Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Szilikon Hercegnő receptek
A szilikon formák és a gázsütő
A gázsütők legkisebb fokozata általában 160 C-os hőmérsékletnek felel meg, és nnen minden fokozat + 20 C-ot
Jelent. Ez természetesen típustól függ, ami a sütő használati utasításában megtalálható, de bármely gázszerelő szakember meg is tudja ezt mondani. Ez azt jelenti, már kb. 4-es fokozaton a sütő eléri a 220 C hőmérsékletet – amennyit a szilikon formák bírnak! Tehát ha valaki a 8 fokozatú gázsütőjét maximumon használja, számíthat a formán égési nyomokra!
Másik fontos dolog, hogy a gázsütőben a hőmérséklet sohasem egyenletes! A hőforráshoz közelebb a hőmérséklet magasabb, tehát alul és hátul melegebb a sütő! Ezt is figyelembe kell venni a szilikon formák használatakor. Ha a forma túl közel van a hőforráshoz, és az adott helyen a hőmérséklet meghaladja a 220 C-ot, szintén égési nyomok keletkeznek a formán! A nem egyenletes hőmérsékletre utal, ha pl. a formának csak az egyik fele vagy egy része feketedik meg.
A villanysütőknél ez a probléma azért nem állhat fenn, mert azoknál pontosan beállítható a sütési hőmérséklet, és nem kell találgatni. Emellet a villanysütők, főleg légkeveréses üzemmódban biztosítják a hőmérséklet egyenletes eloszlását is.
Mi történik a szilikon formával, ha magasabb hőmérsékleten használjuk, mint 220 C ? A forma elszineződik, vagy fekete lesz. Szélsőséges esetben előfordul, hogy a forma megreped, törik, ugyanis a túl meleg hőmérséklet megváltoztatja az anyag szerkezetét és törékennyé teszi azt.
A szilikon formán látható égési nyomok, barna vagy fekete elszíneződés, és az ebből adódó törés vagy repedés nem jogosít garanciális cserére!
Ananászos csirke /
Hozzávalók:
4 db csirkemell, 1doboz ananász konzerv, 1 csomag gombakrém levespor, 3 dl tejszín, 30-40 dkg gomba / lehet üveges is,/ 3 ek. mandula forgács
Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A hússzeleteket sóval, borssal bedörzsöljük. Az ananászt lecsöpögtetjük. A Szilikon Hercegnő aljára tesszük a gombát, majd a hússzeleteket, és befedjük az ananásszal. A gombakrém levesport összerázom a tejszínnel a Maxi-mixben és az egészet a húsra öntjük. Megszórjuk mandulával. 200°C-on kb. 30 percig sütjük. Párolt rizs vagy krumplipüré illik hozzá.
Sonkás zöldségtorta
Hozzávalók:
20-20 dkg gépsonka és baconszalonna felkockázva,1 csomag, fagyasztott leveles tészta, 1dl tejföl, 2 dl tejszín, 1-1 ek vaj,2 tojás, 50 dkg vegyes zöldség felkockázva fagyasztott, vagy friss) Díszítéshez: pl. koktélparadicsom, pfefferoni paprika, sajt stb. Fûszerek: 1 gerezd, összezúzott fokhagyma, tárkony, bazsalikom, oregano.
Elkészítés:
Amíg a tészta kienged, a vajon a zöldségeket megpároljuk..A szalonnát saját zsírjában a sonkával megpirítjuk. A tejszínt, tejfölt, fokhagymát, tojás, fûszereket összerázzuk, majd a zöldségekhez keverjük. Ha a tészta felengedett, kör alakúra kinyújtjuk. A szilikon formába beletesszük a tésztát úgy, hogy körben felérjen, s egy kicsit majd vissza is tudjuk hajtani a tetejére. Rétegenként bele a sonkás egyveleg majd a zöldséges. (Kb.2x elég, nem kell túl gyakran). Végén a tészta széleit szépen ráborítjuk, (1-2 cm szélesen), gusztusosra formázzuk. Tetejét ízlés szerint díszíthetjuk. Előmelegített sütõbe tesszük kb 30-40 perc, 200 fokon.
Pizza leveles tésztában
A mirelit leveles tésztát fél cm vékonyra nyújtjuk a gyúrólap legnagyobb körének méretére. Kibéleljük vele a szilikon formát. Az alját megszurkáljuk. Az előre elkészített mártással vékonyan megkenjük. Ízlés szerint virslit, vagy kolbászt, vagy krinolint teszünk rá. Beborítjuk vékony szeletekre karikázott lila hagymával. A mártás többi részét rákenjük.. Reszelt sajttal és őrölt borssal megszórjuk.
Forró sütőbe tesszük és. 180C fokon kb. 30 percig sütjük..
Mártás: Ketchup, kis doboz paradicsompüré, fokhagyma, bors, oregano, cukor, só. Ezt összeforraljuk..
Brokkoli felfújt
Hozzávalók:
1 csomag mélyhűtött leveles tészta, 45 dkg brokkoli, 1 szál póréhagyma, 2 evőkanál összeaprított snidling, 2 tojás, 2,5 dl tejszín, 10 dkg reszelt Pannónia sajt, só, bors
Elkészítése:
A kiengedett leveles tésztát kinyújtjuk és kibéleljük vele a Szilikon Hercegnő formát. A brokkolit 5 percig megpároljuk, majd a tésztára halmozzuk. A póréhagymát felkarikázzuk és a felfújtra szórjuk. A tejszínt, a tojást, a sajtot és a fűszereket a Mix-fixben összerázzuk és a zöldségekre öntjük. Előmelegített sütőben 160-180 0C -on kb. 45 percig sütjük. Melegen tálaljuk.
