Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Algíri krumpli
Hozzávalók 4-5 személyre:
60 dkg burgonya,
6 tojás,
60 dkg gesztenyemassza,
15 dkg vaj,
liszt,
só
A meghámozott krumplit főzd meg Mikroplusz edényben, 1 dl vízben.Törd át, hagyd kihűlni,
keverd hozzá két tojás sárgáját és a gesztenyemasszát, s adj hozzá kevés sót. (A maradék
fehérjét a többi tojással és egy kis sóval habard össze, s tedd félre.)
A jól kikevert masszát Tupperware gyúrólapon nyújtsd ki körülbelül egy centi vastagra, s nagy műanyag pogácsaszaggatóval vagy egy pohár szájával vágj belőle korongokat.
A tésztadarabokat forgasd lisztbe, majd mártsd meg az elhabart tojásban,
s vajon süsd meg mindkét oldalukat.
Angolos burgonya
Hozzávalók:
1 kg apró szemű burgonya,
só,
5 dkg vaj.
A burgonyát meghámozzuk, és Mikropluszban, egészben megfőzzük.
Ha megfőtt, megforrósított, de nem barna vajjal leöntjük. Lehet a tetejére
összevagdalt petrezselyem-zöldet is hinteni.
Bácskai gombás rizs 3-4 személyre
25 dkg rizs
15 dkg gomba
4 zöldpaprika
2 paradicsom
1 fej vöröshagyma
zsír vagy vaj
pirospaprika
majoranna
bors
só
Adhatsz hozzá sült szalonnát is. Konyhai mindenttudóval összevágjuk a hagymát.
Az apróra vágott hagymát kevés forró zsiradékon Mester szakács serpenyőben pirítsd sárgára, szórd meg pirospaprikával
és add hozzá a megtisztított és apróra vágott gombát, a meghámozott és felkockázott
paradicsomot, a felkarikázott zöldpaprikát, s az egészet párold néhány percig. Akkor a
leöblített, leszűrt rizst add a zöldséghez, tegyél bele majorannát, sózd, borsozd, öntsd fel 6 dl
vízzel és az ételt párold puhára.
Borbarát burgonya 4 személyre
80 dkg burgonya
1,5 dl száraz fehér bor
4 dkg vaj
1 közepes hagyma
petrezselyem
bors
só
A héjában főtt krumplit hámozd meg, karikázd fel és rakd le egy kivajazott tűzálló tálba./Ultraplusz/ A
hagymát vágd finomra és fonnyaszd meg a vajon, majd sózd, borsozd, szórd meg aprított
petrezselyemmel, öntsd rá a bort, végül forrald fel és ezt a lét locsold a krumplira.
Előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön süsd, amíg a burgonya megpirul.
Bostoni burgonya
Hozzávalók:
1 kg burgonyából készült burgonyapüré,
fél fej vöröshagyma,
2 tojás,
S dkg vaj,
kevés pirospaprika.
A burgonyapürét (amely lehet maradék is) a reszelt hagymával meg a tojásokkal habverővel
jól kikeverjük, és alaposan kivajazott tűzálló tálba öntjük. A tetejére olvasztott vajat
locsolunk, pirospaprikával meghintjük, és a sütőben a tetejére kérget sütünk.
Burgonyafánk
Tíz deka héjában főtt krumplit meghámozunk, alaposan összetörjük , és
összegyúrjuk
70 dkg liszttel,
1 tojással,
1 evőkanál olajjal,
1-2 csapott teáskanál sóval,
2 dl tejjel, és
2 dkg élesztővel, amit 1 dl langyos tejjel 1 kávéskanál cukorral kovászoltunk, és liszttel
meghintett gyúródeszkán kb 1 cm vastagra nyújtjuk, majd pohárral pogácsákat szaggatunk
belőle.
A korongokat lisztezett tálcára rakjuk, letakarjuk és ismét kétszeresére kelesztjük.
A fánkokat több részletben, mérsékelten forró (180 fokos) bő olajba tesszük, fedő alatt 2-3
percig sütjük, majd megfordítjuk és fedő nélkül szintén 2-3 perc alatt készre sütjük.
Sültekhez, főleg vadételekhez finom köret.
Burgonyakrokett
Harminc deka héjában főtt krumplit meghámozunk, alaposan összetörjük , és
összekeverjük
12 dkg rétesliszttel,
2 tojás sárgájával,
sóval,
szerecsendióval,
és liszttel meghintett gyúródeszkán pogácsákat szaggatunk vagy hengereket formázunk
belőle.
Tojásba és zsemlemorzsába mártva panírozzuk, majd forró zsírban kisütjük.
Vigyázzunk, nem szabad lassan sütni, mert sok zsiradékot képes felszívni! Sültekhez finom
köret.
Burgonyapüré
Hozzávalók:
1 kg szétfővő fajta burgonya,
5 dkg vaj,
tej,
só.
A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, mikropluszban megfőzzük, majd
áttörjük, sózzuk,és annyi - vajjal elkevert - forró tejjel fel öntjük, amennyit felvesz (részben ízlésünktől
függ, hogy milyen sűrűn szeretjük a burgonyapürét, részben a burgonya minőségétől, hogy
mennyit vesz fel}. Kitűnő, habos lesz a
burgonyapürénk, ha a burgonyát habverővel a tejben 1-2 percig verjük.
Dinsztelt káposzta
A káposztát (vöröse vagy fehéret, mindegy), konyhaművész szeletelővel felszeletelek. Mesterszakács edényben zsír hevítek (Kb.. egy evőkanállal) és ebben megforgatom a
káposztát és megsózva, enyhén megcukrozva és egy kávéskanál őrölt köménnyel megszórva,
lefedve, takarék lángon párolom.
Amikor félig megpuhult, akkor két nagy, meghámozott almát reszelek bele. Ha szükséges
tovább sózhatod, és egy kanál cukrot is tehetsz ekkor bele ízlés szerint.
A továbbiakban kevergetve, fedő alatt tovább párolom. Amikor 95 %-ban megpuhult, ízlés
szerint ecettel savanyítandó. Alma helyett fehér,vagy vörös bort tehetsz bele.
Az almától különleges telt íze lesz (de aki nem szereti el is hagyható belőle).
Fincsi krumpli
A dietetikus véleménye:
Érdekes alternatívája az olajban sült burgonyának. Lehet, hogy nem sokkal kevesebb az
energiatartalma, de ízletesebb és egészségesebb annál.
Hozzávalók:
4-5 burgonya
1 főzőtejszín
só
3 gerezd fokhagyma
szerecsendió
kevés olívaolaj
Elkészítése:
Tisztítsuk meg, szeleteljük fel vékonyra a burgonyát. A tál aljába öntsünk kevés
olívaolajat, és tegyük rá a szeleteket. Keverjük össze a tejszínt a szétnyomott fokhagymával,
sóval és szerecsendióval, és öntsük a burgonya tetejére. Takarjuk le alufóliával és süssük,
amíg puha nem lesz.
Köretként is remek, de önmagában is megállja a helyét!
Fitness saláta
4 főre
jégsaláta 1 fej
sonka 40 dkg
brokkoli 1 fej
sárgarépa 1 db közepes
fürjtojás 16 db
szerecsendió, só
Öntethez: olivaolaj 1 dl fél citrom leve bazsalikom
balzsamecet 0,5 dl
elkészítés:
A brokkolit megsózzuk és szerecsendióval ízesítjük, majd gőz fölött pár percig gőzöljük. A
sonkát vékony szeletekre vágjuk, a fürjtojást sós vízben megfőzzük és megpucoljuk. A répát
megtisztítjuk és lereszeljük. Az öntet hozzávalóit egy kis üvegben jól összerázzuk.
A tányérra ráhelyezzük a jégsaláta darabjait, majd a megpucolt, megreszelt zöldségeket és
öntettel jó alaposan meglocsoljuk.
Francia burgonya
Hozzávalók:
1 kg burgonya,
2 dl tejföl,
1 tojássárgája,
1 evőkanál olaj,
3 dkg vaj,
só.
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, karikákra vágjuk, és a 3 l-s ultrapluszba
öntjük. Megsózzuk, a tojássárgájával el-kevert tejföllel leöntjük, tetejére morzsoljuk a
vajat, és a sütőben addig sütjük, amíg a tejfölt magába nem szívta, és a teteje szépen meg
nem pirult
. Gombaropogós
Hozzávalók:
40 dkg gomba
1 fej hagyma
8 dkg liszt
1 dl tej
2 tojás sárgája só, bors zsemlemorzsa olaj a kisütéshez
A tisztított, jól megmosott gombát konyhai mindenttudóba apróra vágom. Négy evőkanál olajon megfonnyasztom a
hagymát és fedő alatt megpárolom rajta a gombát. Izlés szerint sózom és borsozom. Ha
zsírjára sült 2 evőkanál liszttel megszórom, és pár percnyi pirítás után hozzáadok 1 dl tejet.
Gyakori kevergetés mellett addig főzöm, míg el nem válik az edény falától. Ekkor kihűtöm, és
hozzákeverem a tojások sárgáját. Ujjnyi darabokat formázok belőle és zsemlemorzsában
megforgatom, majd bő olajban kisütöm.
Gombás rizs
Hozzávalók:
60 dkg rizs,
10 dkg zsír,
5 dkg vöröshagyma,
20 dkg gomba,
5 gramm törött bors,
1 csomó petrezselyemzöld,
ízlés szerint só
A megtisztított, többször váltott vízben megmosott gombát leszárítjuk. Apró kockákra vágjuk.
Serpenyőben vajat melegítünk. Belerakjuk a gombát. Sóval ízesítjuk, törött borssal , finomra
vágott petrezselyemzölddel fűszerezzük. Puhára pároljuk. A gombát a kész párolt rizshez
keverjük. A párolt rizshez hasonló módon tálaljuk. Párizsi körítéshez adjuk.
Hagymás-szalonnás krumpli
Hozzávalók:
800 g apró szemű krumpli,
50 g szeletelt szalonna (bacon),
2 evőkanál vaj vagy margarin,
2 gerezd fokhagyma,
1 nagy csokor újhagyma,
só, bors.
A krumplit megtisztítjuk, megmossuk, mikropluszban, fél dl vízzel 5 percig
előfőzzük. Közben a szalonnát vékony csíkokra vágjuk, a vajjal együtt megpirítjuk mesterszakács serpenyőben,a szalonnapörcöt félretesszük.
A zsíradékban rózsaszínűre sütjük a fokhagyma gerezdeket,
kidobjuk (vigyázat, ha megégnének, keserű lesz az étel!). Az újhagymát megtisztítjuk,
felkarikázzuk (egy keveset a zöldjéből is). A krumplit egy közepes méretű, csinos
sütőedénybe terítjük, lazán összekeverjük a hagymakarikákkal, meglocsoljuk a zsíradékkal, és
előmelegített, forró sütőben (200 fokon) 30 percig sütjük-pirítjuk. A sütőből kivéve
megszórjuk a tetejét a félretett szalonnapörcel, frissen őrölt borssal, és a sütőedényben, forrón
tálaljuk.Megjegyzés: ha a krumpli héja szép vékony, nem kell ledörzsölni, csak jó alaposan
megmosni.
Hagymás tört krumpli
Hozzávalók
burgonya
zsír
vöröshagyma
(bors)
só
A burgonyát hámozd, főzd meg mikropluszban fél dl vízben. Közben kevés zsíron piríts
világos sárgára kis kockákra vágott vöröshagymát. A főtt krumplit törd péppé, sózd (esetleg
borsozd), s közben keverd hozzá a pirított vöröshagymát is. (A hagyma zsírját nem kell
feltétlenül teljes egészében hozzáadni, viszont az még jól jön az adagoló-formázó kanál
megnedvesítésére.)
A tört krumpli nem szereti a melegítést, ezért a mediterrán tálba forrón tudod
tartani.
Köményes burgonya
Ugyanúgy készül, mint a sós burgonya, de a tálon vajdarabkákat hintünk rá, és
köménymaggal gazdagon megszórjuk.
Krumplipüré 4-6 személyre
1,5 kg burgonya
5 dl tej
6 dkg vaj vagy 8 dkg margarin
só
A meghámozott krumplit főzd mikropluszban.
Morzsold hozzá a vajat (vagy margarint), krumplinyomóval törd át, lassan add hozzá a forró tejet. A végén sózd.Rózsaszínű pürét
készíthetsz, ha párolt sárgarépával együtt töröd össze a burgonyát. A püré zöld lesz, ha
negyedannyi nyers, ledarált spenótot keversz az összetört krumplihoz.(A krumplipüré nem
bírja az újramelegítést. Melegen úgy tarthatod a mediterrán tálba, a püré tetejét
pedig meglocsolod kevés tejjel, hogy ne bőrösödjön.)
Krumpli fánk 2-4 személyre
Hozzávalók:
25 dkg burgonya
30 dkg liszt
2 tojás sárgája
3 dkg zsír
2 dl tej
2 dkg élesztő
olaj
1 kiskanálnyi cukor
só
A krumplit főzd meg héjában, majd hámozd meg, és törd át. Dolgozd össze a liszttel,
tojássárgával, zsírral, sóval és a tejben cukorral felfuttatott élesztővel. A tésztát liszttel
meghintett Tupperware gyúrólapon nyújtsd ujjnyi vastagra, és belisztezett műanyag pogácsa-szaggatóval darabold fel.
A kiszaggatott fánkocskákat meleg helyen keleszd meg. (Ez kb. 1 órát kíván.) A fánkokat bô
forró olajban süsd pirosra. Ez a köret valamilyen mártással akár önálló étel is lehet.
A tészta egy kis reszelt sajt vagy apróra vágott sonka hozzáadásával is variálható.
Mustáros sült burgonya
Hozzávalók /4 személyre/ :
- 8 db közepes / 4 nagyobb burgonya (1 kg)
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál csípős mustár
- 2-4 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál szárított kakukkfű
- só, bors
- néhány szál petrezselyem
A burgonyákat gondosan megmossuk-sikáljuk, szárazra töröljük, hosszanti irányban
kettévágjuk, és vágott felületüket, mint a pogácsa tetejét, mélyen bevagdossuk.
Simára keverjük az olajat a mustárral, hozzáadjuk a meghámozott, áttört fokhagymát, a
kakukkfüvet, ízlés szerint sót, frissen őrölt borsot, és megkenjük vele a fél
burgonyákat. Nagyobb tűzálló tálba vagy kisebb tepsibe rakosgatjuk őket, és 180 C-ra
előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön 40-45 percig, pirosra sütjük (ha nagyon pirulna a
tetejük, alufóliával lazán betakarjuk, de át kell sülniük!).
A sütőből kivéve néhány percig hűlni hagyjuk, tetejüket meghintjük finomra vágott
petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk.
Igazán csak frissen jó! Köretként roston sült, natúr húsok, disznótoros mellé kínálhatjuk,
önmagában - vegyes salátával, savanyúsággal - finom, könnyű vacsora.
- Érdemes kisebb burgonyaszemekből készíteni, mert így rövidebb az elkészítési idő.
- Készíthetjük úgy is, hogy nyersen felkarikázzuk a meghámozott burgonyát, összekeverjük
az öntettel, és sütőedénybe terítve megsütjük.
Petrezselymes burgonya
Hozzávalók:
2,5 kg Burgonya,
ízlés szerint só,
1 csomó petrezselyemzöld,
5 dkg vaj
Az újburgonya kb. dió nagyságú. Természetesen ennél lehet kisebb és nagyobb is. Célszerű az
újburgonyát a szemek nagysága szerint összeválogatni, és együtt készíteni. Az újburgonyát
nem hámozzuk, hanem kaparással tisztítjuk. Az újburgonyát tisztítás és mosás után, ha a
szemek dió nagyságnál nem nagyobbak, párolással készítjük. A megtisztított újburgonyát
mesterszakács edénybe helyezzük. Vajat adunk hozzá, sózzuk, majd egy kevés vizet aláöntve, fedővel fedve,
lassú tűzön puhára pároljuk. Mikor majdnem puha, meghintjük valamilyen puhára vágott
fűszernövénnyel, óvatosan összerázzuk.
Forrón, előmelegített tálra tálaljuk.
Ráckrumpli
Hozzávalók:
1 kg burgonya,
10 dkg kolozsvári szalonna,
5 - 6 paradicsom,
ugyanannyi zöldpaprika,
1 dl tejföl,
só.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és ropogós pirosra sütjük. A megtisztított kockákra vágott
burgonyát hozzárakjuk, a paradicsomot, meg a zöldpaprikát belevágjuk, és kevés vízzel,
időnként megkeverve, puhára pároljuk. Ha a szalonna nem elég sós, utána sózzuk.
Végezetül rövid lére forraljuk, és a tejföllel összekeverve tálaljuk.
Rizses rakott zöldség
Hozzávalók:
25 dkg rizs,
40 dkg sárgarépa,
1 fej zsenge karalábé,
4 dl tejföl,
2 tojás,
5 dkg reszelt sajt,
4 evő kanál olaj,
2 gerezd fokhagyma,
1 evő kanál Vegeta,
1 fej vöröshagyma,
ízlés szerint só és törött bors.
Két evő kanál forró olajon üvegesre pirítjuk a megtisztított, és többször, váltott vízben
megmosott, lecsöpögtetett rizst, majd térfogatának megfelelően dupla mennyiségű vízzel
felöntjük. Hozzáadjuk a meghámozott és negyedekbe vágott vöröshagymát, valamint
a vegetát. Fedő alatt, kis lángon addig pároljuk, amíg az összes levet magába nem szívja.
Közben a sárgarépát és a karalábét megtisztítjuk, ezután apró kockákra vágjuk. Kis tepsit
kikenünk egy evő kanál olajjal. A tojásokat a tejföllel és ugyancsak egy evő kanál olajjal
jól felverjük, és kevés sóval, borssal meg a zúzott fokhagymával ízesítjük. Egy réteg rizst
terítünk a tepsibe, rászórunk kevés sárgarépakockát, majd lelocsoljuk a tojásos tejföllel. Erre
ismét rizs kerül, amit a karalábékockákkal hintünk meg. Ezt újabb rizsréteg és tojásos tejföl
követi. A rétegezést addig folytatjuk, amíg csak tart a hozzávalókból. A tetejére tojásos
tejfölnek és a reszelt sajtnak kell kerülnie. A tepsit alufóliával befedjük, és az elő melegített,
forró sütőbe toljuk. 25 percig pároljuk. Kockákra vágva tálaljuk.
Sonkaropogós 4 személyre
35 dkg főtt sonka
20 dkg besamel
2 tojássárgája
2 egész tojás
liszt
zsemlemorzsa
zsír (olaj)
só
bors
A sonka felét vágd apró kockákra, a többit pedig daráld le. A sűrű besamelt keverd össze a
sonkával, a tojás sárgákkal, sózd, borsozd. A jól összedolgozott masszából formálj kis
rudakat,s azokat tedd hűvös helyre. A kroketteket közvetlenül a tálalás előtt forgasd lisztbe,
elhabart tojásba, majd zsemlemorzsába és bő, forró zsiradékban süsd pirosra. Főtt, füstölt
színhúsból is elkészíthető. Valamilyen mártással önálló étel is lehet.
Sváb spercli
Hozzávalók:
25 dkg liszt
2 tojás
4 kanálnyi tejföl
5 evőkanálnyi víz
só
vaj
Elkészítése:
A lisztet egy keverőtálba szitáljuk, és a tojással, a tejföllel, a vízzel és a sóval addig verjük,
míg teljesen sima lesz és hólyagot vet. Harminc percig állni hagyjuk, majd nokedliszaggatóval
lobogó forró sós vízbe szaggatjuk. Ha kifőtt, olvasztott vajban
megforgatjuk.
Variálható is: 2 evőkanálnyi paradicsompüré hozzáadásával pirosítható, míg 2 evőkanálnyi
spenótpürével zölddé tehető.
Szaftos vadételekhez, pörkölthöz való, de ha tojást ütünk rá, s megszórjuk reszelt sajttal,
zöldsaláta kíséretében önálló ételként is megállja a helyét.
.
Szalonnás burgonya
Hozzávalók:
20 dkg szalonna,
1 kg burgonya,
só.
A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, és mikropluszban megfőzzük. Nagy tűzálló tálat
hajszálvékony szalonnaszeletekkel kibélelünk, a burgonyát beleöntjük, a tetejét szintén
szalonnaszeletekkel fedjük be, és a sütőben addig sütjük, amíg a krumpli is és a szalonna is
ropogósra nem pirult.
TARTIFLETT köret
Hozzávalók :
- 1 kg burgonya
- 20 dkg bacon szalonna
- 2 evőkanál olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 30 dkg sajt
- só
- bors
A burgonyát meghámozzuk,kockára vágjuk,majd kiolajozott sütőedénybe
terítjük.Fűszerezzük,hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát és a kis kockára vágott
szalonnát.Körülbelül 1 órán át sütjük.Amikor elkészült,rárakjuk a sajtszeleteket,s 5 perc alatt
ráolvasztjuk a sütőben. Jól elkeverjük. Fogyaszthatjuk önálló ételként,de köretként is.
Tojáskrokett
2-3 személyre
Hozzávalók
5 db tojás
2 db zsemle
1,5 dl tej
2-3 evőkanál zsemlemorzsa
petrezselyem
olaj
bazsalikom
őrölt bors
só
4 tojást főzz keményre, majd reszeld le.
A zsemléket áztasd tejbe és csavard ki.
A reszelt tojást és a zsemlét dolgozd össze a nyers tojással, az apróra vágott petrezselyemmel
és sóval, borssal, bazsalikommal. A masszából formázz hüvelykujjnyi rudakat, forgasd ezeket
zsemlemorzsába és bô, forró olajban süsd pirosra.
Főzelékhez feltétnek is jó, de valamilyen mártással önálló étel is lehet.
Tordai gombás tekercs
Hozzávalók:
4 tojás,
só, kevés olaj vagy vaj,
10 dkg. gomba,
1 fej hagyma,
1 csokor petrezselyemzöld.
A tojásfehérjét habnak felverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és ahány tojás, annyi csipet
sót. Összekavarjuk, kikent palacsintasütőbe öntjük, és szép halványpirosra sütjük. A gombát
előkészítjük (mossuk, puhára főzzük, majd kicsi olajban hagymával, borssal,
petrezselyemzölddel, kis vízzel, csipet sóval megpároljuk.)
A masszát a kihűlt tojásra kenjük, majd szoros tekercset készítünk. Tálalásig meleg helyen
tartjuk.
Tálaláskor ujjnyi szeletekre vágjuk, és úgy rakjuk a pecsenye mellé.
Önálló ételként is fogyasztható, ilyenkor sült burgonyát, majonézt adhatunk hozzá.
Túrófasirt
Hozzávalók:
50 dkg tehéntúró
1 tojás
15 dkg liszt
1 púpozott evőkanál vágott kapor
1 púpozott mokkáskanál só
zsemlemorzsa, a sütéshez olaj
A zsemlemorzsa kivételével a hozzávalókat jól összedolgozzuk. Az így kapott masszából
fasirt méretű gombócokat formázunk, melyeket zsemlemorzsába forgatunk. Olajban pirosra
sütjük.
Zöldség krokett
Hozzávalók:
2db nagyobb sárgarépa
2db közepes burgonya
fél doboz konzervkukorica
1 kis fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 tejbe áztatott zsemle
1 tojás
vegeta (vagy só), bors
zsemlemorzsa a bundázáshoz
olaj a kisütéshez
A sárgarépát, burgonyát, hagymát, fokhagymát nagyon apróra konyhai mindenttudóval összevágjuk. Hozzáadjuk a kukoricát, a tojást és az áztatott
zsemlét. Fűszerezzük vegetával és borssal. Jól összekeverjük, ugyanúgy mint a fasírtot. Ha
nagyon leveses a massza, akkor a nedvességet kinyomkodjuk belőle. Hengereket formálunk,
zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük. Hengerek helyett készíthetünk
kisebb golyókat is.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Krumlisaláta
Ultra Pluszban sült hagyma