Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
· 1 egész csirkemell
· 2 sárgarépa
· 1 fehérrépa
· 1 zellergumó
· 1 karalábé
· 30 dkg zöldborsó
· 1 hagyma
· 2 gerezd fokhagyma
· 1 kiskanál szárított tárkony
· 1 kiskanál szárított petrezselyem
· 2 dl főzőtejszín
· 1 citrom leve
· ételízesítő
· só
· bors
· pici zsír vagy olaj
· 1 marék csiga tészta
Elkészítés:
A csirkemellet kicsontozzuk, lebőrözzük és kis kockákra felvágjuk. A mesterszakács fémedényben zsiradékon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Rádobjuk a húst, meghintjük ételízesítővel, és fehéredésig pároljuk. Hozzáadjuk a szintén kockára vágott zöldségeket és a zöldborsót. A csontot és a bőrt is beledobjuk, felöntjük vízzel, beletesszük a fűszereket, Amikor félig kész,,hozzá adjuk a tésztát. Amikor minden puha, beleöntjük a főzőtejszínt,amiben elkevertük a tárkonyt, a citrom levét, és 2 percig forraljuk. Ha kell, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A receptet és a fotót Anyócácska küldte. Köszönjük!
Zöldségleves óriás kuszkusz-gombóccal
* Szezonális: Kiemelt napok a naptárban Hozzávalók a kuszkusz-gombóchoz: A fokhagymát, vöröshagymát és végül a csirkemellet apró lyukú darálón ledaráljuk. A 3 literes Konyhaművész Keverőtálba a darált dolgokhoz adjuk a többi hozzávalót, ízesítjük sóval, borssal, és jól összekeverjük. Kézzel óriás gombócokat készítünk belőle, amit frissen a levesbe főzünk. Ezt előre is elkészíthetjük, és felhasználásig a Hópelyhes Fagyasztó Edényeink egyikében le is fagyaszthatjuk. Hozzávalók a zöldségleveshez: A vöröshagymát Kézi Aprítóval felaprítjuk, a fehér- és sárgarépát, a karalábét felszeleteljük a Mesterszakács Szeletelő Kés segítségével. A karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük, a leveleit és a szárait is felhasználjuk. A 7,6 literes Mesterszakács Főzőedényben felmelegítjük az 1 dl szőlőmag olajat, és ebben kissé átpirítjuk a hagymát, majd az összes zöldséget beleforgatjuk és átpároljuk. Felengedjük vízzel az edény 6 litereses jelzéséig. Tetszés szerint ízesítjük, lefedjük, és mihelyt a fedőn a gőz lecsordul, belefőzzük a gombócokat. 5 perc főzés után el is zárhatjuk a főzőlapot, kb. 20 perc után fogyasztható.
* Elkészítési idő: 1 óra vagy több
* Főzési idő: 30 perc
- fél kg csirkemell,
- egy kis fej vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 2 tojás,
- 15 dkg kuszkusz,
- só,
- bors,
- aprított petrezselyem
- mindenféle zöldségből egy kevés (borsó, fehér- és sárgarépa, zellerszár, karfiol, brokkoli, karalábé, kelbimbó, vöröshagyma),
- ízlés szerint jódozott só,
- 1 dl szőlőmag olaj
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
legényfogó leves
Francia hagymaleves
Sajtkrém leves
Karalábé leves