Kolbászos kevert
Hozzávalók:
20 dkg liszt, 20 dkg reszelt sajt, 1 sütőpor, 20 dkg füstölt kolbász, 3 tojás, 2 dl tej,só, bors
Elkészítése:
A hozzávalókat a leírt sorrendben osszekeverjük és a Szilikon Királynő formába öntjük. Mikróban 650 watton 8-10 percig sütjük vagy 180 0C -os előmelegített sütőben 2o-25 percig finomra sütjük.
Gombatorta
Hozzávalók:
Tésztához. 22.5 dkg liszt, 1 tojás, 10 dkg margarin, só
Tetejére:50 dkg gomba, 25 dkg sonkaszalonna,1,5 dl tejszín, 2 tojás, só, bors, őrölt szerecsendió, 1 ek. kakukkfű
Elkészítése:
A tésztát a hozzávalókból összeállítjuk, majd a Gyúrólapon kinyújtjuk és kibéleljük vele a Szilikon formát. A tésztát kb. 5 percig sütjük. A gombát felaprítjuk, a sonkát kockára vágjuk, majd ezeket 5 percig együtt pároljuk. Hozzáadjuk a tejszín, tojás és fűszerek keverékét, majd az egészet az elősütött tésztára halmozzuk. További kb 40 percig sütjük 180 0C -on. Melegen tálaljuk és körítésnek salátát adjunk hozzá.
Halas pizza
Hozzávalók:
20 dkg liszt, 1 tojás, ½ tej, 2 dkg élesztő, 2 ek. olaj, pici só, 2-3 ek. ketchup, 1 kk. pizza fűszerkeverék, 1 konzerv sprotni, 2 főtt tojás, 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A hozzávalókból kelttésztát készítünk, belefommázzuk a Szilikon Királynő formába. Megkenjük ketchuppal, rátesszük a srotnit és a felszeletelt kemény tojást, megszórjuk a fűszerekkel és a sajttal. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
Tavaszi túrós zöldségtorta
Hozzávalók:
Tésztához:25 dkg liszt, 12.5 dkg margarin, 1 tojás, 1 ek. tejföl, só, bors
Töltelékhez:50 dkg mirelit zöldség, 1 közepes fej lila hagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, 1 piros húsú paprika, 2 ek. olaj, fűszerek
Öntethez: 25 dkg túró, 2 dl joghurt, 2 tojás, 10 dkg sajt, 1 ek. étkezési keményítő, szerecsendió
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk és kinyújtjuk. A Szilikon Hercegnő formát kibéleljük vele. A töltelékhez a zöldséget az olajon megpuhítjuk, hozzátörjük a fokhagymát, fúszerezzük és összepároljuk.
A túrót a joghurttal simára keverjük, beleütjük a tojást, a sajtot belereszeljük és a keményítőt hozzáadjuk. A túrós krémbe belekeverjük a zöldséget. Ezt a masszát rásimítjuk a tésztára és megsütjük 200 0C-on kb. 35 percig.
Krumplitorta
Hozzávalók:
10 db burgonya, 3 egész tojás, 2 dl tejszín, só ízlés szerint, oreganó fűszerezéshez.
Elkészítés:
A burgonyát a Zöldséghámozóval meghámozzuk, Konyhaművész nagytálba gyűjtjük. A Konyhaművész szűrőben megmossuk, lecsepegtetjük. Konyhaművész szeletelővel karikára vágjuk, a tálban a felkarikázott burgonyára ráütjük a 3 tojást, hozzáöntjük a 2 dl tejszínt, sózzuk, oreganóval megszórjuk. Mesterfogás keverővel jól összekeverjük és a Szilikon hercegnőbe töltjük. 35-40 perc alatt pirosra sül.
Tojásos lepény provence-i módra
Hozzávalók:
1ek olivaolaj, 1ek vaj, 2 közepes paradicsom, 2 újhagyma, 6 tojás, 50g durvára szelt gruyére sajt, ½ tk.morzsolt tárkony vagy bazsalikom, só, fekete bors.
Elkészítés:
A sütőt 200 0C előmelegítjük. A vajat és az olajat a Szilikon-Hercegnő formába tesszük, és a sütőbe toljuk hogy felolvadjon. A pardicsomot felkarikázzuk. Az újhagymát tisztítás után felaprítjuk. A tojásokat kissé elkeverjük a Mérő-Mixbe majd belevegyítjük a sajtot,a hagymát és a tárkonyt. Sóval borssal ízesítjük. Kivesszük a formát a sütőből, majd eloszlatjuk benne az olvasztott zsíradékot. Beleöntjük a tojásmasszát, és elrendezzük rajta a paradicson karikákat. Kb. 15 percre a sütőbe toljuk, míg a tojás meg nem szilárdul. Ezután találhatjuk, akár a Szilikon-Hercegnő formában is.
Fûszeres Kenyér
Hozzávalók
: 50 dkg 125-ös rozs liszt, 50 dkg 80-as õrlésû búzaliszt, 2db sütõpor, 3 evõkanál burgonyapehely, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 csipetnyi õrölt koriander, 1 csipetnyi õrölt szegfûbors, 1 csipetnyi szerecsendió, 1 kávéskanál õrölt köménymag, 2 teáskanál só, 3 evõkanál olaj, 2 evõkanál búzadara
Elkészítés:
Valamennyi hozzávalót egy kelesztõtálban alaposan összekeverjük, majd kb. 3/4 liter langyos vízzel közepesen lágy tésztává keverjük össze. A tészta kidolgozást nem igényel. Kiolajozott szilikon hercegnõ-formába tesszük az egész masszát és tetejét megszórjuk lenmaggal, esetleg szezám maggal és elõmelegitett sütõbe (4-es fokozattal) 45-50 percig sütjük. Sütésnél ajánlatos kb. 2 liter vizet a sütõbe tenni, hogy a sütéshez gõz fejlõdjön.
Gyors rizsfelfújt
Hozzávalók:
2 csomag Dr Oetker Tejberizs alap, 6,5 dl tej, 4 tojás, 4 evőkanál cukor
Elkészítése:
A tejet a mikróban forrásig melegítjük. ( kb. 750 watton 6 perc ) Habverővel belekeverjük a Tejberizs alapokat és kb. 10 percig lezárva állni hagyjuk.Közben a tojásokat szétválasztjuk és a fele cukorral a sárgáját habosra keverjük. A fehérjét kemény habbá verjük, végül a cukor másik felével fényesre keverjük. Ha magába szívta a rizs a tejet ( ha még nem, akkor a mikróba visszatéve pár percig rámelegítünk), belekeverjük a sárgáját, majd óvatosan a fehérjét is. Az egészet 200 0C -ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.
Gyors rizsfelfújt almával
Hozzávalók:
3 csomag Dr. Oetker Tejberizs alap, 1 l tej, 6 tojás, 6 evőkanál cukor, 2-3 db alma
Elkészítése:
A tejet a mikróban forrásig melegítjük. ( kb. 750 watton 10 perc ) Habverővel belekeverjük a Tejberizs alapokat és kb. 10 percig lezárva állni hagyjuk.Közben a tojásokat szétválasztjuk és a fele cukorral a sárgáját habosra keverjük. A fehérjét kemény habbá verjük, végül a cukor másik felével fényesre keverjük. Ha magába szívta a rizs a tejet ( ha még nem, akkor a mikróba visszatéve pár percig rámelegítünk), belekeverjük a sárgáját, majd óvatosan a fehérjét is. Az almát meghámozzuk, zöldséghámozóval vékony szeletekre vágjuk. A Szilikon- Hercegnő formába belesimítjuk a rizs felét, ráterítjük a szeletelt almát, majd ráöntjük a massza másik felét. Előmelegített sütőben 200 0C -on kb. 25 perc alatt pirosra sütjük.
Fűszeres almás
Hozzávalók:
• 80 dkg alma• 25 dkg mirelit vajastészta• 2 tojás• 2 dl tejszín• 8 ek. barnacukor
• 2 ek. őrölt fahéj• reszelt szerecsendió• 8 gerezd dió
Elkészítése:
A tojásokat a tejszínnel, 2 ek. cukorral, a fahéjjal, a szerecsendióval és a durvára vágott dióval habosra keverjük. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivájjuk, kör alakban felszeleteljük.
A Szilikon Hercegnőbe beletesszük a tésztát, rászórunk 2 ek. cukrot, és belesimítjuk a tölteléket. A tetejére szórjuk a maradék cukrot, és meleg sütőben aranyszínűre sütjük. Hidegen tálaljuk.
Liszt nélküli diótorta
Hozzávalók:
Tésztához: 9 db tojás, 15 dkg darált dió, 18 dkg porcukor, 1 kifli morzsája
Krémhez: 2 zacskó vanília krémpor, 6 dl tej
Elkészítése:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojás sárgáját a porcukorral elkeverjük, majd beletesszük a kiflimorzsát és a darált diót. Ezután óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjét. Közepes lángon készre sütjük a Szilikon Hercegnőben. A kihült tésztát 3 lapra vágjuk és megtöltjük a vaníliakrémmel.
Szilvás tészta tojáslikőrrel
Hozzávalók:
25 dkg vaj v. margarin, 15 dkg cukor, 1 cs. vaniliáscukor, 3 tojás, 20 dkg liszt, 10 dkg étkezési keményítő, ½ csomag sütőpor, 1 dl tojáslikőr, 12 dkg szilvalekvár, 7 evőkanál hámozott, vagdalt mandula (melyből 3 evőkanállal a formába kell) és 2 evőkanál porcukor a meghintéshez.
Elkészítése:
A margarint a cukorral és a vaniliáscukorral, keverőgépel habosra keverjük. Egyenként hozzátesszük a tojásokat. Az étkezési keményítővel és a sütőporral elvegyített átszitált lisztet és a tojáslikőrt felváltva, kis adagokban dolgozzuk bele közepes fokozaton.A szilvaízt elkeverjük a mandulával. A tészta 1/3-ad részét szeletelt mandulával megszórt négyszögletes formába töltjük. A szilvaízes massza felét úgy osszuk el rajta, hogy a szélek szabadon maradjanak. Rátesszük a tészta újabb harmadát, erre kerül a szilvaízes massza másik fele, majd rákenjük a megmaradt tésztát. 180 0C -os előmelegített sütőben kb. 65 percig sütjük.
Szilvatorta
Hozzávalók:
12,5 dkg liszt, 2 csapott teáskanál sütőpor, 7,5 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojás, 10 dkg sovány túró, 1dl étolaj, 1dl tejszín, 2 dkg hámozott darált mandula
Hozzávalók az öntethez:
1 dl tejszín, 1 tojás, 2,5 dkg hámozott, darált mandula, 1 evőkanál cukor
Elkészítése:
A szilvát megmossuk, félbevágjuk, magját eltávolítjuk és bevagdossuk. A tésztához a lisztet a sütőporral, a cukorral és a vaníliás cukorral elvegyítjük. Hozzáadjuk a tojást, olajat, tejszínt és a túrót és csomómentesre kikeverjük. A tésztamasszát a kenőecsettel kiolajozott, daráltmandulával megszórt Szilikon Királynő formába öntjük, a tetejét elsimítjuk. A félbevágott szilvát, cserépszerűen rátesszük, majd a sütőbe sütőrácsra helyezzük. A tetejére való öntethez a tejszínt, tojást, mandulát és a cukrot jól elkeverjük. A sütés megkezdése után 20 perccel ezt az öntetet elosztuk a tortán, visszatesszük a sütőbe és készre sütjük. Sütési idő: gázsütőnél 2-3 fokozaton, légkeverős sütőnél 160 0C fokon (előmelegítés nélkül), felső/alsó sütésnél 180 0C fokon (előmelegítve) kb. 45 perc. Tejszínhabbal vagy vanília sodóval tálalhatjuk.
Kétszintes túrós-málnás torta
Hozzávalók:
12 dkg liszt, 1 csapott teáskanál sütőpor, 8 dkg cukor, 4 dkg finomra vagdalt főzőcsokoládé, 2 tojás, 10 dkg olvasztott vaj vagy margarin, 3 evőkanál tej
túrókrémhez:7 dkg cukor, kevés reszelt citromhéj, 3 dkg búzadara, 4 ek tejszín, 25 dkg túró, 10 dkg málna
Elkészítése:
A tésztához a lisztet a sütőporral, a cukorral és csokoládéval elvegyítjük. A tojást, margarint és a tejet a Maxi-Mixben összerázzuk és a lisztes keverékkel csomómentesre kikeverjük. A tésztamasszát a kenőecsettel kiolajozott Szilikon Királynő formába öntjük, a tetejét elsimítjuk, sütjük. A teljes sütési idő: gázsütőnél 2-3 fokozat, légkeverős sütőnél 160 0C fokon (előmelegítés nélkül), felső/alsó sütésnél 180 0C fokon (előmelegítve) kb. 15 perc. A túrókrémhez a cukrot, citromhéjat, búzadarát, tejszínt és túrót krumplinyomóval jól áttörjük. A túrókrémet elsimítjuk az elősütött tortalapon. Rászórjuk a málnát, és újra sütőbe rakjuk 25 percre. Ha megsült a sütőből kivéve rácsra tesszük, 5 percig pihentetjük, hogy hűljön és elváljon a formától. Ízlés szerint szeletelhetjük.
Gyors meggyes-mandulás pite
Hozzávalók:
30 dkg liszt, 3 csapott teáskanál sütőpor, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 4 tojás, 15 dkg olvasztott margarin, 10 dkg hámozott darált mandula
Elkészítése:
A tésztához a lisztet a sütőporral, cukorral, vaníliás cukorral elvegyítjük. A vajat vagy margarint és a tojást Maxi-Mixben összerázzuk és a lisztes keverékkel csomómentesre kikeverjük. Beleforgatjuk a mandulát. A tésztamasszát a ecsettel kiolajozott Szilikon Királynő formába öntjük, a tetejét elsimítjuk, vékonyan megszórjuk lisztel, meggyel megszórjuk. Sütési idő: gázsütőnél 2-3 fokozat, légkeverős sütőnél 160 0C fokon (előmelegítés nélkül), felső/alsó sütésnél 180 0C fokon (előmelegítve) kb. 25 perc. Ha megsült a sütőből kivéve rácsra tesszük, 5 percig pihentetjük, hogy hűljön és elváljon a formától. Kihűlés után 1-2 ek meggylé és 15 dkg porcukor elkeverésével nyert sziruppal díszíthetjük (csíkozzuk). Ízlés szerint szeletelhetjük, porcukorral szórhatjuk.
Réteslapos túrós
Hozzávalók:
1 csomag (8 lapos) vékony réteslap, 20 dkg túró, 3 kisebb alma, 10 dkg cukor, 2 tojás, 1 citrom héja, zsemlemorzsa
Elkészítése:
Az almát lereszeljük, jól kinyomkodjuk, hozzákeverjük a túrót, citromhéját, 1 ek zsemlemorzsát, tojást, és a cukrot. Egy réteslapot kiterítünk a Szilikon Királynő formába, megkenjük vajjal, és egy másikat ráterítünk, és a massza ¼-ét rárakjuk. Behajtjuk megkenjük a tetejét is. Mikrohullámú sütőben 10 perc 750W-on. Ha megsült a sütőből kivéve rácsra tesszük, 5 percig pihentetjük, hogy hűljön és elváljon a formától.
Tejfölös sütemény
Hozzávalók:
tetejéhez: 15 dkg tejföl, 12,5 dkg vaj, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg szeletelt mandula, 5 dkg étcsoki
tésztához: 30 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 15 dkg cukor, 1 citromhéj, 3 tojás, 30 dkg tejföl
Elkészítése:
A tetejéhez való tejfölt, vajat, cukrot, vanílis cukrot gyenge hőfokon felmelegítjük keverés közben. A tésztához a lisztet a sütőporral, cukorral, és citromhéjjal elvegyítjük. A tojást és a tejfölt Maxi-Mixben összerázzuk és a liszttel csomómentesre kikeverjük. A tésztamasszát a ecsettel kiolajozott Szilikon Királynő formába öntjük, a tetejét elsimítjuk, sütjük 10 perc sütés után a tejfölös masszát a tésztán eloszlatjuk, mandulával megszórjuk és folytatjuk a sütést. A teljes sütési idő: gázsütőnél 3-4 fokozat, légkeverős sütőnél 180 0C fok (előmelegítés nélkül), felső/alsó sütésnél 200 0C fokon (előmelegítve) kb. 25 perc. Ha megsült a sütőből kivéve rácsra tesszük, 5 percig pihentetjük, hogy hűljön és elváljon a formától. Kihűlés után étcsokoládébevonóval csíkozzuk.
Mazsolás szelet
Hozzávalók:
6 tojás fehérje, 20 dkg cukor, 5 dkg mazsola, 15 dkg dió, 11 dkg liszt.
Elkészítés:
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd apránként hozzáadjuk a porcukrot. Belekeverjük a durvára vágott diót, majd a liszttel elkevert mazsolát. Szilikon Hercegnőbe öntve megsütjük. 170 °C-on tűpróbáig.
Francia gesztenyetorta
Hozzávalók:
25 dkg gesztenyemassza, 4 tojás, 1 citrom leve, vagy 2 evőkanál rum, 5 dkg vaj, babapiskóta morzsa. A tetejére: 10 dkg málnalekvár, 2 tojás sárgája, 10 dkg porcukor, csokoládé máz
Elkészítés:
A gesztenyemasszát áttörjük, és a tejszínnel meg a tojások sárgájával habosra keverjük. A citromlével, vagy rummal ízesítjük, végül a tojások habbá vert fehérjét is hozzáadjuk. Vajjal kikent, babapiskóta morzsával hintett Szilikon Hercegnő formába töltjük, és a forró sütőbe toljuk. Öt percig erős, majd takaréklángon tűpróbáig sütjük. Ezután a lekvárral megkenjük, és a sütőbe visszatolva egy-két percig szárítjuk. A tojásfehérjét (2) a porcukorral fehéredésig keverjük, a tésztára kenjük, és a sütőben 7-8 percig szárítjuk. A kihűlt tésztát keserű csokoládémázzal bevonjuk.
Sacher torta 1.Hozzávalók:
Elkészítés:
A csokit a vajjal vízgőz felett megolvasztjuk. A tojás sárgáját a cukorral egy nagyobb edényben (pld. Kelesztő tál) habosra keverjük. A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A lisztet, keményítőt, sütőport, vaníliás cukrot, őrölt diót összekeverjük a cukros tojássárgájával, majd a keményre vert tojás fehérjét lazán belekeverjük.
A Szilikon Hercegnő formát kivajazzuk, finom szemcséjű morzsával meghintjük és a masszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben, mérsékelt lángon, 2-3-as közötti fokozaton kb. 40-50 perc alatt megsütjük.
Majd, amikor teljesen kihűlt kétfelé vágjuk, megkenjük sárgabarack lekvárral és csokimázzal vonjuk be.
Sacher torta 2.
Hozzávalók:
4 tojás, 20 dkg cukor, 1 dl olaj, ½ dl tej, ½ dl rum, 15 dkg liszt, 5 dkg étcsokoládé, 4 evőkanál kakaópor (nem instant), ½ cs. sütőpor, egy csipet só, lekvár (inkább savanykás), tortabevonó.
Elkészítés:
az egész tojásokat a cukorral sokáig keverem, egészen fehérré. Ezután minden további hozzávalóval gyorsan dolgozunk, hozzáadjuk a tejet, rumot, olajat, sót. A lisztet a sütőporral együtt. Közben a csokit, kakaóport egy kevés olajjal mikróban felmelegítem (400W 5 perc kb.) folyékonnyá. A masszához adom, beleöntöm a formába és gyorsan az előmelegített sütőbe teszem. A sütő legyen 150o-on, kb. 50 percig sütjük.
Fontos: valóban gyorsan dolgozzunk, hogy a masszába kevert levegő ne szálljon ki, így marad könnyű a tészta. A csokiolvasztást kezdjük el időben, ne kelljen rá várni!
Mikor megsült, kiborítjuk a formából, és miközben hűl, a lekvárral megkenjük 2x is, hogy minél jobban magába szívja. A felolvasztott tortabevonóval bevonjuk a tortát. Hagyjuk rádermedni.
Ananászsütemény kókuszos morzsával
Hozzávalók:
20 dkg liszt, ½ csomag sütőpor, 10 dkg cukor, 1 vaníliás cukor, 3 tojás, 10 dkg olvasztott margarin, 0,8 dl ananászlé és az ananász (konzerv)
morzsához: 8 dkg lágy vaj vagy margarin, 10 dkg liszt, 6 dkg cukor, 1 csipet só, 8 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
Az ananászt lecsöpögtetjük. A morzsához a vajat vagy margarint, lisztet, cukrot és a kókuszreszeléket egy edénybe tesszük és kézzel morzsává gyúrjuk, hűvösre tesszük. A tésztához a lisztet az sütőporral, cukorral, és a vaníliás cukorral elvegyítjük. A felolvasztott margarint, a tojásokat, az ananászlevet a Maxi-Mixbe összerázzuk, és a lisztes keverékkel jól elkeverjük. A tésztamasszát a ecsettel kiolajozott Szilikon Királynő formába tesszük, rápakoljuk az ananászt és rászórjuk a morzsát. Sütési idő: gázsütőnél 3-4 fokozat, légkeverős sütőnél 180 0C fokon (előmelegítés nélkül), felső/alsó sütésnél 200 0C fokon (előmelegítve) kb. 30 perc. Ha megsült a sütőből kivéve rácsra tesszük, 5 percig pihentetjük, hogy hűljön és elváljon a formától.
Lágy csokoládés sütemény
Hozzávalók:
7 dkg főzőcsokoládé, 7 dkg vaj, 7 dkg reszelt mandula vagy mogyoró, 2 egész tojás + 6 sárgája, 4 dkg keserű kakaó, 17 dkg kristálycukor, 6 tojásfehérje kemény habbá felverve, 1 csipet só, ½ kávéskanál vanília aroma
Elkészítése:
A vajat és a csokoládét az 1 literes Mikrokannába téve 1 perc alatt kiolvasztjuk a mikróban. Az olvasztott csokoládét és vajat a Gyorskelesztőbe rakjuk, a mandulát, illetve a cukrot hozzáadjuk és jól elkeverjük. Két egész tojást, a 6 tojássárgáját és a kakaót a Mix-Fixben összerázzuk, majd beleöntjük a kelesztőbe és hozzákeverjük a csokihoz. A 6 tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, és a vanília aromával együtt a kelesztőbe öntjük. Óvatosan összekeverjük a habot a masszával, és a kikent Szilikon formába öntjük. Előmelegített sütőben 180 0C fokon 25 percig sütjük. Ha megsült a sütőből kivéve rácsra tesszük, 5 percig pihentetjük, hogy hűljön és elváljon a formától.
Rakott rétes
Hozzávalók:
1 cs. 6 lapos réteslap, 1 kg alma, 4 kk. fahéj, 20 dkg porcukor, 50 dkg tehéntúró, 4 tojás sárgája, 2 cs. vaníliás cukor, 2-3 ek. étolaj
Elkészítése:
Kevés olajjal kikenjük a formát és kibéleljük 2 réteg réteslappal. Egy réteg szeletelt almát teszünk rá, majd megszórjuk fahéjas porcukorral. Erre egy réteg réteslapot helyezünk. A túrót összekeverjuk a tojás sárgájával, a vaníliás cukorral, majd az egészet a réteslapra terítjük. Befedjük újabb réteslappal, majd ismét egy réteg szeletelt alma következik, amit megszórunk fahéjas cukorral. Az utolsó két réteslapot a tetejére tesszük. 180-200 C-ra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Formából kiöntve porcukorral meghintve, mint a tortát szeleteljük.
Mandarinos túrótorta
Hozzávalók a tésztához:
22,5 dkg puha keksz, 12,5 dkg olvasztott vaj
Hozzávalók a töltelékhez:
1,5 dl mandarinlé, 1,6 dkg zseletin (8 levél), 4 tojás (a tojásfehérje és a sárgája különválasztva), 7,5 dkg kristálycukor, 1 evőkanál megtisztított mandarinhéj, 1 kg túró
Elkészítése:
A kekszet finomra daráljuk és az olvasztott vajhoz keverjük. A masszát a kikent szilikon formaába öntjük. Ezután a tészta megkeményedéséig betesszük a hűtőbe. A mandarinlével elkészítjük a zselatint majd hagyjuk kihülni. A tojás sárgáját elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a túrót és a mandarinlét. Miután összekeverük, hozzáadjuk a felvert tojásfehérjéket. A formát kivesszük a hűtőből, és a tölteléket a tésztára öntjük. A formát további 4 órára visszatesszük a hűtőbe. Tálalás előtt a tortát kifordítjuk a formából, mandarinszeletekkel, és friss borsmentalevelekkel díszítjük.
Lédús sütemény meggyel
Hozzávalók:
1 üveg meggykompót ( 185g), 30 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 30 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, 4 tojás, 1,5 dl olaj, 1,5 dl Fanta vadmálna ízesítéssel.
Elkészítése:
A meggyet a szűrőbe téve lecsöpögtetjük, esetleg konyhai papírral leitatjuk. A lisztet, a sütőport, a cukrot, a citromhéjjat a tojást, olajat és a Fantát jól összekeverjük. A tésztamasszát a Szilikon Hercegnő formába töltjük, a tetejét elsimítjuk és rárakjuk a meggyet. Sütési idő: gázsütőnél 2-3 fokozat, légkeverős sütőnél 160 0C fokon (előmelegítés nélkül), felső/alsó sütésnél 180 0C fokon (előmelegítve) kb. 50 perc. Ha megsült a sütőből kivéve rácsra tesszük, 10 percig pihentetjük, hogy hűljön és elváljon a formától. Ízlés szerint porcukorral meghintjük.
Meggyes piskóta
Hozzávalók:
8 tojás, 1 cs. sütőpor (12 gr.) 8 evőkanál kristálycukor, ½ picurka sütőrum, 1 vaníliás cukor, 8 evőkanál liszt
Elkészítés:
A 8 tojás sárgájába belekeverjük a cukrot, a sütőport és a rumot. A tojás fehérjét kemény habbá verjük a vaníliás cukorral. Ezután mindkettőt az Ú.H. Nagy Edényben 8 kanál sima liszttel óvatosan összekeverjük a Szilikon Keverővel. A vajjal kikent Szilikon Hercegnő formába töltjük és a tetejét magozott meggyel megszórjuk. Előmelegített sütőben 180°-on sütjük 35 percig. Rácsra téve hagyjuk hűlni, majd óvatosan kiborítjuk a formából.
Szilvatorta
Hozzávalók:
12,5 dkg liszt, 2 csapott teáskanál sütőpor, 7,5 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojás, 10 dkg sovány túró, 1dl étolaj, 1dl tejszín, 2 dkg hámozott darált mandula
öntet: 1 dl tejszín, 1 tojs, 2,5 dkg hámozott, darált mandula, 1 ek cukor
Elkészítése:
A szilvát megmossuk, félbevágjuk, magját eltávolítjuk és bevagdossuk. A tésztához a lisztet a sütőporral, a cukorral és a vaníliás cukorral elvegyítjük. Hozzáadjuk a tojást, olajat, tejszínt és a túrót és csomómentesre kikeverjük. A tésztamasszát a kenőecsettel kiolajozott, daráltmandulával megszórt Szilikon Királynő formába öntjük, a tetejét elsimítjuk. A félbevágott szilvát, cserépszerűen rátesszük, majd a sütőbe sütőrácsra helyezzük. A tetejére való öntethez a tejszínt, tojást, mandulát és a cukrot jól elkeverjük. A sütés megkezdése után 20 perccel ezt az öntetet elosztuk a tortán, visszatesszük a sütőbe és készre sütjük. Sütési idő: gázsütőnél-2-3 fokozaton, légkeverős sütőnél-160 C° fokon, Felső/alsó hőfok-180 C° fokon, kb. 45 perc. Tejszínhabbal vagy vanília sodóval tálalhatjuk.
Kétszintes túrós-málnás torta
Hozzávalók:
12 dkg liszt, 1 csapott teáskanál sütőpor, 8 dkg cukor, 4 dkg finomra vagdalt főzőcsokoládé, 2 tojás, 10 dkg olvasztott vaj vagy margarin, 3 evőkanál tej
túrókrémhez:7 dkg cukor, kevés reszelt citromhéj, 3 dkg búzadara, 4 ek tejszín, 25 dkg túró, 10 dkg málna
Elkészítése:
A tésztához a lisztet a sütőporral, a cukorral és csokoládéval elvegyítjük. A tojást, margarint és a tejet a Maxi-Mixben összerázzuk és a lisztes keverékkel csomómentesre kikeverjük. A tésztamasszát a kenőecsettel kiolajozott Szilikon Királynő formába öntjük, a tetejét elsimítjuk, sütjük. A teljes sütési idő: gázsütőnél-2-3 fokozaton, légkeverős sütőnél-160 C° fokon, Felső/alsó hőfok-180 C° fokon, kb. 15 perc. A túrókrémhez a cukrot, citromhéjat, búzadarát, tejszínt és túrót krumplinyomóval jól áttörjük. A túrókrémet elsimítjuk az elősütött tortalapon. Rászórjuk a málnát, és újra sütőbe rakjuk 25 percre. Ha megsült a sütőből kivéve rácsra tesszük, 5 percig pihentetjük, hogy hűljön és elváljon a formától. Ízlés szerint szeletelhetjükRázott sütemény
Hozzávalók:
1 nagy pohár joghurt vagy kefír, 1 pohár cukor, 2 pohár liszt, 1 cs. sütőpor, 2 cs. vaníliás cukor, ½ pohár étolaj, 4 tojás. ( Ízesíteni lehet tetszés szerint:meggyel, mazsolával, csoki darabkákkal, aprított dióval, mandulával stb.)
Elkészítése:
A tésztához a lisztet a sütőporral, a cukorral és a vaníliás cukorral összerázzuk a lezárt kelesztőtálban. A tojást, az étolajat és a joghurtot a Maxi-Mixben összerázzuk és a lisztes keverékhez öntve összekeverjük. A tésztamasszát a Szilikon Hercegnő formába öntjük, a tetejét elsimítjuk, sütjük.Ízesítők nélkül is fimom, de ha keverünk hozzá valamit, még ízletesebbé tehetjük. A teljes sütési idő: gázsütőnél-2-3 fokozaton, légkeverős sütőnél-160 C° fokon, Felső/alsó hőfok-180 C° fokon, kb. 40 perc.
Almatorta
Hozzávalók:
A tésztához: 2 tojás, 2 tojássárgája, 1,5 dl cukor, 3 dl liszt, 1 dl olaj, fél kávéskanál, szódabikarbóna, 1 teáskanál őrölt fahéj, 2 savanykás alma, vaj, liszt
A díszítéshez: 2 tojásfehérje, 2 alma, citromlé, szegfűszeg, cukor
Elkészítés
A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát. A tojásokat habverővel lazán felverjük, belekeverjük a cukrot, majd fakanállal kevergetve az olajjal és a szódabikarbónás liszttel simára dolgozzuk. Fahéjjal ízesítjük, és beleforgatjuk a durvára reszelt almát. Egy nagyobb tortaformát kivajazunk, kilisztezünk, és a masszát nem túl vastagon belesimítjuk. Gázsütőben 3-as fokozaton kb. 20-25 percig sütjük. A megmaradt almákat megmossuk, majd szép szeletekre vágjuk. Cukorral, citromlével és szegfűszeggel ízesített vízben megpároljuk. A tojásfehérjéket 2 evőkanál porcukorral gőz fölött felverjük, és a kihűlt tortát bevonjuk vele. Lecsöpögtetett almaszeletekkel díszítjük.
Stíriai metélt
Hozzávalók:
25 dkg, fodros metélt vagy nagy kocka tészta, 25 dkg túró, 3 dl tejszín, egy deci tej, 3 tojás, 5 ek. cukor, reszelt citrom héja, mazsola.
Elkészítés:
A túrót a cukorral a reszelt citromhéjával és a tojások sárgájával kikeverjük. A tojás fehérjét habosra felverjük és óvatosan a túrókrémhez adjuk. A tésztát / amit nem főzünk meg! / a tejszínnel és a tejjel összekeverjük és egy nagy tálban mindkét alapanyagot egybe forgatjuk. Az egészet a Szilikon Hercegnőbe öntjük, melyet előtte kivajaztunk! Mazsolát is keverhetünk bele, ha szeretitek! '5 percre a mikróban sütjük 650 Watton, majd az előmelegített sütőben 10-15 percig amíg megpirul a teteje kb. 180 fokon!
Vaníliás kocka
Hozzávalók:
8 dl tej,40 dkg kockatészta,5 db tojás,12 dkg kristálycukor,1/2 db vaníliarúd
2 dkg vaníliás cukor,5 dkg vaj, 5 dkg mazsola
Elkészítése:
A tejet a vaníliarúddal felforraljuk. Ebben a kockatésztát megfőzzük, majd leszűrjük úgy, hogy a tejet egy edénybe felfogjuk. A tojások sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral, vajjal simára keverjük. Hozzáadjuk az előzőekben beáztatott mazsolát és a reszelt citrom- héjat. Az így elkészített tojásos masszába keverünk a vaníliás tejből 2 dl-t, majd a kifőzött tésztát, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. A szilikon formába beletesszük az összeállított tésztát. Mérsékelt hőmérsékletű sütőbe téve készre sütjük.
Túrótorta aszalt sárgabarackkal
Hozzávalók:
50 dkg tehéntúró, 10 dkg vaj, 2 tojás, 10 dkg kristálycukor, 1 zacskó vaníliás cukor, ½ evőkanál reszelt narancshéj, 1 evőkanál tejszín, 5 dkg rétesliszt, 10 dkg aszalt sárgabarack
Elkészítés:
A sütőt 180 oC-ra előmelegítjük (légkeveréses sütőben 165 oC).
A túrót a krumplinyomóval simára dolgozzuk. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat, a lágy vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejszínt és a reszelt narancshéjat. Lisztszóróval beleszitáljuk a lisztet és a mesterfogás keverővel lazán elkeverjük.
Kivajazott Szilikon hercegnő formába öntjük, egyenletesre elsimítjuk. Az aszalt sárgabarackokat negyedekre vágjuk, a túró tetején elrendezzük és könnyedén a tésztába nyomjuk, amíg teljesen el nem tűnnek.
Sütőben 50 percig sütjük. Nem vesszük ki azonnal, hanem a sütő ajtaját kinyitva hagyjuk kihűlni. Cikkekre vágva tálaljuk (Dupla adag is belefér a formába!)
Cili túrósa
Hozzávalók:
4 tojás, 50 dkg krémes túró, 40dkg natur krémsajt, 10dkg cukor, 10dkg rétesliszt, 2 vaníliás cukor, 35 dkg idénygyümölcs
Elkészítése:
Nem kell hozzá más csak egy keverő tál és egy szilikon keverő, valamint a szilikon hercegnő amiben sül. Mindent beledobálunk a keverőtálba és összekeverjük a szilikon keverővel. A gyümölcsöt csak a végén adjuk hozzá, hogy ne törjön össze nagyon.
Előmelegített sütőben kb 35 percet sül 170 fokon.
Rázott almás sütemény
Hozzávalók:
25 dkg liszt, 25 dkg cukor, 12,5 dkg darált dió, 2 tk kakaó, 1 tk fahéj, 1 cs. sütőpor, 1 cs. vaníliás cukor,4 kis darabokra vágott alma, 4 tojás, 25 dkg olvasztott margarin,
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat és az almát a gyorskelesztőben rázzuk össze. Az olvasztott margarint és a tojásokat a Maxi-Mixben rázzuk össze, majd a két masszát a kelesztőben dolgozzuk össze. Ezt a masszát öntsük a szilikon hercegnő formába és 600W-on kb 15-18 percig süssük a mikróban vagy 180 fokon előmelegített sütőben kb.40 perc,
Almás püspökkenyér
Hozzávalók:
30 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, ½kg alma reszelve, 20 dkg porcukor, 5 dkg mazsola, 10 dkg dió darabokra szelve, 1 citrom reszelt héja, 1 kiskanál őrölt fahéj, 2 tojás
Elkészítése:
A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd az összes többi anyagot hozzákeverve egy masszát kapunk, melyet a kivajazott mikro pároló zöld edényébe öntünk. Tíz percig, fedő nélkül 600 watton sütjük, és öt percig pihentetjük, majd egy rácsra kiborítjuk. Ha kihűlt, tálalhatjuk porcukorral, vagy csokimázzal is.
Cukkinis kevert
Hozzávalók:
25 dkg porcukor, 3 tojás, 2,5 dl étolaj, 1 kávéskanál fahéj, 10 dkg darált dió, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 30 dkg reszelt cukkini, 25 dkg liszt
Elkészítése:
A masszát simára keverjük, majd 2 részre osztva 750 watton 8 percig sütjük fedő nélkül.
Kefires sütemény
Hozzávalók:
1 dl kefir, 1 dl tejföl, 2 dl cukor, 4 dl liszt, 1 tojás, 1/2 dl olaj 1/4 sütőpor, 1 zacskó vaníliás cukor, reszelt citromhéj.
Elkészítés:
Valamennyi hozzávalót keverjük össze. Vajazzuk ki a mikropároló zöld edényét és öntsük bele a kikevert masszát. A mikróban 8 percig süssük 600 W -on. Sütés után pihentessük 3 percig, majd öntsük ki a tálból a süteményt. Hintsük meg porcukorral. Lekvárral, csoki öntettel tálalhatjuk.
Reszelt alma-torta
Hozzávalók:
6 tojás, 10 dkg búzadara, 40 dkg jonatán alma, 10 dkg darált mogyoró, 10 dkg cukor, 1 evőkanál kakaó, 3 evőkanál baracklekvár, 10 dkg étcsokis tortabevonó
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, majd durva reszelőn lereszeljük. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra verjük a cukor felével. Hozzáadjuk a búzadarát, a kakaót, a darált mogyorót, és az almát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral, és a masszába keverjük. Kivajazott edénybe öntjük és 750 W-on 10 percig sütjük. A baracklekvárt 2 kanál forró vízzel elkeverjük, majd bekenjük vele a torta tetejét és oldalát. Az étcsokit felolvasztjuk, és a tortára kenjük. Durvára vágott mogyoróval díszítjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Lábtörlő
Négy lapos krémes.
Töltike
Kávés muffin