Tupperware: Mikro gourmet formázó betétekhez

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Receptek a MikroGourmet Formázóbetétekhez

A formázóbetéteket úgy használjuk, hogy beletesszük a Microgourmet gőzbázis részébe ( a betét tetejét nem tesszük rá!) és lefedjük a gourmet fedelével. A receptekben megadott idők tájékoztató jellegűek, mert függ a Mikrohullámú sütő teljesítményétől és márkájától.

Ezekhez a receptekhez alulra mindig forró vizet öntünk! A felfújtat tálalás után azonnal fogyasztjuk!

 

Túrófelfújt

Hozzávalók:

250 gramm ricotta, 3 tojás, 3 teáskanál cukor/lehet barna is/, 3 lapos evőkanál búzadara /lehet durum is/, 1 citrom reszelt héja, 1csomag vaníliás cukor vagy vanília aroma, csipet só, 2-3 marék pirított dió, mogyoró, mandula

Elkészítés:

A ricottát, a három tojás sárgáját, a vaníliát, a citromhéjat és a búzadarát összekeverjük egy tálban.

A tojásfehérjéket a Gyorskeverőben a csipet sóval habbá verjük. /20 tekerés/ Hozzáadjuk a cukrot és még 10-et tekerünk rajta. A két masszát összekeverjük és a MikroGourmet kis poharaiba töltjük. /8db/ A poharakat beállítjuk a bázis edénybe 20 perc 800 w-on.(alulra forró vizet öntünk)

Amikor kicsit kihűlt, lapos tányérra borítjuk, gyümölcsöntettel és vagy friss gyümölccsel tálaljuk, ha fehér/alma, körte/ gyümölcs, akkor párolhatjuk a felfújttal egyszerre. A piros gyümölcsökből/málna, szeder, eper, áfonya/ a Turbóaprítóval öntetet készíthetünk rá, a tetejét megszórhatjuk pirított mag darálékkal.

Csokis mámor

Hozzávalók:

5dkg fekete kakaó, 10dkg csoki csepp, 5dkg porcukor , 1dl tej, 3tojás

Elkészítés:

A tejet , a kakaót , a porcukrot és a tojássárgáját összekeverem egy tálba , a gyorskeverőbe felverem a tojásfehérjét csipet sóval /tudod 20 tekerés/ hozzáadom a porcukrot /tudod még tíz tekerés/ és a két masszát összevegyítem bele a Microgourmet poharaiba  be a bázisedénybe

12 perc 800W-on. Ehhez nem kell semmi . Tökéletes!!!!!!!!!!!

Csokis diós felfujt

Hozzávalók:

10dkg 65% csokoládé/Aldi madagascar/, 10 dkg darált dió vagy mandula /ha pirított, finomabb/

5 dkg barna cukor, 3 tojás, 1 teáskanál rum vagy rumaroma, csipet só

Elkészítés:

A csokit és a diót is a Turbóaprítóval összeaprítjuk, tálba borítjuk. A három tojás sárgáját és a rumot is hozzákeverjük. Ezután a három tojás fehérjét  csipet sóval felverjük a Gyorskeverővel /20 tekerés/  hozzáadjuk a barnacukrot. / még tíz tekerés/A két masszát összevegyítjük, beletöltjük a MikroGourmet poharaiba. /8db/ A poharakat a bázisedénybe helyezve ,15 perc a microba 800W-on pároljuk.

 Baracklekvárral vagy  gyümölcsvelővel , vagy párolt gyümölccsel is nagyon finom.

Kókuszos felfújt csokoládé öntettel

Hozzávalók:

3 tojás, 3 evőkanál kókusz, csipet só, 3 evőkanál porcukor

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk, és a Gyorskeverővel felverjük a fehérjét habbá egy csipet sóval. Hozzáadjuk a cukrot, majd egy párat keverünk és utána hozzáadjuk a kókuszt. A Gourmet poharakba két kocka csokoládét teszünk és rákanalazzuk a kókuszos masszát. 800watton 7-8 perc.

 

Diós felfújt barack öntettel

Hozzávalók:

3 tojás, 3 evőkanál darált dió, csipet só, 3 evőkanál porcukor, baracklekvár

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk, és a Gyorskeverővel felverjük a fehérjét habbá egy csipet sóval. Hozzáadjuk a cukrot, majd egy párat keverünk és utána hozzáadjuk a kókuszt. A Gourmet poharakba két kocka csokoládét teszünk és rákanalazzuk a kókuszos masszát. 800watton 7-8 perc.

 

Mákos felfújt  meggyöntettel         

Hozzávalók

3 tojás, 3 evőkanál porcukor, 3 evőkanál mák /darált/, Csipet só, 20 dkg meggy, 2 kanál méz

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét felverjük egy csipet sóval a Gyorskeverőben. Hozzáadjuk a porcukrot és még párat keverünk vele. Egymás után hozzáadjuk a tojássárgákat, a mákot. A poharakat félig töltjük, a közepébe teszünk egy meggy szemet és utána feltöltjük a poharat a mákos masszával.

800 watton 7-8 perc. A turbóaprítóban a mézzel együtt elkészítjük a meggyből az öntetet.

Málnás grízes felfújt

Hozzávalók

Málna dzsem, 3 tojás, 3 kanál porcukor, 2 evőkanál búzadara, csipet só

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét felverjük egy csipet sóval a Gyorskeverőben. Hozzáadjuk a porcukrot és még párat keverünk vele. Egymás után hozzáadjuk a tojássárgákat és a búzadarát. A gourmet poharakba málna dzsemmet teszünk és rákanalazzuk a grízes masszát. 800watton 7-8 perc.

Meggyes túró kocka

Hozzávalók

25 dkg túró, 2 tojás, pici só, 3 evőkanál búzadara, 10 dkg meggy, 2 evőkanál méz, 1 evőkanál porcukor

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval habbá verjük a Gyorskeverővel. Hozzáadjuk a porcukrot és még tizet tekerünk rajta. Utána beletesszük egyenként a sárgáját, a búzadarát és a túrót. Összekeverjük egy Szilikon keverővel és a Microgourmet poharakba töltjük úgy, hogy félig rakjuk a poharakat. Egy szem meggyet teszünk bele, utána még túró masszával feltöltjük a poharakat.

Forró vizet teszünk a Gourmet aljába és 9 perc 800watton a mikróban.

A tetejére, ha kész, mézből és meggyből öntetet készítünk a turbó aprítóval.

Túró "gombóc" gourmetban

Hozzávalók

25 dkg túró, 3 tojás, 3 evőkanál búzadara, pici só, 1 csomag aranka  vaniliás krém, 1 doboz tejföl, 10 dkg zsemlemorzsa, 3 dl tej

Elkészítés A tojásokat szétválasztjuk és a Gyorskeverővel habbá verjük a fehérjét egy csipet sóval. Hozzáadjuk a búzadarát, a tojássárgáját és a túrót. A Gourmet poharakba töltjük és 800 watton 9-10 percig főzzük. (a Gourmet aljába forró vizet teszünk mindig) A zsemlemorzsát megpirítjuk /hagyományosan/ megszórjuk vele a "gombócokat" és öntetet készítünk a Maxi-mixben a krémporból 3dl tejjel és a tejföllel. Így tálaljuk.

Címkék: mikro gourmet recept

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu