Tupperware: Ultraplusz receptek

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

Párkányiné Marcsitól kaptam ezeket a recepteket,megosztom veletek.

 Ultraplusz receptek

 

Csőben sült cukkini

Hozzávalók:

4 kisebb cukkini, szárnyas fűszerkeverék ,30 dkg gomba, ½ csomag petrezselyem, 1 kisebb fej hagyma, 5 dkg vaj, só, bors, zsemlemorzsa, 10 dkg füstőlt sajt, 1 natúr joghurt, 1 tojássárgája.

Elkészítése:

A megmosott cukkinit héjastól, vékonyra karikázzuk, és szárnyas fűszerkeverékkel megszórjuk, majd állni hagyjuk. A gombát, petrezselyemet, hagymát vékonyra szeljük és kevés vajon sóval borssal megpároljuk, félre tesszük kihűlni. Az Ultra Plusz edényt pici vajjal kikenjük, morzsával megszórjuk. Rétegezve belerakjuk a cukkinit és a petrezselymes gombás ragut úgy, hogy a tetejére cukkini kerüljön. A lereszelt sajtot joghurttal és tojássárgájával összekeverjük és a cukkini tetejére öntjük. Lassú tűzön 20 percig lefedve sütjük, majd a tetőt levéve aranysárgára pirítjuk. (Mikróban is készíthető!)

 

Csőben sült póréhagyma

Hozzávalók:

3-4 szál póréhagyma, annyi szelet sonka, amennyi póréhagyma lesz, 15 dkg kemény, zsíros sajt,

besamel mártás: 3 dkg vaj, 5 dkg liszt, 2,5 dl tej, só, bors, 1 kiskanál mustár, vaj az edény kikenéséhez.

Elkészítése:

A póréhagymát felvágjuk olyan darabokra, hogy beleférjenek az edénybe. Megmossuk és ha vastag, félbe vagy negyedekbe vágjuk. A MikroPluszba 750 watton 4 percig pároljuk. Elkészítjük a besamel mártást. 3dkg vajon megpirítunk 5dkg lisztet, majd apránként adagolva hozzáadjuk a 2,5 dl tejet. 5 percig folyamatosan kevergetjük, közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha besűrűsödött, belekeverjük az 1 kiskanál mustárt, 10 dkg sajtot, majd félretesszük kihűlni. Akész póréhagymákat a sonkaszeletekbe göngyöljük. Az Ultrapluszt enyhén kivajazzuk, az aljára vékony réteg besamelt teszünk. Ráfektetjük a göngyölt póréhagymákat, maradék besamelt csíkokban a sonkákra simítjuk, és ezt a csíkot megszórjuk a maradék reszelt sajttal. 180 fokon a sütőben 20 percig sütjük.

 

Húsos rakott karalábé

Hozzávalók:

75 dkg nem szétfövő burgonya, 40 dkg karalábé, 2 db csirkemellfilé, 3 evőkanál olaj, 3 dkg vaj ,3 dkg liszt, 1 dl tejszín, 8 dkg reszelt sajt, só, bors fehér bors, szerecsendió, kevés citromlé, a tetejére kapor.

Elkészítése:

A meghámozott, vékony karikákra vágott burgonyákat forrásban lévő vízben 5 percig főzzük. Ameghámozott, keskeny darabokra vágott karalábét 4 dl lobogó  sós vízben kb. 5 percig főzzük, utána lecsöpögtetjük. A főzőlevet felfogjuk. Acsirkemellfiléket a forró olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, közepes hőfokon 10 perc alatt készre sütjük, majd felszeleteljük. A visszamaradt zsíadékot a felfogott főzőlével felöntjük és felforraljuk. A sajtszószhoz a vajat felhevítjük, beleszórjuk a lisztet,majd a tejszínnel és a főzőlével felöntjük A mártáshoz adjuk a sajt felét és ízlés szerint sóval borssal szerecsendióval citromlével ízesítjük. Vajjal kikent Ultrapluszba rétegezzük a húst a zöldséget és a sajtszószt. A maradék sajttal megszórjuk és előmelegített sütőben 200 fokon 30 percig sütjük.

 

Kacsa Ultra Pluszban

Hozzávalók:

1kg savanyú káposzta, 1 konyhakész darabolt kacsa, 1 hagyma, pár szem szegfűszeg belenyomva, bors, só, 1-2 gerezd fokhagyma, 2 dl fehérbor, 20 dkg füstölt szalonna, zöld petrezselyem.

Elkészítése:

Az Ultra Pluszt a káposzta felével kibéleljük, ráhelyezzük a feldarabolt kacsát. A kétféle hagymát szegfűszeggel borssal, sóval megszórjuk (kevéssel), rátesszük a felszeletelt fokhagymát, ráöntjük a bort és kellő mennyiségű vizet. Beborítjuk a maradék káposztával és a szalonnával,amit előzőleg megvagdalunk. Lefedjük és ha megpuhult a hús, fedő nélkül a szalonnával pirulásig tovább sütjük. Tálra tesszük tetejére kerül a szalonna vágott petrezselyem és burgonyával tálaljuk.

 

Pozsonyi kocka

Hozzávalók:

10 dkg margarin, 2 tojás, 2 dkg liszt, 2 dl tejföl, 5 dkg zsemlemorzsa, 4 dkg mazsola, 15 dkg cukor 30 dkg nagy kockatészta, 10 dkg mák, 15 dkg baracklekvár, fél citromhéj

Elkészítése:

8 dkg margarint a tojássárgájával, a fele cukorral és a liszttel elkeverjük. Utána hozzáadjuk a tejfölt, mazsolát. A tojásfehérjéből 2 dkg cukorral kemény habot verünk és lazán az édes masszához keverjük. A nagykocka tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük és beleforgatjuk az édes masszába.

Margarinnal kikent morzsával beszórt Ultra Pluszban egy sor tésztát lerakunk, megszórjuk a megmaradt cukorral összekevert darált mákkal. Erre ismét teszünk egy sor tésztát, amelyre egyenletesen elosztjuk a simára kevert baracklekvárt. Végül a megmaradt tésztával befedjük, reszelt citromhéjjal megszórjuk és fedő nélkül 10-15 percig sütjük mikróba vagy sütőben. Sütőből kivéve porcukorral hintjük.

 

Zsemlefelfújt

Hozzávalók:

8-10 zsemle, 1l tej, 4-5 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, ízlés szerint ízesítve, (mazsola, baracklekvár)

Elkészítése:

Az Ultra Pluszban soronként lerakjuk a csíkokra szeletelt zsemléket, melyet először megforgatjuk a tojássárgájával összekevert meleg tejben, úgy, hogy azt kissé magába tudja szívni. A sorok közé rumba áztatott mazsolát teszünk. (a lekvárt helyettesíthetjük alma szeletekkel). 15 percig sütjük a mikróban 750 watton, majd a tojásfehérjéből felvert habot tesszük a tetejére. (melyben előzőleg 3-4 evőkanál baracklekvárt kevertünk). 10 percre visszarakjuk a mikróba és kész.

 

Karfiolos csirke sajtmártásban

Hozzávalók:

30 – 40 dkg karfiol,2 csirkemell, 1 ek étolaj, só, bors, ételízesítő

Sajtmártáshoz: 10 dkg margarin vagy vaj, 3 ek liszt, 3 dl tej, 1 tömlős ( Camping ) sajt, só, bors

Elkészítése:

 A csirkemelleket apró kockákra, a karfiolt kis rózsákra vágjuk , összekeverjük az olajjal és a fűszerekkel. 600 watton 12 percre fedővel a szögletes Ultrapluszban betesszük a mikróba. Eközben elkészítjük a sajtmártást. A vajat felolvasztjuk és rászórjuk a lisztet. Addig kevergetjük a tűzhelyen, amíg felhabosodik, majd folyamatosan hozzáöntjük a tejet, fűszerezzük és végül beletesszük a sajtot, amivel egyet forraljuk. A megpárolt húsos karfiolt összekeverjük, ráöntjük a mártást és fedő nélkül 200 0C -ra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük.

 

Zöldséges tészta

Hozzávalók:

4 db közepes krumpli, 15 dkg száraztészta, 20 dkg gépsonka, 4 db közepes paradicsom, 1 póréhagyma, ¼ l tejszín, 20 dkg sajt, só, bors

Elkészítése:

A krumplit meghámozzuk és kis darabokra vágjuk. A sonkát és a paradicsomot felkockázzuk, a póréhagymát karikákra vágjuk. Az összevágott hozzávalókat összekeverjük a száraztésztával, hozzáadjuk a tejszínt, megfűszrerezzük, jól összekeverjük, majd az Ultraplusz edénybe tesszük. Tetejét jól megszórjuk reszelt sajttal.

Főzése kétféle képpen történhet:

-          Előmelegített sütőben 180 0C -on 60 perc vagy

-          Mikróban 2-szer 10 perc 750 watton fedővel majd 5 perc előmelegített 200 0C -os sütőben fedő nélkül.

 

Húsos makaróni –rakottas, kapros jutúróval

Hozzávalók:

 40 dkg makaróni, 5 dkg vaj, 0,5 dl étolaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 25 dkg darált hús(sertés de lehet baromfi is), pirospaprika, ételízesítő, bors ,15 dkg juhtúró, kapor, 2 dl tejföl, só. Díszítéshez: snidling, petrezselyem.

Elkészítése:

A tésztát kifőzzük és kevés vajjal összekeverjük. Az apróra vágott hagymát olajban üvegesre pároljuk, közékeverjük a darált húst,  paprikát  ételízesítőt, borsot majd mikróban félig megpároljuk. Enyhén megvajazzuk az Ultrapluszt. A tészta 1/3-át beletesszük, megszórjuk a túró felével . Majd ismét tészta, túró, kapor, hús és a végén tésztával befedjük. Tetejét leöntjük enyhén sós tejföllel. Közép meleg  sütőben készre sütjük. Természtesen az étel a kapor elhagyásával is nagyon finom.

Díszítés: kapor, snidling, petrezselyem csokorban a közepén. Ha kerek Ultrapluszban készül, akkor tortaszerűen szeletelhetjük.

 

Angol paplanos csirkermell.

 Hozzávalók:

30 dkg csirkemell, 2-3 evőkanál szójamártás, 10 dkg vaj, 35-40 dkg cukkíni, 1 csokor bazsalikom, 2 dl tejszín, 10 dkg reszelt sajt, (fele füstölt, fele trappista) csipetnyi szerecsendió, 50 dkg burgonya, kevés tej .

Elkészítése:

Az angol paplanos csirke igazi nyári étel . Egy nagy vagy 2 kisebb csirkemellet lebőrözünk, kicsontozzuk, és kisujjnyi csíkokra vágjuk. 2-3 evőkanál szójamártással összekeverve legalább 1 órát jégbe hűtjük.Utána lecsöpögtetjük és 5dkg vajon megkevergetve, szép pirosra sütjük. A pecsenyelét későbbre eltesszük. Kiszedjük és az Ultrapluszba terítjük. 2-3, összesen 35-40 dkg cukkínit megmosunk és héjastól kockára vagy hasábra vágjuk . A visszamaradt pecsenyelébe 5 percig pároljuk. Kissé megsózzuk, a hús közé öntjük, és 1 csokor összevagdalt, friss bazsalikommal megszórjuk. 2dl tejszínt megforrósítuk , 10 dkg reszelt sajtot keverünk bele. (pikánsabb ha a fele füstölt) Csipetnyi szerecsendióval ízesítjük, ha kell, utána sózunk. Kevergetve sűrűre forraljuk, majd a cukkínis húsra öntjük.Közben 50 dkg krumplit kockára vágunk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd áttörjük, 5 dkg vajjal és kevés tejjel , vagy a krumpli főzővizével fellazítjuk. Csipetnyi szerecsendióval fűszerezzük. A tetejére kevés reszelt sajtot teszünk. 200 fokon addig sütjük, míg a teteje halvány piros nem lesz. ( A cukkíni helyett gombát vagy zöldborsót is használhatunk.)

 

Zöldségágyon készült ételek

Hozzávalók.

 Zöldségeshez. : 3 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyem, 1db zellergubó, 1 nagy fej hagyma, só, bors. 

 Csirkéshez: 2 db csirkemell vagy  4 egész csirkecomb vagy 1 egész csirke, 2 szál póréhagyma.

 Töltött pulykás: 20 dkg sonka, 1db egész pulykamell, 1 csomag bacon szalonna, 10 dkg reszelt sajt, 1db egész tojás, só, bors

Elkészítése:

Zöldséges készítése: a zöldségeket felkarikázzuk, sózzuk , borsozzuk, majd az Ultraplusz aljára terítjük.

Csirkés: a húst mindhárom esetben egybe kell hagynunk. Sózzuk, borsozzuk, majd a zöldségágyra helyezzük. Mikróba tetővel együtt 650w-on 10 percig pároljuk, majd a sütőbe 200 fokon 30-40 percig sütjük.

Töltött pulykás : a pulykamelleket felszúrjuk, /lyukat készítünk./ kívül-belül besózzuk. A töltelékhez karikázzuk a póréhagymát , majd olajon megdinszteljük. Hűlni hagyjuk. A sonkát apróra kockázzuk. A hagymát a sonkát és a reszelt sajtot a tojással elkeverjük és a pulykamell közepébe töltjük. Hústűvel lezárjuk. Bacon szalonnába tekerjük a pulykamellet,  majd zöldségágyon  mikróba 650 w-on 15 percig , majd sütőben 30-40 percig 200 fokon sütjük.

 

Csirkecomb zöldséggel

Hozzávalók.

 4 egész csirkecomb, fokhagymás fűszervarázs, 5dkg vaj, 20 dkg szeletelt gomba, 20 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 2 0 dkg zöldbab, ¼ kelkáposzta, só, bors, 1dl húsleves.

Elkészítése:

A 4 egész csirkecombot félbe vagdossuk és fokhagymás fűszervarázzsal megszórjuk. Az Ultrapluszt kivajazzuk a combot belerakjuk. Rátesszük a 20dkg szeletelt gombát 20 dkg karikára vágott répákat, zöldbabot, ¼ káposztát, és a húslevest , amit sóval borssal ízesítjük. A sütőbe lassú tűzön kb 50 percig sütjük, a tetejét levéve utána még 10 percet pirítjuk.  

 

Palacsinta-tál

Hozzávalók:

8 db vékony palacsinta, 1 dl tej, 10 dkg cukor, 5 tojás, 7 dkg vaj, ½ citrom reszelt héja, 25 dkg túró, 1 vaníliás cukor

Elkészítése:

A töltelékhez a vajat, 7 dkg cukrot, a citromhéjat és 3 tojás sárgáját habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túrót. A 3 tojásfehérjét 3 dkg cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a töltelékhez vegyítjük. Minden palacsintát megtöltünk, feltekerjük és a végeit behajtva egymás mellé fektetjük őket az Ultrapluszba. 2 tojást, 1 dl tejet és a vaníliás cukrot a Mix-Fix-ben összerázzuk és a palacsintákra öntjük.

Főzése kétféle képpen történhet:

-          Előmelegített sütőben 200 0C -on 45 perc vagy

-          Mikróban 10 perc 650 watton fedővel majd 5 perc előmelegített 200 0C -os sütőben fedő nélkül.

 

Sajtos pulykamell

Hozzávalók:

80 dkg pulykamell (8 szelet), fokhagyma, só, tej, 15 dkg Edami sajt, 15 dkg füstölt sajt, liszt, 4 tojás, 2 dl tejföl, egy kevés vaj

Elkészítése:

A pulykamellszeleteket rostjaikra merőlegesen alaposan bevagdosva kiverjük. Egy éjjelre sós-fokhagymás tejbe áztatjuk. A sajtokat lereszelve összekeverjük. Az Ultraplusz edényt kivajazzuk. Négy szelet húst lecsepegtetve lisztbe, felvert tojásba forgatunk, és egymás mellé fektetjük az edény aljára. Erre sajtot szórunk, és a következő rétegeket ugyanígy ráhelyezzük. A tejfölt a maradék tojással a Mix-fixben összerázzuk , és a hús tetejére simítjuk. Csipetnyi sajttal megszórjuk, és előmelegített sütőben 200 0C -on 45 percig sütjük lefedve, majd fedő nélkül addíg hagyjuk a sütőben, amíg a nedvességet felszívja, és a teteje szép piros nem lesz. Burgonyapürével tálaljuk.

 

Almatorta

Hozzávalók:

1 kg alma, vaj és zsemlemorzsa a forma kikenéséhez, 5 ek cukor, 8 dkg darált mandula., 8 dkg mazsola, 12,5 dkg liszt, 1 késhegynyi sütőpor, 1,25 dl tej,1.5 dl tejszín, 2 tojás, kis fahéjas porcukor

Elkészítése:

Az almát meghámozzuk, negyedeljük, kimagozzuk és vékony szeletekre vágjuk. Az Ultraplusz edényt kivajazzuk és zsemlemorzsával beszórjuk. Egy vastag réteg almát belefektetünk. A cukrot a mandulával és mazsolával jól összekeverjük. Egy részét az almára szórjuk, aztán újabb almaréteget helyezünk rá, majd ismét megszórjuk a cukorral.Addig ismételjük, amíg az edény kb  félig megtelik. A tejet, a tejszínt, a tojást a lisztet és a sütőport a Mix-Fix-ben alaposan összerázzuk és az almarétegre öntjük.

Sütése kétféle képpen történhet:

-          előmelegített sütőben 200 0C -on kb 1órát sütjük vagy

-          mikróban 30 perc 350 watton fedővel majd 5 perc fedő nélkül 650 watton.

Amikor elkészült, megszórjuk fahéjas cukorral és úgy tálaljuk.

 

Rakott burgonya erdei csiperkével

Hozzávalók:

80 dkg burgonya, 40 dkg csiperke, 1 fej hagyma, 4 kemény tojás, 1 ek étolaj, 1 gerezd fokhagyma, 2,5 dl tejföl,1 tojás sárgája, 2 ek apróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítése:

A megtisztított nyers krumplit és a gombát felszeleteljük. A megforrósított olajban a gombát 5 percig fedő alatt 750 watton megpároljuk, majd sóval, borssal, áttört fokhagymával fűszerezzük. Az Ultraplusz edényt kivajazzuk, teszünk bele egy réteg burgonyát, egy réteg felszeletelt tojást, egy réteg gombát és hagymaszeleteket, és ezt ismételjük. A tetejére krumplit teszünk. A Mix-Fixben a tejfölt, a tojás sárgáját és a petrezselymet összerázzuk egy csipet sóval. Ráöntjük a rakott gomba tetejére.

Sütése kétféle képpen történhet:

-          előmelegített sütőben 200 0C -on kb 1 óra alatt aranybarnára sütjük vagy

-          mikróban 2*15 perc 750 watton fedővel majd 3 perc fedő nélkül 750 watton sütjük.

 

Barackos-mákos rakott tészta

Hozzávalók:

50 dkg őszi-vagy sárgabarack, 25 dkg fodros nagykocka tészta, 20 dkg darált mák, 5 dkg porcukor, 2 dl tej, 5 dkg vaj, 4 ek sárgabarack lekvár, 3 ek méz, ½ citrom resszelt héja, csipetnyi só a töltelékhez, 1 tk só a tésztához

Elkészítése:

A tésztát szokásos módon megfőzzük, majd olvasztott vajra szedjük . A barackot meghámozva feldaraboljuk. A tejet felforraljuk, a cukrot és a mákot beleszórjuk, majd állandó keverés mellett 2 percig forraljuk.Ezután hozzáadjuk a gyümölcsdarabokat, a citromhéjat,a mézet és a sót.Tűzről lehúzva jól összekeverjük.

Az Ultrapluszt kivajazzuk, ráterítjünk  a főtt tészta egyharmadát, rákenjük a mákos töltelék felét, majd vízzel higított sárgabaracklekvárral megkenjük. Ezután újabb rétegek következnek. Kevés porcukorral meghintjük a tetejét és előmelegített forró sütőben szép pirosra sütjük. Kockára vágva kínáljuk.

 

Gyors vacsora

Hozzávalók:

20 dkg csirkemell apró kockákra vágva, 2 dl tejföl, 2 db tojás, 2 evőkanál olvasztott margarin, 2 evőkanál liszt, só, bors, Vegeta, reszelt szerecsendió, 15 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A hozzávalókat a hús és a sajt kivételével összerázzuk a Mix- Fixben, utána hozzákeverjük a csirkrmell kockákat. Beleöntjük az Ultraplusz tetejébe, és 750W-on 6 percig mikrózzuk. Rátesszük a sajtot, és 2 perc alatt ráolvasztjuk. Rizzsel, tésztával, vagy friss meleg kenyérrel tálaljuk.

 

Paradicsomos húsos tészta

Hozzávalók:

20 dkg darált hús; 1 fej apróra reszelt hagyma; 2 gerezd összepréselt fokhagyma; 1 evőkanál Vegeta; ½ l sűrű paradicsomlé; 2 dl tejszín; 1 dl tej; 20 dkg szarvacska tészta; só; bors; 15 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A hozzávalókat a sajt kivételével összekeverjük az Ultrapluszban. Mikróban fedővel 650 W-on 10 percig főzzük. Utána 200 0C -ra előmelegített sütőben 10 pecig fedővelt, majd a rászórt a sajttal 3 percig fedő nélkül sütjük.

 

 

Nem lehet abbahagyni csirke

Hozzávalók:

 3-4 db csirke comb ketté vágva, kevés liszt, 1 lapos evõkanál pirospaprika, 4 dl tejföl, 1 dl olaj, 1 teáskanál ételízesítõ, 2 gerezd szétnyomott fokhagyma, 10 dkg reszelt sajt fele füstölt, fele trappista

Elkészítés:

 Elkészítés elõtt pár órával a csirke combokról lehúzom a bõrt, ketté vágom és  besózom. Készítéskor pár evõkanál lisztet a pirospaprikával összekeverem és a húsokat megforgatom benne. Vajjal jól kikenem az Ultra Plusz edényt és a combokat egymás mellé beleteszem.  Lilahagyma karikákkal szépen beterítjük a húsokat. A tejfölt, az olajat, az ételízesítõt, a fokhagymát, és a sajtokat jól összekeverjük és a hagyma tetejére öntjük. Fedõvel 650 W-on a mikróban 8-10 percig sütjük. Ezután elõmelegített sütõben 180 ’C fokon  kb.30 percig  fedõ nélkül sütjük.

 

Rakott karfiol sonkával

Hozzávalók:

 60 dkg karfiolrózsa, 20 dkg füsölt fõtt sonka, 10 dkg rizs, 4 dl tejföl, 2 tojás, 6 dkg vaj, 10 dkg trappista sajt, só, bors

Elkészítés:

A megtisztított, alaposan megmosott karfiolt rózsáira szedjük. Enyhén sós vízben puhára fõzzük. Leszûrjük, lecsepegtetjük Szûrõcsodában. A sonkát finomra vágjuk vagy ledaráljuk. Közben megfõzzük a rizst. Ha kihûlt, összekeverjük a sonkáva, sóval és borssal ízesítjük. Egy Ultraplusz edénybe beleterítjük a karfiol felét, rátesszük a rizses tölteléket. A tojásokat a tejföllel összerázzuk a Mix-Fix-ben, majd a töltelékre öntjük. Befedjük a maradék karfiollal és reszelt sajtot szórunk rá. Középmeleg sütõben pirosra sütjük  

Pácolt, sült csirke comb

Hozzávalók:

 4 egész csirkecomb (félbevágva), 1 kefir, 4-5 gerezd fokhagyma megtörve, 1 kávéskanál só, 1 kávéskanál vegeta, 0,5 kávéskanál bors, 1 teáskanál mustár, pici daráltkömény.

Elkészítés:

 Összerázzuk a Mix-Fix-ben a hozzávalókat.  A hust picit besózzuk, beleforgatjuk a mártásba. Lapos Tupper edénybe helyezzük, ráöntjük a maradék mártást, lezárjuk az edény tetejét. Hütõszekrénybe tesszük. Másnap Ultrapluszba helyezzük a combokat, ráöntjük a páclét, kevés vizet adunk hozzá, olajat, a húsra hámozott paradicsom karikákat, paprika karikát, vöröshagyma karikát szórunk, a húsok tetejét meghintjük kevés vegetával, õrölt piros paprikával, lefedjük az edény tetejével. 1-1,5 órát sütjük, mikor puha a hús, tetõ nélkül pirítjuk tovább. Krumplipürével, sültkrumplival, rizi-bizivel tálaljuk.

 

Pásztortarhonya (2 literes UP.)

Hozzávalók:

15 dkg füstölt hús, 10 dkg tarhonya, 25 dkg burgonya, 1 vöröshagyma, 1 kk. pirospaprika, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, só

Elkészítés:

A hagymát összeaprítjuk, kevés zsiradékon a mikróban 2 perc alatt megpároljuk. A burgonyát és a füstölt húst  apró kockára vágjuk.A többi hozzávalóval együtt a hagymához keverjük, 4 dl vízzel felengedjük és 25 perc alatt a mikróban puhára főzzük.

 

Párolt káposzta

 Hozzávalók:

1 hagyma, 1 kis fej káposzta, 1 dl víz, 2 tk. cukor, só, őrőlt kömény, 1 tk ecet

Elkészítés:

600 watton 15 perc, + 5 perc fedő nélkül. aAz ecetet csak a végén adjuk hozzá, mert nem puhul meg a káposzta.

 

Tejszínes diós tarja

Hozzávalók:

6 szelet tarja (nem kell klopfolni), 1 fej hagyma, 6 szelet bacon szalonna, kolbász karikák, só bors, 2 dl tejszín, 2 dl ketchup, 2 ek darált dió

Elkészítés:

A húsokat sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Az Ultrapluszba két szelet hús közé rakjunk hagyma és kolbász karikákat, és egy szelet bacon szalonnát. A Mix-Fix-ben rázzuk össze a tejszínt, a ketchupot a diót és ezt öntsük rá a húsokra. Az Ultrapluszba süssük tetővel 180-200°C-on 1 órán át. 20 perc pihentetés után krumplis fánkkal kínálhatjuk.

 

 Brokkolis csirkemell szezámmagos fokhagymás rizzsel

Hozzávalók 4 főre:

2 db csirkemell lefilézve és félbeszeletelve, csirke villámpác, 70 dkg brokkoli, 3 gerezd fokhagyma, 5 szelet bacon szalonna, 2-3 ek. oliva olaj, 3 dl tejszín, 20 dkg trappista sajt, 30 dkg rizs, 10 dkg szezámmag, 3 ek. olíva olaj, só, bors

Elkészítés:

Az előre bepácolt csirkemell filéket az Ultra Plusz edényben vagy Mikropluszban 3-4 per alatt előpuhítjuk. Az Ultraplussz edény aljába két-három evőkanál olíva olajat és tejszínt öntünk, belefektetjük a hússzeleteket. Minden szelet húsra egy szelet sajtot teszünk, valamint ráhalmozzuk a brokkolit, és megszórjuk az apróra vágott fokhagymával. A brokkoli tetejére 1-1 szelet bacont terítünk és megöntözzük a maradék olívaolajjal valamint a tejszínnel. Befedjük és 15 percre a sütőbe tesszük, majd a tetőt levéve ujabb 5-6 perc alatt pirosra sütjük a bacont is.

Ezalatt elkészítjük a szezámmagos rizst a következőképpen:  Tűzhelyen 2-3 evőkanál olívaolajon megpirítjuk a fokhagymát és a szezámmagot. Az 1 literes Mikroplussz Kannában összekeverjük ezt a megmosott rizzsel, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. A mikró legmagasabb fokozatán 8 percig főzzük, majd megkeverve, még egyszer annyi vízzel felöntve ismét 8 percre visszatesszük.

 

Királynő Kedvence

Hozzávalók:

 30 dkg szikkadt kenyér, héja nélkül ujjnyi vastag szeletekre vágva• 5 dkg vaj a 3 dkg mazsola, beáztatva

 2 tojás, 10 dkg cukor, 3,5 dl tej , őrölt szerecsendió és fahéj,• a forma kikenéséhez: vaj

Elkészítése:

A kenyérszeleteket vajjal megkenjük, és háromszög alakúra vágjuk.

Egy kb. 1 literes tűzálló tálat vajjal kikenünk, és a vajas kenyereket egymást felig fedve, csúcsukkal felfele belefektetjük. A lecsepegtetett mazsolát rászórjuk.

A tojásokat a cukorral simára verjük, a tejjel felengedjük, egy-egy csipetnyi szerecsendióval és fahéjjal fűszerezzük. A vajas kenyerekre ontjuk, és 30 percig állni hagyjuk.

Ezután 180 °C-ra (légkeveréses sütőben 160 °C) előmelegített sütőbe toljuk, és 45-50 perc alatt aranybarnára sütjük. Kívül ropogós lesz, de a közepe krémes marad. Vaníliafagylalt­tal vagy - krémmel kínáljuk.

 

Sütőben sült gombás tészta

Hozzávalók:

25 dkg gomba, 20 dkg sonka, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 dl víz,, 2 dl tejszín, 1 ek ételízesítő, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 kiskanál szárított bazsalikom levél, 1 kiskanál szárított rozmaring, 1 mk őrölt fekete bors, 25 dkg orsótészta, 10 dkg reszelt füstölt sajt

Elkészítése:

A gombát szeletekre, a sonkát csíkokra, a hagymát kockára vágjuk.Avizet,a tejszínt és a fűszereket összerázzuk a Mix-fixben.

Az Ultrapluszba szórjuk a tésztát, ráterítjük a gombát, a sonkát és a hagymát. Ráöntjük a fűszeres folyadékot és fedővel forró sütőbe toljuk.Közepes fokozatom kb 30 percig pároljuk. Akkor van kész, ha az összes levet beszívta. Tálalás előtt a sajttal meghintjük, összekeverjük és azonnal tálaljuk.

 

Ananászos pulykamellfilé UltraPluszban

Hozzávalók:

1 tasak gyorsrizs 12 perces, 1 dl tejszín, 1 dl víz,30 dkg pulykamell filé,  1/2 doboz darabolt ananász , 10 dkg trappista sajt, 2 dkg margarin

Elkészítés:

Az UltraPlusz edényt a margarinnal kikenjük, beleöntjük a rizst (tasak nélkül), rárakjuk a csíkokra vágott pulykamell filét, majd a tejszínt és a vizet. Ízlés szerint meghintjük sóval. Mikrohullámú sütőben 10 percig 800 wattal pároljuk ezután meghintjük az ananászt, majd a reszelt sajttal és visszahelyezuük a mikroba 2 percig 600watton. Nagyon finom könnyű egytálétel.

 

Darálthús rétestésztában Klári módra
Hozzávalók:

 50 dkg darált hús, 3 egész tojás, 3 dl tej vagy tejszín, 1 krémsajt, 3 fej hagyma, só, orölt bors, orölt kömény, és ízlés szerinti fuszerek, sütéshez 15 dkg vaj, a kikenéshez olaj, 1 nagy vagy 2 kisebb csomag réteslap,
Mártás: Carbonára alap, vagy Sajtmártás
Elkészítés:

A hagymát összevágjuk majd a Mikroplussz edénybe tesszük a vajjal együtt. Fedovel 3-4 percig pároljuk 750 W-on. Utána beletesszük a húst, megfuszerezzük, ha szükséges pici vizet öntünk alá, majd 7 percre tetovel együtt berakjuk a mikróba. Ha megpárolódott kivesszük, belenyomjuk a krémsajtot, jól átkeverjük. A Mix-Fixben összerázzuk a tejet vagy tejszínt a tojásokkal, majd ráöntjük vele a sajtos húsra, még 7 percig főzzük. A Ultraplussz edényt kiolajozzuk, kibéleljük réteslappal, majd egy adag húst teszünk rá, újra réteslap és ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogy az alapanyag. A végén befedjük a réteslappal és megolajozzuk. A mikróba visszatéve még 5 percig teto nélkül sütjük. Amíg sül a pite, elkészítjük a mártást az utasítás szerint. Amikor megsült, tányérra borítjuk és szeletelve, mártással tálaljuk.

Spenótos tejszínes tészta

Hozzávalók:           

½ liter tej, 25 dkg márványsajtos sajtkrém, 3 púpos evőkanál vegeta, 3 dl tejszín, 2 gerezd fokhagyma, 1 zacskó mirelit spenót, ½ kg masni tészta, 1 zacskó mirelit zöldség, 20 dkg karaván sajt

Elkészítés:

A tejet, a sajtkrémmel elkeverjük, hozzáadjuk a tejszínt, a vegetát, az összezúzott fokhagymát, a kiolvasztott spenótot. Alaposan elkeverjük és a tésztával együtt a 3 literes ultraplussz edénybe öntjük. A tetejére egy zacskó mirelit zöldséget teszünk.

Lefedve először mikróban 10 percig, majd sütőben 10 percig pároljuk. Utána rászórjuk a reszelt sajtot és fedő nélkül visszatesszük a sütőbe 3 percre.

Nagyon finom egytál étel. Érdemes kipróbálni!

 

Rakott krumpli egyszerúen (5 literes U.P.)

Hozzávalók:

2 kg krumpli, 10 kemény tojás, 3 nyers tojás, 2 nagy pohár tejföl, 10 dkg füstölt szalonna, 25 dkg bacon szalonna,40 dkg füstölt kolbász, 2 tk. só, bors

Elkészítés:

A krumplit megpucolva, Konyhaművész Szeletelővel felszeletelve, 2-szer 15 percre 750 W-on betesszük a mikróba lefedve. Közben a vékony csíkokra vágott szalonnát , majd a kolbászt is kicsit megpirítjuk a tűzhelyen. (vagy egy kisebb U.P.-ban fedővel a mikróban) A kemény tojást felszeleteljük. A tejfölt, a nyers tojást és a fűszereket habverővel jól összekeverjük.

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Közben a krumplit a sült szalonnával, a tejfölt a karikára vágott tojással összekeverjük, majd a egészet az Ultapluszban összevegyítve fedő nélkül a sütőben addig sütjük, amíg a teteje pirulni kezd.

 

Zöldséges Tarhonya

 

Hozzávalók:

 4 db közepes krumpli, 15 dkg tarhonya (vagy száraztészta),
20 dkg gépsonka, 4 db közepes paradicsom, 1 póréhagyma, 3 dl tejszín, 20 dkg sajt, só, bors ( vagy más, ízlés szerinti fűszer)

Elkészítés:

a meghámozott krumplit apróra vágjuk, a sonkát és a paradicsomot felkockázzuk, a póréhagymát karikára vágjuk. Az összevágott hozzávalókat összekeverjük a nyers tarhonyával (vagy tésztával), hozzáadjuk a tejszínt és jól megfűszerezzük. Összekeverjük, majd az UltraPlusz-ba tesszük. A reszelt sajtot az étel tetejére terítjük. Előmelegített sütőben 180º C-on 60 percig sütjük.

Mindez mikroban is elkészíthető: kétszer 10 perc alatt puhára pároljuk, megkeverjük, majd az utolsó 15 percre tegyük át az edényt a sütőbe, s ekkor szórjunk rá sajtot.

 

Sóágyon sült burgonya:

Hozzávalók:

 fél kg só, 10-15 szem egyforma burgonya.

Elkészítése:

A sóra a megtisztított megmosott, lecsöpögtetett burgonyát állítva ráhelyezzük, majd fedő alatt 800 W-on megsütjük kb. 15 perc. 5 perc az állásidő.

 

Mézes-mustáros csirkemell:

Hozzávalók:

2-3 csirkemell filé, fél dl citromlé, fél dl étolaj, kis pirospaprika, piros arany, 2 dl vagy egy tubusos mustár, 2-3 kanál méz, kicsi bors, lehet kicsi grill fűszerkeverék is, és kicsi hagyma vagy fokhagymakrém is.

Elkészítése: 

A csirkemelleket csíkokra vágjuk. A hozzávalókat összekeverjük, beleforgatjuk a csirkemelleket, és a mikrós edényekbe fedő alatt 12-15 percig 800 W-on megfőzzük, majd 5 percig pihentetjük Félidőben átkeverjük.

 

Hamis túrós

Hozzávalók:

25dkg fodros nagykocka, 15 dkg margarin, 15dkg kristálycukor, 3 egész tojás, fél liter tej,

1 vaníliás cukor, 2 kis pohár kefír, 1 nagy pohár tejföl

Elkészítése: 

Minden hozzávalót kikeverni, a tésztát szárazon hozzáadni,  ultraplusszba önteni, és

forró sütőben megsütni.

 

Sonkás tészta mikróban

Hozzávalók:

30 dkg füstölt-főtt tarja, 1 nagy  pohár tejföl, 20 dkg  bacon,  ½ kg Gyermelyi fodros nagykocka, 15 dkg  füstölt sajt, 15 dkg trapista sajt reszelve.

Elkészítése:

A tarját kis kockákra, a bacont vékony csíkokra vágjuk, betesszük a 3 literes  ultraplusz edénybe 2-szer 3 percre 800 watton  fedővel. Közben a tésztát megfőzzük a 4 literes ovális tálalómesterben, leszűrjük. Hozzákeverjük a tejfölt a tarjához, majd ezt a tésztához. Ízlés szerint fűszerezhetjük még , de így is finom. A tésztát sajttal  rétegezve beletesszük az ultraplusszba úgy, hogy a tetejére sajt kerüljön. Berakjuk a mikrohullámú sütőbe 3 perc 800 watt fedővel, majd  2 perc  fedő nélkül.

 

Címkék: ultraplusz receptek

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu