Tupperware Blog: 2011. február

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Tupperware rajongók hírei - 2011. február

network.hu

 Barackos fánkocskák recept

 

 

 

hozzávalók 4 főre 

  • 33 dkg liszt
  • 5 dkg lágy vaj
  • 3 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 egész tojás
  • 2 tojásfehérje
  • 1 pohár (2dl) gyümölcsdarab nélküli barackjoghurt
  • 1 cs szárított élesztő ( 7gr)
  • csipet só
  • olaj a sütéshez
  •  

elkészítés 

  • A lisztet,az élesztőt összevegyítjük. Az egyveleget elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a cukrot, a sót, a két tojássárgáját, és a joghurtot. A tésztát mesterszakács keverő  segítségével összedolgozzuk, folyamatosan adagolva hozzá a két tojásfehérjét.

Tovább 

network.hu

 Túrófánk recept

 

 

 

hozzávalók 4 főre 

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • 3 egész tojás
  • 1 pohár tejföl (175 g)
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 3 ek cukor
  • csipet só

sütéshez

  • kb. 1/2 l olaj

tálaláshoz

  • vaníliás porcukor
  • házi készítésű sárgabarack dzsem

elkészítés 

  • A túrót a Tupperware krumplinyomóval összetörjük és minden hozzávalóval jól elkeverjük.
  • Mesterszakács serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd púpozott teáskanálnyi adagokat pottyantunk az olajba és mindkét oldalukat aranyszínűre sütjük (adagonként 6-7 perc alatt).

Tovább 

 

network.hu

  

 

 

Szalagos fánk recept

hozzávalók 12 főre 

  • 1 kg finomliszt
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 4 db tojássárga
  • 1 dl rum
  • 4 dkg friss élesztő
  • 7-8 dl tej
  • csipetnyi só
  • 1 l olaj a sütéshez

elkészítés 

  1. 2 dl langyos tejben elkeverünk 1 evőkanál cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. A lisztet átszitáljuk, elkeverjük benne a maradék porcukrot és a sót.
  3. A közepébe mélyedést készítünk, és ide tesszük a tojások sárgáját, rumot, az olvasztott (de nem forró) vajat és a felfuttatott élesztőt.

Tovább 

network.hu

 Farsangi fánk

 

 

 

hozzávalók 4 főre 

  • 3 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 6 dkg vaj vagy margarin
  • 5 tojássárgája
  • 2 ek cukor
  • 1 ek rum
  • 50 dkg finomliszt
  • csipet só
  • olaj a sütéshez

elkészítés 

  • Az élesztőt 1,5 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  • A puha margarint vagy vajat jól összedolgozzuk a tojások sárgájával.
  • Ehhez hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, cukrot és rumot is.
  • A lisztet megsózzuk, majd a tojásos, margarinos, élesztős egyveleget hozzáöntjük, és kézzel jól kidolgozzuk a tésztát.

Tovább 

4 lapos krémes.

Tészta:

500 gr liszt

100 gr vaj vagy margarin

150 gr cukor

1 cs vaníliás cukor

1 dl tej

1 tasak szalalkáli /15 gr/

2 db tojás.

Krém:

6 db tojás

4 tasak Dr Oetker csokoládés puding por

300 gr porcukor

12 dj tej

150 gr vaj.

 

A szalalkálit feloldjuk a tejben,majd a többi hozzávalóval együtt tésztává gyúrjuk.A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk,kis gombócokká formáljuk. A szilikon lapon késhegynyi vastagságúra nyújtjuk a lap nagyságára és világos barnára sütjük.

Tovább 

1 dl tejföl,

4 db tojás,

2 ek olaj,

20 dkg liszt,

1l tej

2 dkg vaj,

8dkg őrölt mandula vagy dió,

6 dkg pikáns lekvár.

só,

6 dkg cukor.

 

 

A tejfölt,tojást,olajat,a mix-fixben összerázzuk,majd a mérő mixbe öntve hozzákeverjük a lisztet,sót,cukrot(2dkg) és galuskasűrűségűre keverjük.

A konyhaművész nokedli szaggatóval forró cukros(4dkg)tejbe szaggatjuk,kifőzzük.

Kivajazott ultra proba rétegezzük a mandulával majd a sütőben 180 fokon átsütjük.Pikáns lekvárral kínáljuk.

Tovább 

1 tojás,

3 dl víz,

1 csokor petrezselyem,

2 gerezd fokhagyma,

1 teaskanál só,

1 mokkáskanál őrölt fekete bors,

40 dkg liszt.,

25 dkg gomba,

0,5 dl olaj,

1 kis fej vöröshagyma,

2 dl tejföl,

1 púpozott teáskanál vegeta.

 

 

A konyhaművész keverőtálban felütjük a tojást,és a vízzel habosra keverjük,hozzáadjuk a kézi aprítón finomra vágott petrezselymet,a zózott fokhagymát,sót,borsot.Ezután hozzáadjuk a lisztet,és galuskamasszát keverünk belőle,majd félretesszük.A gomba végeit letisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk.

Tovább 

3 drb tojás,

10 dkg juhtúró,

1 ek só,

fél csokor kapor,

30 dkg liszt,

1 ek vaj.

 

 

A felvert tojásokhoz hozzáadjuk a krumplinyomón áttört juhtúrót,a sót,az egészen finomra vágott kaprot,majd simára dolgozzuk a liszttel és kevés vízzel szokásos sűrűségű galuska tésztát készítünk.

Lobogó sós vízben a konyhaművész nokedli szaggató segítségével kiszaggatva kifőzzük,leszűrjük és a vajon átforrósítjuk.

Köretként vagy szaftos főételekhez tálaljuk.

Tovább 

1 db tojás,

25 dkg liszt,

30 dkg füstölt főtt húsos sonka,

2 pohár tejföl,

5 dkg vaj,

15-20dkg füstölt sajt

ízlés szerint só,bors.

 

 

A tojásból,lisztből egy kevés vízzel elkészítjük a nokedli tésztáját.

Majd a konyhaművész nokedli szaggatóval formás kis nokedliket szaggatunk a forró vízbe.Ezt követően a szűrőcsoda segítségével leszűrjük,és a konyhaművész keverőtálba öntjük.

A sonkát a tupperware konyhai késsel apróra vágjuk,és a konyhaművész mini tálba rakjuk,a nokedlit átkeverjük a vajjal,tejfőllel,picit sózzuk,borsozzuk.

Tovább 

350 g sertés hús,

60 g főtt rizs,

1 szál zöldhagyma apróra vágva,

15 ml gyömbér por,

1 sárgarépa,meghámozva és feldarabolva,

30ml szójaszósz,

60 ml kukorica liszt,

kevés cukor,só,bors.

 

 

A 3,5l konyhaművész keverőtálban az összes hozzávalót összekeverjük,majd 12-14 gombócot formálunk belőle.

A gőz bázisba helyezzük őket,megtöltjük a vizes tálcát 400ml vízzel,lefedjük és 25 percig pároljuk.

Miután elkészült,állni hagyjuk 5 percig,majd tálaljuk.

Tovább 

Töltött paradicsom

 

 

Párolási idő 20perc és 15perc,800W.

 

Pihentetési idő: 10-10 perc.

 

Hozzávalók:4 drb nagy paradicsom,

500 g darált hús (sertés vagy marha),

2 gerezd zózott fokhagyma,

1 tojás sárgája,

2 drb száraz kifli vagy zsemle,

50ml tej,

só,bors.

 

A paradicsomokat megmossuk,levágjuk a tetejüket,és kiszedjük a belsejüket.Egy tálban összekeverjük a töltelákhez a hozzávalókat:a tejbe áztatott zsemlét,a fokhagymát,tojássárgáját,sót és borsot,majd ezt visszatöltjük a paradicsomokba.

Tovább 

Paprikás pulykamell filé póréhagymával

 

Párolási idő:25perc max.800W

 

HOZZÁVALÓK:400 g pulykamell filé,

600 g szeletelt póréhagyma,

1 tojássárgája,

4 teáskanál kenyérmorzsa,

2 teaskanál reszelt parmezán sajt,

1 teáskanál örölt paprika,

30 ml tejszín,

5ml só.

 

A tojássárgáját felverjük 30 ml vízzel,a 3,5l konyhaművész keverőtálban összekeverjük a kenyérmorzsát,parmezán sajtot,paprikát és a sót.

A pulykaszeleteket megforgatjuk a tojásban,majd a kenyérmorzsás mixben úgy hogy mindenhol befedje azokat.

Tovább 

Csirkemell  brokkolival.

2 adaghoz:

400g csirkemell

25 g friss bazsalikom levél aprítva

4 szál petrezselyem aprítva

1 hagyma apróra vágva

600 g brokkoli.

Az aprított bazsalikomot, petrezselymet  és hagymát összekeverjük,majd a keverékkel megszórjuk a csirkemell szeleteket. A pároló tálcára fektetjük és kb 15 percig állni hagyjuk. A brokkolit rózsáira szedjük és a Gőz bázisba tesszük. A vizes tálcát feltöltjük 400 ml vízzel,lefedjük  és 25 percig pároljuk.5 perc pihentetés után tálaljuk.

Tovább 

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legegyszerűbb,ha veszel kész leveles tésztát a LIDL-be,és tetszés szerint megtöltöd.9 db jön ki belőle.Én tettem bele apróra vágott sonkát,hagymát és reszelt sajtot,majd a tetejét is megszórtam sajttal.Nagyon egyszerű és finom.10 perc alatt elkészül.Töltheted lekvárral is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

network.hu




 network.hu

 network.hu

 network.hu

 network.hu

 network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

network.hu

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utolsó hozzászólás

Bitóné M. Beáta üzente 13 éve

Milyen guszta képek!
Gratula, Évi! :-)

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu