Tupperware: Mikropluszban

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 

Ananászos csirkemell

Hozzávalók:

kb. 4 csirkemell filé, 1 doboz darabolt ananászkonzerv, 2 dl tejszín, 2 – 3 evőkanál étolaj, kb. 3 evőkanál liszt, só, bors, ízlés szerint

Elkészítése:

Kis tálban a lisztet, sót, borsot összekeverjük. Ebbe forgatjuk a csíkokra vágott csirkemellet. A mikro edénybe tesszük az olajat és átforgatjuk benne a lisztes csirkét. Ezután 5 percig 700 watton pároljuk – megkeverjük, ráöntjük az ananászkonzervet a levével együtt tovább pároljuk 5 percig 700 watton. Utána hozzáadjuk a tejszínt is. Átkeverjük és még 5 percig pároljuk 700 watton.

 

Ananászos pulykamell filé

Hozzávalók 2 adaghoz:

1 tasak gyorsrizs, 1 dl tejszín, 1 dl víz, 30 dkg pulykamell filé, 1/2 doboz darabolt ananász, 10 dkg trappista sajt, 2 dkg margarin, só

Elkészítése:

A Mikropulsz edényt a margarinnal kikenem, beleöntöm a rizs (tasak nélkül), rárakom a csíkokra vágott pulykamell filét, majd a tejszínt és a vizet. Ízlés szerint meghintem sóval. A mikróban 10 perc 800 wattal párolom ezután az ananásszal, majd a reszelt sajttal és visszahelyezem a mikroba 2 perc 600 wattal ráolvasztom a sajtot.

 

Joghurtos fűszeres karfiol

Hozzávalók:

1,5 teáskanál szezámmag, 1,5 teáskanál köménymag, 1 evőkanál olaj (szezámolaj), 1 fej hagyma, 1 gerezd foghagyma, 1 kis fej karfiol, 1 pohár joghurt, só, bors ízlés szerint

Elkészítése:

A magokat kissé megpirítjuk, majd finomra daráljuk. A hagymákat lereszeljük, és az olajon 2 percig 650 watton pároljuk, 2 evőkanál vízzel felengedjük. A karfiolt rózsáira szedve beleforgatjuk, és 2*3 percig lefedve 650 watton a mikróba tesszük. Megsózzuk, borsozzuk, ráöntjük a joghurtot, majd ismét lefedve 2 percre 650 watton a mikróba visszatesszük.


Marsall máj

Hozzávalók:

20 dkg pulyka v. csirkemáj, 10 dkg szeletelt bacon szalonna, 2 evőkanál étolaj, 2 evőkanál víz, 20 – 25 db fogvájó, csipet bors, só, pirospaprika

Elkészítése:

A májat nagyobb darabokra vágjuk, a bacont pedig elfelezzük. Minden darab májat betekerünk egy fél szalonnába, és fogvájóval összetűzzük. A kész batyukat a Mikroplusz edénybe egymás mellé tesszük és ráöntjük a vizet, étolajat, majd a tetejét megszórjuk a fűszerekkel. Lefedve 700 watton 3*3 percig főzzük (azért nem folyamatosan, mert nagyon pattog).

 

Resztelt máj

Hozzávalók:

50 dkg csirke v. pulykamáj, 2 fej hagyma, 0,5 dl étolaj, 1 teáskanál VEGETA, 1 teáskanál pirospaprika, bazsalikom, só ízlés szerint

Elkészítése:

A megtisztított májat vékony csíkokra vágjuk. A hagymát karikára szeljük, majd az étolajjal 750 watton 2-3 percig üvegesre pároljuk. Rátesszük a májat és a fűszereket, a só és a VEGETA kivételével 750 watton 2-5 percig lefedve megpároljuk, majd fűszerezzük, és még 1 percre visszatesszük.

 

Csirkemell Mikropluszban vagy Ultra Pluszban

Hozzávalók:

2 db csirkemell, 2 db tojás, 2 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt, ízlés szerint füszer (só,bors)

Elkészíétse:

A csirkemellet vékonyan felszeleteljük, fűszerezzük és az enyhén kivajazott edénybe tesszük. Ultra Pluszban való készítésnél a sütőt előmelegítjük, majd közepes lángon fehéredésig sütjük. (kb: 10 perc) A húst időnként átforgatjuk (műanyag villával vagy favillával, hogy az edény ne sérüljön meg). Mikropluszban való készítésnél 650 W-on 10-15 percig sütjük szintén fehéredésig. A tojásokat Maxi Mix-ben a tejföllel, reszelt sajttal simára rázzuk és a húsra öntjük. Lefedve addig sütjük, míg a teteje kissé megpirul. (kb. 10 perc) Tálalás: Burgonyával, petrezselymes rizzsel.

 

Gombás ragu füstölt finomságokkal

Hozzávalók:

25dkg gomba, 1 közepes nagyságú vöröshagyma, 5dkg HÉRA margarin, 20dkg füstölt házi sonka, 20dgk füstölt sajt, 3dl tejszín, 2dl tej, 3-4dkg liszt, só, bors, delikát, 500gr Gyermelyi tészta /Copfocska, szarvacska/

Elkészítés:

A Mikroplusz-ban megpároljuk az apróra vágott hagymát 3percig 700W-on fedővel, majd beletesszük a felaprított gombát és a vékony csíkokra vágott sonkát és visszatesszük 8 percre. Ezután ízlés szerint fűszerezzük és újra 2 percig párljuk. Miután elkészült belekeverjük a lisztet, tejet és a tejszínt majd újra a mikróba tesszük 3 percre. Tésztával tálaljuk a tetejére füstölt sajtot reszelünk.

 

Zöldbabos pulykasonka

Hozzávalók:

30dkg füstölt főtt pulykasonka (kockára vágva); 1kg mirelit zöldbab; 2db paradicsom (kockára vágva); 0,5dl étolaj; 1fej vöröshagyma; 1tejföl; 1 kávéskanál kakukkfű; 1 kávéskanál oregánó vagy majoranna; só; bors; 4dl húsleves.

Elkészítés:

A Mikroplusz edényben 3 evőkanál étolajon megpárolunk, hozzáadjuk a finomra vágott 1 fej hagymát, 2g fokhagymát, majd a kockára vágott füstölt főtt pulykasonkát és a zöldbabot. Együtt megpároljuk, megsózzuk és 1 dl paradicsomlét öntünk alá. Borssal, kakukkfűvel, oregánoval (ebből kb. 1kávéskanál) ízesítjük. Puha tejföllel leöntjük és készre sütjük.

 

Gombás, rizses csirke mikróban

1 pohár rizst megmosva, majd 20 dkg gombát /konzerv, vagy friss/ 1 paradicsomot, 1 paprikát felkarikázva, majd kb.30-40 dkg csirkemellet felszeletelve a 2,25 l-es Mikróedénybe teszünk. A 0,5 l-es MIX-FIXben összerázunk 1 pohár tejfölt, 2 dl vízzel, ízlés szerint fűszerekkel /vegeta, só őrölt bors, sültcsirke fűszersó/ és a tetejére öntjük. A mikróba téve 8 percig teljes fokozaton, majd 15-20 percig 600 W –on készítjük el, közben egyszer megkeverjük a Kanál Bazárral.


Vegetáriánus kora nyári rakottas

Hozzávalók:

25 dkg orsótészta, 30 dkg zöldborsó, 30 dkg karfiol rózsáira szedve, 15 dkg Karaván sajt, 0,5 liter (házi) paradicsomlé, olaj, liszt, só.

Elkészítés:

A tésztát a Tálalómesterben kifőzöm, majd lecsöpögtetem és utána a zöldborsót és a karfiolt pár percig sós vízben előfőzöm. Szintén a Tálalómesterben ezeket puhára párolom, majd leszűröm. Közben elkészitem a paradicsommártást. Kevés olajon zsemleszínűre pirítok kb. 2 evőkanál lisztet, felöntöm a paradicsomlével, és besűrítem. A sajtot a Kézi Reszelőn lereszelem. A Mikropluszt kivajazom és a tészta felét belerakom, majd egy réteg zöldségkeveréket, meglocsolom a paradicsommártással és megszórom reszelt sajttal. Még egy réteget rakok az előző módon és kb. 10 perc alatt a mikróban 650 W-on készre sütöm.

 

Amerikai rakott burgonya

Hozzávalók:

60 dkg burgonya 15 dkg sonka 15 dkg mozarella sajt (helyette pl. trappista) 5 ek parmezán sajt 3 dl tejszín só

Elkészítés:

Kb. 6-7 közepes nagyságú burgonyát meghámozni és uborkaszeletelőn leszeletelni. A Mikroplusz edényt egy kis vajjal kikenni és az aljára kb. két szelet vastagságú krumpliréteget rakni. Ezt egy kicsit megsózni, majd a kockára vágott sonkát (lehet paprikás szalámit vagy kolbászt is) és reszelt mozarella sajtot rakni rá. Lehet egy kis ételízesítőt is rátenni (pl. Vegeta, Delikát), ezenkívül lehet friss bazsalikom leveleket is tenni a rétegek közé. Ezt megint befedni krumpliszeletekkel, amire ugyanúgy sonkát, sajtot, fűszereket rétegezni. Így megtöltöttük a tálat. A felső réteg burgonyára csak sajtot kell tenni. Végül az egészet leöntjük 3 dl tejszínnel. Befedve 25 percig 600 W-on készítjük. Ezután a reszelt parmezán sajtot szórunk a tetejére es 3 percre fedő nélkül visszatenni, hogy megpiruljon a teteje.

 

Tomika töltött tojása

Hozzávalók:

6 db főtt tojás, 3 dkg margarin v. vaj, 2 db zsemle, 1 db nyers tojás, ½ pohár tejföl, kevés tej, zsemlemorzsa sajt, petrezselyem, só, bors, pirospaprika ízlés szerint

Elkészítése:

A tojásokat hosszában kettévágjuk, kivesszük a sárgáját, amit összetörve vajjal, a tejben áztatott zsemlékkel és a nyers tojással összekeverünk. Fűszerezzük sóval, borssal, kevés pirospaprikával és finomra vágott petrezselyemmel (esetleg zöldhagyma levéllel).

Ezzel a masszával megtöltjük a félbevágott tojásokat. A maradék masszát összekeverjük a tejföllel és beleöntjük a mikrós edény aljába. Belerakjuk a tojásokat, megszórjuk az egészet pirospaprikával és zsemlemorzsával. Letakarva 600 watton 2 percre a mikróba tesszük. Tálalás előtt szórjuk rá a reszelt sajtot. Csemegekukoricával és zöldséggel tálaljuk.

 

Curry-s csirke

Hozzávalók:

80 dkg csirkemell vagy kicsontozott csirke felsőcomb, 1 késhegynyi sáfrány (elhagyható), 1 teáskanál pirospaprika, 1 evőkanál curry, 1 teáskanál só, kevés őrölt bors, 30 dkg reszelt hagyma, 3 db reszelt alma, 2 evőkanál kókuszreszelék, 1 dl tejszín

Elkészítése:

A húst előre besózzuk, majd berakjuk az edénybe. Minden sort megszórunk a száraz fűszerekkel, a tetejére pedig az összekevert hagyma, – alma, - kókusz – reszeléket rakjuk és ráöntjük a tejszínt. Mikróban 650 watton 10 percig főzzük, utána kivesszük, megforgatjuk a húsokat, és ha kevés a szaft még egy kis tejszínt öntünk rá. Visszatesszük még 5 percre. Ha a hús még nem elég puha , újabb 5 percre visszatesszük.

 

Sertésfilé tejfölös gombás mártásban (2 személyre)

Hozzávalók:

30 dkg sertéshús, 1 evőkanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, 20 dkg gomba (lehet konzerv), 1 evőkanál liszt, 1,5 dl tejföl, 1 dl fehérbor, só, bors, 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem

Elkészítése:

A húst vékony szeletekre vágjuk. Az olajat, az összezúzott fokhagymát és a húst a mikrós edényben magas fokozaton 4 percig főzzük. A megtisztított gombát felszeleteljük, beletesszük az edénybe és meghintjük liszttel. A tejfölt , a bort, a sót, és a borsot Mix-fixben összerázzuk, ráöntjük a gombára , és további 3 percig főzzük. Petrezselyemmel meghintjük, rizzsel tálaljuk.

 

Brokkolival töltött pulykaszeletek

Hozzávalók:

4 pulykamell filé, 12 brokkoli virág, 1,5 dl csirkehúsleves, 1 babérlevél, só, bors

Mártás: 3 evőkanál vaj vagy margarin, 3 evőkanál liszt, 4,5 dl tej, 6 dkg reszelt sajt, mustár, só, fehér bors, pirospaprika

Elkészítése:

A brokkolit megtisztítjuk, egyenlő hosszúra vágjuk, és egyenlően szétosztjuk a pulykaszeletek között. A pulykamellet feltekerjük és az összezárt oldalával lefelé betesszük a mikrós edénybe. Ráöntjük a húslevest, megsózzuk, megborsozzuk és hozzátesszük a babérlevelet. Letakarjuk és közepes fokozaton 10 percig főzzük. Amíg a mártás elkészül, állni hagyjuk.

A mártáshoz a mikrós edényben a vajat kb. 30 másodperc alatt megolvasztjuk. A lisztet hozzákeverjük, majd fokozatosan hozzáöntjük a tejet. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a mustárt, és magas fokozaton 3-4 percig főzzük, amíg a mártás besűrűsödik 2*3-szor megkeverjük.

A sajtot beletesszük és kevergetjük , míg megolvad.

A pulykatekercseket egy tálra szedjük (1,3 l Kristálytál) és a mártással meglocsoljuk – a maradék  mártást külön tálaljuk (4,5 dl Kiskristály) – a tetejét pirospaprikával megszórjuk.

 

Gombás spagetti

Hozzávalók:

25 dkg főtt spagetti (a Tálalómesterben főzve), 1 fej hagyma, 20 dkg gomba, 1 evőkanál vaj, só, bors, bazsalikom, 2 dl tejszín,  ½ dl fehérbor, 10 dkg reszelt sajt, 10 dkg főtt sonka

Elkészítése:

Az apróra vágott hagymát vajon 650W-on 2 percig pároljuk. Utána a vékonyra szeletelt gombát a hagymához keverjük, és fedő alatt 5 perig 650W-on pároljuk. Sóval, borssal, és bazsalikommal ízesítjük. Rövid (kb. 1 perc) pihentetés után összekeverjük a megfőzött spagettivel, tejszínnel, borssal és feldarabolt sonkával. Tetejére szórjuk a reszelt sajtot. Ezután még 2 percre 650W-on sütjük, majd tálaljuk.

 

Mogyorós csirkemell

Hozzávalók:

2db. csirkemell, 3 evőkanál mogyoró, 1 evőkanál margarin, 1 teáskanál ketchup, 0, 25dl szójaszósz, kevés víz, pici só

Elkészítése:

A lebőrözött, kicsontozott csirkemelleket kockákra vágjuk. A mogyorót ledaráljuk. A Mikroplussz edényben felolvasztjuk a margarint, 500 watton. Beletesszük a csirkét, a darált mogyorót, és a vizet, 500 watton 5 percig pároljuk. Megkeverjük, hozzá tesszük a szójaszószt, és a ketchupot, visszatesszük 500 watton 5 percre. Keverés után picit sózzuk, ha a mogyoró sós volt, nem mindig szükséges. Még 5 percre visszatesszük 500 watton, majd 5 percig pihentetjük. Burgonya krokettel nagyon finom, de rizzsel is tálalhatjuk.

 

Csirkepaprikás mikróban

Hozzávalók:

Pörkölthöz: ½ dl olaj, 1 közepes vöröshagyma, 2 db közepes csirkemell, fűszerek ízlés szerint (pirospaprika, só, bors, piros arany, ételízesítő), 1-2 kanál liszt, 2,5 dl víz

Tésztához: ½ kg gyermelyi tészta, ½ dl olaj, só

Salátához: 1 fej saláta, 1 kis fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, ecet, cukor

Elkészítése:

A Mikroplusz edényben ½ dl olajon 2 perc alatt a lereszelt vöröshagymát megdinszteljük, majd belehelyezzük az apróra vágott csirkemellet és a fűszereket. A mikróban 650 watton 5 percig főzzük, megkeverjük, majd még 5 percig főzzük. A közben a Mix-Fixben elkészített habarást ráöntjük, és még 3-4 percig készre főzzük.

A tésztát a hagyományos módon, a 4l-es tálalómesterben főzzük meg.

A salátát a szokásos módon készítjük el: ecetes-cukros salátalét készítünk, beletesszük a kis fej vöröshagymát, a 2-3 gerezd fokhagymát és beleforgatjuk a salátát.

 

Gombás csirkemell

Hozzávalók:

2 kis csirkemell, 1 evőkanál étolaj, 2 dl tejföl, 1 dl víz, 1 Knorr Gombaszósz alap finom fűszerekkel

Elkészítése:

A vékony csíkokra vágott csirkemellet 1 evőkanál étolajjal összekeverjük, lefedve betesszük a mikróba 600 watton 2-szer 5 percre, közben egyszer megkeverjük. A Mix-fixben összerázzuk a vizet, a tejföllel és a gombaszósz porral, majd ráöntjük a húsra. Miután összekevertük, még 2 percre visszatesszük 600 watton.

Rizzsel vagy kifőtt tésztával tálaljuk.

 Gombás pipi husi

Hozzávalók:

2 db csirkemell pici kockára vágva, só, bors, delikát, 2 evőkanál étolaj, 1 üveg gomba, 3 dl tejszín, 3 evőkanál liszt

Elkészítése:

A húst befűszerezve az olajjal 5 percre 650 watton betesszük a mikróba. Majd a gombát lével együtt ráöntjük és újabb 5 percre visszatesszük. Ezután a tejszínt a Mix-Fixben összerázzuk a tejszínnel, majd összekeverve a gombás hússal újabb 5 percre visszahelyezzük a mikróba. Főtt tésztával vagy rizzsel tálaljuk.

 

Tejfölös gombamártás

Hozzávalók:

20 dkg gomba, 2 dl tejföl, 2 evőkanál finomliszt, 2 evőkanál olaj, 1 marhahúsleves kocka, 1 csokor petrezselyem zöld, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött bors

Elkészítése:

A gombát megmossuk, megtisztítjuk, majd egészen apró kockákra vágjuk. Mikropluszba öntjük az olajat, rátesszük a tört fokhagymát és a gombát. A mikróban lefedve 750 watton 3 percig pároljuk. Utána megkeverjük, és ráöntjük a közben 2,5 dl forró vízben feloldott húsleveskockát. Még 750 watton 2 percre visszatesszük a mikróba. Közben ½ dl vizet, a tejfölt és a lisztet a megmosott és finomra metélt petrezselyem zöldet a Mix-Fix-ben összerázzuk és a gombára öntjük. Összekeverjük, és borssal ízesítjük. Végül még 2 percre 750 watton mikrózzuk, és 10 percig a mikróban pihentetjük. Utána tálalhatjuk.

 

Sombreni csirkemell

Hozzávalók:

30 dkg csirke vagy pulykamell, 2 evőkanál étolaj, 1 fej hagyma, 1 dl tej vagy víz, 1 pohár tejföl, 1 evőkanál ketchup, 1 evőkanál mustár, 1 dl szója granulátum, só, bors, pirospaprika, majoránna,

Elkészítése:

A vékony csíkokra vágott mellet beszórjuk sóval, paprikával, borssal, majoránnával és 1 dl tejet öntünk rá. 1-2 órán át pácoljuk.

A vékony szeletekre vágott hagymát az olajjal 2 percre 750 watton lefedve betesszük a mikróba. Ezután rátesszük a ketchupot, a mustárt, a csíkokra vágott mellhúst, a szóját. Önthetünk hozzá még kevés tejet vagy vizet, és 750 watton 2*6 percre lefedve visszatesszük. Ezután hozzákeverjük a tejfölt és még 2 percig főzzük. Rizzsel vagy főtt tésztával tálaljuk.

 

Mikrós tokány

Hozzávalók:

 1 fej hagyma, 15 dkg Héra margarin,30 dkg darált hús, 3 evőkanál tejföl, 1 dl tej, 1 evőkanál liszt, só, fehérbors, pirospaprika, grillfűszer, majoránna

Elkészítése:

A hagymát reszelve vagy apróra vágva margarinnal 750 watton 2 percig melegítjük fedővel. Majd beletesszük a fűszereket, a darált húst, összekeverjük és 8 percre lefedve mikróba tesszük. Amikor kész, a Mix-Fixben elkészített habarást ráöntjük és még 3  percre visszatesszük felforralni. Kifőtt tésztával tálalhatjuk is.

 

Csirkemáj vadasan

Hozzávalók:

1 közepes hagyma, 1 evőkanál étolaj, 3 babérlevél, kevés vegeta, 2 dl tejföl, 1 dl víz, 1 púpos teáskanál mustár, 1 teáskanál porcukor, 2 evőkanál liszt

Elkészítése:

A zöldséghámozóval karikára vágott hagymát a 2 evőkanál étolajjal lefedve 3 percre a mikróba tesszük 750 watton. Utána belekeverjük a csíkokra vágott májat, melyet vegetával megszórjunk és ráhelyezzük a babérleveleket, fedőt, majd 5 percig 750 watton mikrózzuk. Közben a Mix- fixben összerázzuk a vizet, a tejfölt, a mustárt, a lisztet és a porcukrot, majd a pihentetési idő után a májhoz keverjük. 3 percre 750 wattra visszatesszük és 5 perc pihentetés után tálaljuk.

 

Tejfölös tészta

Hozzávalók:

½ l langyos víz, 25 dkg tészta, 1 húsleves kocka, ½ dl olaj, 1 pohár tejföl

Elkészítése:

A vizben feloldjuk a leveskockát a Maxi-mixben, hozzáadjuk az étolajat, a tejfölt és jól összerázzuk, majd ráöntjük a tésztára a Mikropluszban. Ezután fedővel 600 watton 2*8 percig mikrózzuk, majd hagyjuk állni, hogy a tészta teljesen beszívja a folyadékot.

 

Barackos csirkemell

Hozzávalók:

 2 db csirkemell, 1ü. Barackbefőtt, 1 pohár tejszín, szerecsendió, só, vaj, liszt.

Elkészítése:

A hosszában kettévágott csirkemellek mindkét felét hirtelen átsütjük, majd megszórjuk a fűszerekkel. A Mikro Pluszba kevés vizet öntünk, majd a húst puhára pároljuk benne. A barack levét lecsepegtetjük, a gyümölcsöt felszeletelve a húsra öntjük. A tejfölt kevés baracklével és egy kanál lisztel simára keverjük, majd a csirkemellre öntjük, összeforraljuk és ha elkészült vajas krumplipürével tálaljuk.

 

Uborkás-pulyka, vagy csirkeragu

Hozzávalók:

50 dkg csirke vagy pulykamell, 3-4 kovászos uborka, 1 közepes vöröshagyma, 1cs. Kapor, 2dl tejföl, 2ek olaj, 1ek liszt,2 gerezd fokhagyma, 1ek cukor, őrölt fehér bors, só.

Elkészítése:

A húst falatnyi darabokra szeljük, az uborkát kockázzuk. Az olajon üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát. Erre rárakjuk a húst átforgatjuk a sóval és a borssal fűszerezzük. Majd kevés vizet öntünk rá, és puhára pároljuk. Miután a hús megpuhult az uborkát hozzáadjuk, ráöntjük a lisztel elkevert tejfölt. Átforraljuk az egészet, és a tűzről levéve kevés cukorral, finomra vágott kaporral meghintjük, és rizzsel tálaljuk.

 

Rizseshús egyszerűen

Hozzávalók:

2 db csirke vagy pulykamell apróra vágva, 1 fej hagyma, 4 dl rizs, só, bors, vegeta,1 paprika, 1 paradicsom, Piros Arany, 4 dl víz, ½ dl étolaj

Elkészítése:

A hagymát lereszeljük és az olajon a Mikropluszban 2 perc alatt 750 watton megpároljuk. Az összes hozzávalót beletesszük és a mikró legmagasabb fokozatán (900-1000 watton) 10 percig főzzük. Ezután kivesszük, megkeverjük és kb 25 percig 500 watton tovább főzzük.

 

Rizs főzése

Hozzávalók:

1 csésze (2,5-3 dl) átválogatott rizs, 2 csésze víz, 1 húsleveskocka

Elkészítése:

Az összes hozzávalót a Mikroplusz edénybe töltjük és lefedve, 600 watton kb. 5 perc alatt felforraljuk. Ekkor megkeverjük, és 180 watton 18-20 percig pároljuk. 5 percig pihentetjük, mielőtt tárolnánk.

 

Mézes-mustáros csirkemell:

Hozzávalók:2-3 csirkemell filé, fél dl citromlé, fél dl étolaj, kis pirospaprika, piros arany, 2 dl vagy egy tubusos mustár, 2-3 kanál méz, kicsi bors, lehet kicsi grill fűszerkeverék is, és kicsi hagyma vagy fokhagymakrém is.

Elkészítése: 

A csirkemelleket csíkokra vágjuk. A hozzávalókat összekeverjük, beleforgatjuk a csirkemelleket, és a mikrós edényekbe fedő alatt 12-15 percig 800 W-on megfőzzük, majd 5 percig pihentetjük Félidőben átkeverjük.

 

Sóágyon sült burgonya:

Hozzávalók: fél kg só, 10-15 szem egyforma burgonya.

Elkészítése: a sóra a megtisztított megmosott, lecsöpögtetett burgonyát állítva ráhelyezzük, majd fedő alatt 800 W-on megsütjük kb. 15 perc. 5 perc az állásidő.

 

Mediterrán ragu

Hozzávalók:

1-1 kisebb padlizsán és cukkíni, 1 nagy fej vöröshagyma, 1-1 különböző színű kaliforniai paprika, 2 nagy fej gomba, 2 paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, friss zöld fűszerek (petrezselyem, bazsalikom, kakukkfű, stb.)

Elkészítése:

 A Mikroplussz edény aljába egy kevés olíva olajat öntünk, ezen rövid ideig a hagymát fonnyasztjuk. (650 watton, 2 perc). Majd rádobjuk a többi zöldséget a paradicsom kivételével, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. (További 6 perc, 650 watton). Végül rádobjuk a paradicsomot és a zúzott fokhagymát. (Még 2-3 percre visszatesszük.) Ha kész óvatosan megkeverjük a Kanálbazár Keverővel, majd apróra vágott zöld fűszerekkel szórjuk meg, ízlés szerint.

Fogyasztható önmagában pirított barna kenyérrrel, vagy főtt tésztával, amit Tálalómesterben készítünk el. Az egész ragut összekeverhetjük kifőtt rizzsel is a rizibizihez hasonlóan. Nagyon ízletes, a zöldségek megtartják vitamintartalmukat és ízeiket.

Ha dúsítani szeretnénk, a lecsóhoz hasonlóan ráüthetünk néhány felvert tojást, melyet Mix Fixben rázunk össze. Ebben az esetben ajánlott serpenyőbe átrakni a ragut.

 

Csirkemell vadasan

Hozzávalók:

1 közepes hagyma, 1 evőkanál étolaj, 1 csirkemell, 1 sárgarépa, 3 babérlevél, kevés vegeta, 2 dl tejföl, 1 dl víz, 1 púpos teáskanál mustár, 1 teáskanál porcukor, 2 evőkanál liszt

Elkészítése:

A zöldséghámozóval karikára vágott hagymát a 2 evőkanál étolajjal lefedve 3 percre a mikróba tesszük 750 watton. Utána belekeverjük a csíkokra vágott mellet, a lereszelt répát, melyet vegetával megszórjunk és ráhelyezzük a babérleveleket, fedőt, majd 5 percig 750 watton mikrózzuk. Közben a mix- fixben összerázzuk a vizet, a tejfölt, a mustárt, a lisztet és a porcukrot, majd a pihentetési idő után a húshoz keverjük. 3 percre 750 wattra visszatesszük és 5 perc pihentetés után tálaljuk.

 

Címkék: húsos recept

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu