Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kitől kaptuk a recepteket?Hát persze,hogy Párkányiné Marcsitól. Újabb receptek a gyorskelesztőhöz
Baconos sörkorcsolya
Hozzávalók:
1 kg liszt, 50 dkg kockázott bacon szalonna, 8 dkg sertészsír, 5 dkg élesztő, 7 dl tej, 1 tojás, pici cukor
Elkészítése:
A szalonnát apróra vágjuk és kisütjük. A jól megmelegített tejet a Gyorskelesztőbe öntjük. Hozzáadunk egy pici cukrot, majd beletesszük az élesztőt. Elkeverjük, hozzáadjuk a lisztet, a szalonnát és a zsírt, közepes keménységű tésztává dolgozzuk össze, majd megkelesztjük. Lisztezett nyújtólapon ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, tetszőleges formájúra szaggatjuk és a sütőlapra helyezzük (a sütőlapot nem kell se zsírozni, se lisztezni). Tetejüket 1 egész felvert tojással megkenjük és meleg sütőben pirosra sütjük ( 200 oC -on kb. 25-30 perc)
Magvas zsemle
Hozzávalók:
30 dkg liszt, 10 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt, 1 evőkanál szezámmag, 1evőkanál napraforgómag, 1 evőkanál lenmag, 1 teáskanál só, 2 evőkanál étolaj, 3 dkg élesztő, 2,5 dl meleg víz
Elkészítés:
A hozzávalókból tupperes módon kelt tésztát készítünk. Ha megkelesztettük, a tésztát olajozott gyúrólapon kinyújtva 8 egyenlő részre osztjuk. Kerek zsemléket formázunk és a szilikon hercegnőbe rakjuk (1+7), hideg vízzel megkenjük, és magokkal szórjuk meg. 200oC-ra előmelegített gőzös sütőben jól megsütjük.
Házi kenyér (Moncsi féle)
Hozzávalók:
3 dl meleg víz; 1 dkg élesztő; 1 csapott evőkanál cukor; 3 cl étolaj + valamennyi a tál kikenéséhez, 1 evőkanál só; 50 dkg liszt
Elkészítése:
A tésztát a szokásos TUPPER módon készítjük el. Kiolajozzuk a Gyorskelesztőt, megforgatjuk benne a tésztát, hogy mindenhol olajos legyen, és kétszer 20 percig kelesztjük, közben átgyúrjuk. Ezután a tésztát kicsit újra átgyúrjuk, áttesszük a Szilikon Király formába, és a sütő felmelegedéséig kelesztjük. Utána a tetejét éles késsel 3 helyen mélyen bevágjuk, és hideg vízzel megkenjük. A sütőben 200 oC -on kb. 45-50 percig sütjük úgy, hogy egy kis lábosba vizet teszünk a sütőtérbe, hogy párás levegő legyen. Ha elkészült, a tetejét újra megkenjük hideg vízzel. Az edényből kivéve tekerjük konyharuhába, amíg kihűl.
(Ha magvas kenyeret szeretnénk sütni, akkor 25 dkg a sima liszt, 20 dkg a teljes kiőrlésű liszt és 5 dkg a mag - len, szezám, napraforgó, tök - összesen.)
Zsömle
Hozzávalók:
1 dl tej, 5 dkg élesztő, 3 db kockacukor, só, 1 kg liszt, 20 dkg gabonapehely
Elkészítése:
A kelesztőben a langyos tej, a cukor , az élesztő és 1 evőkanál liszt keverékéből kovászt készítünk, majd 5 percre lezárjuk az edényt. Hozzáadjuk a lisztet és a gabonapelyhet. Langyos sós víz segítségével kalácskeménységű tésztát készítünk. Kelesztés után zsíros, lisztezett tepsire cipókat formázunk. Sütőbe tesszük, ha megsült sós vízzel átkenjük a tetejüket.
Sós töltött kifli
Hozzávalók:
1 kg liszt,9 kanál forró zsír, 5 dkg élesztő, ½ l tej, só
Elkészítése:
A meleg tejet a gyorskelesztőbe öntjük. Pici cukrot és az élesztőt elkeverjük benne. A nyersanyagokat összedolgozzuk, majd kelesztjük. A tésztát 8 cipóra osztjuk, kinyújtjuk kerekre. 8 részre vágjuk. Mindegyik körcikkre teszünk egy kis tölteléket, majd, mint a kiflit feltekerjük. Tojás sárgájával megkenjük, tetszés szerint megszórjuk szezámmaggal, mákkal, köménnyel vagy reszelt sajttal.
Töltelék ötletek: Csíkokra vágott Trappista vagy Pannónia sajt, darált füstölt sonka tejföllel sóval borssal összekeverve, olajon párolt reszelt káposzta sóval borssal ízesítve, hagymán párolt gomba fűszerezve
Finom töltött kifli
Hozzávalók:
1 kg liszt, 5 dl tej, 5dkg élesztő, 3 dl étolaj, 1 teáskanál cukor, 1-2 teáskanál só
Elkészítése:
A meleg tejet a gyorskelesztőbe öntjük. Pici cukrot és az élesztőt elkeverjük benne. A nyersanyagokat összedolgozzuk, majd kelesztjük. A tésztát 8 cipóra osztjuk, kinyújtjuk kerekre. 8 részre vágjuk. Mindegyik körcikkre teszünk egy kis tölteléket, majd, mint a kiflit feltekerjük. Tojás sárgájával megkenjük, tetszés szerint megszórjuk szezámmaggal, mákkal, köménnyel vagy reszelt sajttal.
Töltelék ötletek: csíkokra vágott Trappista vagy Pannónia sajt, darált füstölt sonka tejföllel, sóval, borssal összekeverve, olajon párolt reszelt káposzta sóval borssal ízesítve, hagymán párolt gomba fűszerezve,
lekvár, gesztenyemassza, túrókrém
Zöldfűszeres kenyér-kalács
Hozzávalók:
2,5 dl tej, 1 egész tojás, 1 tojássárgája, 4 dkg élesztő, 1 ek. cukor, 1 kk. só, annyi liszt (kb.7 dl), hogy egy kemény kelt tésztát kapjunk.
Krémhez: 10 dkg nagyon puha vaj, 1 kk. só, 1 ek. snidling, 1 ek. szárított petrezselyem, 1 ek. szárított kapor
Elkészítése:
Készítsük el a kelt tésztát. Amíg kel, addig a krém összetevőit jól kikeverjük, majd a kinyújtott tésztára kenjük. Kalácsformára tekerjük, majd a formába tesszük. Amíg a sütő felmelegszik, hagyjuk még kelni. 180 oC -ra előmelegített sütőbe tesszük, és 45-50 percig sütjük. Melegen, hidegen egyaránt finom.
Füstölt sajtos pogácsa
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 3 dl tej, 1 dl étolaj, 2,5 dkg élesztő, 1 tojás,3 teáskanál só, 15 dkg füstölt sajt reszelve
Elkészítése:
A hozzávalókból a szokásos tupper-módon kelt tésztát készítünk. A gyorskelesztőben megkelesztjük. Olajozott gyúrólapon amekkorára csak lehet, kinyújtjuk és megszórjuk a füstölt sajt felével. Mint a tekercset, feltekerjük. A tekercs két végét egymásra hajtjuk, majd nyújtjuk, újra hajtjuk, újra nyújtjuk. A tojás fehérjével megkenjük, a maradék reszelt sajttal megszórjuk. Végül kiszaggatva olajozott tepsibe rakjuk és megsütjük.
Káposztás pogácsa
Hozzávalók:
Káposztához: 1 kg fejes káposzta, 4 evőkanál olaj, 2 csapott evőkanál cukor, 1 vöröshagyma, 1 csapott kiskanál őrölt bors, 1 evőkanál só,
Tésztához: 5 dkg élesztő, 5 dl tej, 1 mokkáskanál cukor, 1 kg liszt, 2 evőkanál só, 2 evőkanál zsír (vagy 8 dkg vaj), 2 tojás
Pogácsa tetejére: 1 tojás, 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A 4 evőkanál olajon a 2 evőkanál cukrot világosbarnára karamellizáljuk, az apróra vágott hagymát megfuttatjuk rajta. A lereszelt káposztát hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk. Nagy lángon kevergetve kb. 20 perc alatt megpirítjuk.
A kelt tésztát a szokásos tupper módon elkészítjük és megkelesztjük a gyorskelesztőben. Olajozott gyúrólapon 0,5 cm vastagságú téglalap alakúra nyújtjuk. A pirított káposzta felét egyenletesen rászórjuk. A tésztát gondolatban 4 részre osztjuk. Balról is, jobbról is egynegyedet a közepéig behajtunk, majd a tészták találkozásánál újra behajtjuk. A tésztát 90 fokkal elfordítjuk, újra ellapítjuk. A maradék káposztával megszórjuk, majd az előző úgynevezett dupla hajtást megismételjük. 10 perc pihentetés után újra meghajtogatjuk. 10 perc elteltével másfél ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és egy 5-6 centi átmérőjű szaggatóval (pl. cimbora) kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, végül előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fok, légkeveréses sütőben 160 fok) kb. 25 percig sütjük. Ha a nyers pogácsát hűtőszekrénybe tesszük, másnap is ki lehet sütni, így friss lesz.
Bazsalikomszószos tekercs szalonnába csomagolva
Hozzávalók:
2 dl víz,6 dl liszt, 1 teáskanál méz, ½ teáskanál só, 1 evőkanál olíva olaj, 2 dkg élesztő, 3 evőkanál pesto szósz, 8 szelet bacon szalonna
Elkészítése:
Tupperes módon elkészített és megkelesztett tésztát 15*50 cm-esre nyújtjuk, megkenjük a pestoval, majd feltekerjük. 8 részre vágjuk, baconba tekerjük és olajos sütőlapon 200 oC -on 15 percig sütjük.
Szalonnás lepény
Hozzávalók:
Tésztához: 50 dkg liszt, 2,5 dl tej , 4 dkg élesztő , 1 teáskanál cukor, 1 teáskanál só, 2 tojás, 5 evőkanál étolaj ( vagy a kisült szalonna zsírja )
Feltéthez: 50 dkg szeletelt bacon szalonna, 2 tojás sárgája, 2,5 dl tejszín, 15 –20 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos tupper módon elkészítjük a tésztát a gyorskelesztőben, megkelesztjük, majd olajozott tepsibe belenyújtjuk, majd a tetejére rakjuk a következőt: a bacon szalonnát apróra vágjuk, zsírjára sütjük, (a zsírjától leszűrve) 2 dl tejszínt összekeverjük 2 tojás sárgájával, ráöntjük, megszórjuk reszelt sajttal, majd sütőben szép pirosra sütjük.
Sajtos csiga (TW Receptkönyvből)
Hozzávalók:
Tésztához: 5 dkg élesztő, 1/2 liter tej, 1 kávéskanál cukor, 80 dkg liszt, 1 evőkanál só, 1,5 dl étolaj,
Töltelékhez: 35 dkg reszelt trappista sajt, 25 dkg margarin, 4 tojássárgája,
Tetejére: 1 evőkanál tejföl, 1 tojássárgája
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos tupper módon elkészítjük a tésztát a gyorskelesztőben, megkelesztjük, majd olajozott gyúrólapon kicsit átgyúrva 4 cipót formázunk belőle. A 4 tojássárgáját habosra keverjük. A cipókat egyenként téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a margarinos keverék negyedével és megszórjuk 8 dkg sajttal. Bejgliszerűen feltekerjük, egy kicsit ellapogatjuk , majd cérnaszállal „ék” alakúra vágjuk .Tepsibe rakjuk, megkenjük a tojássárgája és tejföl keverékével, majd megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 200 oC-on kb. 30 percig sütjük
Csülkös csigák
Hozzávalók:
2,5 dkg élesztő, 4 evőkanál +3dl meleg víz, 1 evőkanál olaj, 1 kanál só, fél teáskanál őrölt bors, 2 teáskanál cukor, 50 dkg liszt, 40 dkg füstölt csülök vagy füstölt tarja, 2 dl tejföl, 2 gerezd fokhagyma.
Elkészítés:
A füstölt csülköt a fokhagymával együtt a Konyhai Mindenttudóban összeaprítom majd hozzákeverem a tejfölt és egy kicsi borsot.
A többi alapanyagból a szokásos tupper módon kelt tésztát készítek, majd kétszer megkelesztem. amikor megkelt olajozott Gyúrólapra teszem a tészta negyedét és kinyújtom akkora legyen, hogy az 5 l-s Ultraplusz alját kitöltse. A maradék tésztát négyszögletesre nyújtom és a húsos keverékkel megkenem és összetekerem ( mint a kakaós csigát szoktuk).
Újnyi vastag darabokra vágom és egymás rárakom az előbb elhelyezett tésztára. Megkenem a tetejét vízzel lekevert tojással és előmelegített sütőben 200 fokon 30-35 percig sütöm.
Legényfogó lepény
Hozzávalók:
Tésztához: 30 dkg liszt, 1 tojás,1 teáskanál cukor, 3 evőkanál étolaj, 2,5 dkg élesztő, 1,5 dl tej, 1 teáskanál só
Feltéthez: 1 pohár tejföl, 2 gerezd fokhagyma, 2 fej vöröshagyma, 25 dkg húsos füstölt szalonna, 25 dkg trapista sajt
Elkészítése:
A gyorskelesztő segítségével tupperes módon kelt tésztát készítünk. Miután megkelt, olajos kézzel a Grillkőbe nyomkodjuk a tésztát, úgy, hogy egy kis pereme legyen. A tejfölbe a kombipréssel nyomjuk bele a két gerezd fokhagymát, keverjük bele és simítsuk el a tésztán.
A karikára vágott hagymát szórjuk rá, majd hintsük meg az apróra kockázott szalonnával. Végül tegyük rá a reszelt sajtot, és előmelegített180 fokos kb. 30 percig süssük.
Csíkos kalács
Hozzávalók:
25 dkg margarin, 5 dkg élesztő, 2 evőkanál kristálycukor, 10-15 db édeske (összetörve), kb. 3,5 dl tej, 2 evőkanál kakaópor, 1 mokkáskanál só, 2 tojás sárgája, 80 dkg liszt
Elkészítés 1:
A hozzávalókból a kakaó kivételével tésztát készítünk, majd elfelezzük és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport. Két cipót gyúrunk, megolajozzuk őket, és együtt a kelesztőben megkelesztjük.
Elkészítés 2:
A hozzávalókat a kakaópor kivételével elfelezzük. Az egyikhez hozzátesszük a kakaót és a két adagot külön összekeverjük. Az elkészült adagokat megkelesztjük.
Ha megkelt a tészta, a fehér és a barna részt is elfelezzük, mert két kalács lesz. A fehér egyik részét az olajozott gyúrólapon nagyon vékonyra, és lehetőleg minél nagyobbra kinyújtjuk.
A másik olajozott gyúrólapon a barna tészta egyik felét szintén nagyon vékonyra nyújtjuk, legalább akkorára, mint a gyúrólap, és egy határozott mozdulattal ráborítjuk a kinyújtott fehér részre.
Ha kész, feltekerjük mint egy roládot, és hosszában átvágjuk úgy, hogy felül maradjon egy két centis rész, ami nincs átvágva, mert különben szétesik a kalács. Így a roládnak két „lába” lesz, amit kifelé fordítva összetekerünk.
A másik felét ugyanígy készítjük, tetejét tojással megkenjük, jégcukorral megszórjuk és 15 perc pihenés után előmelegített sütőbe tesszük. Az így elkészített tésztát süthetjük sima őzgerinc formában, vagy tepsiben is.
Kemencés fánk
Hozzávalók:
½ l. tej, 5 dkg élesztő, ½ dl étolaj, 1 evőkanál margarin,1 evőkanál cukor, 1 teáskanál só, 4 tojás sárgája, 2-3
evőkanál rum, 60-70 dkg liszt,
Elkészítése:
Szokásos tupperes módon összeállítjuk a tésztát, majd kétszer megkelesztjük. Azt, hogy hogyan sütjük a tepsiben, nézd meg egy bemutatón vagy kérdezd a tanácsadódat!
Kelt copfocska:
Hozzávalók: (kb. 15 darabhoz)
5 dkg élesztő, 6 dl tej, 60 dkg liszt, kb. 1 kiskanál só, 1 dl olaj
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos tejbe morzsolva fölfuttatjuk. Utána a liszttel, a többi langyos tejjel meg a sóval közepesen kemény tésztává gyúrjuk, közben az olajat is bedolgozzuk. Kelesztőtálban kb. 20 perc alatt megkelesztjük, majd finoman átgyúrjuk, és újra megkelesztjük. Az edény teteje kb. 15 perc múlva pukkanva kinyílik, így jelzi, hogy a tészta kész. Utána enyhén megolajozott gyúrólapon kisujjnyi vastagságú rúddá sodorjuk – lehet 2 vagy 3 részletben is -, majd kb. 10 centis darabokra vágjuk. Kettesével összetekerjük, pontosabban fonjuk, és a kis copfocskákat a megolajozott tepsire rakjuk. A tetejüket felvert tojással megkenjük, szórhatunk rá mákot, köménymagot, napraforgómagot, szezámmagot, vagy durvára vágott pisztáciát is. Előmelegített sütőben , a közepesnél kicsit
nagyobb lángon (1900C, légkeveréses sütőben 1700C) kb.20 percig sütjük.
Nyitott diós – fonat
Hozzávalók:
Tésztához: 5 dkg élesztő, 5 dkg cukor, 2 dl tej, 50 dkg liszt, 4 tojássárgája, 2 dkg vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 12 dkg margarin, 1 csipet só
Töltelékhez: 15 dkg darált dió, 3 dkg margarin, 1 dl tej, 8 dkg kristálycukor, 2 dkg vaníliás cukor, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 1 mokkás kanál őrölt fahéj, 5 dkg mazsola, ½ dl rum, 5 dkg cukrozott narancshéj
Mázhoz: 2 evőkanál citromlé, 4 evőkanál porcukor
Tészta elkészítése.
A tészta hozzávalóiból a szokásos tupperes módon kelt tésztát készítünk.(meleg tej, cukor, élesztő, olvasztott margarin, tojás sárgája, vaníliás cukor, citromhéj, liszt, só –ebben a sorrendben). Gyorskelesztőt lezárjuk és megkelesztjük
Töltelék elkészítése:
A mazsolát forró vízzel leöblítjük, szárazra töröljük, meghintjük a rummal. A cukrozott narancshéjat apróra vágjuk. Felforraljuk a tejet a cukorral, a vaníliás cukorral és a margarinnal, beleszórjuk a diót (vagy mákot.) és a zsemlemorzsát, 2 percig főzzük-szikkasztjuk. Levesszük a tűzről, elkeverjük a fahéjjal, a narancshéjjal és a rumos mazsolával, hagyjuk kihűlni. A sütőformát jól kimargarinozzuk. A tésztát olajozott gyúrólapon téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, feltekerjük. Hosszanti irányban, pontosan a közepén kettévágjuk, és a két fél tekercset óvatosan úgy fonjuk-tekerjük, hogy mindig a vágott felük legyen felül. Formába tesszük, kicsit még kelesztjük, és előmelegített, forró (200 0C) sütőben 35-40 percig sütjük.
Máz elkészítése:
A citromlét és a porcukrot sűrű péppé keverjük. Kivesszük tekercset a sütőből, és forrón megkenjük a mázzal, s hagyjuk kihűlni.
Borzas szilváslepény
Hozzávalók:
Kelt tésztához: 3 dkg élesztő, 1,5 dl tej, 5 dkg porcukor, 40 dkg liszt, 2 tojás, 5 dkg vaj, csipetnyi só
Töltelékhez: 1-2 kg szilva, 2 evőkanál cukor, 1 mokkáskanál őrölt fahéj
Omlós tésztához: 10 dkg liszt, 10 dkg vaj, 5 dkg darált dió, 5 dkg porcukor
Elkészítése:
A gyorskelesztőben szokásos módon elkészítjük a kelt tésztát. Amíg a tészta kel, elkészítjük az omlós tésztát, s fagyasztóba tesszük, hogy könnyebb legyen reszelni. A szilvát félbevágjuk és kimagozzuk. A megkelt tésztát kinyújtjuk, és kivajazott nagy tepsibe simítjuk. A szilvát rárakjuk, a fahéjas cukorral meghintjük. Az omlós tésztát nagy lyukú reszelőn a tetejére reszeljük, végül a lepényt előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit erősebb lánggal 32-35 percig sütjük.
Mákos kalácskák
Hozzávalók:
Tésztához: 1 kg liszt, 1 evőkanál zsír, 8 dkg margarin, 4,5 dl tej, 16 dkg cukor, 2 tojás, 1 kávéskanál só, 4 dkg élesztő
Tetejére: 1 tojás, mák, durva cukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos tupper módon elkészítjük a tésztát a gyorskelesztőben, megkelesztjük, majd olajozott gyúrólapon hüvelykujjnyi vastagra kinyújtjuk. 32 részre elosztva 16 formás kalácskát készítünk négyes fonással. Ha nem tudod, hogyan készül, nézd meg egy bemutatón!
Tetejét alaposan megkenjük felvert tojással és megszórjuk mákkal vagy cukorral. Légkeveréses sütőben 180 oC-on kb.30 perc alatt készre sütjük.
Aranygaluska
Hozzávalók:
Tésztához:50 dkg liszt, 3 tojás sárgája, kb 5 dl tej, 1 ek. cukor, 5dkg vaj, 2 dkg élesztő
Szóráshoz:15 dkg dió, 15 dkg porcukor, 15 dkg margarin
Tálaláshoz:7,5 dl tej, ’ GÁLA vaníliás pudingpor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból közepesen lágy kelt tésztát készítünk a gyorskelesztőben. Olajos gyúrólapra kinyújtva a picurokkal kiszaggatjuk. A szilikon hercegnőformába rétegesen belerakjuk a pogácsákat. A rétegek tetejét megkenjük olvasztott margarinnal és jól megszórjuk cukros dióval. Ezt addig ismételjük, amíg a tészta tart.
Hideg sütőbe tesszük, majd közepes hőfokon addig sütjük, amíg a teteje szépen pirulni kezd.
A tejet a maxi-mix-ben összerázzuk a pudingporral és a megsült tésztát ezzel a vanília öntettel tálaljuk.
Mandulás-mazsolás kalács
Hozzávalók:
Tésztához:2,5 dl tej, 7 dkg cukor, 2,5 dkg élesztő, 10dkg vaj, 1 tojás, 1 tasak vaníliás cukor, 20 dkg rétesliszt, 30 dkg finomliszt, 1 tojássárgája a kenéshez.
Töltelékhez: 5 dkg darált mandula, 5 dkg puha vaj, 5 dkg mazsola, 10 dkg porcukor
Elkészítése:
A gyorskelesztőben elkészítjük a kelt tésztát és 30*40cm-es méretre nyújtjuk. 20 egyenlő részre osztjuk. A töltelékbe valókat a mazsola kivételével összekeverjük és kiskanál segítségével minden részre teszünk a masszából. A mazsolát egyenlően elosztjuk a kupacok között. Kis töltött gombócokat formázunk belőlük és a szilikon hercegnő formában körberakjuk (1+6+13). Tetejét a felvert tojássárgájával megkenjük és jégcukorral megszórjuk. és 200°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Lábtörlő
Négy lapos krémes.
Töltike
Kávés muffin