Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Pörköltös húsgombóc galuskával
Hozzávalók:
-A húsgombóchoz:
*40 dkg darált hús,2 evőkanál zsemlemorzsa
*2 tojás,2 száraz zsemle
*só,bors,vegeta,pirospaprika,olaj
*1 gerezd fokhagyma,1 nagy vöröshagyma,1 dl tejföl
-A galuskához:
*2 tojás
*1.5 bögre ( 2.5 dl ) liszt
*só
Elkészítés:
Az 1 literes Friss Tál edényben elkeverjük a darált húst a tojással,az Uborkaliftben beáztatott,összenyomkodott zsemlével és a zsemlemorzsával.Fűszerezzük,hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is.A jól elkevert masszából gombócokat formálunk.
A vöröshagymát a Kézi Aprítón felaprítjuk és a Mesterszakács Nagy Nyeles Serpenyőben bő olajon megpirítjuk,majd a tűzről levéve pirospaprikát keverünk bele,felöntjük vízzel,visszatesszük a tűzre és ha forr,beletesszük a gombócokat, puhára főzzük.
Közben elkészítjük a galuskát:a 2 literes Mérő-Mix-ben felütjük a tojást,felengedjük 1 dl vízzel és annyi lisztet adunk hozzá,amennyit felvesz.Majd a Konyhaművész Nokedli Szaggatóval a hagyományos módon kiszaggatjuk a galuskát.
A húsgombócok levébe belekeverjük a tejfölt és forrón ráöntjük a tálba tett húsgombócokra.
Tálalás:
Galuska mellé helyezzük el a gombócokat,amiket tejföllel leöntünk,petrezselyemmel megszórunk.Paprika kockákat ( piros,sárga ) szórhatunk köré.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
MILÁNÓI MAKARÓNI MESTERSZAKÁCS MÓDON
Sajtos nokedli.
Tojásos nokedli.
Fahéjas mézes galuska