Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
PÜSPÖKKENYÉR - SZILIKON KIRÁLYHOZ
Hozzávalók: 6 tojás, 15 dkg rétesliszt, 12 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, 4 dkg olvasztott margarin, ? sütőpor,5 dkg mazsola, 5 dkg durvára vágott dió, 5 dkg vegyes cukrozott gyümölcs, 5 dkg birsalmasajt, 5 dkg darabokra tördelt csokoládé.
Elkészítés: ASzilikon Király formát kivajazzuk. A gyümölcsöket felaprítjuk. A vajat felolvasztjuk. A ciromhéjat le reszeljük, hozzákeverjük a lisztbe szitált sütőport. Az aprított gyümölcsöket kicsit meglisztezzük.
MILÁNÓI MAKARÓNI MESTERSZAKÁCS MÓDON
Hozzávalók: darált sertéscomb, száraztészta, hagyma aprítva, só, bors, oregano, forró víz (tésztához 2,5-szeres,), gomba, angolszalonna, ketchup, paradicsompüré, reszelt sajt,
Elkészítés: Konyhai Mindentudóval a vöröshagymát felaprítom. A szalonnát felkockázom. Előmelegítem a MESTERSZAKÁCS 5,7 l-es fémfedős edény, beleteszem a hagymát és a szalonnát. Mesterfogás keverőkanállal kevergetve megpirítom, majd ráteszem a darált húst, és a gombát.
|
|
Hintett rétes - Szilikon Hercegnőhöz
Hozzávalók: 30 dkg rétesliszt, 25 dkg kristálycukor, 1 csomag sütőpor, fél liter tej, 4 tojás, fél kg túró, 15 dkg margarin.
Elkészítés: a lisztet,a cukrot és a sütőport összekeverjük, majd kettévesszük. A Szilikon Hercegnő Formát vastagon kikenjük 10 dkg margarinnal. Beleszórjuk egyenletesen a cukros lisztet, majd belemorzsoljuk a túrót. Rászórjuk a mazsolát és a vaníliáscukrot. Erre rászórjuk a cukros liszt másik felét.
14 éve | Markovicsné Éva | 0 hozzászólás
Sajtos nokedli.
Így készül két személyre
Egy tojásból nokedlit készítünk, kifőzzük, leszűrjük, és félretesszük. Egy kisebb fej hagymát felkarikázunk, megsózunk, és olajban pirosra sütjük. (Azért kell megsózni, hogy ropogós legyen.) Huszonöt deka ilmici vagy Lajta sajtot – lehet más is, de erős, karakteres illata, íze legyen – lereszelünk. Tehetünk hozzá mindenféle sajtmaradékokat a hűtőből, mehet a camembert és némi márványsajt is, de a füstölteket most mellőzzük.
14 éve | Markovicsné Éva | 0 hozzászólás
Tojásos nokedli.
Kategória:
Egytálételek
Hozzávalók:
80 dkg finomliszt
8 + 8 db tojás
1 dl tejföl
5 dkg vaj
1 evõkanál zsír
só
Elkészítés:
8 tojásból, lisztbõl, diónyi házi disznózsírból, kevés só hozzáadásával keverõtálban galuskatésztát kavarunk. Addig kavarjuk, míg szép, hólyagos lesz. Készíthetjük a galuskát kevesebb tojásból, víz hozzáadásával, de ez az igazán finom. Ahány személy, annyi tojás! Lobogó, sós vízbe galuskaszaggatóval beleszaggatjuk.
14 éve | Markovicsné Éva | 0 hozzászólás
Fahéjas mézes galuska
Hozzávalók
30 dkg liszt, 1 tojás, 4 dkg vaj, 1 dl tej, 5 dkg méz, 1 evőkanál porcukor, 1 kiskanál őrölt fahéj,1 csipet só
Elkészítés
A lisztből és a tojásból a Konyhaművész Keverőtálban kevés vízzel, és egy csipet sóval galuskatésztát készítünk.
Forrásban lévő sósvízbe szaggatjuk a Konyhaművész Nokedli Szaggatóval, kifőzzük, leszűrjük.
A galuskát felhevített vajban átforgatjuk és kivajazott UltraPluszba töltjük. A tejet felforraljuk, elkeverjük benne a mézet és ráöntjük a galuskára.
Pörköltös húsgombóc galuskával
Hozzávalók:
-A húsgombóchoz:
*40 dkg darált hús,2 evőkanál zsemlemorzsa
*2 tojás,2 száraz zsemle
*só,bors,vegeta,pirospaprika,olaj
*1 gerezd fokhagyma,1 nagy vöröshagyma,1 dl tejföl
-A galuskához:
*2 tojás
*1.5 bögre ( 2.5 dl ) liszt
*só
Elkészítés:
Az 1 literes Friss Tál edényben elkeverjük a darált húst a tojással,az Uborkaliftben beáztatott,összenyomkodott zsemlével és a zsemlemorzsával.Fűszerezzük,hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is.A jól elkevert masszából gombócokat formálunk.
14 éve | Markovicsné Éva | 0 hozzászólás
Gombás galuska
Hozzávalók:
-1 tojás,3 dl víz,1 csokor petrezselyem
-2 gerezd fokhagyma,1 kis fej vöröshagyma
-40 dkg liszt,só,bors,vegeta
-25 dkg gomba,olaj,2 dl tejföl
Elkészítés:
A Konyhaművész Keverőtálban felütjük a tojást és vízzel habosra keverjük.Hozzáadjuk a Kézi Apríton finomra vágott petrezselymet,fokhagymát,fűszerezzük.Ezután hozzáadjuk a lisztet és a szokásos módon galuskamasszát keverünk,majd félretesszük.
A Mesterszakács Nagy Nyeles Serpenyőben felforrósított olajon megfonnyasztjuk a Kézi Apríton felaprított vöröshagymát,rátesszük a megtisztított gombát,fűszerezzük.Lefedve addig főzzük,amíg zsírjára nem pirult,ezután kissé kihűtjük.Az egyik felét a galuskamasszába keverjük.
14 éve | Markovicsné Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
-2 tojás,só,bors
-2-2.5 dl tej
-40 dkg finom liszt,10 dkg reszelhető sajt
-25dkg darált sonka,2 dl tejföl
Elkészítés:
A Konyhaművész Keverőtálba beleütjük a tojásokat és 2 dl tejjel habosra keverjük,sózzuk,borsozzuk,majd beleöntjük a lisztet és a finomra darált sonkát.Jól összekeverjük,ha szükséges liszttel sürítjük vagy tejjel hígitjuk.
Sós,forrásban lévő vízbe szaggatjuk a Konyhaművész Nokedli Szaggatóval,a megfőtt galuskákat meleg vízzel leöblítjük,leszűrjük.
14 éve | Markovicsné Éva | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
-3 ek. olaj
- 1 egész tojás
- 7 ek. búzadara
- ízlés szerint só,bors,vegeta (ki mit szeret használni )
Elkészítés:
A Mix-Fix-be beletesszük az olajat,tojást,majd fűszerezzük,végül összerázzuk.Hozzátesszük a búzadarát és a Szilikon Keverő segítségével jól összekeverjük,már nem rázzuk.Ezt követően a fazékba felfőzött leves felett a Konyhaművész Nokedli Szaggató segítségével beleszaggatjuk.Ragulevesbe,húslevesbe egyaránt kiváló.
Megjegyzés:
-Ha a hozzávalókhoz még belekeverünk egy kisdobozos májkrémet,akkor májkrémes daragaluskát kapunk-isteni finom!
14 éve | Markovicsné Éva | 0 hozzászólás
Rakott milánói galuska
Hozzávalók:
-fél kg liszt
-1 tojás
-10 dkg gomba
-20 dkg darált csirkemell(vagy bármilyen más darált hús,ki milyet szeret)
-2 dl tejföl
-20 dkg reszelt sajt
-2 tasak Milánói makaróni por
Elkészítés:
A Konyhaművész Keverőtálban a lisztből,tojásból,egy csipet sóval galuskát készítünk.Forrásban lévő sós vízben a Konyhaművész Nokedli Szaggatóval kiszaggatva kifőzzük,majd langyos víz felett a Szűrőcsodába téve leszűrjük
Spenótos Nokedli Fokhagymás Öntettel
* Elkészítési idő: 30 perc vagy több
* Főzési idő: 15 perc
Készítsünk nokedlit :
Konyhaművész Keverőtálban, Mesterfogás Keverővel ½ kg lisztből, 3 tojásból és egy csomag mirelit parajból. Tegyünk hozzá 2 gerezd tört fokhagymát a Kombiprés segítségével, egy kevés frissen őrölt borsot a Tupperware Asztali Fűszerőrlővel, és kiskanál só is kell hozzá.
Fokhagymás öntet:
1L-es Mesterszakács Nyeles Főzőedényben 5 dkg vajjal besamelt készítünk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás