-4 teáskanál rum, 30 dkg meggy, 10 dkg porcukor, 1-1 ½ dl tej, 1 pohár tejszín
A darált kekszet, 15 dkg puha vajat, rumot és 5 dkg porcukrot összekeverjük és kibéleljük vele a desszertgyűrű oldalát. Beletesszük a következő krémet: kikeverjük a gesztenyemasszát 5 dkg porcukorral, 10 dkg vajjal és annyi tejjel, hogy puha krémet kapjunk. Desszertgyűrűbe öntjük. Kimagozott meggyet szurkálunk bele. Ezután lehűtjük, tálaláskor a mix-fixben készített tejszínhabbal vagy csokimázzal díszíthetjük.
Csokoládéparfé
Hozzávalók:
12 dkg csokoládé, 6 dl tejszín, 3 db tojássárgája, ¼ rúd vanília, 12 dkg porcukor
A csokoládét lereszeljük és 4 dl tejszínt kemény habbá verjük. 2dl tejszínből, a tojássárgájából, a reszelt csokoládéból, a vaníliából, a cukorból forró vízgőz fölött krémet készítünk. A kihűlt krémmel lazán összekeverjük a tejszínhabot. A masszát a desszertgyűrű formába töltjük és mélyhűtőben 3-4 óra hosszat fagyasztjuk. Ha kész tejszínhabbal, csokoládéöntettel, gyümölcsökkel, befőttekkel díszítjük.
Zöldséges túró
Hozzávalók:
50 dkg túró, 2 pohár tejföl, 1 csomag zselatin, 1 db zöldpaprika, 1 db uborka=1/2 kígyóuborka,
1 csomag snidling; újhagyma; póréhagyma zöldje (zöldekkel finomabb), 1-1 csipet só, fűszerek
A zöldségeket apró kockákra vágjuk, összekeverjük a túróval. A zselatint a tejfölben elkeverjük, meglangyosítjuk-forralni nem szabad! Amikor hűlni kezd, belekeverjük a zöldséges túróba, sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük. A desszertes formába töltjük, lehűtjük.
Almatorta
Hozzávalók:
80 dkg reszelt alma, 5 dl víz, 6-8 evőkanál cukor, 2 csomag citrom pudingpor, 3-4 evőkanál rum ill. rumaroma, 1 doboz babapiskóta
A 2 csomag pudingport 1 dl vízzel mix-fixben elkeverjük. Az almát 4 dl vízben a cukorral megpároljuk (10-15 perc). Ha puha, hozzákeverjük az oldott pudingot. Jól összekeverjük és a desszertgyűrű formába öntjük. Rummal meglocsolt babapiskóta darabokat is rakhatunk bele, amikor kiöntjük a desszertes formába, így még finomabb és gazdagabb desszertet kapunk. Másnap borítjuk ki.
Gyûrû alakú borkocsonya
Hozzávalók: 1 üveg rozé bor, 10 dkg cukor, fél citrom leve, 2-2 narancs banán, 4 szem szegfûszeg, 1kávéskanál fahéj, 1 tasak étkezési zselatin.
Elkészítés: A bort a cukorral, a szegfûszeggel és a fahéjjal felforraljuk. A zselatint 1dl vízben forrásig hevítjük, majd levesszük a tûzrõl, és rászûrjük a forralt bort. A Desszertes Gyûrût, vagy a Fesztivált hideg vízzel kiöblítjük, és a kihûlt borkocsonyát beleöntjük. A felkarikázott banánokat és a gerezdekre szedett narancsokat a borkocsonyába rakjuk, és hûtõszekrényben dermesztjük. Tejszínhabbal is kinálhatjuk.
Ajánlott Tupperware termékek: Desszertes Gyûrû, Fesztivál, Konhagyöngye, Mix-Fix
Müzlibomba
Hozzávalók: 1 pohár rizs, 1 pohár víz, 1 pohár tej, 1 pohár müzli (legjobb a gyümölcsös), 1 cs. Vaníliás cukor, porcukor ízlés szerint
Elkészítése: A Mikroplusszban tejberizst készítek. Ha kihűlt, hozzákeverem a müzlit, tetszés szerinti porcukrot és a vaníliás cukrot. Az egészet beleöntöm a Desszertes Gyûrûbe, 1 órára a hûtõszekrénybe teszem.
A tetejére készíthetünk csoki vagy vanília öntetet a Mix-Fix segítségével.
Ajánlott Tupperware termékek: Mikróplussz edény, Desszertes Gyûrû, Kanálbazár Keverõ, esetleg Mix-Fix
Csipet-csapat kedvence
Hozzávalók: 2 csomag pudingpor (lehet különbözõ ízû), 1 liter tej, 30 dkg cukor, 1 doboz õszibarack befõtt, 8 db babapiskóta, 5 dkg kókuszreszelék.
Elkészítés: A pudingport a Mix-Fix-ben 2 dl tejjel és a cukorral jól összerázzuk, majd a többi tejhez öntjük és kevergetve sûrûre fõzzük. Ha kétféle port használunk mégegyszer ismételjük meg. 0, 5 liternyi pudingot a kiöblített Desszertes Gyûrûbe öntünk, majd megszórjuk az apró kockára vágott õszibarackkal és a durvára morzsolt babapiskótával. Óvatosan ráöntjük a második 0, 5 liter pudingot és miután kihűlt hûtõszekrényben 2 órát pihentetjük. A Desszertes Gyûrû fedelére borítjuk, kókuszreszelékkel megszórjuk és õszibarack kockákkal díszítjük.
Ajánlott Tupperware termékek: Mix-Fix vagy Maxi-Mix, Desszertes Gyûrû
Birsalmasajt
Hozzávalók: tetszés szerinti mennyiségû hámozatlan birsalma, kilogrammonkénti birsalma péphez 70-80 dkg cukor, izlés szerint kb. 2 teáskanál fahéj
Elkészítés: A megmosott és felszeletelt birsalmát megfõzzük, leszûrjük majd összeturmixoljuk. 1 kg péphez 70-80 dkg cukrot keverünk és tovább fõzzük, -kevergetve a kanálbazár bármely tagjával, - addig, amíg az teljesen besûrûsödik. Fahéjjal is ízesíthetjük. A masszát kiöblített tupperware eszközök segítségével "formázzuk". Tehetjük a puding tanoncba, vékonyan a desszertes gyûrûbe, Fesztiválba vagy a Lapos Kristály tálakba. Kiönthetjük azonban bármilyen tupperware edényünk tetejébe, tálcájába, amelynek pereme van. Dermedés, száradás után (kb 1 hét)a 8 az 1-ben sütiformával kiszaggathatjuk és mignon papírba téve kínálhatjuk. Természetesen a tálaláshoz is tupperware edényt használunk. Nagyon dekoratív és finom csemege, a formázott birsalmasajtocska biztos sikert hoz a háziasszonynak.
Ajánlott Tupperware termékek: Puding Tanonc, Desszertes Gyûrû, Fesztivál, Lapos Kristálytál, 8 az 1-ben Sütiforma, Kanálbazár
Epres bomba
Hozzávalók: 25 dkg túró; 1 tasak gyors rizs; ½ l tej; ½ kg eper; ½ l tejszín; 15 dkg vaníliás cukor; 3 dkg zselatin
Elkészítés: A tejet felforraljuk és a tasakban félpuhára fõzött rizst hozzáadva tejberizst készítünk belõle, majd hagyjuk kihûlni. A túrót áttörjük a krumplinyomóval. A 2 literes Mérõ-Mixben az epret összeturmixoljuk a porcukorral, utána a túrót is hozzákeverjük az Új Hullám Keverõvel. Ezután ezeket az Új Hullám nagy tálba rakjuk és a hideg rizst belekavarjuk. A zselatint kevés vízben – melegítve – feloldjuk, majd ezt is belekavarjuk. A tejszint a Maxi-Mixbe kemény habbá rázzuk és a gyümölcsös túróba forgatjuk. Ha ez elkészült kell hozzá 2 db Fesztivál vagy 1 Fesztivál és 1 Desszertes Gyûrû amibe beletöltjük és egy pár órára hûtõbe tesszük. Ezután ha jól összeállt készíthetünk emeletes tortát, ugyanis a Desszertes Gyûrû közepén található üres térbe még rakhatunk gyümölcsöket gyümölcskocsonyával, majd a Fesztiválból a tetejére helyezzük a másik felét és kész az emeletes bomba.
Ajánlott Tupperware termékek: Mérõ-Mix; Új Hullám Keverõ; Új Hullám Nagy edény; Maxi-Mix; Fesztivál; Desszertes Gyûrû
Orosz krémtorta (sütés nélkül)
Hozzávalók: 1 csomag babapiskóta, egy evõkanál zselatin (kb. 2 dkg), 15 dkg cukor (vagy ennek megfelelõ cukorpótló tabletta), 1 tojássárgája, 1 dl tej, 10 dkg vaj, 1/2 l tejszín, 2-3 evõkanál rum, 20 dkg cukrozott gyümölcs (vagy kompót), 10 dkg rumba áztatott mazsola, 1 cs. Vaníliás cukor, 2 evõkanál porcukor.
Elkészítés: A cukrot habosra keverjük a tojássárgájával meg a tejjel, és gõz fölött sûrûre fõzzük. A tûzrõl levéve, beletesszük a vaníliás cukrot és ha kihûlt, az elõre kikevert vajat, a langyos tejben megáztatott zselatint (ha csomós át kell szûrni) és a tejszín felét kemény habbá verve. Elkészíthetjük a Lila Desszertesgyûrûben és a Fesztiválban is! Rétegezve úgy rakjuk le, hogy a rétegek közét megszórjuk apróra vágott cukrozott gyümölccsel meg a rumba áztatott mazsolával. A tetejére babapiskóta kerüljön! (Ha kiöntjük a formából ez lesz az alja. ) 1-2 órára hûtõszekrénybe rakjuk. Tálalás elõtt kiborítjuk a formából és bevonjuk a tejszín másik felével, amit elõtte porcukorral ízesítettünk és kemény habbá vertünk.
Tupperware eszközök: Mérõ-mix, Kanál Bazár Keverõ, Fesztivál vagy Lila Desszertes Gyûrû, Konyhagyöngye (tojás szétválasztó).
Joghurt torta
3 doboz joghurt vagy kefir, 2 doboz tejszín vagy 1 zacskó féltartós tejszín, 1 csomag zselatin, 12-13 evőkanál cukor, tetszőleges mennyiségű gyümölcs. A joghurtot, zselatint és a cukrot összekeverjük, és felmelegítjük. Felforralni nem szabad. Kihűlés után belekeverjük a tejszínt és a gyümölcsöt. Kivizezett formába töltjük, és hagyjuk megdermedni. Ha kihűlt, a formából kivéve lehet díszíteni tejszínhabbal és gyümölccsel
sütés nélküli TÚRÓ TORTA
1/2 kg túró, 23dkg cukor, 1cs vaníliás cukor, 10dkg vaj. Ezeket habosra keverni. Félre tesszük. 3dl tejjel elkeverni egy 25 g-os zselatint, felfőzni, de nem forralni. Ezt össze keverni a túró krémmel, hűtjük, és torta formába öntjük, hűtőbe tesszük míg teljesen megdermed. Utána ki lehet rakni gyümölcsel, vagy csak simán. Elkészítjük a kocsonyát. 1dl tömény szörpöt, 2, 5 dl vizet, 1 e. kanál cukrot, 25g-os zselatint felfőzni, ha kihűlt a túrókrémre önteni, és hűtőbe tenni
Ugyanezt megteheted 3 adag pudinggal, akár rétegesen is.
Gyümölcsös joghurt torta
Hozzávalók:
2,5 dl natúr joghurt, 4 evőkanál méz, 2 dl Hulala tejszín, 1 citrom reszelt héja, 4 kk. zselatin, 2 szem hámozott barackbefőtt, 2 ek. magozott cseresznyebefőtt, 2 ek. mirelit piros ribizli, 2 ek mirelit málna, mentalevél és pár szem gyümölcs a díszítéshez
Elkészítés:
A natúr joghurtot a Konyhaművész Keverőtálba öntjük, majd belekeverjük a mézet. A Hulala tejszínt a Konyhai Mindenttudó segítségével kemény habbá verjük, majd a reszelt citromhéjjal együtt, lazán a joghurtba forgatjuk. A zselatint egy deci forrásban lévő vízbe elkeverjük és lehúzzuk a tűzről. Ezután folyamatosan keverjük, hogy a zselatin teljesen feloldódjon. Amikor kézmelegre hűlt, a joghurtos habhoz öntjük, gyorsan elkeverjük, majd belerakjuk az apró kockákra vágott barackot és a többi gyümölcsöt. Gyorsan átforgatjuk, hogy a hideg gyümölcsök hatására a zselatinos hab ne dermedjen meg. Ezután a Desszert Gyűrűbe töltjük, és kb. 2 órát hűtőbe tesszük megdermedni. Tálaláskor a formát egy pillanatra forró vízbe mártjuk és kiborítjuk tortát. Torta-tálra helyezzük, cikkekre vágjuk és friss mentalevéllel és gyümölccsel díszítjük. Tehetünk a díszítéshez még tejszín rózsákat is!
Túrótorta I.
Hozzávalók:
0,5 kg túró 1 csomag vaníliás cukor 10 dkg vaj 10-15 dkg cukor 4 dl tej 3 teáskanál zselatin Ízlés szerint gyümölcs
Elkészítés:
A túrót 1 dl tejjel, a vaníliás cukorral összeturmixolod, a vajat a cukorral habosra kevered. Az elkészített túrót a vajjal és még 1 dl tejjel óvatosan összekevered. 2 dl tejben a zselatint feloldod, felfőzöd (forralni nem kell), mikor langyosra hűlt hozzákevered a már elkészített túróhoz. Ezután a formába rakod rétegesen: először a túrót utána egy réteg gyümölcsöt, ismét túrót. A felső réteg túró legyen, a tetejére babapiskótát teszel. Lezárod a formát és beteszed a hűtőbe. Kb. 1 óra múlva kiveheted és ráfordíthatod a tálcára. A végén díszítheted gyümölccsel és tejszínhabbal, csokidarával.
Túrótorta II.
Hozzávalók:
3 tojás sárgája + 1 egész tojás 2 pohár cukor 25 dkg margarin 1 csomag vaníliás cukor 50 dkg túró 2,5 dl tej 50g zselatin 10 dkg mazsola
Elkészítés:
3 tojás sárgáját és az egy egész tojást a cukorral és a margarinnal, a vaníliás cukorral habosra kevered. Egy másik tálban a túrót kevés tejjel kikevered és a tojásokhoz adod. A zselatint a tejben feloldod és takarék lángon kevergetve melegíted, amíg a zselatin feloldódik és sűrűsödni kezd. A tűzről levéve hozzáadod a mazsolát. Melegen a túróhoz keverjük. Két részre osztjuk, a kisebbik részbe kakaót vagy nescafét teszel. Formába öntöd és jégszekrényben lehűtöd. Mikor kicsit megszilárdult, ráöntöd a másik részét és tovább hűtöd. Gyümölccsel díszítheted és gyümölcszselével leöntöd.
Túró Rudi
Hozzávalók:
0,5 kg túró 6 ek kristálycukor 1 citrom héja 1 cs vaníliás cukor 2 dl tejföl 1dl tej 1 cm étkezési zselatin 1 tábla tortabevonó 2 evőkanál olaj
Elkészítés:
A túrót áttöröd, hozzákevered a cukrot, vaníliás cukrot, citrom héját, tejfölt és a tejben feloldott zselatint. Formába öntöd a masszát, tehetsz bele gyümölcsöt vagy mazsolát. 1 órára a hűtőbe teszed. Ha lehűlt, kivesszük a formából és ráöntjük a megolvasztott csokit. Gesztenye torta Hozzávalók: 30 dkg darált keksz 25 dkg puha vaj 3-4 teáskanál rum 10 dkg porcukor 50 dkg gesztenye massza Tej Csokimáz Elkészítés: A kekszet, 15 dkg vajjal és a rummal, 5 dkg porcukorral összekevered. Kibéleled vele a formát. Ráteszed a következő krémet: gesztenyemassza elkeverve 5 dkg cukorral, 10 dkg vajjal és annyi tejjel, hogy puha krémet kapj. Kimagozott meggyet szurkálhatsz a gesztenyemasszába. Mélyhűtőbe tesszük, ha megkeményedett csoki mázzal leöntjük és tejszínhabbal díszíted.
Citromos rizspuding
Hozzávalók:
20 dkg rizs 1 csomag vaníliás cukor 5 dkg cukor 2 tojás 1 citrom leve és héja 5 dkg mazsola 4 dl tej Fahéj
Elkészítés:
A riszt ˝ liter vízzel mikróban 500 watton 10 percig főzöd. Hozzákevered a cukrot és a vaníliás cukrot. Pihenni hagyod, közben összekevered a tojás sárgáját a citrom levével, héjával és a mazsolával. A tejet 1,5 percig melegíted mikróban, majd a meleg tejet óvatosan a tojáshoz kevered és hozzáadod az egészet a rizshez. Még 10 percig főzöd, közben 2 percenként megkevered. Ha kész hozzáadjuk a tojás fehérjék felvert habját. A desszertes gyűrűben kihűtöd, fahéjjal megszórva tálalod.
8 tojássárgáját 22 dkg porcukorral, 2 dkg zselatinnal, egy csomag vaníliás cukorral fehéredésig keverünk. Folyamatosan hozzákeverünk 7 dl tejet, egy főzőedényben felhevítjük, nem főzzük, mert kicsapódik a tojás. Állandó kevergetéssel lehűtjük, és hozzáadjuk 2 db narancs héját, egy narancsot apró kockákra vágva, és 3 evőkanál narancslikőrt. Kanállal lazán belekeverjük a 6 dl keményre felvert tejszínt. A desszertes gyűrű közepét belerakjuk, és beleöntjük a krémet, majd fél napra hűtőszekrényben tesszük. Ha megdermedt, a közepét kivesszük, narancskockákkal megtöltjük, és 1 csomag gyümölcskocsonyával felöntjük. A kis desszertes gyűrű tálcájával lezárjuk, és fogyasztásig hűtőszekrénybe rakjuk.
Tálaláskor lapos tálcára csúsztatjuk, vékony narancsszeletekkel díszítve tálaljuk.
Orosz krémtorta (sütés nélkül)
Hozzávalók: 1 csomag babapiskóta, egy evõkanál zselatin (kb. 2 dkg), 15 dkg cukor (vagy ennek megfelelõ cukorpótló tabletta), 1 tojássárgája, 1 dl tej, 10 dkg vaj, 1/2 l tejszín, 2-3 evõkanál rum, 20 dkg cukrozott gyümölcs (vagy kompót), 10 dkg rumba áztatott mazsola, 1 cs. Vaníliás cukor, 2 evõkanál porcukor.
Elkészítés: A cukrot habosra keverjük a tojássárgájával meg a tejjel, és gõz fölött sûrûre fõzzük. A tûzrõl levéve, beletesszük a vaníliás cukrot és ha kihûlt, az elõre kikevert vajat, a langyos tejben megáztatott zselatint (ha csomós át kell szûrni) és a tejszín felét kemény habbá verve. Elkészíthetjük a Lila Desszertes gyûrûben és a Fesztiválban is! Rétegezve úgy rakjuk le, hogy a rétegek közét megszórjuk apróra vágott cukrozott gyümölccsel meg a rumba áztatott mazsolával. A tetejére babapiskóta kerüljön! (Ha kiöntjük a formából ez lesz az alja.) 1-2 órára hûtõszekrénybe rakjuk. Tálalás elõtt kiborítjuk a formából és bevonjuk a tejszín másik felével, amit elõtte porcukorral ízesítettünk és kemény habbá vertünk.
Tupperware eszközök: Mérõ-mix, Kanál Bazár Keverõ, Fesztivál vagy Lila Desszertes Gyûrû, Konyhagyöngye (tojás szétválasztó).
Hozzávalók:
1 drOetker tortazselé
480 g felezett őszibarackkonzerv
0,5 kg túró
2 dl tej
3 dl tejszín
8 evőkanál kristálycukor
2 cs vaníliáscukor
1 cs Horváth Rozi zselatin
babapiskóta
tej az áztatáshoz
(Tupperware desszertes gyűrű, de tortaformában is elkészíthető)
A tortazselét a barackról leöntött lé egy részével (külön cukrot nem is szoktam hozzáadni) a recept szerint elkészítjük, majd a tűzről levesszük, és beleteszünk apró kockára vágva 2 db fél barackot.
Beleöntjük a formába, és hagyjuk megdermedni.
Utána a túrót a tejjel összeturmixoljuk, beleszórjuk a cukrot, vaníliáscukrot és a zselatint.
Kevergetve melegíteni kezdjük, forralni nem szabad. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tejszínt és a maradék felkockázott barackot. Beleöntjük a tálba a dermedt zselé tetejére, és tejben áztatott babapiskótát teszünk a tetejére. Jól lezárjuk, és legalább 3 órára a hűtőbe tesszük, én általában előző este csinálom.
Amikor elkészül, a formát a lapjára fordítjuk, először a forma közepét vesszük le.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Túrós torta desszertes gyűrűben
Desszertes gyűrűhöz sós receptek
Desszertes gyűrű receptek