Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tupperware rajongók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Tudnivalók a fondüről
Mind Svájcban, mind Franciaországban azt állítják, náluk született meg a híres mártogatós étel, a fondü..
A szó francia eredetű, jelentése többféle sajtkülönlegesség összekeverése, megolvasztása. Svájcban a fondű fogyasztása olyan, mint, hazánkban az egy tálból való cseresznyézés, a vidám szertartás színesebbé teszi a baráti együttléteket. A fondüevés egy svájci mondás szerint az életöröm légkörét teremti meg. A fondűt számos formában el lehet készíteni,
A klasszikus fondű készítése során különféle sajtokat olvasztunk egybe, könnyű borokkal higítjuk, és kockára vágott pirítóst, almát, és nagyobb szőlőszemeket mártunk a megolvadt sajtba.
A sajtfondü mellett léteznek a húsos, halas és zöldséges fondük is, amelyek Kínából érkeztek hozzánk valamikor, bár mostanra 1000 féle módon variáltuk őket mi magunk is. Ezeknél a „kínai” fondüknél olajba vagy húslevesbe mártogatjuk a különféle falatokat, majd szószokkal ízesítjük őket. A variációs lehetőség itt is végtelen. A húsokat érdemes pár nappal korábban bepácolni, hogy kellően puha és ízes falatkákat kapjunk, a keményebb zöldségeket (kelbimbó, karfiol, zeller) esetleg előpárolhatjuk, nehogy túl lassan főjenek meg az asztalon.
A húsos fondü során pácolt húskockákat, gombócokat vagy húscsíkokat különféle szószokba, és a fondü edénybe mártunk, a forró olajban pillanatok alatt átsülnek.
A csokis fondükészítés során a fondü edényben csokoládés, cukros vagy tejszínes, édes mártást készítünk, és apróra vágott gyümölcsöket mártogatunk bele.
A fundü azok számára lehet érdekes, akik szeretnek új dolgokat kipróbálni, megízlelni.
A fondü nagyszerű vendégváró, hiszen ehhez minden előre elkészíthető. A barátokkal már csak az élvezetes együttlét marad.
És hogy mikor rendezzünk fondü party-t? Akkor, ha nincs időnk és energiánk sokfogásos menüvel bajlódni, hanem pár perc alatt szeretnénk felkészülni a vendégségre. Akkor, ha kellemes beszélgetős-játszós estére vágyunk, ugyanis a fondüzés összekovácsolja az embereket, megerednek a nyelvek és a jó hangulat garantált. Akkor, ha olyan embereket hívunk, akik még nem ismerik egymást, hiszen a közös sütögetés alatt sokkal könnyebben és oldottabban összebarátkozhatnak, mintha mindenki a saját tányérjára koncentrálna. Akkor, ha éppen semmilyen étel nem jut eszünkbe, ha éppen nincs ihletünk egy ételköltemény megkomponálásához – ami ritkán, de azért előfordul -, hiszen a fondü egyszerű, különleges és elronthatatlan.
Ha hat személynél többet látunk vendégül, több készüléket tegyünk az asztalra. Gondoskodjunk elegendő
helyről, hogy a fondü edény, mártogató tálkák, saláta is elférjenek az asztalon.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!