Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Markovicsné Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 30 dkg burgonya, 2 dkg élesztő, 1 tojás, késhegynyi őrölt szerecsendió-virág, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, kevés tej, 1 mokkáskanál cukor, olaj a sütéshez
A burgonyát héjában megfőzzük, és még melegen meghámozva áttörjük. A tejet meglangyosítjuk, simára keverjük benne a cukrot és az élesztőt. Ha a burgonya kihűlt; beleszórjuk a lisztet és a többi nyersanyagot, majd az élesztős tejet is hozzáöntve összegyúrjuk.
14 éve | Markovicsné Éva | 0 hozzászólás
Palacsintatészta készítése - alaptészta
30 dkg finomlisztet simára keverünk 2 egész tojással, és állandó keverés mellett hozzáöntünk annyi folyadékot, hogy tejszín sűrűségű tésztát kapjunk.
A folyadék lehet tej, fele tej és fele víz vagy szódavíz. Csipetnyi sóval ízesítjük.
Az édes tésztánál egy evőkanál kristálycukrot is adunk hozzá.
A sós tésztát a szokásosnál egy gondolattal, több sóval ízesítjük.
A kész tésztát kb. 15 percig pihentetjük, és utána kezdjük sütni.
|
|
14 éve | Markovicsné Éva | 0 hozzászólás
· sárgarépa,
· zeller,
· póréhagyma,
· retek,
· saláta,
· paprika,
· karalábé - összesen 60 dkg,
· 15 dkg tökmag,
Elkészítés:
A zöldségféléket vékony metéltre vágjuk a konyhaművész szeletelővel. Sóval, citromlével, esetleg egy kevés mézzel ízesítjük. Olívaolajjal meglocsoljuk, és lazán összekeverjük, fogyasztásig hűtőben tartjuk.
A zsemlyegombócot úgy főzöm ki, hogy EGY dupla alufóliát megkenek olajjal, ráöntöm a masszát, becsomagolom. Téglalap alakúra formázom, hústűvel megszurkálom, IgY teszem a forrásban lévő vízbe. Főzés közben tűpróbát ajánlok. Ha megfőtt, a fóliát lehámozom, AZ olaj miatt könnyen Lejon . Szeletelem, Menta a bagettet.
Gitta
A Petrezselyem-, Lestyán-ES zellerlevelet szárítás utan összekeverem, IgY teszem zárható üvegbe.
14 éve | Markovicsné Éva | 0 hozzászólás
Csirkemell tócsniban.
Hozzávalók:
· 50 dkg csirke vagy pulykamell
· só
· bors
· ételízesítő
· olívaolaj a sütéshez
· A tócsnihoz:
· 3-4 db burgonya
· 4-5 evőkanál liszt
· 3 gerezd fokhagyma
· csipet só
· bors
· olaj a sütéshez
· 1 pohár kefir
· 1 pohár tejföl
· 20 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A pulykamellet csíkokra vágjuk,fűszerezzük, fél órát állni hagyjuk.
Hozzávalók:
20 dkg savanyú káposzta
6-8 szem aszalt szilva
2 db hámozott nyers burgonya (mérettől függően 6-7 részre , kockára vágva)
1pár roppanós Frankfurti virsli
1 pár Debreceni
1 szál füstölt csípős cserkészkolbász (kettő – három részre kell vágni)
10-15 dkg füstölt sonka vagy tarja
A MikroGourmet alját a jelzésig megtöltjük vízzel majd a pároló részbe belehelyezzük a savanyú káposztát, köré tesszük a nyers burgonyakockákat, és megszórjuk az aszalt szilva szemekkel.
14 éve | Markovicsné Éva | 0 hozzászólás
Szirének eledele!
Hozzávalók:
3 szelet felengedett (legegyszerűbb) tengeri halfilé (pl: pangasius)
1 csomag diákcsemege
¼ fej fehér nyers édes káposzta
1 db alma
Kiskanál méz
Csipetnyi fahéj + őrölt szegfűszeg
A Turbó Aprítóba tesszük a diákcsemege ¾ részét, és finomra aprítjuk. Amikor kész, akkor kivesszük a pengebetétet a Turbó Aprítóból, és hozzáadjuk a mézet az aprított diákcsemegéhez. Kicsit állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.
14 éve | Markovicsné Éva | 0 hozzászólás
Kávés muffin
· 15 deka vaj
· 15 deka cukor
· 2 tojás
· 1,5–
· 2 evőkanál azonnal oldódó kávé (+ ízlés szerint)
· 2 evőkanál tej (+ ízlés szerint)
· 10 deka liszt
· 1 teáskanál sütőpor
· 5 deka dió
Elkészítés:
A puha vajat keverőtálban krémesre keverjük a cukorral. Hozzáadjuk egyenként a tojásokat és ezeket is alaposan elkeverjük.
PÜSPÖKKENYÉR - SZILIKON KIRÁLYHOZ
Hozzávalók: 6 tojás, 15 dkg rétesliszt, 12 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, 4 dkg olvasztott margarin, ? sütőpor,5 dkg mazsola, 5 dkg durvára vágott dió, 5 dkg vegyes cukrozott gyümölcs, 5 dkg birsalmasajt, 5 dkg darabokra tördelt csokoládé.
Elkészítés: ASzilikon Király formát kivajazzuk. A gyümölcsöket felaprítjuk. A vajat felolvasztjuk. A ciromhéjat le reszeljük, hozzákeverjük a lisztbe szitált sütőport. Az aprított gyümölcsöket kicsit meglisztezzük.
MILÁNÓI MAKARÓNI MESTERSZAKÁCS MÓDON
Hozzávalók: darált sertéscomb, száraztészta, hagyma aprítva, só, bors, oregano, forró víz (tésztához 2,5-szeres,), gomba, angolszalonna, ketchup, paradicsompüré, reszelt sajt,
Elkészítés: Konyhai Mindentudóval a vöröshagymát felaprítom. A szalonnát felkockázom. Előmelegítem a MESTERSZAKÁCS 5,7 l-es fémfedős edény, beleteszem a hagymát és a szalonnát. Mesterfogás keverőkanállal kevergetve megpirítom, majd ráteszem a darált húst, és a gombát.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás