Tupperware: Szilikon bonbonka

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Szilikon bonbonka

 

Keleti csemege:

Hozzávalók:

25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 3 egész tojás, 2 evőkanál kakaó, 2 csomag vaníliás cukor, 1 csomag vaníliás pudingpor.

Elkészítés:

A hozzávalókat gőz felett összefőzzük, majd 10 dkg durvára tört diót és 1 csomag összetört ostyát vagy háztartási kekszet, és 10 dkg rumba áztatott mazsolát belekeverünk. Az elkészült tésztából kis gombócokat formálunk, és a bonbonkába nyomkodjuk.

 

Raffaelló

1 csomag pudingot, 5 evőkanál cukrot, 3 dl tejjel felfőzzük. Melegen belekavarunk 10 dkg margarint, majd 15 dkg kókuszt. Hidegre tesszük, majd vizes kézzel golyókat formálunk, és mogyorót vagy diót nyomkodunk a közepébe. Kókuszreszelékbe hempergetjük. (30 dkg kókusz 1 adaghoz)

 

Hamis Marcipán

7 dkg búzadarára öntünk 3 evőkanál meleg tejet, és ezt hagyjuk langyosra hűlni. Addig 6 dkg margarint habosra keverünk 20 dkg porcukorral és 4 mokkáskanál mandula aromával.  Majd a búza darát és a habos margarint összekeverjük 10 dkg háztartási keksszel. 1 napig hagyjuk állni a masszát. Utána cukrozatlan kakaóba belehempergetjük a kis gömböket és formába nyomjuk. 

 

Házi Mozart-golyó

Hozzávalók:

20 dkg darált dió, 15 dkg cukor, 20 dkg reszelt étcsokoládé vagy 2 evőkanál kakaópor, 1 evőkanál baracklekvár,

2 evőkanál rum, 1 tojásfehérje, kb. 40 szem kimagozott rumos meggy

Elkészítés:

A diót, a cukrot, a csokoládét, a lekvárt, a rumot és a tojásfehérjét összedolgozzuk. Hűtőbe tesszük, mert így könnyebben lehet vele dolgozni. Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle, mindegyik közepébe egy-egy szem meggyet teszünk. Kókuszreszelékbe vagy tortadarába forgatjuk, esetleg kristálycukorba, majd mignonpapírra rakjuk. Egy napig levegős helyen szikkadni hagyjuk.

 

Illatos golyók

Hozzávalók

kb. 30 darabhoz:, 3-3 dkg cukrozott narancs- és citromhéj (oranzsát, citronát) , 2 tojás, 12,5 dkg vaj+a tepsihez

10 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 evőkanál méz, 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék, 19 dkg liszt,

5 dkg vágott mandula

Előkészítés:

 A cukrozott narancs- és citromhéjat apróra vágjuk. A tojásokat kettéválasztjuk.

Elkészítés:

A tojássárgákat a vajjal, a cukoral, a vaníliás cukorral, a mézzel és egy csipet sóval habosra keverjük. Beledolgozzuk a mézeskalács fűszerkeveréket, a cukrozott narancs- és citromhéjat, a lisztet, a sütőport, és alaposan összedolgozzuk. A tésztát 2 órára betesszük a hűtőbe. Kivajazunk egy sütőtepsit. A tésztából kb. 2 cm átmérőjű golyókat formázunk, először megforgatjuk a kissé felvert tojásfehérjében, majd a mandulában. A tepsire rakosgatjuk, és kb. 1 órára hidegre tesszük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A golyókat kb. 20 percig sütjük.

 

Kávés pralinék

Hozzávalók

kb. 30 darabhoz::1,5 dl tejszín, 20 dkg étcsokoládé tortabevonó, 1 teáskanál instant kávé, 3 evőkanál porcukor, 2 evőkanál kakaópor a szóráshoz, kb. 30 db csokoládé kávészem

Elkészítés:

 A tejszínt felforraljuk, beletördeljük a csokoládét, és felolvasztjuk benne. Hozzáadjuk a porkávét és porcukrot. A krémet a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. A krémet a kézi robotgép keverőspiráljával habosra verjük, és csillagcsőrös habzsákba töltjük. A krémet a kis pralinéformákba töltjük, megszórjuk kakaóporral, és egy szem csokoládékávéval díszítjük.

 

 

 

 

Kókuszgolyó meggyel

Hozzávalók:

40 dkg porcukor , 15 dkg vaj, 25 dkg darált keksz, 2 dkg kakaópor, 20 dkg kókuszreszelék, 3 kanál tej,  magozott meggy ,  kakaópor,  kókuszreszelék

Elkészítés:

 40 dkg porcukrot keverjetek ki 15 dkg vajjal, ehhez keverjetek hozzá 25 dkg darált kekszet. Keverjetek bele még 2 dkg kakaóport, 20 dkg kókuszreszeléket és 3 kanál tejet. Gyúrjatok belőlük golyókat (csinálhatjátok úgy is, hogy a golyók közepébe egy szem magozott meggyet tesztek), hempergessétek kakaóporba és kókuszreszelékbe. Hűtőben kicsit dermesszétek meg, és lehet is eszegetni!

 

Villámgyors almás bonbonka

Hozzávalók:

2 nagy  alma (vagy 3 kicsi), meghámozva, kimagozva. 2 tojás, 1evőkanál cukor (édesítővel helyettesíthető), 1 csomag vaníliás cukor, 4 evőkanál liszt, 1 kávéskanál sütőpor, 4 evőkanál mazsola

Elkészítése:

Konyhai mindentudóba beleteszem a szeletelőkést és a feldarabolt almákat durvára aprítom, majd hozzáteszem az összes többi hozzávalót kivéve a mazsolát és még egy kicsit keverem, hogy összekeveredjenek a hozzávalók. Kiveszem a kést, a mazsolát egy szilikon keverővel belekeverem, majd egy teáskanállal a formába adagolom. ba.

200 fokra előmelegített sütőben (gázsütőn 5-ös fokozat) megsütöm.

Csokis bonbonka

Hozzávalók:

7,5 dkg margarin, 5 dkg étcsokoládé, 7,5 dkg finomliszt, fél evőkanál cukrozatlan kakaópor, 2 db tojás, 7,5 dkg cukor,1kk sütőpor

Elkészítése:

Felolvasztjuk a csokit a margarinnal (1-2perc), majd félretesszük hűlni. A tojásokat a cukorral habosra keverjük,.hozzátesszük a margarinos olvasztott csokit és finoman beleszitáljuk a lisztszóróval a kakaós-sütőporos lisztet. Az egészet óvatosan összekeverjük és a bonbonka formába adagoljuk. 190 fokra előmelegített sütőben (gázsütőn 5-ös fokozat) 8-10 perc alatt megsütjük.

Citromos bonbonka

Hozzávalók:

 2 db tojás, 10 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg liszt, pici só, 10 dkg felolvasztott margarin

Elkészítése:

A 2 tojást cukorral a Mindentudóban habosra keverem. Amikor már szép habos, hozzákeverem a lisztet, a csipet sót és a citromhéjat, majd az olvasztott margarint is.

A tésztát kiskanállal kiadagolom a formákba és előmelegített sütőben, 190 fokon 8-10 perc alatt aranybarnára sütöm őket.

 

 

 

 

Címkék: Édesség

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu