Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Receptek a MikroGourmet Formázóbetétekhez
A formázóbetéteket úgy használjuk, hogy beletesszük a Microgourmet gőzbázis részébe ( a betét tetejét nem tesszük rá!) és lefedjük a gourmet fedelével. A receptekben megadott idők tájékoztató jellegűek, mert függ a Mikrohullámú sütő teljesítményétől és márkájától.
Ezekhez a receptekhez alulra mindig forró vizet öntünk! A felfújtat tálalás után azonnal fogyasztjuk!
Túrófelfújt
Hozzávalók:
250 gramm ricotta, 3 tojás, 3 teáskanál cukor/lehet barna is/, 3 lapos evőkanál búzadara /lehet durum is/, 1 citrom reszelt héja, 1csomag vaníliás cukor vagy vanília aroma, csipet só, 2-3 marék pirított dió, mogyoró, mandula
Elkészítés:
A ricottát, a három tojás sárgáját, a vaníliát, a citromhéjat és a búzadarát összekeverjük egy tálban.
A tojásfehérjéket a Gyorskeverőben a csipet sóval habbá verjük. /20 tekerés/ Hozzáadjuk a cukrot és még 10-et tekerünk rajta. A két masszát összekeverjük és a MikroGourmet kis poharaiba töltjük. /8db/ A poharakat beállítjuk a bázis edénybe 20 perc 800 w-on.(alulra forró vizet öntünk)
Amikor kicsit kihűlt, lapos tányérra borítjuk, gyümölcsöntettel és vagy friss gyümölccsel tálaljuk, ha fehér/alma, körte/ gyümölcs, akkor párolhatjuk a felfújttal egyszerre. A piros gyümölcsökből/málna, szeder, eper, áfonya/ a Turbóaprítóval öntetet készíthetünk rá, a tetejét megszórhatjuk pirított mag darálékkal.
Csokis mámor
Hozzávalók:
5dkg fekete kakaó, 10dkg csoki csepp, 5dkg porcukor , 1dl tej, 3tojás
Elkészítés:
A tejet , a kakaót , a porcukrot és a tojássárgáját összekeverem egy tálba , a gyorskeverőbe felverem a tojásfehérjét csipet sóval /tudod 20 tekerés/ hozzáadom a porcukrot /tudod még tíz tekerés/ és a két masszát összevegyítem bele a Microgourmet poharaiba be a bázisedénybe
12 perc 800W-on. Ehhez nem kell semmi . Tökéletes!!!!!!!!!!!
Csokis diós felfujt
Hozzávalók:
10dkg 65% csokoládé/Aldi madagascar/, 10 dkg darált dió vagy mandula /ha pirított, finomabb/
5 dkg barna cukor, 3 tojás, 1 teáskanál rum vagy rumaroma, csipet só
Elkészítés:
A csokit és a diót is a Turbóaprítóval összeaprítjuk, tálba borítjuk. A három tojás sárgáját és a rumot is hozzákeverjük. Ezután a három tojás fehérjét csipet sóval felverjük a Gyorskeverővel /20 tekerés/ hozzáadjuk a barnacukrot. / még tíz tekerés/A két masszát összevegyítjük, beletöltjük a MikroGourmet poharaiba. /8db/ A poharakat a bázisedénybe helyezve ,15 perc a microba 800W-on pároljuk.
Baracklekvárral vagy gyümölcsvelővel , vagy párolt gyümölccsel is nagyon finom.
Kókuszos felfújt csokoládé öntettel
Hozzávalók:
3 tojás, 3 evőkanál kókusz, csipet só, 3 evőkanál porcukor
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk, és a Gyorskeverővel felverjük a fehérjét habbá egy csipet sóval. Hozzáadjuk a cukrot, majd egy párat keverünk és utána hozzáadjuk a kókuszt. A Gourmet poharakba két kocka csokoládét teszünk és rákanalazzuk a kókuszos masszát. 800watton 7-8 perc.
Diós felfújt barack öntettel
Hozzávalók:
3 tojás, 3 evőkanál darált dió, csipet só, 3 evőkanál porcukor, baracklekvár
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk, és a Gyorskeverővel felverjük a fehérjét habbá egy csipet sóval. Hozzáadjuk a cukrot, majd egy párat keverünk és utána hozzáadjuk a kókuszt. A Gourmet poharakba két kocka csokoládét teszünk és rákanalazzuk a kókuszos masszát. 800watton 7-8 perc.
Mákos felfújt meggyöntettel
Hozzávalók
3 tojás, 3 evőkanál porcukor, 3 evőkanál mák /darált/, Csipet só, 20 dkg meggy, 2 kanál méz
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét felverjük egy csipet sóval a Gyorskeverőben. Hozzáadjuk a porcukrot és még párat keverünk vele. Egymás után hozzáadjuk a tojássárgákat, a mákot. A poharakat félig töltjük, a közepébe teszünk egy meggy szemet és utána feltöltjük a poharat a mákos masszával.
800 watton 7-8 perc. A turbóaprítóban a mézzel együtt elkészítjük a meggyből az öntetet.
Málnás grízes felfújt
Hozzávalók
Málna dzsem, 3 tojás, 3 kanál porcukor, 2 evőkanál búzadara, csipet só
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét felverjük egy csipet sóval a Gyorskeverőben. Hozzáadjuk a porcukrot és még párat keverünk vele. Egymás után hozzáadjuk a tojássárgákat és a búzadarát. A gourmet poharakba málna dzsemmet teszünk és rákanalazzuk a grízes masszát. 800watton 7-8 perc.
Meggyes túró kocka
Hozzávalók
25 dkg túró, 2 tojás, pici só, 3 evőkanál búzadara, 10 dkg meggy, 2 evőkanál méz, 1 evőkanál porcukor
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval habbá verjük a Gyorskeverővel. Hozzáadjuk a porcukrot és még tizet tekerünk rajta. Utána beletesszük egyenként a sárgáját, a búzadarát és a túrót. Összekeverjük egy Szilikon keverővel és a Microgourmet poharakba töltjük úgy, hogy félig rakjuk a poharakat. Egy szem meggyet teszünk bele, utána még túró masszával feltöltjük a poharakat.
Forró vizet teszünk a Gourmet aljába és 9 perc 800watton a mikróban.
A tetejére, ha kész, mézből és meggyből öntetet készítünk a turbó aprítóval.
Túró "gombóc" gourmetban
Hozzávalók
25 dkg túró, 3 tojás, 3 evőkanál búzadara, pici só, 1 csomag aranka vaniliás krém, 1 doboz tejföl, 10 dkg zsemlemorzsa, 3 dl tej
Elkészítés A tojásokat szétválasztjuk és a Gyorskeverővel habbá verjük a fehérjét egy csipet sóval. Hozzáadjuk a búzadarát, a tojássárgáját és a túrót. A Gourmet poharakba töltjük és 800 watton 9-10 percig főzzük. (a Gourmet aljába forró vizet teszünk mindig) A zsemlemorzsát megpirítjuk /hagyományosan/ megszórjuk vele a "gombócokat" és öntetet készítünk a Maxi-mixben a krémporból 3dl tejjel és a tejföllel. Így tálaljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Csokis mámor
Ázsiai húsgombóc
Töltött paradicsom
Paprikás pulykamell filé póréhagymával