Tupperware: Szilikon sütőlaphoz receptek

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 szilikon sütőlap receptek

 

 

Piskóta tekercs

Hozzávalók:

4 db tojás, 4 csapott evőkanál porcukor, 4 púpozott evőkanál finomliszt, 1 késhegynyi szódaikarbóna, 1 pici só, 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A tojást szétválasztjuk. A Mérőmixbe a tojásfehérjét és a porcukrot habbá verjük. Ezután a tojássárgájával tovább keverjük, amíg kemény nem lesz. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával és a sóval. Lisztszóró segítségével egyenletesen és finoman a masszához keverjük.

A szilikon sütőlapot beolajozzuk a kenőecset segítségével és a krémet ráöntjük úgy, hogy a szélén 1-1 cm kimaradjon. A szilikon keverővel elsimítjuk és 180 oC sütőben 12-15 percig sütjük. Forrón feltekerjük a lapot és a konyharuha akasztóval két helyen rögzítjük. Így hagyjuk kihűlni. Kihűlés után lekvárral, gesztenyével megkenjük.

 

Sajtos omlett alap recept

Hozzávalók:

0,5 liter tej, 3 púpos evőkanál liszt, 5 dkg olvasztott margarin, 5 tojás, 25 trappista sajt vagy más töltelék

Elkészítés:

0,5 l tejből és 3 púpos evőkanál lisztből a Maxi-mix segítségével csomómentes habarást keverünk, melyet 5 dkg olvasztott margarinba csurgatva sűrű keverés közben finom besamellt főzünk. A tűzről levéve egyenként hozzákeverünk 5 db tojás sárgáját. Sózzuk, ha szeretjük picit borsozzuk. Majd lazán hozzákeverjük a tojások habját. Az előre elkészített tepsi közepére öntjük és a Szilikon keverővel a lapra simítjuk. Célszerű a széleken valamennyi helyet szabadon hagyni a tészta tágulása miatt.  Kb. 200 oC-on 20-25 percig sütjük. Kicsit lazább állaga lesz, mint a piskóta tekercsnek. Azon melegen töltjük, 25-30 dkg Kézi Reszelővel reszelt trappista sajttal 

 -2 sajtreszelék között sonka szeletekkel

- gomba krémmel (1 fej vöröshagymát pici olajon megpárolunk hozzáadunk 20-25 dkg reszelt gombát sózzuk borsozzuk és 1-2 csokor apróra vágott petrezselyemmel kicsit pároljuk. Ha kissé kihűlt, 1 tojás adunk hozzá és 2-4 evőkanál liszttel lazán kenhető krémet kapunk a liszt mennyisége függ a tojás nagyságától és mennyire pároltuk el gomba levét.)

 Ha a töltelék az omlettünk tetejére került szépen feltekerjük. Kicsi sajtot reszelünk rá és visszatesszük a sütőbe. Ha a sajt rásült, máris tálalhatjuk. Melegen finomabb, de hidegen is kiváló. Jól melegíthető, tehát jó előre elkészíthető. Paradicsommal, retekkel, uborkával díszítsük. Érdemes megkóstolni!

 

Kakaós piskóta vanília krémmel töltve

Hozzávalók :

4db tojás, 4 evőkanál porcukor, 4 púpozott evőkanál finomliszt, 1 mokkáskanál

sütőpor, 1 csomag vaniliás cukor, 1 evőkanál kakaópor.

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a Mérőmixben habosra keverjük a tojásfehérjét a porcukorral és avaníliás cukorral, a sárgákat egyenként belekeverjük. A lisztszóróban előkészített sütőpor és liszt-kakaó keveréket a habos masszához öntjük és óvatosan elkeverjük.

A szilikon sütőlapon megsütjük , 180C fokos sütőben 12-15 perc alatt.

Forrón feltekerjük, konyharuha akasztóval rögzítjük, kihűlés után vanília krémmel megtöltjük.

Vanília krém elkészítése :

 350 ml tejet a Mix fixbe töltünk, hozzá szórunk 1 csomag főzés nélküli pudingport, összerázzuk és amíg a tészta kisül, a hűtőben pihentetjük a krémet.

 

 

Sajttekercs

Hozzávalók:

30 dkg edami sajt, 5 dkg vaj, 1 camping sajt (vagy 3 kocka sajt), 1 kis fej hagyma, 2 db csemege uborka, só, őrölt bors, 15 dkg sonka vagy párizsi vékonyan szeletelve.

Elkészítése:

A sajtot egészben forró vízbe tesszük, hogy ujjnyira ellepje. Addig tartjuk benne, ameddig meg nem puhul. Utána a szilikon lapon forró vizes nyújtóval gyorsan vékonyra kinyújtjuk.

A vajat, a sajtot, az uborkát, hagymát, sót, borsot összekeverjük.

A keveréket a kinyújtott sajtra a szilikon keverő lapáttal rásimítjuk, s ráterítjük a sonkát vagy párizsit.

A sajtlapot a szilikon lap segítségével feltekerjük mint a beiglit. Rövid időre fagyasztóba tesszük majd szeleteljük.

 

Fűszeres piskótatekercs sonkás-sajtkrémmel töltve

Hozzávalók:

Piskótához: 3 db tojás, 3 evőkanál víz, 3 evőkanál liszt, 1 kávéskanál sütőpor, 1 kávéskanál olaj, só, bors, szerecsendió

Töltelékhez:: 10 dkg márványsajt/vagy juhtúró/ vagy sima túró, 10 dkg tejszínes sajtkrém, 10 dkg füstölt főtt sonka darálva, 1-2 evőkanál tejföl, petrezselyem, snidling, 1 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A tojás sárgáját a vízzel, az olajjal, a liszttel, és a sütőporral elkeverjük, hozzáadjuk a fűszereket és a felvert tojás habját, óvatosan belekeverjük a masszába. A szilikon sütőlapot megolajozzuk és egyenletesen elterítjük rajta a piskóta tésztáját. Előmelegített sütőben kb 150-160 fokon 10 percig sütjük. Ezután kivesszük és feltekerjük.

Elkészítése: A hozzávalókat összekeverjük a krumplinyomóval (előtte a márványsajtot a konyhai malmon ledaráljuk) úgy, hogy kenhető krémes állagú legyen. Ezzel megkenjük a piskótát, és feltekerve hűtőbe tesszük kb.fél órára. A tölteléket tetszés szerint változtathatjuk.

 

Hideg csokis kocka

Hozzávalók:

5 tojás, 5 evőkanál cukor, 1 csg. vaníliás cukor, 5 evőkanál liszt, 1 csg. sütőpor, 3 evőkanál étolaj, 3 evőkanál kakaópor. Fél liter tej, 6 evőkanál cukor ,2 csg. főzés nélküli vaníliás pudingpor, 12,5 dkg rama. A csokoládémázhoz 10dkg étcsokoládé, kis darab Rama, kevés tej.

Elkészítés:

A piskótához a Konyhai Mindenttudóba habosra verjük a tojásokat a cukorral és vaníliás cukorral, hozzáadjuk az étolajat,  a Lisztszóróval beleszitáljuk a sötőporral elkevert lisztet majd a kakóport és csomó mentesre keverjük. Szilikon Sütőlappal kibélelt tepsibe simítjuk a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben 17 perc alatt megsütjük.

A Mix-fixben a pudingot összerázzuk  a tejjel, és a  Mesterfogás Habverővel a margarinhoz keverjük.

A kihűlt tésztát kettévágjuk az egyik felét a Nagy Csemegézőbe rakjuk, megkenjük a krémmel majd a tészta másik felével betakarjuk. A csokoládét felolvasszuk egy kis margarinon és bevonjuk vele a piskótát. Hűtve tálaljuk és az Újhullám Keverő segítségével felkockázzuk.

Címkék: süti recept

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu