Tupperware: Mikropluszban édességek

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1047 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1047 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1047 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1047 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Mikroplusz (édes)

 

Vaníliakrém

Hozzávalók: 2 csomag vaníliás pudingpor, 10 dkg cukor + 2 dkg cukor (por), 1/2 l víz, 3 db tojásfehérje

Elkészítés: 3 dl vizet a Mikroplusz edényben 10 dkg cukorral felforralunk, de előtte a cukrot feloldjuk a vízben (2 * 2 perc), majd 2 dl vízben a Mix-fix segítségével a 2 csomag pudingport simára keverjük. Ha a víz felforrt, a pudingot beleöntjük és elkeverjük, majd a mikróba téve megfőzzük (2 perc). Közben 2 dkg cukorral kemény habot verünk a tojásfehérjéből, 1 percre a mikróba téve egy kicsit megfőzzük. Végül a forró pudingba a keverőkanállal belekeverjük a tojásfehérjét.

Megtölthetünk vele: leveles vajas tésztából sült lapokat, képviselőfánkot, szalakális lapokat (hamis krémes), palacsintát

 

Mérőedény sütemény

Hozzávalók:

3 egész tojás, 1 evőkanál vaníliás porcukor 2,5 dl porcukor, 1,5 dl tej, 1,5 dl étolaj, 2,5 dl liszt, 1 cs sütőpor 2,5 dl őrölt mogyoró (dió), 2,5 dl instant kakaó, 1,5 dl joghurt

Elkészítése:

A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzákeverjük az étolajat. A lisztet a sütőporral elkeverve a masszához adjuk és belekeverjük a mogyorót, a kakaót és a joghurtot is.

A 2,25 l-es Mikroplusz edényt kivajazzuk, megszórjuk 2 evőkanál őrölt mogyoróval. A masszát beleöntjük, és fedő nélkül kb. 10 -13 percig sütjük 600W-on, majd 5 percig állni hagyjuk a mikróban. Utána kiborítjuk, és hűlni hagyjuk. Tejszínhabbal, borkrémmel tálaljuk.

 

Túrópuding

Hozzávalók:

25 dkg túró, 8 - 10 dkg porcukor, 2 dl tejföl, 2 tojás, 2 evőkanál búzadara, 4 dkg vaj v. margarin, 2 evőkanál citromlé, csipet só. 1 teáskanál reszelt citromlé, kevés liszt

Elkészítése:

A tojássárgáját kikeverjük a tejföllel, citromlével, cukorral, búzadarával, sóval és a citromhéjjal, majd hozzákeverjük az áttört túrót. Beleforgatjuk a tojásfehérje habot a kivajazott, lisztezett formába majd 500W-on 10 percig főzzük. Főzés után 10 percig pihentetjük, majd kiöntjük egy tálra.

 

Vargabéles

Hozzávalók:

15 dkg cérnametélt, 4 db réteslap, kis olaj vagy olvasztott margarin, 25 dkg túró, 2 tojás, 2 dl tejföl, 1 evőkanál búzadara, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, csipetnyi só, 2-3 evőkanál cukor, 5 dkg mazsola

Elkészítése:

A kis tálalómesterben 5 perc alatt megfőzzük a szokásos módon a cérnametéltet. A Mikroplusz edényt kikenjük olajjal. Kibéleljük 2 réteslappal úgy, hogy az edény oldalára is kerüljön. A réteslapok közét is olajozzuk meg egy kicsit. Az áttört túrót, sót, cukrot, vaníliáscukrot, citromhéjat, tejfölt, grízt, mazsolát és a tojások sárgáját alaposan összekeverjük, és a lecsepegtetett tésztához keverjük. A tojások habját keményre verjük és óvatosan a túrós tésztához adjuk. Ezt a masszát a kibélelt Mikroplusz edénybe töltjük, majd a szintén beolajozott réteslapokkal lefedjük. Ezután fedővel 750 watton 10 percig, majd fedő nélkül 3 percig mikrózzuk. Mikrózás közben a tetejét megkenhetjük cukros tejjel. Melegen tálaljuk, mert így a legfinomabb!

 

Máglyarakás

Hozzávalók:

4 kifli, 4 dl tej, 3 tojás, 8 evőkanál cukor, 2 alma, 5 dkg vaj, 2 evőkanál lekvár, fahéj

Elkészítése:

A Mix-Fixben összerázzuk a tejet, a tojássárgáját és a cukrot, amit ráöntünk a karikára vágott kiflire és összekeverjük. A Mikropluszt kivajazzuk. A kifli harmadát belerakjuk, vajdarabokat vágunk rá, rátesszük a meghámozott, vékonyra szeletelt almát, majd fahéjjal meghintjük. Ezt még kétszer megismételjük. A középső sorra kenjük a lekvárt. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és a tetejére kenjük.

Fedő nélkül 10 percig 750W-on mikrózzuk. Öt perc  pihentetés után tálalhatjuk.

 

Tupperes madártej

Hozzávalók:

l liter tej, 1 GÁLA vaníliás pudingpor, 1 vaníliás cukor, 2-3 tojás fehérje, 1 vaníliás cukor, cukor, ízlés szerint

Elkészítése:

A Maxi-mixben 2 részletben összerázzuk a tejet a pudingporral és a vaníliás cukorral és ezt a kristálytálba öntjük. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, és a 600 watton 45 másodpercre a mikróba tesszük. A megfőtt habot evőkanállal a pudingos tejbe szaggatjuk, és már tálalhatjuk is.

Somlói galuska Tupper módra

Hozzávalók:

3 tojás, 3 evőkanál cukor, 3 evőkanál víz, 6 evőkanál liszt, 1 csomag sütőpor, ¾ dl étolaj, 1 vaníliás GÁLA pudingpor, 1 csokis GÁLA pudingpor, 1 l tej, 10-15 dkg darált dió, 5 dkg mazsola, rum, tejszínhab

Elkészítése:

A 3 tojást, a 3 evőkanál vizet, 3 evőkanál cukrot a Maxi-Mixben jól összerázzuk. Egy tálban a 6 evőkanál lisztbe belekeverjük az 1 csomag sütőport. A ¾ dl étolajjal kikeverjük, majd hozzáöntjük a Maxi-Mixben lévőket, és jól összekeverjük. A mikróban 600 watton 8 percig sütjük fedő nélkül. Utána még 10 percig pihentetjük. Ha kihűlt, tálcára borítjuk, 3 részre vágjuk, és minden rétegből PICURRAL kis köröket szaggatunk.

A KRISTÁLY tálba rétegesen rakjuk be a következőket: 1 sor piskóta, locsoljuk meg rummal, szórjuk meg rumba áztatott mazsolával, cukrozott dióval, öntsük rá a vaníliás GÁLA pudingot (1/2 l tejjel a pudingport a Maxi-Mixben előtte rázzuk össze). Ezután újabb sor piskóta, rum, mazsola, dió, csoki puding úgy, hogy egy kevés maradjon még a harmadik sor tetejére is. A harmadik sor az előbbiek szerint. A végén tejszínhabbal díszítjük.

Fogyasztás előtt néhány órát, esetleg egy napot pihentessük a hűtőben.

 

Puding

Hozzávalók:

½ liter tej, 1 csomag puding, 3-4 evőkanál cukor

Elkészítése:

A Mix-fixbe kimérjük a ½l tejet. Ebből 4,5 dl-t beleöntjük a Mikropluszba, rátesszük tetejét. Betesszük a mikróba felforralni. (kb. 1000 watton 4,5 perc). A maradék tejbe beletesszük a cukrot és a pudingport, majd összerázzuk. A forró tejhez keverjük, majd 2*1 percre visszatesszük a mikróba és közben megkeverjük.

Pudingtanoncba vagy a Desszertesbe öntjük, s ha kihűlt, tálalhatjuk is.

 

Kuglóf mikróban

Hozzávalók:

4 tojás, 10 evőkanál tejszín, 8 dkg cukor, 4 evőkanál zsemlemorzsa, 4 evőkanál dió vagy mogyoró, 4 evőkanál kakaó, 1 kiskanál sütőpor 

Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverjük, kivajazott formába öntjük, 12 perc alatt mikróban 700 W-on készre sütjük. 

 

Tejbegríz

Hozzávalók:

½ l tej, 4 evőkanál búzadara (6 dkg), 2 evőkanál cukor

Elkészítés:

A tejet fedő nélkül 1000W-on 5 perc alatt felforraljuk az 1 literes mikrokannában.. Belekeverjük a búzadarát és a cukrot, majd 1 percig 750W-on tovább főzzük fedővel letakarva. Utána rögtön megkeverjük és kb. 10 percig még lefedve pihentetjük és utána tálaljuk..

 

Hamis túrógombóc

Hozzávalók:

½ l tej, 6 evőkanál búzadara 1 vaníliás cukor ,25 dkg túró , pirított zsemlemorzsa

Elkészítés:

A tejet a vaníliás cukorral fedő nélkül 1000W-on 5 perc alatt felforraljuk a mikropluszban.. Belekeverjük a búzadarát és 1 percig 750W-on tovább főzzük fedővel letakarva. Utána rögtön megkeverjük a Mesterfogás habverővel és még lefedve pihentetjük . Ezután a  krumplinyomóval beledolgozzuk a túrót, hideg vízbe mártott 2 evőkanál segítségével gombócokat formázunk és a pirított zsemlemorzsába forgatva cukros vagy fahéjas cukros tejföllel kínáljuk.

Címkék: süti recept

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu