Tupperware Blog: 2010. szeptember

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Tupperware rajongók hírei - 2010. szeptember

PÜSPÖKKENYÉR - SZILIKON KIRÁLYHOZ
Hozzávalók:
6 tojás, 15 dkg rétesliszt, 12 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, 4 dkg olvasztott margarin, ? sütőpor,5 dkg mazsola, 5 dkg durvára vágott dió, 5 dkg vegyes cukrozott gyümölcs, 5 dkg birsalmasajt, 5 dkg darabokra tördelt csokoládé.
Elkészítés: ASzilikon Király formát kivajazzuk. A gyümölcsöket felaprítjuk. A vajat felolvasztjuk. A ciromhéjat le reszeljük, hozzákeverjük a lisztbe szitált sütőport. Az aprított gyümölcsöket kicsit meglisztezzük.

Tovább 

MILÁNÓI MAKARÓNI MESTERSZAKÁCS MÓDON
Hozzávalók:
darált sertéscomb, száraztészta, hagyma aprítva, só, bors, oregano, forró víz (tésztához 2,5-szeres,), gomba, angolszalonna, ketchup, paradicsompüré, reszelt sajt,
Elkészítés: Konyhai Mindentudóval a vöröshagymát felaprítom. A szalonnát felkockázom. Előmelegítem a MESTERSZAKÁCS 5,7 l-es fémfedős edény, beleteszem a hagymát és a szalonnát. Mesterfogás keverőkanállal kevergetve megpirítom, majd ráteszem a darált húst, és a gombát.

Tovább 

 

Hintett rétes - Szilikon Hercegnőhöz
Hozzávalók:
30 dkg rétesliszt, 25 dkg kristálycukor, 1 csomag sütőpor, fél liter tej, 4 tojás, fél kg túró,  15 dkg margarin.
Elkészítés: a lisztet,a cukrot és a sütőport összekeverjük, majd kettévesszük. A Szilikon Hercegnő Formát vastagon kikenjük 10 dkg margarinnal. Beleszórjuk egyenletesen a cukros lisztet, majd belemorzsoljuk a túrót. Rászórjuk a mazsolát és a vaníliáscukrot. Erre rászórjuk a cukros liszt másik felét.

Tovább 

 

Sajtos nokedli.

Így készül két személyre

Egy tojásból
nokedlit készítünk, kifőzzük, leszűrjük, és félretesszük. Egy kisebb fej hagymát felkarikázunk, megsózunk, és olajban pirosra sütjük. (Azért kell megsózni, hogy ropogós legyen.) Huszonöt deka ilmici vagy Lajta sajtot – lehet más is, de erős, karakteres illata, íze legyen – lereszelünk. Tehetünk hozzá mindenféle sajtmaradékokat a hűtőből, mehet a camembert és némi márványsajt is, de a füstölteket most mellőzzük.

Tovább 

Tojásos nokedli.

Kategória:
Egytálételek

Hozzávalók:
80 dkg finomliszt
8 + 8 db tojás
1 dl tejföl
5 dkg vaj
1 evõkanál zsír


Elkészítés:
8 tojásból, lisztbõl, diónyi házi disznózsírból, kevés só hozzáadásával keverõtálban galuskatésztát kavarunk. Addig kavarjuk, míg szép, hólyagos lesz. Készíthetjük a galuskát kevesebb tojásból, víz hozzáadásával, de ez az igazán finom. Ahány személy, annyi tojás! Lobogó, sós vízbe galuskaszaggatóval beleszaggatjuk.

Tovább 

 

Fahéjas mézes galuska

 

Hozzávalók

30 dkg liszt, 1 tojás, 4 dkg vaj, 1 dl tej, 5 dkg méz, 1 evőkanál porcukor, 1 kiskanál őrölt fahéj,1 csipet só

Elkészítés

A lisztből és a tojásból a Konyhaművész Keverőtálban kevés vízzel, és egy csipet sóval galuskatésztát készítünk.
Forrásban lévő sósvízbe szaggatjuk a Konyhaművész Nokedli Szaggatóval, kifőzzük, leszűrjük.
A galuskát felhevített vajban átforgatjuk és kivajazott UltraPluszba töltjük. A tejet felforraljuk, elkeverjük benne a mézet és ráöntjük a galuskára.

Tovább 

Pörköltös húsgombóc galuskával

Hozzávalók:

-A húsgombóchoz:

*40 dkg darált hús,2 evőkanál zsemlemorzsa

*2 tojás,2 száraz zsemle

*só,bors,vegeta,pirospaprika,olaj

*1 gerezd fokhagyma,1 nagy vöröshagyma,1 dl tejföl

-A galuskához:

*2 tojás

*1.5 bögre ( 2.5 dl ) liszt

*só

Elkészítés:

Az 1 literes Friss Tál edényben elkeverjük a darált húst a tojással,az Uborkaliftben beáztatott,összenyomkodott zsemlével és a zsemlemorzsával.Fűszerezzük,hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is.A jól elkevert masszából gombócokat formálunk.

Tovább 

Gombás galuska

Hozzávalók:

-1 tojás,3 dl víz,1 csokor petrezselyem

-2 gerezd fokhagyma,1 kis fej vöröshagyma

-40 dkg liszt,só,bors,vegeta

-25 dkg gomba,olaj,2 dl tejföl

Elkészítés:

A Konyhaművész Keverőtálban felütjük a tojást és vízzel habosra keverjük.Hozzáadjuk a Kézi Apríton finomra vágott petrezselymet,fokhagymát,fűszerezzük.Ezután hozzáadjuk a lisztet és a szokásos módon galuskamasszát keverünk,majd félretesszük.

A Mesterszakács Nagy Nyeles Serpenyőben felforrósított olajon megfonnyasztjuk a Kézi Apríton felaprított vöröshagymát,rátesszük a megtisztított gombát,fűszerezzük.Lefedve addig főzzük,amíg zsírjára nem pirult,ezután kissé kihűtjük.Az egyik felét a galuskamasszába keverjük.

Tovább 

Hozzávalók:

-2 tojás,só,bors

-2-2.5 dl tej

-40 dkg finom liszt,10 dkg reszelhető sajt

-25dkg darált sonka,2 dl tejföl

Elkészítés:

A Konyhaművész Keverőtálba beleütjük a tojásokat és 2 dl tejjel habosra keverjük,sózzuk,borsozzuk,majd beleöntjük a lisztet és a finomra darált sonkát.Jól összekeverjük,ha szükséges liszttel sürítjük vagy tejjel hígitjuk.

Sós,forrásban lévő vízbe szaggatjuk a Konyhaművész Nokedli Szaggatóval,a megfőtt galuskákat meleg vízzel leöblítjük,leszűrjük.

Tovább 

Hozzávalók:

-3 ek. olaj

- 1 egész tojás

- 7 ek. búzadara

- ízlés szerint só,bors,vegeta (ki mit szeret használni )

Elkészítés:

A Mix-Fix-be beletesszük az olajat,tojást,majd fűszerezzük,végül összerázzuk.Hozzátesszük a búzadarát és a Szilikon Keverő segítségével jól összekeverjük,már nem rázzuk.Ezt követően a fazékba felfőzött leves felett a Konyhaművész Nokedli Szaggató segítségével beleszaggatjuk.Ragulevesbe,húslevesbe egyaránt kiváló.

Megjegyzés:

-Ha a hozzávalókhoz még belekeverünk egy kisdobozos májkrémet,akkor májkrémes daragaluskát kapunk-isteni finom!

Utolsó hozzászólás

Bitóné M. Beáta üzente 13 éve

Van vagy 20 éve, hogy egy idős néni elmondta a "titkot"
Így szállt szájról-szájra a daragaluska receptje.
Nagyon egyszerű... tojásonként 3 csapott evőkanál búzadara és kb. másfél órát állni hagyjuk.
Tuti habkönnyű galuskák lesznek!

Tovább 

 Rakott milánói galuska

Hozzávalók:

-fél kg liszt

-1 tojás

-10 dkg gomba

-20 dkg darált csirkemell(vagy bármilyen más darált hús,ki milyet szeret)

-2 dl tejföl

-20 dkg reszelt sajt

-2 tasak Milánói makaróni por

Elkészítés:

A Konyhaművész Keverőtálban a lisztből,tojásból,egy csipet sóval galuskát készítünk.Forrásban lévő sós vízben a Konyhaművész Nokedli Szaggatóval kiszaggatva kifőzzük,majd langyos víz felett a Szűrőcsodába téve leszűrjük

Tovább 

Spenótos Nokedli Fokhagymás Öntettel

* Elkészítési idő: 30 perc vagy több
* Főzési idő: 15 perc

Készítsünk nokedlit :
Konyhaművész Keverőtálban, Mesterfogás Keverővel  ½ kg lisztből, 3 tojásból és egy csomag mirelit parajból. Tegyünk hozzá 2 gerezd tört fokhagymát a Kombiprés segítségével, egy kevés frissen őrölt borsot a Tupperware Asztali Fűszerőrlővel, és kiskanál só is kell hozzá.

Fokhagymás öntet:
1L-es Mesterszakács Nyeles Főzőedényben 5 dkg vajjal besamelt készítünk.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu