Tupperware: Konyhai mindenttudó receptek

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Farkas Tamásné összeállítása Nagytarcsa

Konyhai mindentudó

„Gyorsan és ízletesen”

 

A Konyhai Mindentudó egy különösen praktikus konyhai készülék. Minden konyhában nélkülözhetetlen segítőtárs, mely megfelelő alternatívája az elektromos konyhai készülékeknek. A vágóbetét használatával nincs szükség többé időrabló kézi darabolásra. Ez a sokoldalúan bevethető, felhasználóbarát alkotórész másodpercek alatt felaprítja a gyümölcsöket, zöldségeket és fűszereket. Minél tovább tekeri a tekerőt az óramutató járásával megegyező irányba, annál apróbb lesz a tartalom. A keverőbetét segítségével krémet, tejszínhabot, salátaöntetet vagy mártást keverhetünk és verhetünk fel. A levehető tölcsér megkönnyíti az olaj hozzáadását (pl. majonézhez, öntetekhez). Az edény alján található csúszásgátló gyűrű biztosítja a stabil állást.

 

Majonéz

Hozzávalók:

1 tojásssárgája, 1 csipetnyi só, 1 teáskanál citromlé, 1 evőkanál mustár, 125 ml napraforgóolaj, bors, paprika, porcukor, Worchester-szósz

Elkészítése:

A könnyebb elkészítés és a megfelelő eredmény érdekében a tojássárgája és az olaj legyen szobahőmérsékletű. Tegyük a tojássárgáját a sóval, citromlével és a mustárral a Konyhai Mindentudóba a keverő betéttel. Zárjuk rá a fedelet és verjük fel. További keverés mellett adagoljuk hozzá cseppenként az olajat, míg a majonéz kellően sűrű nem lesz. Utólag borssal, paprikával vagy Worcheser-szósszal saját ízlés szerint ízesíthetjük.

 

Vinaigrette mártás

Hozzávalók:

1 hagyma, 1 csemegeuborka (30 g), 1 szardellafilé, 2-2 szál petrezselyem és turbolya, 1 teáskanál kapribogyó, majonéz (1 tojássárgájából), só, bors, 1 teáskanál mustár, citromlé

Elkészítése:

Hámozzuk meg a hagymát és vágjuk nagy darabokra. A savanyú uborkát daraboljuk fel, majd öblítsük le a szardellafilét, óvatosan nyomkodjuk szárazra és vágjuk félbe. A fűszernövényeket mossuk meg és csipkedjük le a leveleit. A kapribogyókat csepegtessük le. Minden összetevőt tegyünk bele a Konyhai Mindentudóba a vágó betéttel. Zárjuk rá a fedelét és tekerjük addig, míg a benne lévők apróra darabolódnak. Adjunk hozzá majonézt, sót, borsot, mustárt, és a citromlevet vagy a savanyú uborka levét. Tojásételekhez, halhoz vagy marha rostélyoshoz kínálhatjuk.

 

Avokádókrém

Hozzávalók:

2 érett avokadó, 4 póréhagyma, só, bors, 2 evőkanál citromlé, egy kis chilli-szósz

Elkészítése:

Hámozzuk meg és magozzuk ki az avokadót és vágjuk nagyobb darabokra. A póréhagyma fehér részét vágjuk nagyobb darabokra és tegyük a többi hozzávalóval együtt a Konyhai Mindentudóba a vágó betéttel. Zárjuk rá a fedelet és tekerjük addig, míg a keverék finom állagú nem lesz. Chip-szel vagy fondue-szószként szervírozzuk.

 

Ördögszósz

Hozzávalók:

2 kemény főtt tojás, ½ hagyma, 1 alma, 2 evőkanál napraforgóolaj, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál citromlé, 3 evőkanál vörösbor, só, bors, 1 csipet cukor, 1 teáskanál tárkony, kevéske chilli-szósz.

Elkészítése:

A tojásokat hámozzuk meg, majd vágjuk félbe. Hámozzuk meg a hagymát és az almát, az almát magozzuk ki, és a többi összetevővel együtt tegyük a Konyhai Mindentudóba a vágó betéttel. Zárjuk rá a fedelet és tekerjük addig, míg a keverék finom állagú nem lesz. Marha rostélyoshoz vagy fondue-höz kínáljuk.

 

Hamis Piña Colada

Hozzávalók:

450 dkg ananász konzerv, 3 dl habtejszín, 1 dl ananász lé (konzerv is lehet), 3 evőkanál kókuszreszelék

Elkészítése:

A Konyhai Mindentudóban aprítsuk össze az ananászt. Ezután adjuk hozzá a habtejszínt, az ananászlevet és a kókuszreszeléket, majd a Konyhai Mindentudó keverőfejével keverjük habosra. Töltsük ki Új Hullám pohárba, és kókuszreszelékkel megszórva tálaljuk.


 

Töltött tojások

Hozzávalók:

4 tojás, 40 g puha vaj, 1 teáskanál kapribogyó, ½ csemegeuborka, 20 g nyers sonka, 1 szardella, só, citromlé, aprított petrezselyem.

Elkészítése:

Főzzük keményre a tojást, szedjük le a héját, vágjuk félbe a hosszabbik oldalán. A sárgáját a többi összetevővel együtt tegyük a Konyhai Mindentudóba a vágó betéttel. (Előtte a csemegeuborkát nagy darabokra vágjuk, a sonkát pedig felkockázzuk.) Zárjuk rá a fedelet és tekerjük addig, míg a benne lévők apróra darabolódnak. Végül sózzuk meg, tegyük Habzsákba és nyomjuk a fél tojásokba.

 

Francia omlett

Hozzávalók:

3 tojás, 1 evőkanál tej, 1 kis hagyma (30 g), ½ zöld paprika (TV paprika), ½ piros paprika (pritamin), 1 csipet só, bors, 10 g olvasztott vaj, petrezselyem.

Elkészítése:

Tegyük a tojásokat, tejet és a felaprított zöldségeket a fűszerekkel együtt a Konyhai Mindentudóba a vágó betéttel. Zárjuk rá a fedelet és tekerjük addig, míg a zöldségek jó apróra feldarabolódnak és a tojás felverődik. Az így kapott tésztát osszuk 2 porcióra, tegyük az előmelegített, de nem megpirított zsiradékba és süssük át. Az omlettnek alulról világossárgára kell sülnie, felülről pedig puhának, de nem folyékonynak kell maradnia. Mindkét oldalról hajtsuk be a széleit középre és a darabolt petrezselyemmel szórjuk meg.

 

Krumplilepény

Hozzávalók:

500 g krumpli, 1 kis hagyma, 1 tojás, 1 evőkanál burgonyaliszt, só, olaj a sütéshez.

Elkészítése:

Mossuk meg és hámozzuk meg a krumplit. A méretnek megfelelően felezzük vagy negyedeljük. Hámozzuk meg a hagymát, negyedeljük és a tojással, a burgonyaliszttel és a kis sóval tegyük a Konyhai Mindentudóba a vágó betéttel. Zárjuk rá a fedelet és tekerjük addig, míg a massza apróra darabolódik. Melegítsük fel az olajat a serpenyőben. A tésztát kanállal adagoljuk, nyomkodjuk laposra és kb. 3 perc alatt süssük meg minden oldalát ropogósra. 10-12 darab lesz belőle.

 

Ázsiai saláta-mix

Hozzávalók:

1 póréhagyma, 50 g retek, 50 g sárgarépa, 50 g uborka, 1 evőkanál ecet, 1 evőkanál narancslé, 1 vékony szál torma, só, 1 csipet cukor.

Elkészítése:

Minden hozzávalót mossunk és pucoljunk meg, daraboljunk fel nagyobb szeletekre, és tegyük a Konyhai Mindentudóba a vágó betéttel. Zárjuk rá a fedelet és tekerjük addig, míg a zöldségek apróra darabolódnak. Egy salátalevéllel tálaljuk a Kristály kis edényekben.

 

Tonhal krém

Hozzávalók:

2 ecetes uborka, ½ hagyma, 1 evőkanál kapribogyó, 1 doboz tonhal olajban (185 g), majonéz 1 tojássárgájából, 1 evőkanál citromlé, bors, 4 szelet pirítós, 4 salátalevél, petrezselyem.

Elkészítése:

Az uborkákat és a hagymát vágjuk nagy darabokra, majd a lecsepegtetett kapribogyókkal, darabokra szedett tonhalakkal és a majonézzel együtt tegyük a Konyhai Mindentudóba a vágó betéttel. Zárjuk rá a fedelet és tekerjük addig, míg a massza összeáll. A salátaleveleket borssal és citromlével marinírozzuk, majd tegyük a megpirított kenyérszeletekre, és erre kenjük rá a masszát. Petrezselyemmel díszítjük.

 

Fűszervaj

Hozzávalók:

8 kimagozott olívabogyó, 8 szardellafilé, 125 g vaj, 1 evőkanál citromlé, bors.

Elkészítése:

A szardellafilét mossuk át, óvatosan szárítsuk meg és daraboljuk fel. Minden hozzávalót tegyünk a Konyhai Mindentudóba a vágó betéttel. Zárjuk rá a fedelet és tekerjük addig, míg a massza összeáll. Frissensültekhez kínáljuk.


Zsázsa-mártás

Hozzávalók:

1 tő zsázsa, 1 hagyma, 250 g túró, 50 g tejszín, só, fehér bors, kömény, paprika

Elkészítése:

Aprítsuk fel a zsázsát és a hagymát, adjunk hozzá túrót és tejszínt, majd keverjük el. Fűszerekkel pikánsan ízesíthetjük.

 

Tzatziki

Hozzávalók:

1 kígyóuborka, 2 gerezd fokhagyma, 500 g natúr joghurt, 3 evőkanál olívaolaj, só, bors, néhány csepp citromlé

Elkészítése:

Hámozzuk meg az uborkát, hosszába vágjuk félbe és kaparjuk ki a magokat. Ezután daraboljuk fel. Préseljük át a fokhagymát, majd joghurttal és olajjal keverjük össze. Fűszerekkel ízesítsük.

 

Tzatziki 11.

Hozzávalók:

1 nagy kígyóuborka, 1 kis pohár joghurt, 1 csomag sovány túró, 2 gerezd fokhagyma, só, bors

Elkészítése:

Az uborkát és a fokhagymát a Konyhai Mindentudóval apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot. Utána ízesítjük és krémessé keverjük. Finom friss kenyérrel tálaljuk.

 

Gyümölcsszósz

Hozzávalók:

300 g eper, málna vagy magozott cseresznye, 2 evőkanál porcukor, ½ citrom, 2 evőkanál gyümölcspárlat (38%).

Elkészítése:

Mossuk meg a gyümölcsöt, csepegtessük le jól és tisztítsuk meg. A porcukorral, a ½ citrom reszelt héjával és a gyümölcspárlattal együtt tegyünk mindent a Konyhai Mindentudóba a vágó betéttel, és tekerjük addig, míg a szósz finom állagú nem lesz.

 

Őszibarack-túró

Hozzávalók:

1 kis doboz őszibarack-befőtt, ½ citrom, 250 g sovány túró, 2 evőkanál édes tejszín, 2 evőkanál cukor, 2 evőkanál mogyoró.

Elkészítése:

Csepegtessük le az őszibarackokat (A levet máshoz felhasználhatjuk), és facsarjuk ki a citromot. Tegyünk minden hozzávalót a Konyhai Mindentudóba a vágó betéttel. Zárjuk rá a fedelet és tekerjük addig, míg a túró megfelelő állagú nem lesz.

Másik változat: barack helyett használhatunk banánt is (2 db).

 

Gyors csokihab

Hozzávalók:

250 g tejszín, 50 g cukor, 1 evőkanál valódi kakaó, mandulalikőr tetszés szerint

Elkészítése:

Tegyük a tejszínt a cukorral a Konyhai Mindentudóba a keverő betéttel, és keverjük kemény habbá. Tegyük hozzá a kakaóport, és ízesítsük a likőrrel

.

Gyors csoki krém

Hozzávalók:

2 dl HULLALÁ tejszín, 4 tk. Nesquick kakaópor, ½ dl Nesquick csokiszósz

Elkészítése:

Konyhai Mindentudóban öntjük, keverjük, és mindjárt a kihűlt tortára kenhetjük.

 

Villámgyors almás medvetalp

Hozzávalók:

2 nagy  alma (vagy 3 kicsi), meghámozva, kimagozva. 2 tojás, 1evőkanál cukor (édesítővel helyettesíthető), 1 csomag vaníliás cukor, 4 evőkanál liszt, 1 kávéskanál sütőpor, 4 evőkanál mazsola

Elkészítése:

Konyhai mindentudóba beleteszem a szeletelőkést és a feldarabolt almákat durvára aprítom, majd hozzáteszem az összes többi hozzávalót kivéve a mazsolát és még egy kicsit keverem, hogy összekeveredjenek a hozzávalók. Kiveszem a kést, a mazsolát egy szilikon keverővel belekeverem, majd egy evőkanállal a formába adagolom. 1 evőkanál tészta kell egy medvetalpba.

200 fokra előmelegített sütőben (gázsütőn 5-ös fokozat) 10-15 perc alatt megsütöm.

Citromos madeleine

Hozzávaló:

 2 db tojás, 10 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg liszt, pici só, 10 dkg felolvasztott margarin

Elkészítése:

A 2 tojást cukorral a Mindentudóban habosra keverem. Amikor már szép habos, hozzákeverem a lisztet, a csipet sót és a citromhéjat, majd az olvasztott margarint is.

A tésztát kiskanállal kiadagolom a formákba és előmelegített sütőben, 190 fokon 10-12 perc alatt arany barnára sütöm őket.

 

Májpástétom

Hozzávalók:

3 db sertés májkrém, 10 dkg teavaj, 1 fej vöröshagyma reszelve, fél tubus piros arany, 3 db főtt tojás

Elkészítése:

A hozzávalókat beletesszük a Mindentudóba és alaposan összekeverjük , aprítjuk benne.

 

Tojás saláta

Hozzávalók:

10 db főtt tojás, 6 kanál majonéz, snidling és petrezselyem zöldje apróra vágva

Elkészítése:

A hozzávalókat beletesszük a Mindentudóba és alaposan összekeverjük , aprítjuk benne.

 

Tojáskrém

Hozzávalók:

6 db főtt tojás, 10 dkg vaj, 2 ek majonéz, 2 tk. mustár, 1-1 ek aprított snidling , petrezselyem és új hagyma zöldje, pici só és bors

Elkészítése:

A hozzávalókat beletesszük a Mindentudóba és alaposan  aprítjuk majd összekeverjük benne.

 

Tonhal saláta

Hozzávalók:

3 db tonhal konzerv, 6 kanál majonéz, só, bors, kevés mustár

Elkészítése:

Konyhai Mindentudóban összeaprítjuk, keverjük, és frissen sült kenyérrel kínáljuk.

 

Majonéz

Hozzávalók:

1 tojás sárgája, 1 evőkanál porcukor, 1 evőkanál mustár, 1-2 evőkanál citromlé, 1 dl étolaj, kevés só, bors

Elkészítése:

Először a hozzávalókat olaj nélkül a keverőfejjel simára keverjük, majd utána adagoljuk hozzá az olajat.

 

Káposzta – sárgarépa saláta

Hozzávalók:

1 fej hagyma, ¼ fej káposzta, 2 db sárgarépa, 1 adag majonéz

Elkészítése:

Először a hagymát, majd a káposztát, végül a sárgarépát aprítjuk. Kicsit besózzuk, és összekeverjük a majonézzel. Ha szükséges tejföllel hígíthatjuk.

 

Juhtúrós körözött

 Hozzávalók:

20 dkg juhtúró, 20 dkg tehéntúró, 10 dkg vaj, zöldhagyma apróra vágva, kevés só, piros arany, pirospaprika, őrölt kömény, ha szükséges kevés tejfel

Elkészítése:

A hozzávalókat beletesszük a Mindentudóba és alaposan összekeverjük , aprítjuk benne.

 

Céklasaláta

Hozzávalók:

25 dkg ecetes cékla leszűrve, 8 dkg dió, 3db csemegeuborka, pici citromlé, 2 gerezd fokhagyma, kicsi majonéz

Elkészítése:

A hozzávalókat külön-külön a Mindentudóban összeaprítjuk, a fokhagymát átpréseljük, az egészet pici citromlével és majonézzel ízesítve összekeverjük és jól behűtve tálaljuk.

 

Almás céklasaláta

Hozzávalók:

50dkg alma, 20 dkg cékla, 1 fej lilahagyma, 1 tojás, 1,5 dl tejföl, 4 dkg reszelt sajt, só, kevés bors, csipetnyi cukor, 1 mokkáskanál mustár, ½ citrom leve

Elkészítése:

Az almát és a céklát durvára aprítjuk, kicsit megsózzuk, a citrom levével meglocsoljuk és a reszelt sajttal megszórjuk. A vékony szeleteke vágott

hagymát hozzákeverjük és állni hagyjuk. A keményre főzött tojás sárgáját összekeverjük a tejföllel, cukorral, borssal és a mustárral, majd simára keverjük és a salátára öntjük. Tálaláskor a tojás fehérjét ráreszeljük.

 

Répakrém

Hozzávalók:

6 db répa, 15 dkg reszelt Trappista sajt, 1 pohár natúr joghurt, 2 gerezd fokhagyma, 1 kanál Delikát

Elkészítése:

A répát és a fokhagymát összeaprítjuk, hozzávalókkal összekeverjük és friss kenyérre kenve kínáljuk. Pirítós kenyérre kenve is nagyon finom.

 

Fokhagymás-tojásos csirkemájpástétom

Hozzávalók:

 30 dkg csirkemáj, 12,5 dkg Rama margarin, 5 db kemény tojás, 2 db lilahagyma, petrezselyem zöldje, 4 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál mustár, bors, vegeta, só.

Elkészítés:

 Kevés margarinon megpároljuk a zúzott fokhagymával, borssal, vegetával a csirkemájat az Ultraplusszban. A lilahagymát, a kihűtött májat a főtt tojással együtt pépesítjük a Konyhai Mindentudóban. A többi margarinnal, mustárral, finomra vágott petrezselyemmel együtt simára keverjük, sóval, borssal ízesítjük.

Tálaláskor pirítóst, paradicsomot és hegyes erős paprikát adunk mellé.

 

Tepsis röszti

Hozzávalók:

1 kg burgonya, 20 dkg húsos füstölt szalonna , 10 dkg füstölt kolbász, 2 tojás, 3 evőkanál liszt, só, bors, reszelt szerecsendió.

Elkészítése:

 A meghámozott burgonyát kettévágva tesszük a Konyhai Mindentudóba, és összeaprítjuk. A kolbászt kicsire összekockázzuk. A szalonnát vékonyra felszeleteljük és kibéleljük vele a tepsi alját. Összekeverjük a burgonyát, a kolbászt, a tojásokat és a fűszereket, majd a tepsibe simítjuk a masszát. Tetejét megszórhatjuk kukoricadarával, vajdarabkákat is tehetünk rá, de ez el is maradhat. Forró sütőben kb. 40 percig sütjük. Bármilyen savanyúsággal finom.

 

Zöldséges vajkrém

Hozzávalók:

1 db pritamin paprika, 1 db kígyó uborka, 2 db lila hagyma vagy egy csomag újhagyma, 1 doboz natúr vajkrém

Elkészítése:

A Konyhai Mindentudóban összeaprítjuk a hozzávalókat és hozzákeverünk egy doboz natúr vajkrémet.

Gazdagíthatjuk sonka vagy párizsi darabokkal. A végén rakhatunk bele főtt tojást apróra vágva. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.

 

Nyári esti szendvicskrém

Hozzávalók:

30 dkg májkrém, 20 dkg póréhagyma vagy 1 kis csomag újhagyma, 5 db keményre főzött tojás, 4-5 db csemege uborka, 1 db kaliforniai paprika, só, bors, kakukkfű, petrezselyem zöld

Elkészítése:

A Konyhai Mindentudóban a hagymát, a paprikával összeaprítjuk, majd utána a többi hozzávalót.

Vigyázzunk, hogy ne legyen pépes! Végül hozzákeverjük a májkrémet.

Kifli karikákra, pirítósra stb. kenve fogyasztjuk.

Címkék: konyhai mindenttudó receptek

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu