Tupperware: Létai Noémi bonbonos receptjei

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Egyszerű bonbon

Hozzávalók: 23 dkg étcsokoládé, 8 dkg sózatlan vaj, 1 tojássárgája, kakaópor
Elkészítés: Törd össze a csokoládét, vízgőz fölött olvaszd fel a vajjal, és jól dolgozd össze. Vedd le a tűzről, és keverd bele a tojássárgáját. Tedd a keveréket hűtőszekrénybe, hogy egy kicsit megszilárduljon, majd formázz belőle labdákat, és egyenként forgasd meg a kakaóporban. A bonbonokat egyesével csomagold! Hűtőszekrényben tárolandó!

Alkoholos bonbon

Hozzávalók: 2 evőkanál likőr, rum vagy brandy, 13 dkg étcsokoládé, 2 evőkanál vaj, 4 evőkanál porcukor, 2 db tojássárgája, kakaópor
Elkészítés: Gőz felett olvassz fel 13 dkg étcsokit, keverd ki a puha vajjal és a porcukorral, olvaszd össze, majd húzd le a tűzről, és tedd bele a tojássárgáját és az alkoholt. A masszát fél napig pihentesd hűtőben, majd formázz diónyi gömböket. Forgasd meg egyesével kakaóporban, és csomagold.

Marcipános bonbon

Hozzávalók: 50 dkg nyers marcipán, 10 dkg porcukor, 2 cl cseresznyepálinka, étcsokoládé, mandulaforgács
Elkészítés: A porcukorhoz add hozzá a darabokra vágott marcipánt és az alkoholt. Deszkán gyúrd egységes masszává. Formázz a masszából cseresznye nagyságú labdácskákat, hagyd fél órát száradni, majd egyesével mártsd felolvasztott étcsokiba, és újra hagyd száradni. Száradás elején mandulaforgácsba is meghempergetheted, s ha már jól megszikkadt, csomagold.

Sárgarépás bonbon

Hozzávalók: 4 darab sárgarépa, 4 marék darált dióbél, 1 citrom leve, 4 evőkanál méz, 4-5 evőkanál kókuszreszelék
Elkészítés: A sárgarépát hámozd meg, és reszeld finomra. Dolgozd össze a darált dióval, ízesítsd a citrom levével és a mézzel. Nedves kézzel formázz belőle diónyi golyókat, és mindegyiket forgasd meg a kókuszreszelékben. Kókuszreszelék helyett porcukorral és őrölt fahéjjal ízesített darált dió is megfelel.

Mozart-golyó

Hozzávalók: 20 dkg darált dió, 20 dkg porcukor, 20 dkg reszelt étcsokoládé vagy 2 evőkanál kakaópor, 1 evőkanál baracklekvár, 2 evőkanál rum, 1 tojásfehérje, csokoládédara, meggybefőtt vagy rumos meggy
Elkészítés: Alaposan dolgozd össze a diót, a porcukrot, a csokoládét, a lekvárt, a rumot és a tojásfehérjét. Vizes kézzel formálj diónyi gombócokat, mindegyik közepébe tegyél 1-1 szem meggyet, hempergesd meg csokoládédarában, majd hagyd szikkadni, lehetőleg levegős helyen, végül csomagold. Néhány nappal az ünnep előtt elkészülhet, akkor finomabb!

VAGY

A marcipánmasszához:

  • 20 dkg hántolt mandulabél
  • 20 dkg porcukor
  • 0,5 dl víz
  • pár szem keserű mandula
  • 3 ek őrölt pisztácia

A nugáthoz:

  • 10 dkg étcsoki
  • 5 dkg mogyoró
  • 5 dkg porcukor

Bevonáshoz:

  • étcsokoládé

A mandulát ledaráljuk, finom porrá. (Ha nem találsz a boltban hántolt mandulát, akkor jó a sima is, csak le kell forrázni 3 percre, majd simán le lehet húzni a héját.) Összekeverjük 15 dkg porcukorral. 5 dkg porcukrot feloldnuk 0,5 dl vízben, kevergetjük, míg el nem oldódik a cukor. Hozzáadjuk a mandulás keverékhez, majd jól összegyúrjuk, mígnem formázható gombócot kapunk. A marcipánt megfelezzük, majd hozzáteszük az előzőleg leforrázott, héjtalanított, ledarált pisztáciát, és jól összegyúrjuk. A nugáthoz a mogyorót szintén őröljük, összekeverjük a porcukorral. Az étcsokit megolvasztjuk, majd összegyúrjuk a mogyorós keverékkel.

A nugátból kis golyókat formázunk. A marcipángombócokat 3 mm vastagra kinyújtjuk, majd egy kupicával kiszaggatjuk őket. Fogjuk a nugátgolyókat, először a pisztáciás marcipánnal, majd a simával borítjuk be őket, és golyóra formázzuk. Felszúrjuk őket egy-egy fogpiszkálóra, és olvasztott étcsokiba mártjuk. Sütőpapírral borított hungarocell lapba szurkáljuk, amíg meg nem száradnak.

Étcsokis-mandulás hengerek

Hozzávalók: 25 dkg étcsokoládé, 13 dkg vaj, 13 dkg porcukor, 1 evőkanál instant kávé, 13 dkg aprított mandula
Elkészítés: A csokoládét törd össze, tedd tálba, és mikrohullámú sütőben alacsony fokozaton olvaszd fel. A vajat keverd habosra, add hozzá az átszitált porcukrot, a kávét és a csokoládét. Az egészet keverd finom krémmé, amelyet aztán 1 cm vastagon teríts szét fólián, és hagyd kihűlni. Vágd hüvelykujj vastagságú csíkokra, sodord kis hengerekre, forgasd mandulába. Szép ajándék celofánba csomagolva, kis masnikkal átkötve.

Egyszerű trüffel

Hozzávalók: 30 dkg étcsokoládé, 5 evőkanál tej, 12 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 4 tojássárgája, kakaópor
Elkészítés: A csokoládét darabold fel, és tejben állandó kevergetés mellett, alacsony hőfokon olvaszd meg, majd keverj bele 10 dkg porcukrot, és add hozzá a tojássárgáját. A vajat is olvaszd meg, majd keverd a csokoládéba. Hűvös helyen 2-3 óráig pihentesd, majd a masszából formálj kis golyókat. Körülbelül 30 golyó lesz, a felét kakaóporba, a felét porcukorba hempergesd. A trüffeleket mignonpapíron tedd hűtőbe, s onnan tálald.

Whiskys trüffel

Hozzávalók: 35 dkg étcsokoládé, 12,5 dkg nugátkrémes csokoládé, 1 dl tejszín, 4 evőkanál whisky, tejcsokoládé-reszelék
Elkészítés: A csokoládékat darabold fel. Melegítsd fel a tejszínt, és olvassz fel benne 15 dkg étcsokoládét és a nugátkrémes csokoládét. Keverd bele a whiskyt. Legalább 4 órára tedd hűtőbe. Kézi robotgép habverőjével keverd krémesre a masszát. Oszd kis halmokra, és hideg kézzel gyorsan formázz golyókat belőlük. A maradék tortabevonót olvaszd fel, és vond be vele a golyókat. A csokoládéreszelékkel szórd meg a trüffeleket, és hagyd száradni. Fogyasztásig hűtve tárold.

Tejcsokis-mandulás trüffel

Hozzávalók: 9 dkg vaj, 1,5 dl tejszín, 30 dkg jó minőségű tejcsokoládé, 2 tojás sárgája, 10 dkg pirított tört mandula, kakaópor
Elkészítés: A vajat a tejszínnel forrald fel, közben a csokoládét vízgőz felett olvaszd meg. A kettőt keverd össze, majd add hozzá a tojások sárgáját. Az egészet jól dolgozd össze, és vízgőz felett addig keverd, míg fényes lesz. Ekkor keverd hozzá a pirított manduladarabokat, majd vagy kis hűlés után formálj belőle golyókat, vagy egy dermesztőtálat sütőpapírral kibélelve öntsd bele a masszát, s úgy tedd a hűtőbe, hogy aztán kockákra vághasd.

Ferrero Roche

hozzávalók 6 főre 

  • 35 dkg tejcsokoládé
  • 1 dl tejszín
  • 25 db egész törökmogyoró
  • 15 dkg blansírozott törökmogyoró
  • A darabokra tört csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a tejszínt.
  • Egy peremes porcelántálra/ tányérra simítjuk a tejszínes csokit megvárjuk, míg hűl kicsit és hűtőbe tesszük dermedni.
  • Kiskanál (vagy ami még jobb: karalábévájó) segítségével egyforma adagokat szedünk a csokiból, a közepükbe egész mogyorót dugunk és golyókat formálunk.
  • A golyókat a durvára vágott mogyoróban meghempergetjük.
  • Hűtőben tároljuk, fogyasztás előtt kicsivel szobahőmérsékleten hagyjuk melegedni.

Ördögpirula

  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg őrölt mandula
  • 5-10 dkg lereszelt ét-, vagy tejcsoki (ki mennyire szereti csokisan)
  • 1 tojásfehérje
  • 1 narancs lereszelt héja
  • fél narancs leve vagy rum (érzéssel)
  • 8 dkg rumba áztatott mazsola (kihagyható)

bevonáshoz

  • 20 dkg csokoládé
  • Áztassuk rumba a mazsolát fél órára.
  • A porcukrot, a mandulát, a narancshéjat és levét a mazsolával együtt keverjük össze.
  • Egy lábasban olvasszuk fel a csokit, egy-két kanálnyi vízzel, öntsük a száraz keverékre. Robotgéppel dolgozzuk össze.
  • Verjük fel a tojásfehérjét egy csipet sóval és adjuk a keverékhez. Nem baj, ha a fehérje itt most összetörik.
  • Nagyon lassú tűzön olvasszuk össze, kb. 15 percig. Akkor jó, ha már nem ropog a cukor a fogunk alatt.
  • Kicsit hűtsük ki, majd vizes kézzel formázzunk belőle szaloncukorformát vagy bonbont. Ez az adag kb. 30-35 darabra elegendő.
  • Csokitemperáláshoz forraljunk lassan gyöngyözve vizet egy edényben és egy ennél kisebb méretü rozsdamentes tálat vagy edényt belehelyezve, folyamatos kevergetés mellett olvasszuk fel benne a csokit. Folyton ellenörizzük a hömérsékletet. A legegyszerübb, ha beledugjunk az ujjunkat. Amíg testhömérsékletü, addig jó. Ha ennél forróbb, akkor a csoki meg fog szürkülni száradás után.
  • Mártsuk a vízgőz felett megolvasztott csokiba a bonbonokat - használhatjuk a kezünket vagy villát - és tegyük rácsra vagy sütőpapírra száradni.

Angyalpirula

  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg hántolt őrölt mandula
  • 10 dkg lereszelt fehér csoki + kb. 25 dkg fehér csoki a mártogatáshoz
  • 1 tojásfehérje
  • 2 lime reszelt héja (esetleg citrom)
  • 1 lime leve
  • 5 dkg apróra vágott kandírozott gyömbér (vagy más)

Egy edényben keverjük össze a porcukrot, mandulát, a lime héját, a gyömbért. Ha citromot használunk, akkor csak egy citrom héját, és a felének a levét tegyük hozzá. Egy lábasban lassú tüzön (óvatosabbak vízfürdöben) olvasszuk fel a csokit egy-két kanál vízzel, öntsük a száraz keverékre. Robotgéppel lassan dolgozzuk össze. Verjük fel kis sóval a tojásfehérjét. Adjuk a keverékhez, és jól keverjük el. (Itt nem baj, ha a fehérje összetörik.)Nagyon kis lángon olvasszuk, kevergessük legalább 15 percig. Akkor jó, ha a porcukor már nem ropog a fogunk alatt, amikor megkóstoljuk. Zárjuk le, hagyjuk kicsit kihűlni, hogy formálható legyen Vizes kézzel formázzunk belőle kis szaloncukor méretű tömböket vagy bonbont, mártsuk a felolvasztott maradék csokiba, és rácson csepegtetve vagy sütöpapíron szárítsuk. Tartalékben azért legyen otthon kicsit több fehér csoki, ha esetleg a bevonathoz nem lenne elég. Attól függ, ki mennyire szereti rajta vastagabban a csokiréteget. :-)

 

Raffaello golyók

hempergetéshez

  • kókuszreszelék
  • A vizet és a cukrot lábasba tesszük, felforraljuk.
  • Egy tálban elvegyítjük a tejport a kókuszreszelékkel.
  • Mikor felforrt a szirup, lehúzzuk a tűzről a lábast, és állandóan kevergetve hozzáadjuk kókuszreszelékes tejport, és beleöntjük az olvasztott vajat is. Sima masszát kell kapnunk. Hűlni hagyjuk.
  • Majd golyókat formázunk, s mindegyik közepébe egy egész mandulaszemet dugunk.
  • Utolsó lépésben meghempergetjük a golyókat kókuszreszelékben

 

VAGY

  • 25 dkg finom kristálycukor
  • 1,5 dl víz
  • 27 dkg tejpor
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 1 cs fehércsokiba mártott mandula

A vizet a kristálycukorral felfőzzük. Levesszük a tűzről és belekeverjük a tejport, végül a kókuszt. Ahogy a kezünk elbírja, vizes kézzel golyókat formálunk. Minden golyó közepébe mandulát teszünk és kókuszba forgatjuk. Kb. 60 db golyót kapunk.

Brigadeiro

Nemzeti édesség Brazíliában, többféle változata közül ez az egyik legismertebb.

  • 400 g cukrozott sűrített tej   (1 tubus=170g)
  • 5 ek cukrozatlan kakaó
  • 2 ek vaj (vagy margarin)
  • 1 csésze csokoladéreszelek
  • 1 csésze színes szórócukor

1 csésze=2 dl

  1. Egy lábosban felmelegítjuk a sűrített tejet és a kakaóport, majd folytonos kevergetés mellett addig főzzuk, míg besűrűsödik.
  2. Végül, amikor a massza már felforrt, belekeverjük a vajat is.
  3. Kivajazott tálba öntjük, és kihűtjük.
  4. Ha kihűlt, egy kiskanál segítségével, golyókat formálunk beloőle,majd tetszés szerint csokoládéreszelékbe vagy színes cukorkákba forgatjuk.
  5. Rövid időre hűtőbe tesszük

 

Cukrozott narancs- és citromhéj gyorsan

A húsáról leválasztott narancs- és citromhéjat a fehér résszel együtt vékony csíkokra vágva egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Leöntjük a vizet és egy másik adagban – ami éppen ellepi – feltesszük főni. Felforraljuk, lehűtjük, leszűrjük. Lemérjük a héjakat és a súlyának megfelelő kristálycukor 3/4-ével (nálam 80 deka volt a vízben áztatott héjak súlya, így 60 dkg cukrot adtam hozzá) és annyi vízzel, ami éppen ellepi ismét feltesszük főni. Forráskor leszűrjük úgy, hogy a cukros lé is megmaradjon. A héjakat tálcára helyezzük, ott hűljenek, a levet visszatesszük magában forrni.

Amikor a cukros lé a felére redukálódott, a kihűlt héjakat visszatesszük a cukros lébe, kevergetve felforraljuk, ismét leszűrjük. A héjak hűlnek ismét, közben a cukros lé megint sűrűsödik. Ismét a felére redukáljuk a levet, visszatesszük a héjakat és még hozzáadjuk a maradék egynegyed súlynak megfelelő cukor felét (nálam további 10 dkg). Forráskor takarékra vesszük a lángot és lassan főzzük addig, amíg a cukor kristályosodni kezd, közben folyamatosan kevergetjük. A kristályosodás kezdetén lekapcsoljuk a lángot és tovább kevergetjük, amíg langyos nem lesz. A maradék egynegyed felének megfelelő porcukorral (nálam 10 dkg) borított tálcára szedjük a narancshéj-szeleteket, folyamatosan mozgatjuk, amíg teljesen ki nem hűl, nehogy összeragadjanak a héjak.

 

 

 

 

Címkék: Édesség

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu