Tupperware: Tárkonyos csirkemell leves

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


 network.hu

 Tárkonyos csirkemell-leves

 

 

Hozzávalók:

·         1 egész csirkemell

·         2 sárgarépa

·         1 fehérrépa

·         1 zellergumó

·         1 karalábé

·         30 dkg zöldborsó

·         1 hagyma

·         2 gerezd fokhagyma

·         1 kiskanál szárított tárkony

·         1 kiskanál szárított petrezselyem

·         2 dl főzőtejszín

·         1 citrom leve

·         ételízesítő

·        

·         bors

·         pici zsír vagy olaj

·         1 marék csiga tészta

Elkészítés:

A csirkemellet kicsontozzuk, lebőrözzük és kis kockákra felvágjuk. A mesterszakács fémedényben zsiradékon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Rádobjuk a húst, meghintjük ételízesítővel, és fehéredésig pároljuk. Hozzáadjuk a szintén kockára vágott zöldségeket és a zöldborsót. A csontot és a bőrt is beledobjuk, felöntjük vízzel, beletesszük a fűszereket, Amikor félig kész,,hozzá adjuk a tésztát. Amikor minden puha, beleöntjük a főzőtejszínt,amiben elkevertük a tárkonyt, a citrom levét, és 2 percig forraljuk. Ha kell, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

A receptet és a fotót Anyócácska küldte. Köszönjük!

network.hu

Zöldségleves óriás kuszkusz-gombóccal

* Szezonális: Kiemelt napok a naptárban
* Elkészítési idő: 1 óra vagy több
* Főzési idő: 30 perc

Hozzávalók a kuszkusz-gombóchoz:
- fél kg csirkemell,
- egy kis fej vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 2 tojás,
- 15 dkg kuszkusz,
- só,
- bors,
- aprított petrezselyem 

A fokhagymát, vöröshagymát és végül a csirkemellet apró lyukú darálón ledaráljuk. A 3 literes Konyhaművész Keverőtálba a darált dolgokhoz adjuk a többi hozzávalót, ízesítjük sóval, borssal, és jól összekeverjük. Kézzel óriás gombócokat készítünk belőle, amit frissen a levesbe főzünk. Ezt előre is elkészíthetjük, és felhasználásig a Hópelyhes Fagyasztó Edényeink  egyikében le is fagyaszthatjuk.

Hozzávalók a zöldségleveshez:
- mindenféle zöldségből egy kevés (borsó, fehér- és sárgarépa, zellerszár, karfiol, brokkoli, karalábé, kelbimbó, vöröshagyma),
- ízlés szerint jódozott só,
- 1 dl szőlőmag olaj

A vöröshagymát Kézi Aprítóval felaprítjuk, a fehér- és sárgarépát, a karalábét felszeleteljük a Mesterszakács Szeletelő Kés segítségével. A karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük, a leveleit és a szárait is felhasználjuk. A 7,6 literes Mesterszakács Főzőedényben felmelegítjük az 1 dl szőlőmag olajat, és ebben kissé átpirítjuk a hagymát, majd az összes zöldséget beleforgatjuk és átpároljuk. Felengedjük vízzel az edény 6 litereses jelzéséig. Tetszés szerint ízesítjük, lefedjük, és mihelyt a fedőn a gőz lecsordul, belefőzzük a gombócokat. 5 perc főzés után el is zárhatjuk a főzőlapot, kb. 20 perc után fogyasztható.

Címkék: levesek

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu