Tupperware: Turpisságok,hasznos tanácsok

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

AZ űrlap teteje

AZ űrlap alja

  • 1.

A zsemlyegombócot úgy főzöm ki, hogy EGY dupla alufóliát megkenek olajjal, ráöntöm a masszát, becsomagolom. Téglalap alakúra formázom, hústűvel megszurkálom, IgY teszem a forrásban lévő vízbe. Főzés közben tűpróbát ajánlok. Ha megfőtt, a fóliát lehámozom, AZ olaj miatt könnyen Lejon . Szeletelem, Menta a bagettet.
Gitta

  • 2.

A Petrezselyem-, Lestyán-ES zellerlevelet szárítás utan összekeverem, IgY teszem zárható üvegbe. EZT A keveréket Minden töltelék húshoz használom (fasírozott, töltött paprika, töltött csirke), valamint a zsemlyegombóc galuskájába is szórok.
Gitta

  • 3.

Ha szilikonformában sütünk, EGY tűpróbát makarónival vagy spagettivel végezzük, IgY Biztos tartózkodás Mellett károsodik a forma.
Ennie1

  • 4.

A krumplifőzelék akkor lesz igazán Finom, ha a rántásba reszelt hagymát teszünk.
MSE

  • 5.

Ha a főzés közben szárazbabhoz fel zöldpaprikát adunk, kihozza a bab ízét, legyen AZ főzelék vagy leves.
MSE

  • 6.

Ha a sütés előtt villával megszurkáljuk csirkemájat, tartózkodás "köpköd" sütés közben.
MSE

  • 7.

Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle Akar 1-2 kg-t. A megmosott Jol Gyümölcs héját lereszelem, cukorral összekeverve ES EGY műanyag, zárható tetejű edénybe teszem éS lefagyasztom. Süteményekhez kiváló. A levét kifacsarom, ES jégkockakészítőbe Teve lefagyasztom. Bármikor elővehetem tea , Limonádé ízesétéséhez. De EGY kézen lévő halszag eltüntetéséhez is nagyon jó.
Mariann

  • 8.

Fasírozott készítésekor a masszához tegyünk EGY evőkanál étolajat, IgY tartózkodás Mellett ragad AZ Edény aljához, ES AZ olaj tartózkodás mellett kevésbé habosodik.
Melinda

  • 9.

EGY sovány húsokat panírozás előtt kenjük MEG olajjal, akkor sütés közben tartózkodás Mellett száradnak ki.
Melinda

  • 10.

A fejes Saláta tartózkodás Mellett tárolható sokáig, előfordulhat, hogy kissé megfonnyad. Ilyenkor a Nyers burgonyaszeletekkel Együtt tegyük vízbe néhány percre higeg.
Melinda

  • 11.

Fűszereket NEM Csák a húsokra tehetünk grillezéskor. Ha EGY faszénparázsra babérlevelet, rozmaringot vagy mas Illatos fűszereket szórunk, a húsok átveszik AZ aromák illatokat.
Melinda

  • 12.

A füstölt kolbászról úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani a héját, ha előtte Hideg vizet engedsz ra. Ezután Pikk-pakk Lejon unalmas.
Melinda

  • 13.

Ha Túl Világos, Sápadt a TOJÁS sárgája, piskótához, rántottához, nokedlihez, stb. Bele teszek EGY Kis kurkumát. Nagyon Szép Színe lesz Tolè.
Marcsi

  • 14.

A bablevest rántás helyett úgy sűrítem, hogy a benne főtt zöldséget összeturmixolom. IgY mindenki megeszi, Finom éS egészséges is!
Katinka 48

  • 15.

A szárított Zeller-ES petrezselyemlevelet mozsárban összetöröm, ES amikor mar majdnem KÉSZ a leves (Gulyás, bab, stb.), Csák akkor teszem Bele. Finom AZ ize éS AZ illata.
Katinka48

  • 16.

A túrógombócot érdemes fagylaltos kanállal szaggatni a Forró vízbe. Gyors éS NEM maszatolós.
Katinka48

  • 17.

Ha EGY másnapos kenyeret Pár percre nedves konyharuhába csavarod, előmelegített sütőbe teszed Majd 50-10 percre, olyan lesz, mintha Friss lenne.
Zummedli87

  • 18.

Kovászos Uborka készítésekor a kaprot es a kenyeret EGY sűrű szövésű anyagban helyezem AZ üvegbe, IgY tartózkodás Mellett lesz zavaros a lé, ES méter kültéri kábel kiemelhető.
Erzsébet

  • 19.

Ha megégetted a kezed, azonnal kend a tejföllel. NEM köd fájni, ES tartózkodás Mellett lesz hólyagos SEM.
Nagy Józsefné

  • 20.

Muffinsütéskor a Hasznos EGY fagylaltoskanál. Meleg vízbe mártva szepen, egyenletesen osztható el a TÉSZTA a kapszlikba, amiben sütjük.
István

  • 21.

A kávézacc a hűtőben van Jó szolgálatot TESZ: eltünteti a kellemetlen szagokat.
Jutka

  • 22.

A mikróban újramelegíteni kívánt Rántott Huszton húzzunk el Folyó csapvíz Alatt: tartózkodás Mellett lesz "cipőtalp", ha megmelegítjük. Ugyanez Igaz bármilyen ételre, Amit mikróban melegítünk, Víz vagy tej rácsöpögtetésével tartózkodás Mellett szárad ki.
Boribakter

  • 23.

Mikróban melegített folyadékban egyenletesen oszlik el a MinDig tartózkodás ho - ezért miután kivettük, keverjük fel.
Boribakter

  • 24.

Mikrohullámú sütőben is fel lehet olvasztani a csokit, ha vízfürdőbe rakjuk (pl. mikrózható tálba félig vizet teszünk, abba pedig beleteszünk EGY Magas falu mikrózható üveget, amibe beleaprítottuk a csokoládét).
Boribakter

  • 25.

Garantáltan NEM ríkat MEG a vöröshagyma, ha megmossuk Hideg vízben es a Kest van bevizezzük, mielőtt vágni kezdjük. A felezett hagymát, Amit Epp tartózkodás Mellett vágunk, Friss felével lefelé fordítsuk a vágódeszkára, IgY kevesebb illóolaj kerül a levegőbe.
Boribakter

  • 26.

Ha megégettük AZ ujjunkat, ES Nincs kéznél Semmi Hideg - mártsuk soba AZ Égett részt: tartózkodás köd felhólyagosodni.
Boribakter

  • 27.

Megmaradt a tojásfehérje, Mert Csák a sárgája KELLETT? Tegyük hűtőbe EGY olyan fehérjét, ES másnapig használjuk fel: rántottához, omlettekhez, panírozáshoz lazítónak kiváló, illetve habcsókot is készíthetünk belőle, díszíthetünk habjával süteményeket is.
Boribakter

  • 28.

Befőttesüveget úgy van kifertőtleníthetünk, hogy félig megtöltjük vízzel, es a Fedele Nélkül néhány percre a mikróba, a legmagasabb fokozatra betesszük.
Boribakter

  • 29.

Magunk is készíthetünk Házi ételízesítőt: vegyünk EGY piacon Friss leveszöldségből több csomaggal, Majd daráljuk le. Tegyük csavaros üvegekbe kifertőtlenített, adjunk hozzá Sot, ez tartósítani fogja. Felhasználáskor figyeljünk a benne lévő plusz sómennyiségre!
Boribakter

  • 30.

Általában Minden Gyümölcs hűthető - kivéve a déligyümölcsöket. Banánt egyáltalán ne tegyünk a hűtőbe, Mert nagyon Hamar megfonnyad, megfeketedik. (Szeletelve mar tartózkodás Mellett.)
Boribakter

  • 31.

Ne tároljuk a kenyeret a hűtőszekrényben - lehet, hogy AZT hisszük, sokáig eláll, viszont a tésztája gyorsabban öregszik, szívósodik.
Boribakter

  • 32.

Ne öntsük ki a befőttek vagy konzervek levét - salátákba, süteményekbe TOKELETES ízadó komponensek lehetnek.
Boribakter

  • 33.

Sütés-főzés közben AZ "üresjáratokat" mosogatással érdemes kitölteni: AMIG a sütőben sul a kenyerünk, elmoshatjuk a keverőtálat / üstöt MEG frissiben, mielőtt beleköt EGY TÉSZTA, ES akkor mar Csák kirobbantani lehet - plusz tartózkodás Mellett szaporodik fel a mosatlan SEM.
Boribakter

  • 34.

Ha a palacsintatésztát szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel készítjük Cukor éS tej Nélkül, sokkal könnyebb állagú lesz, tartózkodás ragad le, ES tartózkodás Mellett utolsósorban olcsóbb AZ előállítása is. Kétszer annyi szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel Meg könnyebb éS vékonyabb tésztát kapunk, sokkal több palacsinta süthető belőle.
Boribakter

  • 35.

A főtt TÉSZTA tartózkodás Minden össze, ha kiszedés előtt EGY Pohár vizet öntünk a Hideg főzőléhez.
Sáfrányné

  • 36.

A Rántott Hús sokkal finomabb, ha EGY panírozásnál a tojásba EGY Kis rendezés öntünk.
Sáfrányné

  • 37.

Ha mézet Kell kimérned kanállal, előbb olajozd EGY kanalat. Garantáltan lecsusszan rola a méz!
Kiskivancsi

  • 38.

A citrom héját tartózkodás dobom ki, mélyhűtőbe teszem, fagyottan könnyen reszelhető.
Ica

  • 39.

A hússzeletek köze folpackot teszek, IgY fagyasztom le, ezzel a módszerrel Mert tartózkodás Mellett fagy össze. Annyi szeletet veszek ki belőle, amennyire szükség van.
Ági

  • 40.

Tésztát, levest, meggyet, stb. úgy fagyasztok le, hogy EGY 1 literes tejes doboz tetejét levágom, zacskóval kibélelem, Ebbe teszem a fagyasztani valót, ha megfagyott, kiveszem a dobozból, IgY Kis téglákat kapok, melyek Jol pakolhatók a fagyasztóban.
Ági

  • 41.

A zöldfűszereket, petrezselymet, zellert, stb. ledarálva, vagy apróra vágva bevizezett jégkockatartóba teszem, IgY fagyasztom le. EGY kocka elég EGY levesbe, könnyen kezelhető, helytakarékos.
Ági

  • 42.

A Rántott Hús készítésénél a panírozott Huszton olajba mártom, ES EGY lemezplatnin megsütöm, IgY tartózkodás Mellett szívja magát MEG, ES sokkal finomabb is lesz.
László

  • 43.

A legjobb vízkőoldó a citromsav (ráadásul olcsó is). hasznalt fogkefe éS citromsav segítségével pillanatok Alatt eltávolítható a vízkő a vízcsapról es a mosogatóról van.
Judit

  • 44.

A gyümölcsleves sokkal finomabb lesz, ha tejfölben elkevert pudingporral habarjuk Kell. Kicsit savanykás, de mégis krémes, mintha tejszínt is használtunk Volna.
Valcsi

  • 45.

NEM lesz Csomós EGY rántás, ha a lisztet a Hideg zsiradékba kevered EL, ES Csák utána teszed fel a tűzre.
Valcsi

  • 46.

Ha a megtöltött paprika Minden oldalát olívaolajon megpirítjuk Kévés, ES Csák utan tesszük a paradicsomos mártásba, Egyedi, nagyon Finom IZT KAP.
Anyapinta

  • 47.

Halfilézéskor ha a hal farkát soba mártott ujjakkal fogjuk MEG, tartózkodás csúszik el a hal.
Sáfrányné

  • 48.

A nyersen lereszelt burgonya tartózkodás barnul Meg, ha EGY kanál aludttejet keverünk Bele.
Sáfrányné

  • 49.

A szikkadt kenyeret kockára vágom Apró, megszárítom, ES légmentesen zárható dobozban tárolom, levesbetétnek használható.
Varga Istvánné Joli

  • 50.

Száraz kenyeret sosem dobok el, ledarálom prézlinek.
Varga Istvánné Joli

  • 51.

A megszáradt élesztőt NEM Kell kidobni, Mert Kévés vizzel leöntve újból használható lesz.
Varga Istvánné Joli

  • 52.

Kévés ha a fokhagyma, megdarálom / összetöröm /, ES étolajba teszem, IgY megszaporíthatom, Mert AZ olaj átveszi AZ aromát.
Varga Istvánné Joli

  • 53.

Ha a hagyma gyorsan romlik, apróra vágva lefagyasztom. Jol zárható, vastagfalú műanyag dobozba teszem, Mert Erős illata * van!
Varga Istvánné Joli

  • 54.

Zöldfűszereket, petrezselymet vagy zellerlevelet vagdalva teszem zárható dobozba, IgY fagyasztom le, amikor használom, villával tudom belekaparni AZ ételbe.
Varga Istvánné Joli

  • 55.

A maradék tojásból csipetkét gyúrok, EZT kicsi tálcán szétterítve megfagyasztom, IgY MinDig van csipetkém, amikor gyorsan Kell.
Varga Istvánné Joli

  • 56.

A Rántott Huszton MinDig Lassú tűzön sütöm, AZ Első oldalát fedő Alatt, Mert IgY Hotel Hotel Marad Szép Világos éS Puha.
Varga Istvánné Joli

  • 57.

Ha Rántott Huszton sütök, panírozáskor a tojásba tejet éS lisztet is teszek, IgY vastagabb lesz a Hús bundája.
Varga Istvánné Joli

  • 58.

Ha tojást főzök, tartózkodás Csák iszákos teszek a vízbe, hanem EGY Kévés zsiradékot is, Mert IgY egészen Biztos, hogy Lejon a héja, ES méter kültéri kábel Hotel Hotel Marad a TOJÁS.
Varga Istvánné Joli

  • 59.

Ha töpörtyűs pogácsát sütök, tartózkodás darált töpörtyűt veszek, hanem egészet, ES AZT kézzel, esetleg sodrófával nyomkodom össze, IgY nagyobb darabok is lesznek a benne. MEG a bőréből egy feldarabolok, öszetördelek valamennyit. IgY a pogácsa sokkal finomabb, Mert itt-ra Ott lehet harapni Egy-EGY töpörtyűre ...
Anikó

  • 60.

A canellonikat könnyen megtöltheted, ha nyomózsákból vagy levágott sarkú nejlonzacskóból nyomod a tésztába a tölteléket.
Kata

  • 61.

Ha szeretsz szenvedni NEM a gomba panírozásával, ne tányérban, hanem fedeles dobozban panírozz. A megpucolt gombákat belerakod először a Lisztes dobozba, összerázod Kicsit (NEM SZET törik a gomba), Majd EGY Tojásos dobozba, összerázod Kicsit ES jöhet a zsemlemorzsa. IgY ezzel a módszerrel egyszerre több gombát tudsz panírozni, ES egyenletes is lesz mindenhol.
Diána

  • 62.

Ha EGY Rántott húsokat réteslisztben kezded panírozni, egyenletesebb lesz a felülete, ES tartózkodás Mellett hólyagosodik fel sütéskor.
Katinka 48

  • 63.

EGY rántás NEM lesz Csomós, ha felengedés előtt iszákos teszel Bele.
Katinka 48

  • 64.

AZ őrölt pirospaprika úgy őrzi MEG színét éS illatát, ha néhány egész babérlevelet teszünk a tartójába / üveg, porcelán /.
Syromanila

  • 65.

NEM FUT ki AZ olaj a Hús sütésekor, ha EGY parafadugót teszünk AZ olajba.
Teréz

  • 66.

NEM penészedik MEG a Gyümölcs, ha a fokhagymát teszünk gyümölcstálba.
Szilvia

  • 67.

A pirospaprikát kicsi csavaros üvegekbe teszem, a fedő ala fóliát teszek, hogy légmentesen záródjon esemény. Felhasználáskor IgY kicsi mennyiség van elől (sötét Zárt polcon), sa 3-4 éves népesség népesség paprika MEG MinDig Friss, zamatos éS piros színű.
Anikó

  • 68.

Ha nokedlit készítek levesbetétnek, teszek a tésztájába apróra vágott petrezselyemzöldet. Finom IZT ad, ES Jol mutatós is.
Lívia

  • 69.

A petrezselyemzöldet Nagy mennyiségben Autóüveges Autóüveges húsdarálón daráljuk le, a pépet jégkockatartóban vagy bonbonos dobozban fagyasszuk le, IgY szükség szerint, kiolvasztás Nélkül használhatjuk.
Rita

  • 70.

A darált mákot - Akar cukorral Együtt - a fagyasztóban szoktam tárolni. Hónapokig eláll, egyből lehet használni, tartózkodás Kell kiolvasztani, tartózkodás Minden össze.
Rita

  • 71.

Rántott sajtot úgy süthetsz a kifolyás veszélye Nélkül, ha a dupla panírozás utan (Liszt-TOJÁS, Liszt-TOJÁS éS Csák utána a zsemlemorzsa) kb. 20 percre a mélyhűtőbe teszed, Majd Forró olajban, gyorsan sütöd MEG.
Emma

  • 72.

Ha AZ AVAS a zsír, EGY szelet szikkadt kenyeret Süss MEG benne, magába szívja AZ AVAS IZT.
Gábor

  • 73.

A sertesmájat EGY éjszakára áztasd tejbe. Elkészítés előtt Akar MEG a sózhatod: Puha Hotel Hotel Marad.
Margó

  • 74.

Ha a sáfrányt használat előtt EGY Száraz serpenyőben megpirítjuk Kicsit, intenzívebb ize lesz.
Irsis

  • 75.

AZ AVAS enyhén zsírt megmentheted, ha szeletelt hagymával felforralod, Majd átszűröd.
Énénén

  • 76.

Ha a csirke-ÉS EGY Jó pulykamellet napra fokhagymás, Sós, esetleg szerecsendiós tejben áztatod, kirántva is omlós omlós, Puha lesz.
Sára

  • 77.

A krumplis tésztához Valo héjában főtt krumplit hámozom tartózkodás MEG (úgyis MinDig Túl Forró). A krumplinyomón fennmarad a krumpli héja éS EGY mozdulattal villával ki lehet emelni.
Pusikó

  • 78.

A narancs vagy citrom vékonyan hámozott héját megszárítjuk, kávédarálón ledaráljuk. Hetekig eltarthatjuk Jol záródó üvegben, sütéshez használhatjuk.
Marcipán

  • 79.

Készítsünk oranzsádot éS citronádot: EGY narancs vagy citrom héját Apró kockákra vágjuk, néhány napig Hideg vízben, naponta cserélve áztatjuk. Majd 1 kanál gyümölcshéjhoz 1 kanál cukrot adunk, ES annyi vizet, hogy ellepje éppen. Addig főzzük, AMIG a lé Elfo rola. Hűtőben hetekig eláll, es egy gyümölcskenyerekhez felhasználható.
Marcipán

  • 80.

A megmaradt tojásfehérjét érdemes lefagyasztani úgy, hogy a doboz tetejére ráírjuk, Hany fehérje van benne. IgY később felhasználható pl. néger kockához, fehér Püspök-kenyérhez.
Marcipán

  • 81.

Ha nagyobb mennyiségű petrezselymet vagy kaprot vásárolsz, ES tartózkodás Mellett használod fel azonnal, a maradékot tekerd papírtörülközőbe, ES FEKETE zacskóba Tedd. NEM Éri Fény, tehát tovább eláll.
Rózsa

  • 82.

Ha télen veszel paradicsomot éS paprikát (amikor ugyebár NEM olcsó), úgy tudod eltárolni sokáig a hűtőben, ha darabonként becsomagolod szalvétába, ES EGY papírdobozba Teve teszed a hűtőszekrénybe. Hetekig eláll.
Rózsa

  • 83.

Nyáron Különleges formájú jégkockákat tudsz készíteni, ha egyes bonbonfaják műanyag tartóiban fagyasztod ki a vizet.
Rózsa

  • 84.

A nokedliszaggatót Csák éS kizárólag Hideg vízzel éS EGY kemény konyhafehével tudod letisztítani. Ha melegvizet használsz, eldobhatod a szivacsot.
Rózsa

  • 85.

A hátulján lehet reszelni káposztát nokedliszaggató, vöröshagymát, krumplit, paradicsomot, sajtot, de Csák Kis mennyiségben Autóüveges Autóüveges.
Rózsa

  • 86.

A boltban vásárolt réteslapot enyhén megnedvesített konyharuhán nyissuk SZET. Gyorsan dolgozzunk Vele. A megmaradt réteslapokat gyorsan csomagoljuk légmentesen Kell, ES tegyük hűtőszekrénybe. A maradék réteslapokat mielõbb használjuk fel!
Enen

  • 87.

Tojásfehérje felverésekor, ha édesíteni akarom cukorral, a cukrot a félig felvert fehérjébe szórom. IgY esemény keményre lehet verni, mig ha előtte tesszük Bele a cukrot, tartózkodás verődik habbá.
Enen

  • 88.

NEM lesz Csomós EGY rántás, ha lehúzzuk a tűzről, felöntjük EGY Pohár Hideg vízzel, 5 perc állás Majd utan EGY habverővel szétkeverjük.
B. Zsuzsa

  • 89.

Régi fogkefével gyönyörűen letisztíthatjuk gáztűzhelyünk rózsáját.
B. Zsuzsa

  • 90.

Fagyis kanállal is lehet készíteni zsemlegombócot, maceszgobócot, grízgombócot, fasírtot ... éS Kitűnő a rizs esztétikus formázására.
kyra38

  • 91.

Igazán Finom savómentes aludttejet lehet késziteni Jó minőségü 1 l tejből úgy, hogy a tejet felforraljuk éS visszahűtjük, Majd hozzáadunk EGY Kis Pohár tejfölt (először Kis tejjel higítva a tejfölt fokozatosa, aztán keverve AZ egészhez). Poharakba öntjük, pihentetjük, mig megalszik.
Irma

  • 92.

Ha valamelyik ételed ehetetlenül erősre sikerült, tegyél Bele egészben EGY megpucolt almát.
Vas István

  • 93.

A vöröshagymát Kis időre Tedd a hűtőszekrénybe. NEM fogja csípni a szemed aprításkor.
Vas István

  • 94.

Ha sütés-főzés közben megégetem a kezem, rögtön a sótartóban levő soba nyomom AZ Égett részt, hogy a só elfedje, par percig IgY hagyom: tartózkodás Mellett hólyagosodik fel.
(Csibigizi)

  • 95.

Néhány Csepp citromlétől keményebb lesz a tojásfehérjéből felvert hab.
(Csibigizi)

  • 96.

A tojásfehérjét szaporíthatunk Hideg vízzel. Ha pl. Három tojásfehérjéhez 1 evőkanál vizet adunk Hideg, ES IgY verjük fel, több lesz.
(Csibigizi)

  • 97.

A kolbász es a nyári típusú szalámi nagyon szepen vékonyra szeletelhető Otthon van, ha EGY Kis időre a fagyasztóba tesszük szeletelés előtt.
Motyog

  • 98.

Ha süteményt készítünk robotgéppel, Első lépésként a MinDig tojásfehérjét verjük fel, IgY tartózkodás Mellett Kell a villákat elmosni, amivel időt nyerünk.
Motyog

  • 99.

A kocsonya könnyen megdermed, ha legalább 5 Oran keresztül Lassan, gyöngyözve főzöd, de forrnia tartózkodás Mellett Szabad.
Zsezsi

  • 100.

Ha a magozott gyümölcsöt lisztben megforgatjuk mielőtt a piskótatészta tetejére szórnánk, tartózkodás süllyednek le a szemek a Süti aljára.
János

  • 101.

A túrógombócod sokkal érdekesebb, ha a közepébe Egy-EGY szem fagyasztott Gyümölcs kerül éS IgY főzzük ki!
(Mesi)

  • 102.

Madártejet megszaporíthatjuk Kévés vaniliás pudinggal. Kevesebb tojásból, vagy maradék tojásfehérjéből egy kiadós lesz!
Mesi

  • 103.

A kurkuma szepen megszínezi a húslevest éS Kellemes IZT is ad neki. Jó tulajdonsága MEG, hogy segíti AZ emésztést, csökkenti a puffadást!
Mesi

  • 104-re.

A kevésbé ismert mángoldot ugyanúgy lehet elkészíteni, a spenótot Menta. AZ ize kissé édeskésebb éS kevesebb benne az AZ AZ oxálsav, ezért kevésbé terheli a vesét MEG AZ éS izületeket!
Mesi

  • 105.

A házilag készített majonéz duplájára szaporítható, ha keverés közben AZ olaj Mellett Kévés citromos vizet is adagolunk hozzá. Könnyebb lesz ezzel a módszerrel AZ.
Mesi

  • 106.

Panírozáskor, ha fogytán a TOJÁS, de mar tartózkodás Mellett érdemes EGY újabbat feltörni érdemes EGY Kis tejjel felhígítani. Ugyanolyan Jo! Ha a Morzsa Kévés, szaporítsd MEG Kévés reszelt sajttal, vagy szezámmaggal. Változatosabb a Rántott Hús!
Mesi

  • 107.

Ha a palacsintába Pici élesztőt éS napraforgóolajt is teszel, sokkal puhább éS tovább Friss lesz.
Mesi

  • 108.

Ha Lobogó vízbe dobod EGY száraztásztát, megvárod, mig egyet forr, Majd letakarod fedővel, elzárod éS vársz 20 percet, TOKELETES tésztát kapsz!
Dudi

  • 109.

Ha a fokhagymagerezdet pucolás Nélkül tesszük a fokhagymanyomóba, tartózkodás Kell vesződni AZ eszköz takarításával - es Csák a hagyma préselődik ki!
Krisz

  • 110.

Ha főzéskor a lencséhez adunk Pár szelet paradicsomot, hamarabb puhul!
Irsis

  • 111.

Ha a tartármártás készítésénél a tojássárgájába először a mustárt teszed Bele, ES Csák utána kezded AZ olajat belekeverni, akkor Öt perc Alatt KÉSZ.
Iván

  • 112.

Ha a gulyást csontlével öntöd fel, sokkal finomabb lesz a leve.
/ Aszusz /

  • 113.

A sótartóba fogpiszkálót tegyél: felszívja a nedvességet.
/ Aszusz /

  • 114.

Ha elfelejtetted beáztatni a Babot, főzéskor tegyél Bele szódabikarbónát.
/ Aszusz /

  • 115.

Ha a kenyeret szeletelve teszed a mélyhűtőbe, egyből teheted Majd EGY kenyérpirítóba.
/ Aszusz /

  • 116.

Ha megpucolt fokhagymát olajban elteszel, bármire fel tudod használni, iszákos AZ olajat is.
/ Aszusz /

  • 117.

Csirke-vagy pulykamellet szebben lehet klopfolni, ha celofán köze fogod: méter kültéri kábel Hotel Hotel Marad éS Szép vékony lesz.
Ági

  • 118.

Ha paprikás csirkét készítesz, előbb MinDig főzd ki a galuskát, Majd annak főzőlevével kanalanként engedd fel a fővő csirkét. A Lisztes Forró Víz Meg selymessebbé teszi a pörkölt levét.
Mami Zsuzsija

  • 119.

Ha.. Sok vöröshagymát Kell pucolni, egyszerűen felhúzzuk AZ úszószemüveget, IgY tartózkodás Mellett férkőzik a szemünkhöz a csípős illóolaj.
Tatu

  • 120.

Elkerülheted a gázképződést, ha a bab főzővizébe teszel EGY parafadugót!
Diána

  • 121.

A bab gyorsabban megfő, ha a főzővízbe teszel EGY késhegynyi szódabikarbónát. Ezzel elkerülheted a gázképződést van!
Diána

  • 122.

A citromhéjreszelőről a rátapadt ciromhéjat legkönnyebben EGY villa segítségével tudod lekaparni. A rések pont olyan távolságban egymástól VANNAK Menta EGY villai fokai.
Blavod

  • 123.

Ha AZT akarod, hogy főzés utan a Szép zöld maradjon a spenót, a főzőlébe tégy fel kávéskanál szódabikarbónát EGY.
Kovács Bea

  • 124.

Ket ételt főzhetsz egyszerre, ha a vadasnak Valo Huszton először húslevesnek készíted el. Ha megfőtt, Vegyél ki a levesből sárgarépát, turmixold, sürítsd tejföllel éS étkezési keményítővel, engedd fel a húslevessel, Tedd Bele a főtt húst.Így lesz húslevesed éS vadasod.
Simonné Kati

  • 125.

Ha hétvégéről Hotel Marad húslevesed főtt zöldségekkel, ne öntsd ki. A zöldségeket turmixold össze, tegyél Bele ízlés szerint fokhagymát, sűrítsd tejföl éS étkezési keményítő keverékével, engedd fel a húslevessel, ES KÉSZ a legfinomabb fokhagymakrém levesed.
Simonné Kati

  • 126.

Ha szárazbabot főzök, előző este beáztatom. Másnap Új vízben főzőm önállóan fel Oran címen. EZT egy nagyon sötét színű vizet SEM használom fel, szervezetünk éS környezetünk "Halasi" lesz Erte.
Könyvelő Györgyi

  • 127.

Ha Nincs Otthon pudingpor, könnyedén készíthető Puding 1 liter tejből, 5 evőkanál lisztből, 5 evőkanál cukorból, 1 csomag vaniliás cukorból éS 5 kávéskanál szitált kakaóporból.
Ica

  • 128.

Ha sütőben készült ételre reszelt sajtot teszel, tippeket MEG Kévés morzsával, a Nemzetközi Geofizikai Év sajt NEM ÉG MEG, hanem Szép piros éS ropogós lesz.
Nehézbombázó

  • 129.

Ha rakott ételt készítesz, a tepsit vagy jénait kend ki margarinnal, szórd MEG morzsával. IgY AZ ÉG Etel tartózkodás ra éS könnyebb elmosogatni.
Nehézbombázó

  • 130.

Ha fokhagymát tisztítasz, egyszerűbb, ha előtte a kés lapjával megroppantod, utána mar puszta kézzel is pillanat Alatt le lehet húzni a héját. MEG a vékkony Belső héja van Lejon
Koko

  • 131.

Ha elsózod a levest, akkor EGY egész hámozott a nyers krumplit tegyél Bele. Pörköltnél is működik.
Gyuri

  • 132.

A kocsonyát kicsontozva Hideg vizzel kiöblitett őzgerinc formába teszem, IgY szeletelni is lehet belőle. AZ őzgerinc alját lehet díszíteni bármivel (főtt TOJÁS, sárgarépa, stb.), IgY ha kifordítjuk a gerincből, a látvány SEM utolso.
Éva

  • 133.

A krumplifőzelék sokkal finomabb, ha a krumpli főzőlevét rántásnál egy használjuk.
Éva

  • 134.

Ha igazán Finom grízgaluskát akarok készíteni, akkor előző nap megfőzőm a húslevest, ha kihűlt, beteszem AZ átszűrt levest a hűtőbe. Másnap tálalás előtt leszedem a tetejét, ES AZT haszálom zsiradéknak a galuskához, IgY benne lesz a leves Finom ize van, ráadásul a leves SEM lesz Zsíros.
Éva

  • 135.

A narancs héját a fehér húsától tisztítsd MEG, Majd a sárga részt szárítsd MEG, Apró Darabokra Tõrve kávédarálóban daráld finomra. Sokáig eláll, ES sütemények készítésénél használható tetszés szerint.
Gyuris Mátyásné

  • 136.

Ha zöldebb banánt vettünk, másik gyümölcsre Teve gyorsan megérik.
Peggy

  • 137.

Ha a májat sütés előtt tejbe áztatod, tartózkodás lesz rágós.
Peggy

  • 138.

Én a palacsinta tésztájába Kévés olajat, cukrot, ES pudingport is teszek, sokkal finomabb IgY, ES Event tartózkodás mellett szakad SZET.
Krisz

  • 139.

Ha Kelt TÉSZTA készítésekor a lisztet Pár másodpercig a mikróba teszed, Meleg lesz a liszt, könnyebben kel a TÉSZTA.
Merényi Éva

  • 140.

Brokkoli párolás legegyszerűbb módja: Jénai aljára 1-2 evőkanálnyi enyhén sózott ti. Bele a rózsáira szedett, 1-2 cm száras brokkoli. Lefedve 6-8 perc Alatt pont ideális állagúvá puhul a mikróban.

  • 141.

A Rántott Hús Puha lesz, ha a zsírból kiszedve Hideg vízbe mártod, Majd lecsöpögteted, végül lefedve tárolod tálalásig.

  • 142.

NEM esiki össze a piskóta, ha a sütő ajtaját résnyire EGY Nyitva hagyod. Támaszd ki EGY hurkapálca-darabbal!
ildico

  • 143.

A rozsdafoltot a ruhából citromlével lehet eltüntetni. A foltra citromlevet csepegtetünk Friss, megdörzsöljük. A Folt a szemed láttára tűnik el.
Iblis

  • 144.

Szárnyasok sütésénél, Akar zsirral, Akar vajjal öntözésnél nagyon célszerű EGY Kis szalicilt tenni a zsiradékba. Ez ropogóssa teszi a sültet.
Takács Elvira

  • 145.

A kifacsart, félbevágott citrom héját lefagyasztom, IgY sütikbe könnyű belereszelni.
Tündibündi

  • 146.

Ha a karfiol főzővizébe Kévés tejet teszel, akkor Szép fehér Hotel Marad!
Nagy Éva

  • 147.

A tojáshab NEM esiki össze, ha Kévés cukrot keverünk Bele, mielőtt teljesen felvernénk!
Nagy Éva

  • 148.

Ha száraztésztát főzünk, tegyünk aa főzővízbe EGY kanál olajat, IgY tartózkodás köd összeragadni a TÉSZTA!
Nagy Éva

  • 149.

A dióbél vagy mandulabél könnyen hámozható, ha előtte Pár percig Forró vízben áztatod!
Nagy Éva

  • 150-et.

Ha néhány karikára vágott burgonyaszeletet teszel a leégett Pecsenye levébe, akkor AZ magába szedi AZ Égett IZT.
Nagy Éva

  • 151.

Sütés közben gyertyát gyújthatunk, IgY a kellemetlen szag terjeng a lakásban tartózkodás mellett.
kozmi

  • 152.

Gombát Csák sértetlen zománcú edényben főzzünk, Mert a hibás zománcú edényben a gomba nemcsak megsötétedik, hanem kellemetlen Fémes IZT KAP!
Nagy Éva

  • 153.

A Csülök vizét ne öntsd ki, JO a bab-ÉS lencsefőzelékhez. Fagyasztva is eltartható.
Pappné Zsuzsa

  • 154.

NEM fogyott el a pezsgő? Sebaj. Elég, ha beleteszünk EGY kanalat AZ üvegbe éS betesszük a spájzba. Amikor fogyasztani akarjuk, betesszük a hűtőbe. Benne Hotel Marad a Buborék.
Mihalcsák Luca

  • 155.

A citrom Friss Hotel Marad, ha lefordítva tesszük egy hűtőbe.
Mihalcsák Luca

  • 156.

Vagódeszkát, fakanalat Soha ne tegyünk nedvesen Meleg helyre, Mert meggörbül száradás közben.

  • 157.

A Puding NEM bőrösödik Meg, ha tálba öntés utan EGY kanál cukorral megszórjuk.

  • 158.

A kenyértartóban Jó szolgálatot tehet EGY Pár rizsszem vagy kockacukor. Jó nedvszívó.
Schmidt Peti

  • 159.

Ha Huszton klopfolsz, takard le fóliával vagy zacskóval EGY, tartózkodás köd röpködni a Rost szanaszét.
majzi

  • 160.

A piskótatészta akkor lesz Puha, ES Hotel Marad napokig nem Puha, ha EGY Pohár tejfölt vagy EGY Kis tejet keverünk Bele.
Mészáros Tímea

  • 161.

Fagyasztott bogyós gyümölcsöt (meggyet, ribizlit) hagyjuk a nejlon zacsiban, ES Jó Meleg vízbe Teve olvasszunk ki (ha meghűlt cseréljük), IgY tartózkodás mellett tetejű össze.
Katyianya

  • 162.

Amennyiben Hotel Marad liszted, felvert tojásod éS zsemlemorzsád a panírozás utan, ne dobd ki! Keverd össze, Pici tejjel vagy szódavízzel hígithatod. Rövid ido múlva kanállal szaggasd Bele a Forró olajba! Nagyon finomra megsül, nálunk a családban "cuci" a Neve, mostoha népszerű.
Pappné Zsuzsa

  • 163.

Sokkal ízletesebb lesz a Rántott hús, ha néhány órával korábban besózod, folpackkal letakarod, sa hűtőbe rakod.
Pappné Zsuzsa

  • 164.

Maradék cukros darált diót vagy mákot tartózkodás dobj ki! Tedd alufóliába, a fagyasztóban hónapokig eláll, tartózkodás fagy MEG, NEM avasodik MEG, bármikor "feljavíthatsz" Vele EGY Kis maradék tésztát, palacsintát!
Pappné Zsuzsa

  • 165.

Őrölt pirospaprikát sohase tárolj fehér üvegben, Mert hamarosan elveszti Szép színét!
Pappné Zsuzsa

  • 166.

A palacsinta tésztájába keverj 2-3 evőkanál olajat / mennyiségtől függően /, AZ Első palacsinta ala Meg öntesz olajat, a többi megsül a tésztájában lévő olajjal!
Pappné Zsuzsa

  • 167 volt.

Vigyázz, a palacsinta tésztájának összeállításánál Kévés cukrot rakj Bele, Mert különben leragad a palacsintasütő aljára, aztán darabokban szedheted ki!
Pappné Zsuzsa

  • 168.

A petrezselymet Jol megmosva, apróra vágva AZ utolso pillanatban teszem hozzá AZ ételhez. Friss éS üdítő ize, illata IgY megmarad, tartózkodás beszélve Magas vitamintartalmáról!
Pappné Zsuzsa

  • 169.

A daragaluska tésztájába MinDig teszek EGY gondolatnyi sütőport. IgY sokkal finomabb, "remegősebb" lesz ez a kiváló levesbetét!
Pappné Zsuzsa

  • 170.

Bármilyen húslevesbe tegyél Jol megmosott vöröshagymát, héjastul! Csodálatos színt kölcsönöz levesednek, a főzés befejeztével el lehet távolítani belőle.
Pappné Zsuzsa

  • 171.

A Tengeri Halat Tedd néhány órára enyhén Sós, fokhagymás tejbe. Használat előtt öntsd le rola a tejet, itasd le rola a nedvességet, s maris panírozhatod, sütheted. Finom, omlós sült hal lesz a jutalmad!
Pappné Zsuzsa

  • 172.

Kelt tésztára Soha ne nyiss ablakot! Bármennyire meleged van, a Finom sütemény reményében tűrnöd Kell egy "trópusi" konyhát! Egyébként EGY lapos, ehetetlen masszát kapsz!
Pappné Zsuzsa

  • 173.

Száraz Babot érdemes nagyobb mennyiségben Autóüveges vásárolni! Adagonként fagyaszd le, IgY megakadályozod a zsizsikesedését!
Pappné Zsuzsa

  • 174.

Kávézaccot Soha ne önts ki! A virágföldre simítva táplálja a növényeket, AZ eldugult lefolyót pedig Ismét "átjárhatóvá" varázsolja!
Pappné Zsuzsa

  • 175.

Hús panírozásakor, ha úgy találod, Kévés egy prézlid, nyugodtan hozzákeverhetsz a zsemlemorzsáboz EGY Kévés lisztet!

  • 176.

Sot mindenfajta sütemény tésztájába Kell tenni, MEG AZ édes tésztába is, Mert enélkül tartózkodás mellett lesz Finom!
Pappné Zsuzsa

  • 177.

Sose fagyassz le olyan ételt, AMI krumplit vagy tejfölt tartalmaz!
Pappné Zsuzsa

  • 178.

AZ élesztőt langyos tejbe tegyed MinDig! Pici cukorral, amelyet a tejbe teszel, elősegíted AZ élesztő "felfuttatását".

  • 179.

Töltött káposzta készítésekor béleld ki az AZ edényt hajszálvékonyra szelt szalonnadarabokkal! IgY NEM ragad le Etel AZ AZ Edény aljára, ES MEG AZ ize van finomabbá válik!
Pappné Zsuzsa

  • 180.

Ne legyen a bejgli tölteléke nagyon folyós állagú, Mert menthetetlenül kireped a finomság, ES kanállal Kell a tepsiből kiszedni!
Pappné Zsuzsa

  • 181.

A narancs héját ne dobd ki! Tedd a radiátorra! Kellemes, Ünnepi illatok terjengenek hamarosan az AZ egész lakásban!
Pappné Zsuzsa

  • 182.

Keménytojás készítésekor rakj a főzővízbe EGY Pici Sot, a gázról levéve Hideg vízben pihentesd Pár percig. Sokkal szebben le tudod szedni a tojáshéjat.
Pappné Zsuzsa

  • 183.

Leveseket, pörkölteket Csák akkor sózd, ha mar félig megfőtt! IgY sokkal hamarabb puhul MEG.
Pappné Zsuzsa

  • 184.

Mákot féle-féle arányban a kávédarálóban is lehet őrölni. Önmagában is ne Tedd, Mert tönkre teheti a masinádat!
Pappné Zsuzsa

  • 185.

Mi a legegyszerűbb módszer, hogy megállapítsd, használható-e Meg a tej? EGY kávéskanálba önts belőle, rakd a Gázláng fole. Ha felforr, használhatod, ha mar Ott összemegy, dobd ki AZ egészet!
Pappné Zsuzsa

  • 186.

Amikor szezonja van, felszeletelek 2-3 kg zöldpaprikát. Adagonként folpackba rakom, lefagyasztom, ES télvíz idején használom pörkölt ízesítésére.A paradicsomokat darabonként ugyanígy lefagyasztom!
Pappné Zsuzsa

  • 187.

A tojásokat MinDig mosd MEG felhasználás előtt! Számtalan kórokozó tapad MEG rajta, amelyek óhatatlanul AZ ételbe kerülhetnek!
Pappné Zsuzsa

  • 188.

A hűtőt langyos ecetes vízzel mosd ÁT olvasztáskor. Fertőtlenít es a kellemetlen szagokat is eltünteti!
Pappné Zsuzsa

  • 189.

Haszálat előtt a citromot görgesd MEG EGY Kicsit AZ asztal lapján, IgY lédúsabb lesz. Ha Csák Pár cseppet akarsz felhasználni, megmosása utan szúrjál Bele kötőtűt, úgy nyomd ki a levét. A maradékot csavard alufóliába.
Pappné Zsuzsa

  • 190.

Lágy sajtot könnyebben tudsz reszelni, ha rövid időre beteszed a fagyasztóba.
Pappné Zsuzsa

  • 191.

Ha nagyon savanyú a káposztád, EGY kissé öblítsd ÁT Friss vízzel!
Pappné Zsuzsa

  • 192.

Félbevágott citromra tegyél alufóliát, Tedd a hűtőbe! Néhány napig felhasználató teába.
Pappné Zsuzsa

  • 193.

Reszelt almára rögtön csepegtess frissen facsart citromlevet. IgY megakadályozod, hogy megbarnuljon!
Pappné Zsuzsa

  • 194.

A vöröshagymát felszeletelés előtt Tedd Hideg vízbe. IgY NEM Csurog a könnyed, amikor felszeleteled.
Pappné Zsuzsa

  • 195.

A krumplit MinDig Hideg vízben Tedd fel főni! A vitaminok, Ásványi Sok IgY kisebb mértékben oldódnak ki belőle. A főzővizet ne öntsd ki! Több Etel készítésénél is felhasználható.
Pappné Zsuzsa

  • 196.

Ha újburgonya-pucolás utan barna lett a kezed, citrompótlóval dörzsöld, AZ viszi le Csák igazán.
Anett

  • 197.

Amikor "kloffolod" egy rántanivaló hússzeleteket, tégy a deszka ala több rétegben öszehajtott konyharuhát, IgY tartózkodás mellett tudja MEG a szomszédasszonyod, mit főzöl ebédre!
Pappné Zsuzsa

  • 198.

A TÉSZTA főzővizébe Pár cseppnyi olajat öntsünk, IgY tartózkodás mellett ragadnak össze a TÉSZTA Szalai!
Pappné Zsuzsa

  • 199.

Ha a szalonnát Kévés zsiradékban kezded el sütni, tartózkodás lesz Büdös-Füstös AZ egész lakás.
vizianyu

  • 200-at.
  • 201.

NEM ÉG le a tejbegríz, ha főzés előtt EGY Kis vizet töltünk AZ edénybe.
Ági

  • 202.

NEM szárad MEG a sültburgonya, ha tartózkodás mellett sózzuk MEG közvetlen sütés utan.
Ági

  • 203.

A TOJÁS főzővizébe Pár Csepp ecetet teszek, IgY - ha felreped a TOJÁS - SEM folyik ki.
sacika

  • 204.

Ahhoz, hogy egy kocsonyalé Event megdermedjen, a főzés megkezdésekor a húsokkal Együtt 3-4 db csirkelábat teszek a lébe. Biztos Siker éS NEM Kell zselatint használni.
bbanya

  • 205.

Ha valamilyen Etel megfogja AZ edényt, áztasd citromos vízzel kell Pár órára, szepen leoldja AZ elszíneződést.
mágnes

  • 206.

Nagyobb sütés-főzések idején a gáztűzhelyet védjük alufóliával, IgY megkímélhetjük magunkat a tűzhely súrolásától.

  • 207.

AZ ecet a konyhában tartózkodás mellett Csák ételkészítéshez jó. Remek fertőtlenítő! A műanyag edények színének visszaadója, de bármilyen folyékony mosogatószerhez Adva, csillogó edényeket varázsolhatunk Vele. A nagymamámtól tanultam, tartózkodás mellett Újdonság!
Czvikli

  • 208.

Nincs ha a konyhában zabkorpa, zabpehely is megteszi, ha ledarálod.
zsanett111

  • 209.

Ha a vörösbor a textíliára csöppen, szórj ra Sot, hagyd állni EGY ideig, ES Csák azután mosd ki - a Folt nyomtalanul el köd tűnni!
zsanett111

  • 210.

NEM AZ olaj fröcsköl sütés közben, ha EGY Pici iszákos szórsz Bele.
zsanett111

  • 211.

Ha zsírfolt vagy paprikás Folt kerül a ruhára, szőnyegre, babahintőport Kell ra szórni, ES utána kb. EGY óra múlva EGY ruhát ki lehet mosni. Szőnyegnél ismeretlen foltra is jo, este behintőporozzuk, Reggel kiporszívózzuk, ES TOKELETES.
Sónyi

  • 212.

A leveseket, pörkölteket MinDig a főzési Ido felénél sózzuk, Mert IgY hamarabb magfő a Hús.
Pappné Zsuzsa

  • 213.

Margarint alufóliába csomagolva hónapokig tárolhatunk a fagyasztóban, Minőségi károsodás nálkül.
Pappné Zsuzsa

  • 214.

Rántott Hús készítésekor a felvert tojásba öntsünk EGY Kévés olajat. Ezzel megakadályozzuk, hogy a "bundája" Ido előtt leváljon, elősegítjük a panír megtapadását!
Pappné Zsuzsa

  • 215.

Alufóliába vagy folpackba csomagolva hónapokig eláll az AZ AZ élesztő a fagyasztóban. Ha szükséged van ra, néhány órával felhasználás előtt Tedd ki a szobahőmérsékletű konyhába.
Pappné Zsuzsa

  • 216.

AZ ételbe a pirospaprikát sosem a főzés kezdetén tegyük Bele, Mert megég keserű lesz ES.
Cicamica

  • 217.

NEM FUT ki AZ olaj sütéskor, ha Száraz kenyérdarabot teszel Bele.
Vanda

  • 218.

Ha főtt krumpli maradék van, EGY Kis olajon vagy vajon dinsztelj EGY fej vöröshagymát es a krumplit forgasd Bele, EGY Kicsit pirítsd össze. Nagyon Finom. Olyan, mintha akkor főzted Volna EGY krumplit.
Fehér Jenőné

  • 219.

UHT tejből ne akarj aludttejet készíteni, Mert sohasem köd megaludni, Csák megromlik. Gyenge minőségű zacskós tejből SEM lesz jo, több lesz a savója, Menta egy megszilárdult Rész.
EGY konyhatündér

  • 220.

A Forró rántást MinDig előbb Hideg vízzel keverjük össze, adjuk IgY AZ ételhez. NEM csomósodik össze.
Anna

  • 221.

Könnyen készíthetünk habarást befőttesüvegben. Rakj Bele Mindent, csavard ra EGY tetőt, Jol razd össze, ES maris öntheted a kajára! :-)
EGY konyhatündér

  • 222.

Tegyünk a hűtőbe EGY Kis tálka Sot. Kiváló szagtalanító éS nedvesség szívó.
Cicamica

  • 223.

A hűtő szagtalanításához éS tisztításához a legyegyszerűbb - es tartózkodás Mellett utolsósorban természetbarát - AZ ecet. A leengedett éS kiszáradt hűtőt ÁT Kell törölni EGY Tiszta, ecetes ruhával.
Cicamica

  • 224.

A felbontott pezsgőből tartózkodás Mellett megy ki a szénsav, ha AZ EGY üvegbe evőkanalat lógatsz Bele.
Diabell

  • 225.

Brokkoli párolás mas Didymodon: a szárát 5-10 perccel előbb Kell elkezdeni párolni, Menta EGY rózsát, IgY egyformán lesznek tetszőlegesen félkemények vagy puhák.
Szügyi Zsuzsa

  • 226.

UHT tejből ne akarj aludttejet készíteni, Mert sohasem köd megaludni, Csák megromlik. Gyenge minőségű zacskós tejből SEM lesz jo, több lesz a savója, Menta egy megszilárdult Rész.

  • 227.

A Forró rántást MinDig előbb Hideg vízzel keverjük össze, adjuk IgY AZ ételhez. NEM csomósodik össze.
Anna

  • 228.

Ha összemegy a krém, EGY Csepp olajat kavarj Bele, ES ujra Sima lesz.
Macko @ 6@freemail.hu

  • 229.

AZ elsózott levesbe főzz Bele néhány szem hámozott burgonyát, magába szívja a só EGY részét.
Anna

  • 230.

Bebarnult üvegpoharakat legfényesebbre éS legtisztábbra EGY marek durva sóval tisztíthatunk, Jol átsúrolva kívül-belül.
Bogdana

  • 231.

A rizst fol lehet melegíteni. Miután a maradékot 3-4 napig a hűtőszekrényben, vagy Akar Kalap hónapig a

  • 232.

Ropit magunk is készíthetünk. Ha félbarna kenyérdarabokat aranysárgára pirítunk a sütőben, fokhagymával bedörzsöljük, sózzuk, borsozzuk őket, ES olívaolajat csöpögtetünk rájuk, mar KÉSZ a borhoz kiváló rágcsálnivaló.

  • 233.

A só tisztítja a sütőt. Valami ha kifutott, azonnal iszákos Kell rászórni, Majd Ami odaégett, kihűlt állapotban könnyedén letörölhető.

  • 234.

A Kömény elveszi a káposztaszagot, tartózkodás lesz tele Vele főzéskor AZ egész lakás. Ha a köménymagot tartózkodás Mellett akarjuk aztán megenni, külön zacskóba rakva tegyük a káposztához Kis.

  • 235.

Ha megpörkölöd a diót, mogyorót, ízük erőteljesebb lesz, ezért kevesebb is elég ugyanannyi süteményhez.

  • 236.

Tedd a vágódeszkát fél-percre mikrohullámú sütőbe EGY (a legerősebb fokozatra). Ha befér, fakanalat éS Egyéb faeszközt van fertőtleníthetsz IgY.

  • 237.

A megavasodott vajat forralt, szobahőmérsékletű tejjel éS EGY Kévés sóval keverd össze, IgY visszanyeri ízét.

  • 238.

NEM kunkorodik fel sütés közben a Szalonna, ha villával megszurkáljuk.

  • 239.

A Halat könnyebb pikkelyeitől megtisztítani, ha előtte rövid időre Forró vízbe teszed.

  • 240.

A konzervmaradékot ne hagyd a dobozban. Tedd üvegtálba, IgY hosszabb ideig tárolható a hűtőben.

  • 241.

NEM ragad össze a TÉSZTA, ha a főzővízbe literenként EGY evőkanál olajat teszel.

  • 242.

Ha a reszelt citromhéjat porcukorral összekevered, ES Jol záródó üvegbe teszed, hónapokig is eláll.

  • 243.

A fokhagymagerezdet könnyű szétnyomkodni, ha előtte Kicsit megsózod.

  • 244.

A tojást Tompa végével lefelé rakd a hűtőbe? tovább Hotel Hotel Marad Friss.

  • 245.

Puha lesz a marhahús, ha sütés előtt KÉT nappal bekened napraforgóolajjal, ES lezárva beteszed a hűtőszekrénybe.

  • 246.

Tovább Hotel Hotel Marad a Friss Kenyér, ha hűtőszekrényben tárolod.

  • 247.

AZ epret előbb mosd MEG, ES Csák utána szedd ki a szárát. Különben könnyen összetörik.

  • 248.

EGY érett paradicsomot ne dobd ki Túl: forrázd le, hámozd MEG, ES fagyaszd le. Később felhasználhatod szósz vagy gulyás készítéséhez.

  • 249.

A sült burgonya NEM lesz Zsíros, ha AZ EGY olajba evőkanál ecetet teszel.

  • 250.

A sárgarépa puhább éS finomabb lesz, ha a főzővízbe Kévés vajat is teszel.

  • 251.

AZ apróra vágott Petrezselyem zöldjét Csák akkor Tedd AZ ételbe, ha mar levetted a tűzről. IgY AZ ize zamatosabb lesz, es a vitaminok SEM mennek veszendőbe.

  • 252.

NEM csomósodik MEG a rántás, ha előzőleg Kicsit megsózod.

  • 253.

Könnyebb meghámozni a kemény tojást, ha enyhén Sós vízben főzöd, vagy főzés utan azonnal Hideg vizet öntesz ra.

  • 254.

Tejforralás előtt öblítsd ki AZ edényt MinDig Hideg vízzel, IgY tartózkodás Mellett ÉG le AZ alja.

  • 255.

Biztos lehetsz benne, hogy a Friss kacsa vagy liba EGY, ha a mellcsontja hajlítható.

  • 256.

Gyorsabban (körülbelül harminc-negyven perc Alatt) megfő a lencse, ha előzőleg EGY éjszakára Hideg vízbe áztatod.

  • 257.

AZ állott pezsgő felfrissül, ha néhány szem mazsolát teszel az AZ üvegbe. Cukortartalma jóvoltából ugyanis szénsav képződik. AZ ital ize tartózkodás Mellett változik.

  • 258.

Főzés utan EGY konyhaszag gyorsan eltüntethető, ha EGY késhegynyi kávét szórsz a főzőlapra.

  • 259.

Ha EGY Rozsdamentes Edény aljára ráég AZ AZ Etel, önts Bele EGY Kis ecetet, forrald KÉT percig. Súrolás Nélkül eltávolíthatod a foltot.

  • 260.

A felszeletelt padlizsánra tegyél citromlevet éS Sot. Harminc percig hagyd állni. Puha éS omlós lesz.

  • 261.

Zsírfolt került a ruhádra? Szórj ra burgonyalisztet, ES hagyd rajta néhány percig. Később Csák le Kell kefélni.

  • 262.

A sütemény tovább Hotel Hotel Marad Friss, ha a tésztába EGY hámozott almát is reszelsz. ízén AZ NEM változtat!

  • 263.

Ha a karfiol főzővizébe Kévés szódabikarbónát is teszel, Szép fehér Hotel Hotel Marad.

  • 264.

Ha Puha sajtot veszel, ES szeretnéd lereszelni, előtte dugd Pár percre a mélyhűtőbe. Könnyebben boldogulsz Majd Vele.

  • 265.

Ha megkeményedett a sajt, puhítsd MEG tejben. Ezután reszeld le, Remek lesz például melegszendvicsekhez.

  • 266.

Tegyél Kévés lisztet EGY Puha rongyra, ES azzal fényesítsd a krómtárgyakat.

  • 267.

NEM lesz olyan ize Erős a tormának, ha Kévés tejszínt vagy reszelt almát keversz hozzá.

  • 268.

NEM bőrösödik a Puding, ha a frissen főzött, Forró pudingra Kévés cukrot hintesz.

  • 269.

Ha leragadt a palacsintatészta, keverj hozzá darát, ES készíts császármorzsát. Öntsd le lekvárral, ES mar tálalhatod is.

  • 270.

AZ elsózott levesbe késhegynyi szódabikarbónát tegyél.

  • 271.

A Kelta TÉSZTA akkor sikerül a legjobban, ha a hozzávalók egyforma hőmérsékletűek (langyosak). Csák Meleg helyen dagassz, ES Ott, ahol Nincs huzat.

  • 272.

A tűzhely főzőlapjáról ecettel vagy citromlével lehet eltávolítani a zsírfoltokat. Ha egyik sincs Otthon, használj iszákos: a Meg Meleg koszos részt szórd Kell Vele, Majd újságpapírral dörzsöld címen.

  • 273.

Ha a kakaóport üvegedényben tárolod, tovább megmarad AZ ize.

  • 274.

A tejen forralás utan SEM képződik hártya, ha nyersen Kévés cukrot teszel Bele, Állandó kevergetés Mellett forralod, Majd Hideg vízbe állítva hűtöd ki.

  • 275.

A só a tartóban tartózkodás keményedik Meg, ha néhány szem rizst keversz hozzá.

  • 276.

Almát éS körtét ne tegyen egymás Melle a gyümölcsös kosárba. gázokat bocsátanak ki Olyan, amelyek hatására Hamar megfonnyadnak.

  • 277.

A Nyers es a főtt tojást úgy lehet egymástól megkülönböztetni, ha asztalon megforgatod őket. Parallel Párhuzamos egy a nyers rögtön megáll, a főtt pedig tovább gurul.

  • 278.

A zacskós tejet felnyitás előtt razd fel, hogy AZ oldalán lerakódott A-ES D-vitamin könnyen fellazuljon.

  • 279.

EGY az a nyers burgonya Aranyozott képkeretek tisztítására is kiváló. A megfeketedett felületet MinDig vágd le, es a Tiszta résszel folytasd a műveletet.

  • 280.

A mélyfagyasztott hal Friss IZT KAP, ha tejben olvasztod fel.

  • 281.

Tortát, kalácsot éS Friss kenyeret Forró vízbe mártott Kessel szeletelj.

  • 282.

A vágott virág tartózkodás köd később SEM rothadt szagot árasztani, ha a vízébe cukrot teszel.

  • 283.

A megbarnult burgonya visszanyeri színét, ha a főzővízbe néhány Csepp ecetet öntünk.

  • 284.

A Liptói Túró es a gomolyasajt sokáig Friss éS ízletes Hotel Hotel Marad, ha Borba áztatott vászonba csomagoljunk.

  • 285.

A mosogatószerből dupla mennyiséget kapsz, ha féle-féle arányban felöntöd ecettel.

  • 286.

A gyümölcsökből a legtöbb tápértéket a szervezet úgy tudja hasznosítani, ha a kora Reggel, éhgyomorra fogyasztod őket.

  • 287.

AZ összegyúrt TÉSZTA nyújtásakor mar ne használj Túl Sok lisztet, Mert megváltoztatja AZ összetevők arányát.

  • 288.

A Tök NEM Fő SZET, ha hámozás utan rövid időre ecetes vízbe teszed.

  • 289.

Hal-ES hagymatisztítás utan nedves sóval moss kezet, elveszi a kellemetlen szagot.

  • 290.

AZ élesztőt ne Tedd Túl Meleg tejbe, Mert elpusztulnak a benne lévő Gombak, ES MEG EGY tartózkodás Mellett kel TÉSZTA.

  • 291.

AZ üvegbe száradt mustárra önts Kévés ecetes-cukros vizet. Másnapra Ismét használható lesz.

  • 292.

Ha eldugul a mosogató, önts éjszakára KÉT Hata ecetet a lefolyóba. Reggel engedd tele vízzel Forró, Majd húzd ki a dugót.

  • 293.

A mosogató lefolyója Tiszta Hotel Hotel Marad, ha időnként Háztartási szódát szórsz Bele, ES leöntöd forrásban lévő vízzel.

  • 294.

A zöldségek főzővizét ne öntsd ki (Sok értékes tápanyag található benne ES-vitamin). Felhasználhatod levesekhez, főzelék készítéséhez vagy rántás hígításához.

  • 295.

A süteményhez éS desszertekhez Otthon is készíthetsz tortareszeléket: érdemes olcsóbb csokoládét venni, ES Otthon lereszelni.

  • 296.

AZ ellágyult MÁK-ES diótöltelékhez, gesztenyepüréhez keverj finomra darált kártérítéssel vagy édes kekszet? felszívja a nedvességet. Ha. Nincs Otthon Keksz, állítható zsemlemorzsához Kévés rumot, es azzal dolgozd össze a pürét vagy a tölteléket.

  • 297.

A megfeketedett kés visszanyeri eredeti fényét, ha EGY szelet krumplival átdörzsölöd.

  • 298.

A kocsonyát nagyon Lassú tűzön főzd, nehogy zavaros legyen, es a habját időnként szűrőkanállal szedd le. Ha megfőtt benne a hús, Tedd AZ edénnyel Együtt Hideg helyre, amikor kihűlt, szedde le a zsírját. Utána ujra forrósítsd fel, ES leszűrve Tedd tányérokba.

  • 299.

Ha NEM alszik MEG a kocsonya, akkor vagy tovább Kell főzni, vagy tegyél Bele Kis zselatint. A zselatint Hideg vízben keverd el, Majd ha feloldódott, öntsd a kocsonyaléhez.

  • 300-at.

A halszag eltávolítható AZ edényről, evőeszközről, ha Forró, ecetes vízben mosogatod el őket.

  • 301.

A Rántott hal pikáns IZT KAP, ha a zsemlemorzsába reszelt sajtot is keversz Kévés.

  • 302.

A Mandula NEM ugrik el olyan könnyen aprítás közben, ha Kévés cukrot szórsz a vágólapra.

  • 303.

Nincs Otthon porcukor a süteménysütéshez? NEM katasztrófa: darálj finomra kristálycukrot kávédarálóban.

  • 304.

A sütésből megmaradt élesztőmaradékot Tedd a Növények locsoló vízébe - kiváló tápoldat a Cserepes virágokhoz.

  • 305.

Életlen a késed? Húzd végig egészen laposan EGY Agyag virágcserép szélén.

  • 306.

NEM szárad ki AZ méter kültéri kábel sült hús, ha rövid időre forrásban lévő vízbe mártod, leszárítod, ES Csák utána sütöd MEG.

  • 307.

A megmaradt tésztát vagy rizst ne dobd ki. Adagolva Tedd a mélyhűtőbe: később Jó lesz levesbetétnek.

  • 308.

Mielőtt habcsókhoz a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá Vered, tegyél hozzá csipetnyi sütőport. IgY a sütemény különösen laza éS Magas lesz.

  • 309.

Mikor Jó a sütőpor? Tegyél belőle késhegynyit Hideg vízbe. Ha Kis buborékok jönnek fel a tetejére, használható. Ha viszont erősen pezseg, inkább dobd ki.

  • 310.

Szúrj narancsokba szegfűszeget, ES Tedd őket tányérra - csodálatos illatú lesz a lakás.

  • 311.

Ha távoli rokonnak vagy ismerősnek szeretnél törékeny ajándékot küldeni, pattogatott kukorica Tedd köze - ugyanúgy Véd, menta a hungarocell, ES vicces is.

  • 312.

A Makacs tealerakódás eltűnik a csészéből éS kancsóból, ha iszákos teszel Bele, ES utána súrolod.

  • 313.

EGY Pohár forralt bor (2 dl) 170 kalóriát tartalmaz. Sokkal kalóriaszegényebb, ES ugyanolyan Finom: EGY csésze Meleg teába tegyél Három evőkanálnyi vörösbort éS édesítőszert. Csák 29 Kalória lesz benne!

  • 314.

Lényegesen lassabban például egy gyertya, ha használat előtt AZ Első néhány órára a fagyasztóba teszed.

  • 315.

A tejszínt dúsíthatod féle Rész keményre vert tojásfehérjével. IgY evőkanálnyi tejszínben Csák 22 Kalória található.

  • 316.

A brokkoli rózsái hamarabb puhulnak, menta a szára. Ezért főzés előtt vágd egy szárait hosszában.

  • 317.

A Sonka levágott Zsíros szelet Tedd félre a hűtőben, ES apróra vágva használd fel például sült krumpli készítéséhez.

  • 318.

Pikáns IZT KAP a marhasült, ha a főzés előtti este bedörzsölöd mustárral.

  • 319.

NEM köd könnyezni a szemed, ha a tormát fagyasztott állapotban reszeled le.

  • 320.

A kukorica megőrzi Szép sárga színét, ha a főzővízbe néhány Csepp citromlét is teszel.

  • 321.

A felvágott zöldséget ne áztasd vízben, Mert a sérült sejtekből kioldódik a vitamin. Inkább egészben mosd MEG, ES Csák utána szeleteld fel.

  • 322.

Hamarabb megalszik a tej, ha literenként EGY evőkanálnyi tejfölt teszel Bele, Jol összekevered, Majd Meleg helyre állítod.

  • 323.

Sokáig Hotel Marad Friss AZ élesztő, ha alkoholba mártott rongyba csavarod.

  • 324.

Ha a fánk tésztájába Víz helyett egyfajta vagy szódavizet teszel, rendkívül laza éS könnyű lesz.

  • 325.

A keményre száradt mazsolát áztasd rumba vagy cukorszirupba.

  • 326.

NEM Hotel Marad halszagú a kezed, ha főzés utan bedörzsölöd sóval vagy ecettel.

  • 327.

NEM avasodik MEG AZ olívaolaj, ha AZ EGY szem kockacukrot üvegbe teszel.

  • 328.

Könnyebben vághatod a Huszton vékony szeletekre, ha előtte rövid időre a mélyhűtőbe teszed.

  • 329.

Nagyon jóízű majonézt készíthetsz, ha keversz hozzá Kévés édesítetlen tejszínt is.

  • 330.

A kemény kenyeret csomagold TIZ percre Vizes rongyba, Majd vedd ki belőle, ES Tedd Öt percre 180 fokra melegített sütőbe.

  • 331.

A Hosszú tárolástól megráncosodott krumplit Tedd Hideg vízbe. EGY óra múlva Ismét "Friss" lesz.

  • 332.

Szeretnéd, ha pikánsabb lenne a tojásrántotta? Sütés előtt adj hozzá tojásonként teáskanálnyi reszelt parmezánt vagy emmentálit.

  • 333.

Sose tárold EGY helyen almával vagy paradicsommal a petrezselymet, Mert megsárgul éS elrohad.

  • 334.

Ha felverés előtt Kévés citromlevet vagy csipetnyi iszákos teszel a tojásfehérjébe, egy tartózkodás mellett hab esiki össze.

  • 335.

Ne öntsük ki a rizs főzővizét, Mert kiváló mártások sűrítésére.

  • 336.

A torta NEM csúszkál a karom, ha cseppnyi mézzel hozzáragasztjuk.

  • 337.

Ne öntsük ki a TOJÁS főzővizét. Hűtsük le, Majd öntözzük Vele a virágokat. A tojáshéj tápanyagai ugyanis jot tesznek a növényeknek.

  • 338.

A palacsinta finomabb éS könnyebb lesz, ha a tejet féle Rész szódavízzel keverjük, es a tésztát fel órát pihentetjük.

  • 339.

Ha bármilyen kicsi kenyérvég vagy péksütemény megmarad, érdemes Apró kockákra vágva a mélyhűtőben összegyűjteni, Mert előbb-utóbb összejön belőle EGY zsemlegombócnyi adag.

  • 340.

A Puha sajtot könnyebb megreszelni, ha előzőleg 30 percre mélyhűtőbe tesszük.

  • 341.

A sütőben megpirított, s ezután felöntött zöldség éS Csontos Hús ize sokkal finomabb, Színe Szebb, menta pirítás Nélkül.

  • 342.

A felvágott Zeller éS karalábé alufóliába Teve a hűtőszekrényben Akar EGY hétig a Friss Hotel Marad, mig nejlonban csúnyán elszíneződik.

  • 343.

A karfiolt Meleg vízben, áztatva mossuk, Mert Apró bogarak megbújhatnak benne.

  • 344.

Szárított fűszerekből egyharmaddal többet használjunk a frissnél, Mert szegényebb AZ aroma-ÉS illóolaj-anyagokban.

  • 345.

A vendégségből megmaradt, jégkockatartóban lefagyasztott vörösbort vagy fehérbort tehetjük bóléba, teába, Meleg nyári estéken pedig hűsítő fröccsöt készíthetünk belőlük EGY Kis szódával.

  • 346.

A vendégségből megmaradt, jégkockatartóban lefagyasztott vörösborral pörköltet, húsokhoz készült mártásokat ízesíthetünk - IgY legalább tartózkodás Kell megbontani EGY egész üveget, es a maradékot ügyesen felhasználhatjuk.

  • 347.

A vendégségből megmaradt, jégkockatartóban lefagyasztott fehérbort halakhoz, savanyú levesbe, francia hagymalevesbe, Káposztás ételekbe, párolt zöldségbe éS fehér húsokhoz adjuk hozzá az AZ elkészítés Alatt.

 

Címkék: hasznos tanácsok turpisságok

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Bitóné M. Beáta üzente 13 éve

Mi az a "tartózkodás mellett??"

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu