Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Markovicsné Éva | 0 hozzászólás
hozzávalók 4 főre
elkészítés
13 éve | Markovicsné Éva | 0 hozzászólás
hozzávalók 4 főre
sütéshez
tálaláshoz
elkészítés
|
|
13 éve | Markovicsné Éva | 0 hozzászólás
Szalagos fánk recept
hozzávalók 12 főre
elkészítés
13 éve | Markovicsné Éva | 0 hozzászólás
hozzávalók 4 főre
elkészítés
13 éve | Markovicsné Éva | 0 hozzászólás
4 lapos krémes.
Tészta:
500 gr liszt
100 gr vaj vagy margarin
150 gr cukor
1 cs vaníliás cukor
1 dl tej
1 tasak szalalkáli /15 gr/
2 db tojás.
Krém:
6 db tojás
4 tasak Dr Oetker csokoládés puding por
300 gr porcukor
12 dj tej
150 gr vaj.
A szalalkálit feloldjuk a tejben,majd a többi hozzávalóval együtt tésztává gyúrjuk.A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk,kis gombócokká formáljuk. A szilikon lapon késhegynyi vastagságúra nyújtjuk a lap nagyságára és világos barnára sütjük.
13 éve | KATONA CSILLA | 0 hozzászólás
1 dl tejföl,
4 db tojás,
2 ek olaj,
20 dkg liszt,
1l tej
2 dkg vaj,
8dkg őrölt mandula vagy dió,
6 dkg pikáns lekvár.
só,
6 dkg cukor.
A tejfölt,tojást,olajat,a mix-fixben összerázzuk,majd a mérő mixbe öntve hozzákeverjük a lisztet,sót,cukrot(2dkg) és galuskasűrűségűre keverjük.
A konyhaművész nokedli szaggatóval forró cukros(4dkg)tejbe szaggatjuk,kifőzzük.
Kivajazott ultra proba rétegezzük a mandulával majd a sütőben 180 fokon átsütjük.Pikáns lekvárral kínáljuk.
13 éve | KATONA CSILLA | 0 hozzászólás
1 tojás,
3 dl víz,
1 csokor petrezselyem,
2 gerezd fokhagyma,
1 teaskanál só,
1 mokkáskanál őrölt fekete bors,
40 dkg liszt.,
25 dkg gomba,
0,5 dl olaj,
1 kis fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
1 púpozott teáskanál vegeta.
A konyhaművész keverőtálban felütjük a tojást,és a vízzel habosra keverjük,hozzáadjuk a kézi aprítón finomra vágott petrezselymet,a zózott fokhagymát,sót,borsot.Ezután hozzáadjuk a lisztet,és galuskamasszát keverünk belőle,majd félretesszük.A gomba végeit letisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk.
13 éve | KATONA CSILLA | 0 hozzászólás
3 drb tojás,
10 dkg juhtúró,
1 ek só,
fél csokor kapor,
30 dkg liszt,
1 ek vaj.
A felvert tojásokhoz hozzáadjuk a krumplinyomón áttört juhtúrót,a sót,az egészen finomra vágott kaprot,majd simára dolgozzuk a liszttel és kevés vízzel szokásos sűrűségű galuska tésztát készítünk.
Lobogó sós vízben a konyhaművész nokedli szaggató segítségével kiszaggatva kifőzzük,leszűrjük és a vajon átforrósítjuk.
Köretként vagy szaftos főételekhez tálaljuk.
13 éve | KATONA CSILLA | 0 hozzászólás
1 db tojás,
25 dkg liszt,
30 dkg füstölt főtt húsos sonka,
2 pohár tejföl,
5 dkg vaj,
15-20dkg füstölt sajt
ízlés szerint só,bors.
A tojásból,lisztből egy kevés vízzel elkészítjük a nokedli tésztáját.
Majd a konyhaművész nokedli szaggatóval formás kis nokedliket szaggatunk a forró vízbe.Ezt követően a szűrőcsoda segítségével leszűrjük,és a konyhaművész keverőtálba öntjük.
A sonkát a tupperware konyhai késsel apróra vágjuk,és a konyhaművész mini tálba rakjuk,a nokedlit átkeverjük a vajjal,tejfőllel,picit sózzuk,borsozzuk.
13 éve | KATONA CSILLA | 0 hozzászólás
350 g sertés hús,
60 g főtt rizs,
1 szál zöldhagyma apróra vágva,
15 ml gyömbér por,
1 sárgarépa,meghámozva és feldarabolva,
30ml szójaszósz,
60 ml kukorica liszt,
kevés cukor,só,bors.
A 3,5l konyhaművész keverőtálban az összes hozzávalót összekeverjük,majd 12-14 gombócot formálunk belőle.
A gőz bázisba helyezzük őket,megtöltjük a vizes tálcát 400ml vízzel,lefedjük és 25 percig pároljuk.
Miután elkészült,állni hagyjuk 5 percig,majd tálaljuk.
13 éve | KATONA CSILLA | 0 hozzászólás
Töltött paradicsom
Párolási idő 20perc és 15perc,800W.
Pihentetési idő: 10-10 perc.
Hozzávalók:4 drb nagy paradicsom,
500 g darált hús (sertés vagy marha),
2 gerezd zózott fokhagyma,
1 tojás sárgája,
2 drb száraz kifli vagy zsemle,
50ml tej,
só,bors.
A paradicsomokat megmossuk,levágjuk a tetejüket,és kiszedjük a belsejüket.Egy tálban összekeverjük a töltelákhez a hozzávalókat:a tejbe áztatott zsemlét,a fokhagymát,tojássárgáját,sót és borsot,majd ezt visszatöltjük a paradicsomokba.
Paprikás pulykamell filé póréhagymával
Párolási idő:25perc max.800W
HOZZÁVALÓK:400 g pulykamell filé,
600 g szeletelt póréhagyma,
1 tojássárgája,
4 teáskanál kenyérmorzsa,
2 teaskanál reszelt parmezán sajt,
1 teáskanál örölt paprika,
30 ml tejszín,
5ml só.
A tojássárgáját felverjük 30 ml vízzel,a 3,5l konyhaművész keverőtálban összekeverjük a kenyérmorzsát,parmezán sajtot,paprikát és a sót.
A pulykaszeleteket megforgatjuk a tojásban,majd a kenyérmorzsás mixben úgy hogy mindenhol befedje azokat.
13 éve | Markovicsné Éva | 0 hozzászólás
Csirkemell brokkolival.
2 adaghoz:
400g csirkemell
25 g friss bazsalikom levél aprítva
4 szál petrezselyem aprítva
1 hagyma apróra vágva
600 g brokkoli.
Az aprított bazsalikomot, petrezselymet és hagymát összekeverjük,majd a keverékkel megszórjuk a csirkemell szeleteket. A pároló tálcára fektetjük és kb 15 percig állni hagyjuk. A brokkolit rózsáira szedjük és a Gőz bázisba tesszük. A vizes tálcát feltöltjük 400 ml vízzel,lefedjük és 25 percig pároljuk.5 perc pihentetés után tálaljuk.
13 éve | Markovicsné Éva | 0 hozzászólás
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás