Tupperware: Finomságok

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 Finomságok

 

Pávaszem

Hozzávalók:

7 tojás, 22 dkg porcukor, 15 dkg RAMA, 4 evőkanál liszt, 5 evőkanál kakaó, 1 csomag vaníliás cukor, 2 dl tej, 1 db étcsokis tortabevonó

Elkészítése:

Tészta:

6 tojássárgáját, 12 dkg porcukrot habosra verünk. Hozzáadunk 3 evőkanál kakaót, 2 evőkanál lisztet, 1 mokkáskanál szódabikarbónát. Végül a 6 tojás habját kizsírozott, lisztezett tepsin sütjük. Sütés után a tésztát porcukorral meghintett gyúrólapra csavarjuk.

Krém:

1 egész tojást, 2 evőkanál lisztet, 2 dl tejet sűrűre főzünk (hagyjuk kihűlni). 15 dkg RAMA-t 10 dkg porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral habosra keverünk, majd hozzákeverjük a kihűlt masszát. A krém felét rákenjük a kihűlt tésztára, a másik felébe kakaót teszünk (1-2 kanállal), és a világos krémre kenjük. Felcsavarjuk a roládot, majd csokimázzal leöntjük. Hűtőbe tesszük, majd ferdén szeleteljük.

 

Pöttyös szelet

Hozzávalók:

8 tojásos kakaós piskóta, 1 csomag vanília puding, 1 evőkanál liszt, ½ l tej, 25 dkg RAMA, 15 dkg porcukor, 25 dkg darált keksz, 0, 5 dl rum, 2 evőkanál baracklekvár, 1 csomag gesztenyemassza, kevés tej, 1 étcsokis tortabevonó

Elkészítése:

1. tészta: 8 tojásból kakaós piskótát sütünk.

2. krém: ½ l tejet, 1 csomag vaníliáspudingot, 1 evőkanál lisztet Mix-Fix –ben összerázzuk, majd sűrűre főzzük. A RAMA-t, 15 dkg porcukorral habosra keverünk. Ha kihűlt a puding, a krémhez keverjük.

3. töltelék: A kekszet, a gesztenyemasszát, rumot, lekvárt egy kis tejjel összegyúrjuk.

A kihűlt piskótát félbevágjuk, és rákenjük a krém felét. A gesztenyemasszából ceruzavastagságú rudakat formálunk, melyeket egymás mellé, a vaníliakrémre fektetjük. Utána rákenjük a krém másik felét, és rátesszük a piskótát.

Olvasztott csokival bevonjuk. Forróvízbe mártott késsel szeleteljük, hogy a pöttyök jól láthatók legyenek.

 

Citrom szelet

Hozzávalók:

Tésztához: 5 tojás, 5 evőkanál cukor, 5 kanál liszt, 5 kanál víz, 1 sütőpor

Krémhez: ½ l tej, 5 evőkanál liszt, 25 dkg porcukor, 20 dkg RAMA, 1 db citrom

Mázhoz: 15 dkg porcukor,  ½ citrom leve

Elkészítése:

1. tészta:  Az 5 tojásból piskótát sütünk.

2. krém: A krémhez  ½ l tejet, 5 evőkanál lisztet, és 5 dkg porcukrot Maxi-Mixben összerázzuk, és sűrű pépet főzünk belőle. A 20 dkg RAMA-t 20 dkg porcukorral 1 citrom levével és reszelt héjával habosra keverjük. A kihűlt péppel összekeverjük

3. máz: A kihűlt piskótára rákenjük a krémet, a krémre pedig a mázat, amit úgy készítünk el, hogy a 15 dkg porcukrot  ½ citrom levével (esetleg kicsit többel) keverőlapáttal jól összekeverjük.

 

Kardinális szelet

Hozzávalók:

Tojáshabhoz: 8 tojás fehérje, 18 dkg porcukor

Tésztához: 2 tojás, 3 tojássárgája, 5,5 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 5,5 dkg finomliszt

Töltelékhez: 2,5 dl tejszín, 1 csomag habfix, 1 evőkanál nagyon erős feketekávé (ez el is hagyható)

Elkészítése:

Ehhez kétféle masszát készítünk. Az elsőhöz a tojásfehérjét kemény habbá verjük úgy, hogy közben a kristálycukrot apránként beleszórjuk. A másikhoz a tojásokat 3 sárgájával együtt cukorral vaníliás cukorral habosra keverjük. Végül a lisztet is beledolgozzuk.

Sütőpapírból két 15*40 cm-es darabot vágunk, és a tepsibe teszzük. A tojáshabból kiskanállal mindegyikre hosszában 3-3 csíkot halmozunk úgy, hogy közöttük azonos távolság legyen. A réseket a sárga masszával töltjük ki. Végül laponként 3 fehér és 2 sárga csíkból álló tésztát kapunk. Előmelegített sütőben közepes fokozaton 15-20 percig sütjük. Miután kihűlt levesszük róla a papírt.

A végén a tejszínt kemény habbá verjük a habfixxel, és esetleg a kávéval. A habot rákenjük az egyik tésztalapra, és a másikat rátesszük. Két ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és tálaljuk.


Bocaccio szelet

Hozzávalók:

4 tojás, 20 dkg kristálycukor, 20 dkg darált dió, 2 evőkanál prézli, ½ csomag sütőpor, 1 csomag ostyalap

Krém: 10dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 15 dkg vaj, 1 tojás sárgája, ½ dl feketekávé

Elkészítése:

A 4 tojás keményre vert habjába beleszórjuk a 20dkg kristálycukrot és belekeverjük a 4 tojás sárgáját, a darált diót, a prézlit és a sütőport. A tepsit kivajazzuk és kibéleljük ostyalappal. Erre ráöntjük a fenti masszát, és lassú tűzön megsütjük. Ha kihűlt rákenjük a krémet.

Krém: a porcukrot, a vaníliás cukrot, a vajat és az 1 tojás sárgáját felverjük, majd lassan hozzáadjuk a feketekávét. Rákenjük a tésztára, majd apróra vágott pirított dióval megszórjuk.

 

Raffaello

Hozzávalók:

½ dl víz, 30 dkg kristálycukor, 30 dkg RAMA margarin (kikeverve), 12 dkg tejpor, 10 dkg kókuszreszelék, 10 dkg ostyalap apróra összetörve, mandula (dió), plusz kókuszreszelék a díszítéshez.

Elkészítése:

A hozzávalókat összedolgozzuk. A vizet a cukorral sziruppá összefőzzük, kihűtjük. A szirupot a masszával összegyúrjuk, hűtőbe tesszük néhány órára. A masszából golyókat formálunk, közepébe 1 szem mandulát (diót) teszünk, majd kókuszreszelékben meghempergetjük.

 

Keksztekercs

Hozzávalók:

½ kg darált keksz (lisztté), 20dkg  porcukor, 1 ½ dl feketekávé, ½ dl rum,

A krémhez: 10 dkg vaj, 1 vaníliás cukor, 10 dkg porcukor

Elkészítése:

A kávét a porcukorra öntjük, összegyúrjuk a hozzávalókkal, és a kristálycukorral meghintett gyúrólapon kisodorjuk.

Krém:

10 dkg vajat, 1 vaníliát, 10 dkg porcukorral habosra keverünk, és a kisodort tésztára kenjük. Utána úgy, mint a rétest feltekerjük. Néhány órára hűtőbe tesszük, majd szeletelve tálaljuk.

 

Túrós sütike

Hozzávalók:

Tésztához:14 dkg liszt, 7 dkg kristálycukor, 7 dkg vaj, ½ csomag sütőpor, 1 egész tojás

Töltelék: 1/0 kg túró, 20 dkg kristálycukor, 1 vaníliás cukor, 7 dkg vaj, 2 tojás, 2 dl tej, 1 csomag főzős vaníliás pudingpor, kb. 40 dkg kimagozott meggy

Elkészítése:

A tésztához valókat gyorsan összegyúrjuk és jó lisztes kézzel a sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk.

A töltelékhez a vajat, a cukrokat, a tojásokat majd a túrót robotgéppel jól kikeverjük. Mix-fixben a 2 dl tejet összerázzuk a pudingporral és a túrós masszához keverjük. Ezt a tésztára öntjük és lisztbe mártott meggyszemeket szórunk rá.

Előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 180 0C-on 30 perc, hagyományos sütőben 200 0C-on is kb. 30 perc.

 

Babapiskóta

Hozzávalók:

50 dkg liszt, 1 csomag szalakáli, 1 sütőpor, 20 dkg porcukor, 10 dkg margarin, 5 tojás

Elkészítése:

Este elkészítjük, éjjelre hűtőbe tesszük, reggel vékonyra nyújtva kiszaggatjuk és sütjük.

 

Citromos varázslat

Hozzávalók:

½ liter tejföl, 2 csomag tejszínhabpótló por, 3 dl tej, 2 citrom, 2 evőkanál porcukor

Elkészítése:

A tejfölt összekeverjük a cukorral, a citromok reszelt héjával és 1 és fél citrom levével. A tejszínport kemény habbá keverjük a tejjel majd óvatosan hozzákeverjük a tejfölhöz. A 2.1 literes kristálytálba rétegezve lerakjuk a vékony csíkokra vágott babapiskótával úgy, hogy a tetejére krém kerüljön. A vékonyra szeletelt fél citrommal díszítjük. Jól lehűtve tálaljuk.

 

 

 

 

 

 

Török csirkesaláta

Hozzávalók:

1 nagyobb csirkemell megfőzve /lehet sütve is/, 4 db paradicsom, 1 db kígyóuborka, 1-1db piros és zöld kaliforniai paprika, 1 gerezd fokhagyma, 1 pohár kefir vagy joghurt, 1 tubus majonéz, porcukor, majoránna, só, kevés citromlé, egy kevés őrölt szezámmag.

A díszítéshez ízlés szerint újhagyma, 1 főtt tojás, petrezselyem zöld.

Elkészítése:

A kicsontozott, lebőrözött csirkemellet, és a zöldségeket csíkokra vágjuk. A kefirt a majonézzel és a zúzott fokhagymával elkeverjük, a fűszerekkel ízesítjük, és az egészet összekeverjük. Legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt díszítjük karikára szeletelt főtt tojással, apróra vágott petrezselyemmel, újhagymával.

Díszítés másként: A főtt tojásból 4-5 fehér szeletet vágunk, és a 8 az 1-ben sütiformával kis szíveket készítünk. Ez lesz a virág szirma.  A tojás sárgájából egy kis szeletet teszünk a virág közepének, és körbe rakjuk a szirmokkal.  Petrezselyem zöldből lehet a szára, és a levele.

 

Sajtos pogácsa

Hozzávalók:

 1 kg liszt, 25 dkg margarin, 18 dkg zsír, 1 evőkanál só, 1 egész tojás, 2 tojás sárgája, 4 dkg élesztő, 1 dl tej, pici cukor, 2 pohár tejföl, 25 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A lisztet, a margarint, a zsírt és a sót jól elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, a cukros tejben megfuttatott élesztőt, a tejfölt és jól összedolgozzuk. Lezárva, hűtőszekrényben hagyjuk legalább fél napot pihenni. Kinyújtás előtt ismét jól átgyúrjuk. 2 cm vastagra kinyújtjuk, tetejét tojás fehérjével megkenjük és reszelt sajttal gazdagon megszórjuk .A tepsiben még fél órát pihentetjük. (Így leveles lesz.) Kb. 200 C –on 20-25 percig sütjük.

 

 

Sakktáblás szelet

Hozzávalók:

Sárga tésztához: 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 5 tojás, 18 dkg liszt, késhegynyi sütőpor

Barna tésztához: 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 5 tojás, 18 dkg liszt, 3 dkg kakaó, késhegynyi sütőpor

Töltelékhez: kb. 30dkg sárgabarack lekvár, ízlés szerint rummal ízesítve

Elkészítése:

A margarint, a porcukrot, a vaníliáscukrot habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, valamint a sütőporos lisztet. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a masszát egyenletesen belesimítjuk. 180 C-ra fölmelegített sütőben (légkeveréssel 165 C-ra) 20-25 perc alatt megsütjük a lapokat.

A kész tésztalapokat hosszában pontosan kettévágjuk, majd a lapokat lekvárral megkenjük és összeragasztjuk: a sárga lapra tesszük a barnát, majd ismét a sárgát, arra pedig a barnát. Az így kapott süteményt egy vágódeszkával (nehezékkel) lenyomatjuk ½ órát. A süteményt 8 egyenlő csíkra szeleteljük. Ezeket váltakozva lekvárral megkenve hosszában egymásra ragasztjuk. 4 szeletből lesz egy rúd.

A kész rudakat csoki mázzal bevonjuk. Néhány óra múlva szeletelhetjük.

 

Ananászos Tiramisu

Hozzávalók:

 1 dob. Ananász konzerv, 3 dkg vaj, vagy margarin,10 dkg kristálycukor, 1 cs. babapiskóta , 8 evõkanál ananászlé, 3 tojás sárgája, 30 dkg. Mascarpóne(olasz sajt), 1,5 dl Jogobella joghurt(papaya-lime)ízû, 1 citrom reszelt héja, kakaópor, igény szerint 2 evõkanál kókuszlikõr.

Elkészítés:

 Az ananászt lecsöpögtetem, levét felfogom, a 3 dkg vajat felolvasztok, az ananászt beleforgatom és egy kicsit pirítom. A 3 tojás sárgáját elkeverem a cukorral, joghurttal, Mascarpónéval,mindezt reszelt  citromhéjjal ízesítem.Itt kerülhet még bele a kókuszlikõr. A piskótát beleáztatom az ananászlébe.A tál alját kirakom  piskótával, rárakok egy réteg ananászt és erre kerül egy réteg krém. Ezt addig folytatom, míg a hozzávalók elfogynak, úgy hogy a tetejére krém kerül,amit megszórok kakaóporral. Fél óra állás után már fogyasztható. 

 

Túrós csirke

Hozzávalók:

1 konyhakész csirke feldarabolva, 5-6 szelet bacon szalonna, 3 dl tejszín, 20 dkg tehén- vagy juhtúró, sültcsirke fűszersó, só, bors

Elkészítés:

A csirkedarabokat beszórjuk a fűszersóval és olajban szép barnára sütjük. Közben a bacon szeleteket zsírjára sütjük, kiszedjük belőle a szalonnát, a visszamaradt zsiradékra öntjük a tejszínt és belemorzsoljuk a túrót. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk,(aki szereti 1-2 gerezd fokhagymát is tehet bele) majd sűrűre főzzük, végül belerakjuk a kisült csirkedarabokat. Párolt rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk.

Csipkesüti

Hozzávalók:

20 dkg Ráma margarin, 17,5 dkg zabpehely, 20 dkg barnacukor, 1 vaníliás cukor, 1 csipet só, 1 ek. méz,3 ek. liszt, 2 tojás

Elkészítése:

A margarint egy serpenyőben felolvasztjuk, a cukrot hozzáadjuk és jól elkeverjük. A zabpelyhet egy tálba tesszük. A margarin-cukor keverékét a zabpehelyre öntjük, jól elkeverjük és egy éjszakára állni hagyjuk. Másnap hozzáadjuk a többi hozzávalót és sima tésztává keverjük. Enyhén púpozott teáskanálnyi tésztahalmocskákat helyezünk egymástól 6cm távolságra a sütőpapírral bélelt sütőlapra. A 200-225 C-ra előmelegített sütőben 6-8 percig sütjük, amíg a sütik szétterülnek és szélük aranybarna lesz.

 

Flapjack (Angol müzliszelet)

Hozzávalók:

18 dkg vaj, 14 dkg méz vagy juharszirup, 5 dkg barna cukor, 25 dkg zabpehely + vaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítése:

A vajat a mézzel és a cukorral összekeverjük, majd a tűzre tesszük, és addig melegítjük, amíg a cukor megolvad. Ekkor a tűzről lehúzzuk, és a zabpelyhet is beledogozzuk. A masszát egy kisebb, vajjal kikent tepsibe simítjuk, majd előmelegített sütőben 180 C0-os sütőbe toljuk és 20-25 perc alatt megsütjük. A tepsiben még melegen szeletekre vágjuk, és hidegen kínáljuk.

 

Magos-csokoládés flapjack

Hozzávalók:

15 dkg vaj, 5 dkg barna cukor, 5 evőkanál méz vagy juharszirup, 20 dkg zabpehely, 3 dkg kókuszreszelék, 10 dkg dió vagy mogyoró, 8 dkg mandula, 8 dkg étcsokoládé + vaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítése:

A vajat, a cukrot és a mézet egy lábasban a tűzre tesszük. Gyakran kevergetve addig melegítjük, amíg a cukor megolvad. Ekkor a tűzről lehúzzuk, és a zabpelyhet, a kókuszreszeléket és a durvára vágott diót és mandulát, valamit a kisebb darabokra tördelt csokoládét belekeverjük. A masszát vajjal kikent kisebb tepsibe simítjuk, és 180 C0-ra előmelegített sütőbe (légkeveréses sütőben 165 C0) toljuk. Fél óra alatt ropogósra sütjük, és még melegen hosszúkás szeletekre vágjuk.

 

Mézeskalács

Hozzávalók:

120 dkg liszt, 40 dkg porcukor, 25 dkg RÁMA margarin, 30 dkg méz, 1 csg vaníliás cukor, 1 csg sütőpor, 4 egész tojás, őrölt fűszerek: szegfűszeg, ánizs, fahéj, csillag ánizs, édeskömény, kardamom mag. A tészta színét kakaó hozzáadásával sötétíthetjük.Célszerű sütés előtt 1 nappal összeállítani a tésztát.

Díszítő máz: 1 tojásfehérje, 10 dkg porcukor, 2-3 dkg rizsliszt a tojás nagyságától függően.

 

Florentin szelet

Hozzávalók:

omlós tésztához: 300g finom liszt, 1 kk. sütőpor, 1 csipet só, 180 g vaj vagy margarin, 90 g porcukor, 1 tojás, 1 tasak vaníliás cukor

kenéshez és díszítéshez: 100 g cukrozott cseresznye, citrom- és narancshéj vegyesen, 1,25 dl tejszín, 50 g méz, 50 g vaj vagy margarin, 150 g porcukor, 150 g mandulaforgács, 200 g tortabevonó étcsokoládé

Elkészítése:

A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval, beledolgozzuk az apróra felkockázott vajat/margarint, hozzáadjuk a porcukrot, a tojást és a vaníliás cukrot, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Cipót formázunk belőle, fóliába csomagoljuk, és a hűtőszekrényben fél órán át pihentetjük. Közben a cukrozott gyümölcsöket apróra vagdaljuk. A tejszínt, a mézet, a vajat6margarint és a cukrot összeforraljuk. Belekeverjük a mandulát és a kandírozott gyümölcsöket, hagyjuk kihűlni. 180°C-re előmelegítjük a sütőt. Sütőpapírból kivágunk egy sütőlap nagyságú lapot (30*40cm). Ráhelyezzük a tésztát, betakarjuk egy másik sütőpapírlappal, és kinyújtjuk. A sütőpapírral együtt körbeszabjuk, majd ráhúzzuk a sütőlapra/tepsire, a felső sütőlapot eltávolítjuk. Egyenletesen elkenjük rajta a masszát, a középső bordamagasságon 30-35 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni. Deszkára csúsztatjuk, körbevágjuk és vonalzó segítségével azonos nagyságú, kb. 2*5 cm-es szeletkékre szabjuk. Meleg vízfürdőben felolvasztjuk a csokoládét. 1-1 cm mélységben belemártogatjuk a szeletkék mindkét végét, és rácsra rakosgatva hagyjuk megszáradni.

 

Ájulás Álom Csokis süti

Hozzávalók:

½ kg Party ét tortabevonó, 20 dkg liszt, 20 dkg cukor, 4 evőkanál kakaópor, 1 sütőpor, 4 teáskanál neszkávé, 2 evőkanál forró víz, 5 tojás, 2 dl olaj, 3 marék dió

Elkészítése:

 A csokit apró kockákra vágjuk, összekeverjük a porokkal (liszt, cukor, sütőpor). 2 evőkanál forró vízben feloldjuk a neszkávét. Mix-fix-ben a tojásokat az olajjal összerázzuk, majd a feloldott kávéval is összekeverjük. Végül a csokis-poros hozzávalókkal elvegyítjük. Egy nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát beleöntjük, aprított dióval megszórjuk. 175 C-os, előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Nem baj, ha egy kicsit még folyik, ekkor a legfinomabb.

Címkék: süti recept

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu