Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Farkas Tamásné összeállítása Nagytarcsa
Konyhai mindentudó
„Gyorsan és ízletesen”
A Konyhai Mindentudó egy különösen praktikus konyhai készülék. Minden konyhában nélkülözhetetlen segítőtárs, mely megfelelő alternatívája az elektromos konyhai készülékeknek. A vágóbetét használatával nincs szükség többé időrabló kézi darabolásra. Ez a sokoldalúan bevethető, felhasználóbarát alkotórész másodpercek alatt felaprítja a gyümölcsöket, zöldségeket és fűszereket. Minél tovább tekeri a tekerőt az óramutató járásával megegyező irányba, annál apróbb lesz a tartalom. A keverőbetét segítségével krémet, tejszínhabot, salátaöntetet vagy mártást keverhetünk és verhetünk fel. A levehető tölcsér megkönnyíti az olaj hozzáadását (pl. majonézhez, öntetekhez). Az edény alján található csúszásgátló gyűrű biztosítja a stabil állást.
Majonéz
Hozzávalók:
1 tojásssárgája, 1 csipetnyi só, 1 teáskanál citromlé, 1 evőkanál mustár, 125 ml napraforgóolaj, bors, paprika, porcukor, Worchester-szósz
Elkészítése:
A könnyebb elkészítés és a megfelelő eredmény érdekében a tojássárgája és az olaj legyen szobahőmérsékletű. Tegyük a tojássárgáját a sóval, citromlével és a mustárral a Konyhai Mindentudóba a keverő betéttel. Zárjuk rá a fedelet és verjük fel. További keverés mellett adagoljuk hozzá cseppenként az olajat, míg a majonéz kellően sűrű nem lesz. Utólag borssal, paprikával vagy Worcheser-szósszal saját ízlés szerint ízesíthetjük.
Vinaigrette mártás
Hozzávalók:
1 hagyma, 1 csemegeuborka (30 g), 1 szardellafilé, 2-2 szál petrezselyem és turbolya, 1 teáskanál kapribogyó, majonéz (1 tojássárgájából), só, bors, 1 teáskanál mustár, citromlé
Elkészítése:
Hámozzuk meg a hagymát és vágjuk nagy darabokra. A savanyú uborkát daraboljuk fel, majd öblítsük le a szardellafilét, óvatosan nyomkodjuk szárazra és vágjuk félbe. A fűszernövényeket mossuk meg és csipkedjük le a leveleit. A kapribogyókat csepegtessük le. Minden összetevőt tegyünk bele a Konyhai Mindentudóba a vágó betéttel. Zárjuk rá a fedelét és tekerjük addig, míg a benne lévők apróra darabolódnak. Adjunk hozzá majonézt, sót, borsot, mustárt, és a citromlevet vagy a savanyú uborka levét. Tojásételekhez, halhoz vagy marha rostélyoshoz kínálhatjuk.
Avokádókrém
Hozzávalók:
2 érett avokadó, 4 póréhagyma, só, bors, 2 evőkanál citromlé, egy kis chilli-szósz
Elkészítése:
Hámozzuk meg és magozzuk ki az avokadót és vágjuk nagyobb darabokra. A póréhagyma fehér részét vágjuk nagyobb darabokra és tegyük a többi hozzávalóval együtt a Konyhai Mindentudóba a vágó betéttel. Zárjuk rá a fedelet és tekerjük addig, míg a keverék finom állagú nem lesz. Chip-szel vagy fondue-szószként szervírozzuk.
Ördögszósz
Hozzávalók:
2 kemény főtt tojás, ½ hagyma, 1 alma, 2 evőkanál napraforgóolaj, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál citromlé, 3 evőkanál vörösbor, só, bors, 1 csipet cukor, 1 teáskanál tárkony, kevéske chilli-szósz.
Elkészítése:
A tojásokat hámozzuk meg, majd vágjuk félbe. Hámozzuk meg a hagymát és az almát, az almát magozzuk ki, és a többi összetevővel együtt tegyük a Konyhai Mindentudóba a vágó betéttel. Zárjuk rá a fedelet és tekerjük addig, míg a keverék finom állagú nem lesz. Marha rostélyoshoz vagy fondue-höz kínáljuk.
Hamis Piña Colada
Hozzávalók:
450 dkg ananász konzerv, 3 dl habtejszín, 1 dl ananász lé (konzerv is lehet), 3 evőkanál kókuszreszelék
Elkészítése:
A Konyhai Mindentudóban aprítsuk össze az ananászt. Ezután adjuk hozzá a habtejszínt, az ananászlevet és a kókuszreszeléket, majd a Konyhai Mindentudó keverőfejével keverjük habosra. Töltsük ki Új Hullám pohárba, és kókuszreszelékkel megszórva tálaljuk.
Töltött tojások
Hozzávalók:
4 tojás, 40 g puha vaj, 1 teáskanál kapribogyó, ½ csemegeuborka, 20 g nyers sonka, 1 szardella, só, citromlé, aprított petrezselyem.
Elkészítése:
Főzzük keményre a tojást, szedjük le a héját, vágjuk félbe a hosszabbik oldalán. A sárgáját a többi összetevővel együtt tegyük a Konyhai Mindentudóba a vágó betéttel. (Előtte a csemegeuborkát nagy darabokra vágjuk, a sonkát pedig felkockázzuk.) Zárjuk rá a fedelet és tekerjük addig, míg a benne lévők apróra darabolódnak. Végül sózzuk meg, tegyük Habzsákba és nyomjuk a fél tojásokba.
Francia omlett
Hozzávalók:
3 tojás, 1 evőkanál tej, 1 kis hagyma (30 g), ½ zöld paprika (TV paprika), ½ piros paprika (pritamin), 1 csipet só, bors, 10 g olvasztott vaj, petrezselyem.
Elkészítése:
Tegyük a tojásokat, tejet és a felaprított zöldségeket a fűszerekkel együtt a Konyhai Mindentudóba a vágó betéttel. Zárjuk rá a fedelet és tekerjük addig, míg a zöldségek jó apróra feldarabolódnak és a tojás felverődik. Az így kapott tésztát osszuk 2 porcióra, tegyük az előmelegített, de nem megpirított zsiradékba és süssük át. Az omlettnek alulról világossárgára kell sülnie, felülről pedig puhának, de nem folyékonynak kell maradnia. Mindkét oldalról hajtsuk be a széleit középre és a darabolt petrezselyemmel szórjuk meg.
Krumplilepény
Hozzávalók:
500 g krumpli, 1 kis hagyma, 1 tojás, 1 evőkanál burgonyaliszt, só, olaj a sütéshez.
Elkészítése:
Mossuk meg és hámozzuk meg a krumplit. A méretnek megfelelően felezzük vagy negyedeljük. Hámozzuk meg a hagymát, negyedeljük és a tojással, a burgonyaliszttel és a kis sóval tegyük a Konyhai Mindentudóba a vágó betéttel. Zárjuk rá a fedelet és tekerjük addig, míg a massza apróra darabolódik. Melegítsük fel az olajat a serpenyőben. A tésztát kanállal adagoljuk, nyomkodjuk laposra és kb. 3 perc alatt süssük meg minden oldalát ropogósra. 10-12 darab lesz belőle.
Ázsiai saláta-mix
Hozzávalók:
1 póréhagyma, 50 g retek, 50 g sárgarépa, 50 g uborka, 1 evőkanál ecet, 1 evőkanál narancslé, 1 vékony szál torma, só, 1 csipet cukor.
Elkészítése:
Minden hozzávalót mossunk és pucoljunk meg, daraboljunk fel nagyobb szeletekre, és tegyük a Konyhai Mindentudóba a vágó betéttel. Zárjuk rá a fedelet és tekerjük addig, míg a zöldségek apróra darabolódnak. Egy salátalevéllel tálaljuk a Kristály kis edényekben.
Tonhal krém
Hozzávalók:
2 ecetes uborka, ½ hagyma, 1 evőkanál kapribogyó, 1 doboz tonhal olajban (185 g), majonéz 1 tojássárgájából, 1 evőkanál citromlé, bors, 4 szelet pirítós, 4 salátalevél, petrezselyem.
Elkészítése:
Az uborkákat és a hagymát vágjuk nagy darabokra, majd a lecsepegtetett kapribogyókkal, darabokra szedett tonhalakkal és a majonézzel együtt tegyük a Konyhai Mindentudóba a vágó betéttel. Zárjuk rá a fedelet és tekerjük addig, míg a massza összeáll. A salátaleveleket borssal és citromlével marinírozzuk, majd tegyük a megpirított kenyérszeletekre, és erre kenjük rá a masszát. Petrezselyemmel díszítjük.
Fűszervaj
Hozzávalók:
8 kimagozott olívabogyó, 8 szardellafilé, 125 g vaj, 1 evőkanál citromlé, bors.
Elkészítése:
A szardellafilét mossuk át, óvatosan szárítsuk meg és daraboljuk fel. Minden hozzávalót tegyünk a Konyhai Mindentudóba a vágó betéttel. Zárjuk rá a fedelet és tekerjük addig, míg a massza összeáll. Frissensültekhez kínáljuk.
Zsázsa-mártás
Hozzávalók:
1 tő zsázsa, 1 hagyma, 250 g túró, 50 g tejszín, só, fehér bors, kömény, paprika
Elkészítése:
Aprítsuk fel a zsázsát és a hagymát, adjunk hozzá túrót és tejszínt, majd keverjük el. Fűszerekkel pikánsan ízesíthetjük.
Tzatziki
Hozzávalók:
1 kígyóuborka, 2 gerezd fokhagyma, 500 g natúr joghurt, 3 evőkanál olívaolaj, só, bors, néhány csepp citromlé
Elkészítése:
Hámozzuk meg az uborkát, hosszába vágjuk félbe és kaparjuk ki a magokat. Ezután daraboljuk fel. Préseljük át a fokhagymát, majd joghurttal és olajjal keverjük össze. Fűszerekkel ízesítsük.
Tzatziki 11.
Hozzávalók:
1 nagy kígyóuborka, 1 kis pohár joghurt, 1 csomag sovány túró, 2 gerezd fokhagyma, só, bors
Elkészítése:
Az uborkát és a fokhagymát a Konyhai Mindentudóval apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot. Utána ízesítjük és krémessé keverjük. Finom friss kenyérrel tálaljuk.
Gyümölcsszósz
Hozzávalók:
300 g eper, málna vagy magozott cseresznye, 2 evőkanál porcukor, ½ citrom, 2 evőkanál gyümölcspárlat (38%).
Elkészítése:
Mossuk meg a gyümölcsöt, csepegtessük le jól és tisztítsuk meg. A porcukorral, a ½ citrom reszelt héjával és a gyümölcspárlattal együtt tegyünk mindent a Konyhai Mindentudóba a vágó betéttel, és tekerjük addig, míg a szósz finom állagú nem lesz.
Őszibarack-túró
Hozzávalók:
1 kis doboz őszibarack-befőtt, ½ citrom, 250 g sovány túró, 2 evőkanál édes tejszín, 2 evőkanál cukor, 2 evőkanál mogyoró.
Elkészítése:
Csepegtessük le az őszibarackokat (A levet máshoz felhasználhatjuk), és facsarjuk ki a citromot. Tegyünk minden hozzávalót a Konyhai Mindentudóba a vágó betéttel. Zárjuk rá a fedelet és tekerjük addig, míg a túró megfelelő állagú nem lesz.
Másik változat: barack helyett használhatunk banánt is (2 db).
Gyors csokihab
Hozzávalók:
250 g tejszín, 50 g cukor, 1 evőkanál valódi kakaó, mandulalikőr tetszés szerint
Elkészítése:
Tegyük a tejszínt a cukorral a Konyhai Mindentudóba a keverő betéttel, és keverjük kemény habbá. Tegyük hozzá a kakaóport, és ízesítsük a likőrrel
.
Gyors csoki krém
Hozzávalók:
2 dl HULLALÁ tejszín, 4 tk. Nesquick kakaópor, ½ dl Nesquick csokiszósz
Elkészítése:
Konyhai Mindentudóban öntjük, keverjük, és mindjárt a kihűlt tortára kenhetjük.
Villámgyors almás medvetalp
Hozzávalók:
2 nagy alma (vagy 3 kicsi), meghámozva, kimagozva. 2 tojás, 1evőkanál cukor (édesítővel helyettesíthető), 1 csomag vaníliás cukor, 4 evőkanál liszt, 1 kávéskanál sütőpor, 4 evőkanál mazsola
Elkészítése:
Konyhai mindentudóba beleteszem a szeletelőkést és a feldarabolt almákat durvára aprítom, majd hozzáteszem az összes többi hozzávalót kivéve a mazsolát és még egy kicsit keverem, hogy összekeveredjenek a hozzávalók. Kiveszem a kést, a mazsolát egy szilikon keverővel belekeverem, majd egy evőkanállal a formába adagolom. 1 evőkanál tészta kell egy medvetalpba.
200 fokra előmelegített sütőben (gázsütőn 5-ös fokozat) 10-15 perc alatt megsütöm.
Citromos madeleine
Hozzávaló:
2 db tojás, 10 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg liszt, pici só, 10 dkg felolvasztott margarin
Elkészítése:
A 2 tojást cukorral a Mindentudóban habosra keverem. Amikor már szép habos, hozzákeverem a lisztet, a csipet sót és a citromhéjat, majd az olvasztott margarint is.
A tésztát kiskanállal kiadagolom a formákba és előmelegített sütőben, 190 fokon 10-12 perc alatt arany barnára sütöm őket.
Májpástétom
Hozzávalók:
3 db sertés májkrém, 10 dkg teavaj, 1 fej vöröshagyma reszelve, fél tubus piros arany, 3 db főtt tojás
Elkészítése:
A hozzávalókat beletesszük a Mindentudóba és alaposan összekeverjük , aprítjuk benne.
Tojás saláta
Hozzávalók:
10 db főtt tojás, 6 kanál majonéz, snidling és petrezselyem zöldje apróra vágva
Elkészítése:
A hozzávalókat beletesszük a Mindentudóba és alaposan összekeverjük , aprítjuk benne.
Tojáskrém
Hozzávalók:
6 db főtt tojás, 10 dkg vaj, 2 ek majonéz, 2 tk. mustár, 1-1 ek aprított snidling , petrezselyem és új hagyma zöldje, pici só és bors
Elkészítése:
A hozzávalókat beletesszük a Mindentudóba és alaposan aprítjuk majd összekeverjük benne.
Tonhal saláta
Hozzávalók:
3 db tonhal konzerv, 6 kanál majonéz, só, bors, kevés mustár
Elkészítése:
Konyhai Mindentudóban összeaprítjuk, keverjük, és frissen sült kenyérrel kínáljuk.
Majonéz
Hozzávalók:
1 tojás sárgája, 1 evőkanál porcukor, 1 evőkanál mustár, 1-2 evőkanál citromlé, 1 dl étolaj, kevés só, bors
Elkészítése:
Először a hozzávalókat olaj nélkül a keverőfejjel simára keverjük, majd utána adagoljuk hozzá az olajat.
Káposzta – sárgarépa saláta
Hozzávalók:
1 fej hagyma, ¼ fej káposzta, 2 db sárgarépa, 1 adag majonéz
Elkészítése:
Először a hagymát, majd a káposztát, végül a sárgarépát aprítjuk. Kicsit besózzuk, és összekeverjük a majonézzel. Ha szükséges tejföllel hígíthatjuk.
Juhtúrós körözött
Hozzávalók:
20 dkg juhtúró, 20 dkg tehéntúró, 10 dkg vaj, zöldhagyma apróra vágva, kevés só, piros arany, pirospaprika, őrölt kömény, ha szükséges kevés tejfel
Elkészítése:
A hozzávalókat beletesszük a Mindentudóba és alaposan összekeverjük , aprítjuk benne.
Céklasaláta
Hozzávalók:
25 dkg ecetes cékla leszűrve, 8 dkg dió, 3db csemegeuborka, pici citromlé, 2 gerezd fokhagyma, kicsi majonéz
Elkészítése:
A hozzávalókat külön-külön a Mindentudóban összeaprítjuk, a fokhagymát átpréseljük, az egészet pici citromlével és majonézzel ízesítve összekeverjük és jól behűtve tálaljuk.
Almás céklasaláta
Hozzávalók:
50dkg alma, 20 dkg cékla, 1 fej lilahagyma, 1 tojás, 1,5 dl tejföl, 4 dkg reszelt sajt, só, kevés bors, csipetnyi cukor, 1 mokkáskanál mustár, ½ citrom leve
Elkészítése:
Az almát és a céklát durvára aprítjuk, kicsit megsózzuk, a citrom levével meglocsoljuk és a reszelt sajttal megszórjuk. A vékony szeleteke vágott
hagymát hozzákeverjük és állni hagyjuk. A keményre főzött tojás sárgáját összekeverjük a tejföllel, cukorral, borssal és a mustárral, majd simára keverjük és a salátára öntjük. Tálaláskor a tojás fehérjét ráreszeljük.
Répakrém
Hozzávalók:
6 db répa, 15 dkg reszelt Trappista sajt, 1 pohár natúr joghurt, 2 gerezd fokhagyma, 1 kanál Delikát
Elkészítése:
A répát és a fokhagymát összeaprítjuk, hozzávalókkal összekeverjük és friss kenyérre kenve kínáljuk. Pirítós kenyérre kenve is nagyon finom.
Fokhagymás-tojásos csirkemájpástétom
Hozzávalók:
30 dkg csirkemáj, 12,5 dkg Rama margarin, 5 db kemény tojás, 2 db lilahagyma, petrezselyem zöldje, 4 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál mustár, bors, vegeta, só.
Elkészítés:
Kevés margarinon megpároljuk a zúzott fokhagymával, borssal, vegetával a csirkemájat az Ultraplusszban. A lilahagymát, a kihűtött májat a főtt tojással együtt pépesítjük a Konyhai Mindentudóban. A többi margarinnal, mustárral, finomra vágott petrezselyemmel együtt simára keverjük, sóval, borssal ízesítjük.
Tálaláskor pirítóst, paradicsomot és hegyes erős paprikát adunk mellé.
Tepsis röszti
Hozzávalók:
1 kg burgonya, 20 dkg húsos füstölt szalonna , 10 dkg füstölt kolbász, 2 tojás, 3 evőkanál liszt, só, bors, reszelt szerecsendió.
Elkészítése:
A meghámozott burgonyát kettévágva tesszük a Konyhai Mindentudóba, és összeaprítjuk. A kolbászt kicsire összekockázzuk. A szalonnát vékonyra felszeleteljük és kibéleljük vele a tepsi alját. Összekeverjük a burgonyát, a kolbászt, a tojásokat és a fűszereket, majd a tepsibe simítjuk a masszát. Tetejét megszórhatjuk kukoricadarával, vajdarabkákat is tehetünk rá, de ez el is maradhat. Forró sütőben kb. 40 percig sütjük. Bármilyen savanyúsággal finom.
Zöldséges vajkrém
Hozzávalók:
1 db pritamin paprika, 1 db kígyó uborka, 2 db lila hagyma vagy egy csomag újhagyma, 1 doboz natúr vajkrém
Elkészítése:
A Konyhai Mindentudóban összeaprítjuk a hozzávalókat és hozzákeverünk egy doboz natúr vajkrémet.
Gazdagíthatjuk sonka vagy párizsi darabokkal. A végén rakhatunk bele főtt tojást apróra vágva. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
Nyári esti szendvicskrém
Hozzávalók:
30 dkg májkrém, 20 dkg póréhagyma vagy 1 kis csomag újhagyma, 5 db keményre főzött tojás, 4-5 db csemege uborka, 1 db kaliforniai paprika, só, bors, kakukkfű, petrezselyem zöld
Elkészítése:
A Konyhai Mindentudóban a hagymát, a paprikával összeaprítjuk, majd utána a többi hozzávalót.
Vigyázzunk, hogy ne legyen pépes! Végül hozzákeverjük a májkrémet.
Kifli karikákra, pirítósra stb. kenve fogyasztjuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Avokádókrém
Padlizsánkrém
Kéksajtos-körtés dip
Kapros-lazacos mártogatós