Tupperware: Fagylalt receptek

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Fagyicsoda receptek

 

A legegyszerűbb fagylalt

A boltokban kapható dr. Oetker fagylaltport a használati utasításban leírtak szerint Mix-fix-ben

összerázzuk. Formákba töltjük, fagyasztjuk. Tej helyett használhatunk tejszínt is

 

COLA-fagylalt

2 dl Colát egy kávéskanál porcukorral felforralunk, lehűtjük, és formákba töltjük

 

Szörp-fagyi

Bármilyen szörpöt formákba tölthetünk, utána fagyasztjuk

 

Joghurt fagylalt

Bármilyen gyümölcsöt szétnyomkodunk, összekeverjük egy evőkanál cukorral és egy pohár joghurttal. Formákba töltjük, fagyasztjuk

 

Fehércsokoládé parfé

Hozzávalók: 5 dkg fehércsokoládé, 2 dl tejszín, 5 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor

A csokoládét fe1olvasztjuk. A tejszínt Mix-fix-ben felverjük, óvatosan hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Ha a csokoládé kihűlt, (de még nem dermedt meg) összekeverjük a tejszínnel. Kissé márványos lesz, mert a csokoládé nem fog tökéletesen elkeveredni. Formába öntjük, fagyasztjuk

 

Olasz parfé

Hozzávalók: 1 tojás sárgája, 8 dkg kristálycukor, 9 evőkanál víz, 5 dkg darált dió, 2,5 dl tejszín

A tojás sárgáját elkeverjük a cukorral, a vízzel, a dióval. Ezt a masszát karamellszínűre pirítjuk és hagyjuk kihűlni. A tejszínt felverjük. és belemorzsoljuk a kihűlt karamellt. Csokoládédarabkákat is tördelhetünk bele. Formákba öntjük. Fagyasztjuk

 

Gesztenyeparfé

Hozzávalók: 1/2 csomag gesztenyemassza, 0,5 dl meggylé, l evőkanál rum, 5 dkg porcukor, l/2 csomag  vaníliáscukor, 2,5 dl tejszín.

A gesztenyemasszát elmorzsoljuk, majd összeturmixoljuk a meggylével, a rummal, a porcukorral és a vaníliás cukorral. A tejszínt felverjük, és összekeverjük a gesztenyés masszával. Formákba töltjük és fagyasztjuk

 

Őszibarackfagylalt

Hozzávalók: 25 dkg őszibarack (befőtt is). l/2 dl víz, l kávéskanál citromlé, l kávéskanál rum, l tojás fehérje, l teáskanál cukor

Az őszibarackot. a vízzel, a citromlével, a rummal. a tojásfehérjével és a cukorral összeturmixoljuk és addíg keverjük, amíg nagyon habos nem lesz. Formákba töltjük, fagyasztjuk

 

Narancsfagylalt

Hozzávalók: l narancs, 2 dl tej, 2 teáskanál cukor, 1/2 dl tejszín

A narancs húsából a tejjel és a cukorral pépes masszát turmixolunk. majd a tejszín hozzáadása után az egészet habbá verjük. Formákba töltjük. fagyasztjuk

 

Ananászfagylalt

Hozzávalók: l/2 doboz ananászkonzerv, 2,5 dkg porcukor, l kávéskanál citromlé, l pohár tejszín

Az ananászt a porcukorral és a citromlével összeturmixoljuk, majd hozzáöntjük a tejszint és 1/2dl ananászlevet. Az egészet habbá verjük. Formába töltjük, fagyasztjuk

 

Vanília-tejszín fagylalt

Hozzávalók: 2 tojás sárgája, 3-4 evőkanál víz, l evőkanál vaníliás cukor, 2 dl tej. l dl tejszín

A tojássárgákat a vízzel, a vaniliás cukorral fehéredésig keverünk, majd hozzáöntjük a tejet, mellyel tovább keverjük. A tejszínt habbá verjük, és a két masszát lazán összekeverjük. Formákba ötjük, fogyasztjuk.


Eperfagylalt

Hozzávalók: 30 dkg eper, 10 dkg porcukor, 1 evőkanál citromlé 1/2 dl tej, 2 dl tejszín. Az epret összeturmixoljuk a cukorral, a citromlével és a tejjel. A tejszínből kemény habot verünk, lazán belekeverjük az epres masszát. Formákba öntjük, fagyasztjuk.

 

Tejszínes csokoládéfagylalt

Hozzávalók: 5 dkg csokoládé, 1,5 dl tej, l2 dkg cukor, 1 egész tojás, 2,5 dl tejszín.

A csokoládét felolvasztjuk, majd hozzáöntjük a tejet, a cukrot, a tojást és habosra turmixoljuk. A tejszínt felverjük, összekeverjük a csokoládés krémmel. Formákban fagyasztjuk.

 

Szegfűszeges mézfagylalt

Hozzávalók: 1 mokkáskanál összetört szegfűszeg, 2,5 dl víz. 4 evőkanál méz, 1 mokkáskaná1 citromhéj, 1,5 dl tej, 1 dl tejszín.

A szegfűszeget a vízben 5 percig forraljuk majd leszűrjük. A mézet, a citromhéjat, a tejet és a kihűlt szegfűszeges vizet összeturmixoljuk, és hozzákeverjük a felvert tejszínhabot. Formákba töltjük, fagyasztjuk

 

Vanília fagylalt

15 dkg cukor, 2 egész tojás , 5 - 6 cm vaníliarúd. Jó habosra kikeverni / Mix - fixben /,  3,5 dl tejet hozzáadni és felforralni. Kihűlés után fagyasztható.

 

Kávé fagylalt

15 dkg cukor, 2 egész tojás. Jó habosra kikeverni / Mix - fixben /, 2 adag kávét kiegészítünk tejjel 3,5 dl- re. ezután felforraljuk, kihűtjük és lefagyasztjuk.

 

Kakaó parfé

Ízlés szerint tejszínhabot és Nesquik kakaóport összekeverünk, majd lefagyasztjuk.

 

Grillás fagylalt

1 cs Dr Oetker vanília ízű fagylaltpor, 2 dl hideg féltartós tej, 2 - 3 evőkanál pirított cukor dióval / grillás /, majd kihűlés után ledaráljuk. A tejet a mérő - mixben gépi habverővel habosítjuk, majd ha elég kemény a massza , beletesszük a grillásport. Keverés után a fagycsodában lefagyasztjuk.

 

Mandula fagylalt

Alapkrém a vaníliás fagylaltpor amit pár csepp mandulaaromával ízesítünk, és hozzáteszünk 2- 3 evőkanál mandulát.

 

Gyümölcs fagylalt

1 cs vaníliás fagylaltport  előírás szerint elkészítünk. Bármilyen kimagozott, felaprított gyümölcsöt kevés levével együtt.

 

Kávé fagylalt

1 dl hideg tej, 1 dl hideg erős fekete kávé és 1 cs vaníliás fagylaltpor

 

Gesztenye fagylalt

10 - 15 dkg gesztenyemasszát  és 1 dl meggybefőtt levét összeturmixoljuk /tehetünk bele pár szem meggyet is/, majd vaníliaporral összekevert tejhez öntjük.

 

Tippek, fortélyok

A receptekben a cukrot helyettesíthetjük mézzel vagy édesítőszerrel így kevesebb kalóriát tartalmaznak. Ha dupla adagot készítünk, bármelyik l literes TUPPERWARE edényben kifagyaszthatjuk A Fesztiválban különösen szépen mutat.

 

Címkék: Édesség

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu