Tupperware: Köretek

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.




 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 Algíri krumpli  

 

 

 

 network.hu

  

 

 

 

Hozzávalók 4-5 személyre:  

60 dkg burgonya, 

6 tojás, 

60 dkg gesztenyemassza, 

15 dkg vaj, 

liszt, 

  

A meghámozott krumplit főzd meg Mikroplusz edényben, 1 dl vízben.Törd át, hagyd kihűlni,

keverd hozzá két tojás sárgáját és a gesztenyemasszát, s adj hozzá kevés sót. (A maradék

fehérjét a többi tojással és egy kis sóval habard össze, s tedd félre.) 

A jól kikevert masszát Tupperware gyúrólapon  nyújtsd ki körülbelül egy centi vastagra, s nagy műanyag  pogácsaszaggatóval vagy egy pohár szájával vágj belőle korongokat.

A tésztadarabokat forgasd lisztbe, majd mártsd meg az elhabart tojásban,

s vajon süsd meg mindkét oldalukat.

Angolos burgonya 

 

Hozzávalók: 

1 kg apró szemű burgonya, 

só, 

5 dkg vaj. 

A burgonyát meghámozzuk, és Mikropluszban, egészben megfőzzük. 

Ha megfőtt, megforrósított, de nem barna vajjal leöntjük. Lehet a tetejére

összevagdalt petrezselyem-zöldet is hinteni.

 

Bácskai gombás rizs  3-4 személyre  

network.hu

 

25 dkg rizs 

15 dkg gomba 

4 zöldpaprika 

2 paradicsom 

1 fej vöröshagyma 

zsír vagy vaj 

pirospaprika 

majoranna 

bors 

  

Adhatsz hozzá sült szalonnát is.  Konyhai mindenttudóval összevágjuk a hagymát.

Az apróra vágott hagymát kevés forró zsiradékon Mester szakács serpenyőben pirítsd sárgára, szórd meg pirospaprikával

és add hozzá a megtisztított és apróra vágott gombát, a meghámozott és felkockázott

paradicsomot, a felkarikázott zöldpaprikát, s az egészet párold néhány percig. Akkor a

leöblített, leszűrt rizst add a zöldséghez, tegyél bele majorannát, sózd, borsozd, öntsd fel 6 dl

vízzel és az ételt párold puhára.

 

Borbarát burgonya  4 személyre 

network.hu

 

80 dkg burgonya

1,5 dl száraz fehér bor

4 dkg vaj

1 közepes hagyma

petrezselyem

bors

 

A héjában főtt krumplit hámozd meg, karikázd fel és rakd le egy kivajazott tűzálló tálba./Ultraplusz/ A

hagymát vágd finomra és fonnyaszd meg a vajon, majd sózd, borsozd, szórd meg aprított

petrezselyemmel, öntsd rá a bort, végül forrald fel és ezt a lét locsold a krumplira. 

Előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön süsd, amíg a burgonya megpirul.

Bostoni burgonya

network.hu

 

Hozzávalók: 

1 kg burgonyából készült burgonyapüré, 

fél fej vöröshagyma, 

2 tojás, 

S dkg vaj, 

kevés pirospaprika.

A burgonyapürét (amely lehet maradék is) a reszelt hagymával meg a tojásokkal habverővel

jól kikeverjük, és alaposan kivajazott tűzálló tálba öntjük. A tetejére olvasztott vajat

locsolunk, pirospaprikával meghintjük, és a sütőben a tetejére kérget sütünk.

Burgonyafánk

network.hu

 

Tíz deka héjában főtt krumplit meghámozunk, alaposan összetörjük , és

összegyúrjuk 

70 dkg liszttel, 

1 tojással, 

1 evőkanál olajjal, 

1-2 csapott teáskanál sóval, 

2 dl tejjel, és 

2 dkg élesztővel, amit 1 dl langyos tejjel 1 kávéskanál cukorral kovászoltunk, és liszttel

meghintett gyúródeszkán kb 1 cm vastagra nyújtjuk, majd pohárral pogácsákat szaggatunk

belőle.

 A korongokat lisztezett tálcára rakjuk, letakarjuk és ismét kétszeresére kelesztjük. 

A fánkokat több részletben, mérsékelten forró (180 fokos) bő olajba tesszük, fedő alatt 2-3

percig sütjük, majd megfordítjuk és fedő nélkül szintén 2-3 perc alatt készre sütjük. 

Sültekhez, főleg vadételekhez finom köret.

Burgonyakrokett

 

Harminc deka héjában főtt krumplit meghámozunk, alaposan összetörjük , és

összekeverjük 

12 dkg rétesliszttel, 

2 tojás sárgájával, 

sóval,

szerecsendióval, 

és liszttel meghintett gyúródeszkán pogácsákat szaggatunk vagy hengereket formázunk

belőle. 

Tojásba és zsemlemorzsába mártva panírozzuk, majd forró zsírban kisütjük. 

Vigyázzunk, nem szabad lassan sütni, mert sok zsiradékot képes felszívni! Sültekhez finom

köret.

Burgonyapüré

 

Hozzávalók: 

1 kg szétfővő fajta burgonya, 

5 dkg vaj, 

tej, 

só.

A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, mikropluszban megfőzzük,  majd

áttörjük, sózzuk,és annyi - vajjal elkevert - forró tejjel  fel öntjük, amennyit felvesz (részben ízlésünktől

függ, hogy milyen sűrűn szeretjük a burgonyapürét, részben a burgonya minőségétől, hogy

mennyit vesz fel}. Kitűnő, habos lesz a

burgonyapürénk, ha a burgonyát habverővel a tejben 1-2 percig verjük.

Dinsztelt káposzta

network.hu 

A káposztát (vöröse vagy fehéret, mindegy), konyhaművész szeletelővel  felszeletelek. Mesterszakács edényben  zsír hevítek (Kb.. egy evőkanállal) és ebben megforgatom a

káposztát és megsózva, enyhén megcukrozva és egy kávéskanál őrölt köménnyel megszórva,

lefedve, takarék lángon párolom.

Amikor félig megpuhult, akkor két nagy, meghámozott almát reszelek bele. Ha szükséges

tovább sózhatod, és egy kanál cukrot is tehetsz ekkor bele ízlés szerint.

A továbbiakban kevergetve, fedő alatt tovább párolom.  Amikor 95 %-ban megpuhult, ízlés

szerint ecettel savanyítandó. Alma helyett fehér,vagy vörös bort tehetsz bele.

Az almától különleges telt íze lesz (de aki nem szereti el is hagyható belőle).

Fincsi krumpli

 

A dietetikus véleménye:

Érdekes alternatívája az olajban sült burgonyának. Lehet, hogy nem sokkal kevesebb az

energiatartalma, de ízletesebb és egészségesebb annál. 

 Hozzávalók: 

4-5 burgonya

1 főzőtejszín

3 gerezd fokhagyma

szerecsendió

kevés olívaolaj 

Elkészítése: 

Tisztítsuk meg, szeleteljük fel vékonyra a burgonyát. A tál aljába öntsünk kevés

olívaolajat, és tegyük rá a szeleteket. Keverjük össze a tejszínt a szétnyomott fokhagymával,

sóval és szerecsendióval, és öntsük a burgonya tetejére. Takarjuk le alufóliával és süssük,

amíg puha nem lesz.

Köretként is remek, de önmagában is megállja a helyét! 

 

Fitness saláta

 network.hu

4 főre

jégsaláta 1 fej 

sonka 40 dkg 

brokkoli 1 fej 

sárgarépa 1 db közepes 

fürjtojás 16 db 

szerecsendió, só 

Öntethez: olivaolaj 1 dl fél citrom leve bazsalikom 

balzsamecet 0,5 dl 

elkészítés:

A brokkolit megsózzuk és szerecsendióval ízesítjük, majd gőz fölött pár percig gőzöljük. A

sonkát vékony szeletekre vágjuk, a fürjtojást sós vízben megfőzzük és megpucoljuk. A répát

megtisztítjuk és lereszeljük. Az öntet hozzávalóit egy kis üvegben jól összerázzuk. 

A tányérra ráhelyezzük a jégsaláta darabjait, majd a megpucolt, megreszelt zöldségeket és

öntettel jó alaposan meglocsoljuk.

 

Francia burgonya

 

Hozzávalók: 

1 kg burgonya, 

2 dl tejföl, 

1 tojássárgája, 

1 evőkanál olaj, 

3 dkg vaj, 

só.

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, karikákra vágjuk, és a 3 l-s ultrapluszba

öntjük. Megsózzuk, a tojássárgájával el-kevert tejföllel leöntjük, tetejére morzsoljuk a

vajat, és a sütőben addig sütjük, amíg a tejfölt magába nem szívta, és a teteje szépen meg

nem pirult

. Gombaropogós

           

 Hozzávalók:

 40 dkg gomba 

 1 fej hagyma 

 8 dkg liszt 

 1 dl tej 

 2 tojás sárgája só, bors zsemlemorzsa olaj a kisütéshez 

A tisztított, jól megmosott gombát konyhai mindenttudóba  apróra vágom. Négy evőkanál olajon megfonnyasztom a

hagymát és fedő alatt megpárolom rajta a gombát. Izlés szerint sózom és borsozom. Ha

zsírjára sült 2 evőkanál liszttel megszórom, és pár percnyi pirítás után hozzáadok 1 dl tejet.

Gyakori kevergetés mellett addig főzöm, míg el nem válik az edény falától. Ekkor kihűtöm, és 

 hozzákeverem a tojások sárgáját. Ujjnyi darabokat formázok belőle és zsemlemorzsában

megforgatom, majd bő olajban kisütöm.

                                      

Gombás rizs

network.hu

       

 Hozzávalók:

 60 dkg rizs, 

 10 dkg zsír, 

 5 dkg vöröshagyma, 

 20 dkg gomba, 

 5 gramm törött bors, 

 1 csomó petrezselyemzöld, 

 ízlés szerint só 

A megtisztított, többször váltott vízben megmosott gombát leszárítjuk. Apró kockákra vágjuk.

Serpenyőben vajat melegítünk. Belerakjuk a gombát. Sóval ízesítjuk, törött borssal , finomra

vágott petrezselyemzölddel fűszerezzük. Puhára pároljuk. A gombát a kész párolt rizshez

keverjük. A párolt rizshez hasonló módon tálaljuk. Párizsi körítéshez adjuk.

Hagymás-szalonnás krumpli

              network.hu

   Hozzávalók:

   800 g apró szemű krumpli, 

   50 g szeletelt szalonna (bacon),  

   2 evőkanál vaj vagy margarin, 

   2 gerezd fokhagyma, 

   1 nagy csokor újhagyma, 

   só, bors. 

A krumplit megtisztítjuk, megmossuk, mikropluszban, fél dl vízzel 5 percig

előfőzzük. Közben a szalonnát vékony csíkokra vágjuk, a vajjal együtt megpirítjuk mesterszakács serpenyőben,a  szalonnapörcöt félretesszük.

A zsíradékban rózsaszínűre sütjük a fokhagyma gerezdeket, 

kidobjuk (vigyázat, ha megégnének, keserű lesz az étel!). Az újhagymát megtisztítjuk,

felkarikázzuk (egy keveset a zöldjéből is). A krumplit  egy közepes méretű, csinos

sütőedénybe terítjük, lazán összekeverjük a hagymakarikákkal, meglocsoljuk a zsíradékkal, és

előmelegített, forró sütőben (200 fokon) 30 percig sütjük-pirítjuk. A sütőből kivéve

megszórjuk a tetejét a félretett szalonnapörcel, frissen őrölt borssal, és a sütőedényben, forrón

tálaljuk.Megjegyzés: ha a krumpli héja szép vékony, nem kell  ledörzsölni, csak jó alaposan

megmosni.

                   

Hagymás tört krumpli 

network.hu

 

Hozzávalók

burgonya

zsír

vöröshagyma

(bors)

  

 A burgonyát hámozd, főzd meg mikropluszban fél dl  vízben. Közben kevés zsíron piríts

világos sárgára kis kockákra vágott vöröshagymát. A főtt krumplit törd péppé, sózd (esetleg

borsozd), s közben keverd hozzá a pirított vöröshagymát is. (A hagyma zsírját nem kell

feltétlenül teljes egészében hozzáadni, viszont az még jól jön az adagoló-formázó kanál

megnedvesítésére.) 

A tört krumpli nem szereti a melegítést, ezért a mediterrán tálba  forrón tudod

tartani.

                            

Köményes burgonya

 

Ugyanúgy készül, mint a sós burgonya, de a tálon vajdarabkákat hintünk rá, és

köménymaggal gazdagon megszórjuk.

 

Krumplipüré  4-6 személyre 

network.hu

 

1,5 kg burgonya

5 dl tej 

6 dkg vaj vagy 8 dkg margarin

 

A meghámozott krumplit főzd mikropluszban.

Morzsold hozzá a vajat (vagy margarint), krumplinyomóval törd át, lassan add hozzá a forró tejet. A végén sózd.Rózsaszínű pürét

készíthetsz, ha párolt sárgarépával együtt töröd össze a burgonyát. A püré zöld lesz, ha

negyedannyi nyers, ledarált spenótot keversz az összetört krumplihoz.(A krumplipüré nem

bírja az újramelegítést. Melegen úgy tarthatod  a mediterrán tálba, a püré tetejét

pedig meglocsolod kevés tejjel, hogy ne bőrösödjön.)  

  Krumpli fánk 2-4 személyre 

 

 

Hozzávalók:

25 dkg burgonya

30 dkg liszt

2 tojás sárgája

3 dkg zsír

2 dl tej

2 dkg élesztő

olaj

1 kiskanálnyi cukor 

 

A krumplit főzd meg héjában, majd hámozd meg, és törd át. Dolgozd össze a liszttel,

tojássárgával, zsírral, sóval és a tejben cukorral felfuttatott élesztővel. A tésztát liszttel

meghintett Tupperware gyúrólapon nyújtsd ujjnyi vastagra, és belisztezett műanyag pogácsa-szaggatóval darabold fel.

A kiszaggatott fánkocskákat meleg helyen keleszd meg. (Ez kb. 1 órát kíván.) A fánkokat bô

forró olajban süsd pirosra. Ez a köret valamilyen mártással akár önálló étel is lehet.

A tészta egy kis reszelt sajt vagy apróra vágott sonka hozzáadásával is variálható.

       Mustáros sült burgonya

 

Hozzávalók /4 személyre/ :

- 8 db közepes / 4 nagyobb burgonya (1 kg)

- 2 evőkanál olaj

- 2 evőkanál csípős mustár

- 2-4 gerezd fokhagyma

- 1 mokkáskanál szárított kakukkfű

- só, bors

- néhány szál petrezselyem

A burgonyákat gondosan megmossuk-sikáljuk, szárazra töröljük, hosszanti irányban

kettévágjuk, és vágott felületüket, mint a pogácsa tetejét, mélyen bevagdossuk.

Simára keverjük az olajat a mustárral, hozzáadjuk a meghámozott, áttört fokhagymát, a

kakukkfüvet, ízlés szerint sót, frissen őrölt borsot, és megkenjük vele a fél

burgonyákat. Nagyobb tűzálló tálba vagy kisebb tepsibe rakosgatjuk őket, és 180 C-ra

előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön 40-45 percig, pirosra sütjük (ha nagyon pirulna a

tetejük, alufóliával lazán betakarjuk, de át kell sülniük!).

    A sütőből kivéve néhány percig hűlni hagyjuk, tetejüket meghintjük finomra vágott

petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk.

Igazán csak frissen jó! Köretként roston sült, natúr húsok, disznótoros mellé kínálhatjuk,

önmagában - vegyes salátával, savanyúsággal - finom, könnyű vacsora.

- Érdemes kisebb burgonyaszemekből készíteni, mert így rövidebb az elkészítési idő.

- Készíthetjük úgy is, hogy nyersen felkarikázzuk a meghámozott burgonyát, összekeverjük

az öntettel, és sütőedénybe terítve megsütjük.

Petrezselymes burgonya

     network.hu

  Hozzávalók:

  2,5 kg Burgonya, 

  ízlés szerint só, 

  1 csomó petrezselyemzöld, 

  5 dkg vaj 

Az újburgonya kb. dió nagyságú. Természetesen ennél lehet kisebb és nagyobb is. Célszerű az

újburgonyát a szemek nagysága szerint összeválogatni, és együtt készíteni. Az újburgonyát

nem hámozzuk, hanem kaparással tisztítjuk. Az újburgonyát tisztítás és mosás után, ha a 

szemek dió nagyságnál nem nagyobbak, párolással készítjük. A megtisztított újburgonyát

mesterszakács edénybe helyezzük. Vajat adunk hozzá, sózzuk, majd egy kevés vizet aláöntve, fedővel fedve,

lassú tűzön puhára pároljuk. Mikor majdnem puha, meghintjük valamilyen puhára vágott

fűszernövénnyel, óvatosan összerázzuk. 

Forrón, előmelegített tálra tálaljuk.

         

Ráckrumpli

 

Hozzávalók: 

1 kg burgonya, 

10 dkg kolozsvári szalonna, 

5 - 6 paradicsom, 

ugyanannyi zöldpaprika, 

1 dl tejföl, 

só.

A szalonnát apró kockákra vágjuk, és ropogós pirosra sütjük. A megtisztított kockákra vágott

burgonyát hozzárakjuk, a paradicsomot, meg a zöldpaprikát belevágjuk, és kevés vízzel,

időnként megkeverve,  puhára pároljuk. Ha a szalonna nem elég sós, utána sózzuk.

Végezetül rövid lére forraljuk, és a tejföllel összekeverve tálaljuk.

 

Rizses rakott zöldség

      

  Hozzávalók:

  25 dkg rizs,

  40 dkg sárgarépa,

  1 fej zsenge karalábé,

  4 dl tejföl,

  2 tojás,

  5 dkg reszelt sajt,

  4 evő kanál olaj,

  2 gerezd fokhagyma,

  1 evő kanál Vegeta,

  1 fej vöröshagyma,

  ízlés szerint só és törött bors.

 Két evő kanál forró olajon üvegesre pirítjuk a megtisztított, és többször, váltott vízben

megmosott, lecsöpögtetett rizst, majd térfogatának megfelelően dupla mennyiségű  vízzel

felöntjük. Hozzáadjuk a meghámozott és negyedekbe vágott vöröshagymát, valamint 

a  vegetát. Fedő  alatt, kis lángon addig pároljuk, amíg az összes levet magába nem szívja.

Közben a sárgarépát és a karalábét megtisztítjuk, ezután apró kockákra vágjuk. Kis tepsit

kikenünk egy evő kanál olajjal. A tojásokat a tejföllel és ugyancsak egy evő kanál olajjal 

jól felverjük, és kevés sóval, borssal meg a zúzott fokhagymával ízesítjük. Egy réteg rizst

terítünk a tepsibe, rászórunk kevés sárgarépakockát, majd lelocsoljuk a tojásos tejföllel. Erre

ismét rizs kerül, amit a karalábékockákkal hintünk meg. Ezt újabb rizsréteg és tojásos tejföl

követi. A rétegezést addig folytatjuk, amíg csak tart a hozzávalókból. A tetejére tojásos

tejfölnek és a reszelt sajtnak kell kerülnie. A tepsit alufóliával befedjük, és az elő melegített,

forró sütőbe toljuk. 25 percig pároljuk. Kockákra vágva tálaljuk.

        

Sonkaropogós  4 személyre

 

35 dkg főtt sonka

20 dkg besamel

2 tojássárgája

2 egész tojás

liszt

zsemlemorzsa

zsír (olaj)

bors 

A sonka felét vágd apró kockákra, a többit pedig daráld le. A sűrű besamelt keverd össze a

sonkával, a tojás sárgákkal, sózd, borsozd. A jól összedolgozott masszából formálj kis

rudakat,s azokat tedd hűvös helyre. A  kroketteket  közvetlenül a tálalás előtt forgasd lisztbe,

elhabart tojásba, majd zsemlemorzsába és bő, forró zsiradékban süsd  pirosra. Főtt, füstölt

színhúsból is elkészíthető. Valamilyen mártással önálló étel is lehet.

        

Sváb spercli

network.hu

 

Hozzávalók:

25 dkg liszt

2 tojás

4 kanálnyi tejföl

5 evőkanálnyi víz

vaj

Elkészítése:

A lisztet egy keverőtálba szitáljuk, és a tojással, a tejföllel, a vízzel és a sóval addig verjük,

míg teljesen sima lesz és hólyagot vet. Harminc percig állni hagyjuk, majd  nokedliszaggatóval

 lobogó  forró sós vízbe szaggatjuk. Ha kifőtt, olvasztott vajban

megforgatjuk. 

Variálható is: 2 evőkanálnyi paradicsompüré hozzáadásával pirosítható, míg 2 evőkanálnyi

spenótpürével zölddé tehető. 

Szaftos vadételekhez, pörkölthöz való, de ha tojást ütünk rá, s megszórjuk reszelt sajttal,

zöldsaláta kíséretében önálló ételként is megállja a helyét.

.     

Szalonnás burgonya

 

Hozzávalók: 

20 dkg szalonna, 

1 kg burgonya, 

só.

A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, és mikropluszban  megfőzzük. Nagy tűzálló tálat

hajszálvékony szalonnaszeletekkel kibélelünk, a  burgonyát beleöntjük, a tetejét szintén

szalonnaszeletekkel fedjük be, és a sütőben addig sütjük, amíg a krumpli is és a szalonna is

ropogósra nem pirult.

         

TARTIFLETT köret

 

Hozzávalók :

- 1 kg burgonya

- 20 dkg bacon szalonna

- 2 evőkanál olaj

- 2 gerezd fokhagyma

- 30 dkg sajt

- só

- bors

A burgonyát meghámozzuk,kockára vágjuk,majd kiolajozott sütőedénybe

terítjük.Fűszerezzük,hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát és a kis kockára vágott

szalonnát.Körülbelül 1 órán át sütjük.Amikor elkészült,rárakjuk a sajtszeleteket,s 5 perc alatt

ráolvasztjuk a sütőben. Jól  elkeverjük. Fogyaszthatjuk önálló ételként,de köretként is.

  Tojáskrokett  

 

2-3 személyre 

Hozzávalók

5 db tojás

2 db zsemle

1,5 dl tej

2-3 evőkanál zsemlemorzsa

petrezselyem

olaj

bazsalikom

őrölt bors

 

4 tojást főzz keményre, majd reszeld le. 

A zsemléket áztasd tejbe és csavard ki. 

A reszelt tojást és a zsemlét dolgozd össze a nyers tojással, az apróra vágott petrezselyemmel

és sóval, borssal, bazsalikommal. A masszából formázz hüvelykujjnyi rudakat, forgasd ezeket

zsemlemorzsába  és bô, forró olajban süsd pirosra.  

Főzelékhez feltétnek is jó, de valamilyen mártással önálló étel is lehet.

Tordai gombás tekercs

 

Hozzávalók: 

4 tojás, 

só, kevés olaj vagy vaj, 

10 dkg. gomba, 

1 fej hagyma, 

1 csokor petrezselyemzöld.

A tojásfehérjét habnak felverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és ahány tojás, annyi csipet

sót. Összekavarjuk, kikent palacsintasütőbe öntjük, és szép halványpirosra sütjük.  A gombát

előkészítjük (mossuk, puhára főzzük, majd kicsi olajban hagymával, borssal,

petrezselyemzölddel, kis vízzel, csipet sóval megpároljuk.) 

A masszát a kihűlt tojásra kenjük, majd szoros tekercset készítünk. Tálalásig meleg helyen

tartjuk. 

Tálaláskor ujjnyi szeletekre vágjuk, és úgy rakjuk a pecsenye mellé. 

Önálló ételként is fogyasztható, ilyenkor sült burgonyát, majonézt adhatunk hozzá.

 

Túrófasirt

     

  Hozzávalók:

  50 dkg tehéntúró  

  1 tojás 

  15 dkg liszt 

  1 púpozott evőkanál vágott kapor 

  1 púpozott mokkáskanál só 

  zsemlemorzsa, a sütéshez olaj 

A zsemlemorzsa kivételével a hozzávalókat jól összedolgozzuk. Az így kapott masszából

fasirt méretű gombócokat formázunk, melyeket zsemlemorzsába forgatunk. Olajban pirosra

sütjük.

   Zöldség krokett

 

 Hozzávalók:

 2db nagyobb sárgarépa 

 2db közepes burgonya 

 fél doboz konzervkukorica 

 1 kis fej hagyma 

 3-4 gerezd fokhagyma 

 1 tejbe áztatott zsemle 

 1 tojás 

 vegeta (vagy só), bors 

 zsemlemorzsa a bundázáshoz 

 olaj a kisütéshez 

A sárgarépát, burgonyát, hagymát, fokhagymát nagyon apróra  konyhai mindenttudóval összevágjuk.  Hozzáadjuk a kukoricát, a tojást és az áztatott

zsemlét. Fűszerezzük vegetával és borssal. Jól összekeverjük, ugyanúgy mint a fasírtot. Ha

nagyon leveses a massza, akkor a nedvességet kinyomkodjuk belőle. Hengereket formálunk,

zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük. Hengerek helyett készíthetünk 

kisebb golyókat is.

                             

Címkék: köretek

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu