Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
szilikon sütőlap receptek
Piskóta tekercs
Hozzávalók:
4 db tojás, 4 csapott evőkanál porcukor, 4 púpozott evőkanál finomliszt, 1 késhegynyi szódaikarbóna, 1 pici só, 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojást szétválasztjuk. A Mérőmixbe a tojásfehérjét és a porcukrot habbá verjük. Ezután a tojássárgájával tovább keverjük, amíg kemény nem lesz. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával és a sóval. Lisztszóró segítségével egyenletesen és finoman a masszához keverjük.
A szilikon sütőlapot beolajozzuk a kenőecset segítségével és a krémet ráöntjük úgy, hogy a szélén 1-1 cm kimaradjon. A szilikon keverővel elsimítjuk és 180 oC sütőben 12-15 percig sütjük. Forrón feltekerjük a lapot és a konyharuha akasztóval két helyen rögzítjük. Így hagyjuk kihűlni. Kihűlés után lekvárral, gesztenyével megkenjük.
Sajtos omlett alap recept
Hozzávalók:
0,5 liter tej, 3 púpos evőkanál liszt, 5 dkg olvasztott margarin, 5 tojás, 25 trappista sajt vagy más töltelék
Elkészítés:
0,5 l tejből és 3 púpos evőkanál lisztből a Maxi-mix segítségével csomómentes habarást keverünk, melyet 5 dkg olvasztott margarinba csurgatva sűrű keverés közben finom besamellt főzünk. A tűzről levéve egyenként hozzákeverünk 5 db tojás sárgáját. Sózzuk, ha szeretjük picit borsozzuk. Majd lazán hozzákeverjük a tojások habját. Az előre elkészített tepsi közepére öntjük és a Szilikon keverővel a lapra simítjuk. Célszerű a széleken valamennyi helyet szabadon hagyni a tészta tágulása miatt. Kb. 200 oC-on 20-25 percig sütjük. Kicsit lazább állaga lesz, mint a piskóta tekercsnek. Azon melegen töltjük, 25-30 dkg Kézi Reszelővel reszelt trappista sajttal
-2 sajtreszelék között sonka szeletekkel
- gomba krémmel (1 fej vöröshagymát pici olajon megpárolunk hozzáadunk 20-25 dkg reszelt gombát sózzuk borsozzuk és 1-2 csokor apróra vágott petrezselyemmel kicsit pároljuk. Ha kissé kihűlt, 1 tojás adunk hozzá és 2-4 evőkanál liszttel lazán kenhető krémet kapunk a liszt mennyisége függ a tojás nagyságától és mennyire pároltuk el gomba levét.)
Ha a töltelék az omlettünk tetejére került szépen feltekerjük. Kicsi sajtot reszelünk rá és visszatesszük a sütőbe. Ha a sajt rásült, máris tálalhatjuk. Melegen finomabb, de hidegen is kiváló. Jól melegíthető, tehát jó előre elkészíthető. Paradicsommal, retekkel, uborkával díszítsük. Érdemes megkóstolni!
Kakaós piskóta vanília krémmel töltve
Hozzávalók :
4db tojás, 4 evőkanál porcukor, 4 púpozott evőkanál finomliszt, 1 mokkáskanál
sütőpor, 1 csomag vaniliás cukor, 1 evőkanál kakaópor.
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a Mérőmixben habosra keverjük a tojásfehérjét a porcukorral és avaníliás cukorral, a sárgákat egyenként belekeverjük. A lisztszóróban előkészített sütőpor és liszt-kakaó keveréket a habos masszához öntjük és óvatosan elkeverjük.
A szilikon sütőlapon megsütjük , 180C fokos sütőben 12-15 perc alatt.
Forrón feltekerjük, konyharuha akasztóval rögzítjük, kihűlés után vanília krémmel megtöltjük.
Vanília krém elkészítése :
350 ml tejet a Mix fixbe töltünk, hozzá szórunk 1 csomag főzés nélküli pudingport, összerázzuk és amíg a tészta kisül, a hűtőben pihentetjük a krémet.
Sajttekercs
Hozzávalók:
30 dkg edami sajt, 5 dkg vaj, 1 camping sajt (vagy 3 kocka sajt), 1 kis fej hagyma, 2 db csemege uborka, só, őrölt bors, 15 dkg sonka vagy párizsi vékonyan szeletelve.
Elkészítése:
A sajtot egészben forró vízbe tesszük, hogy ujjnyira ellepje. Addig tartjuk benne, ameddig meg nem puhul. Utána a szilikon lapon forró vizes nyújtóval gyorsan vékonyra kinyújtjuk.
A vajat, a sajtot, az uborkát, hagymát, sót, borsot összekeverjük.
A keveréket a kinyújtott sajtra a szilikon keverő lapáttal rásimítjuk, s ráterítjük a sonkát vagy párizsit.
A sajtlapot a szilikon lap segítségével feltekerjük mint a beiglit. Rövid időre fagyasztóba tesszük majd szeleteljük.
Fűszeres piskótatekercs sonkás-sajtkrémmel töltve
Hozzávalók:
Piskótához: 3 db tojás, 3 evőkanál víz, 3 evőkanál liszt, 1 kávéskanál sütőpor, 1 kávéskanál olaj, só, bors, szerecsendió
Töltelékhez:: 10 dkg márványsajt/vagy juhtúró/ vagy sima túró, 10 dkg tejszínes sajtkrém, 10 dkg füstölt főtt sonka darálva, 1-2 evőkanál tejföl, petrezselyem, snidling, 1 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A tojás sárgáját a vízzel, az olajjal, a liszttel, és a sütőporral elkeverjük, hozzáadjuk a fűszereket és a felvert tojás habját, óvatosan belekeverjük a masszába. A szilikon sütőlapot megolajozzuk és egyenletesen elterítjük rajta a piskóta tésztáját. Előmelegített sütőben kb 150-160 fokon 10 percig sütjük. Ezután kivesszük és feltekerjük.
Elkészítése: A hozzávalókat összekeverjük a krumplinyomóval (előtte a márványsajtot a konyhai malmon ledaráljuk) úgy, hogy kenhető krémes állagú legyen. Ezzel megkenjük a piskótát, és feltekerve hűtőbe tesszük kb.fél órára. A tölteléket tetszés szerint változtathatjuk.
Hideg csokis kocka
Hozzávalók:
5 tojás, 5 evőkanál cukor, 1 csg. vaníliás cukor, 5 evőkanál liszt, 1 csg. sütőpor, 3 evőkanál étolaj, 3 evőkanál kakaópor. Fél liter tej, 6 evőkanál cukor ,2 csg. főzés nélküli vaníliás pudingpor, 12,5 dkg rama. A csokoládémázhoz 10dkg étcsokoládé, kis darab Rama, kevés tej.
Elkészítés:
A piskótához a Konyhai Mindenttudóba habosra verjük a tojásokat a cukorral és vaníliás cukorral, hozzáadjuk az étolajat, a Lisztszóróval beleszitáljuk a sötőporral elkevert lisztet majd a kakóport és csomó mentesre keverjük. Szilikon Sütőlappal kibélelt tepsibe simítjuk a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben 17 perc alatt megsütjük.
A Mix-fixben a pudingot összerázzuk a tejjel, és a Mesterfogás Habverővel a margarinhoz keverjük.
A kihűlt tésztát kettévágjuk az egyik felét a Nagy Csemegézőbe rakjuk, megkenjük a krémmel majd a tészta másik felével betakarjuk. A csokoládét felolvasszuk egy kis margarinon és bevonjuk vele a piskótát. Hűtve tálaljuk és az Újhullám Keverő segítségével felkockázzuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Lábtörlő
Négy lapos krémes.
Töltike
Kávés muffin