Tupperware: Konyhai turpisságok

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1079 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1079 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1079 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1079 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Párkányiné Marcsitól.

 

> 1.
> A zsemlyegombócot úgy főzöm ki, hogy egy dupla alufóliát megkenek
> olajjal, ráöntöm a masszát, becsomagolom. Téglalap alakúra
> formázom, hústűvel megszurkálom, így teszem a forrásban lévő vízbe.

> Főzés közben tűpróbát ajánlok. Ha megfőtt, a fóliát lehámozom,

> az olaj miatt könnyen lejön. Szeletelem, mint a bagettet.
>
> 2.
> A petrezselyem-, lestyán- és zellerlevelet szárítás után összekeverem, így
> teszem zárható üvegbe. Ezt a keveréket minden töltelék húshoz használom
> (fasírozott, töltött paprika, töltött csirke), valamint a zsemlyegombóc
> galuskájába is szórok.
>
> 3.
> Ha szilikonformában sütünk, a tűpróbát makarónival vagy spagettivel
> végezzük, így biztos nem károsodik a forma.
>
> 4.
> A krumplifőzelék akkor lesz igazán finom, ha a rántásba reszelt hagymát
> teszünk.
>
> 5.
> Ha a szárazbabhoz főzés közben fél zöldpaprikát adunk, kihozza a
> bab ízét, legyen az főzelék vagy leves.
>
> 6.
> Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem "köpköd" sütés közben
>
> 7.
> Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is.
> A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag,
> zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom. Süteményekhez kiváló.
> A levét kifacsarom, és jégkockakészítőbe téve lefagyasztom. Bármikor
> elővehetem tea, limonádé ízesítéséhez.

> De a kézen lévő halszag eltüntetéséhez is nagyon jó.

   A kifacsart citrom héja mosógépbe téve a mosott ruhát fehéríti.
> 8.
> Fasírozott készítésekor a masszához tegyünk egy evőkanál étolajat,
> így nem ragad az edény aljához, és az olaj is kevésbé habosodik.
>
> 9.
> A sovány húsokat panírozás előtt kenjük meg olajjal, akkor sütés
> közben nem száradnak ki.Tejbe áztatva omlós lesz.
>
> 10.
> A fejes saláta nem tárolható sokáig, előfordulhat, hogy kissé megfonnyad.
> Ilyenkor nyers burgonyaszeletekkel együtt tegyük hideg vízbe néhány percre.
>
> 11.
> Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor. Ha a
> faszénparázsra babérlevelet, rozmaringot vagy más illatos fűszereket szórunk,

> a húsok átveszik az aromás illatokat.
>
> 12.
> A füstölt kolbászról úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani a
> héját, ha előtte hideg vizet engedsz rá.
> Ezután pikk-pakk lejön a bőre.
>
> 13.
> Ha túl világos, sápadt a tojás sárgája, piskótához, rántottához,
> nokedlihez, stb. teszek bele egy kis kurkumát.
> Nagyon szép színe lesz tőle.
>
> 14.
> A bablevest rántás helyett úgy sűrítem, hogy a benne főtt zöldséget
> összeturmixolom. Így mindenki megeszi, finom és egészséges is!
>
> 15.
> A szárított zeller- és petrezselyemlevelet mozsárban összetöröm,
> és amikor már majdnem kész a leves (gulyás, bab, stb.),
> csak akkor teszem bele. Finom az íze és az illata.
>
> 16.
> A túrógombócot érdemes fagylaltos kanállal szaggatni a forró
> vízbe. Gyors és nem maszatolós.
>
> 17.
> Ha a másnapos kenyeret pár percre nedves konyharuhába csavarod, majd
> előmelegített sütőbe teszed 5-10 percre, olyan lesz, mintha friss lenne.
>
> 18.
> Kovászos uborka készítésekor a kaprot és a kenyeret egy sűrű
> szövésű anyagban helyezem az üvegbe,
> így nem lesz zavaros a lé, és egyben kiemelhető.
>
> 19.
> Ha megégetted a kezed, azonnal kend be tejföllel.

> Nem fog fájni, és nem lesz hólyagos sem.
>
> 20.
> Muffin sütéskor is hasznos egy fagylaltoskanál. Meleg vízbe mártva
> szépen, egyenletesen osztható el a tészta a kapszlikba, amiben sütjük.
>
> 21.
> A kávézacc a hűtőben is jó szolgálatot tesz: eltünteti a
> kellemetlen szagokat.
>
> 22.
> A mikróban újramelegíteni kívánt rántott húst húzzunk el folyó csapvíz
> alatt: nem lesz cipőtalp ha megmelegítjük. Ugyanez igaz bármilyen
> ételre, amit mikróban melegítünk, víz vagy tej rácsöpögtetésével nem
> szárad ki.
>
> 23.
> Mikróban melegített folyadékban nem mindig egyenletesen oszlik el
> a hő ezért miután kivettük, keverjük fel.
>
> 24.
> Mikrohullámú sütőben is fel lehet olvasztani a csokit, ha vízfürdőbe rakjuk

> (pl. mikrózható tálba félig vizet teszünk, abba pedig beleteszünk egy magas
> falú mikrózható üveget, amibe beleaprítottuk a csokoládét).
>
> 25.
> Garantáltan nem ríkat meg a vöröshagyma, ha megmossuk hideg
> vízben és a kést is bevizezzük, mielőtt vágni kezdjük.
> A felezett hagymát, amit épp nem vágunk, friss felével lefelé fordítsuk
>  a vágódeszkára, így kevesebb illóolaj kerül a levegőbe.
>
> 26.
> Ha megégettük az ujjunkat, és nincs kéznél semmi hideg - mártsuk sóba az
> égett részt: nem fog felhólyagosodni.
>
> 27.
> Megmaradt tojásfehérje, mert csak a sárgája kellett? Tegyük be a
> hűtőbe a fehérjét, és másnapig használjuk fel:
> rántottához, omlettekhez, panírozáshoz lazítónak kiváló,
> ill.habcsókot is készíthetünk belőle, díszíthetünk habjával süteményeket is.
>
> 28.
> Befőttesüveget úgy is kifertőtleníthetünk, hogy félig megtöltjük
> vízzel, és a fedele nélkül néhány percre a mikróba,
> a legmagasabb fokozatra betesszük.
>
> 29.
> Magunk is készíthetünk házi ételízesítőt: vegyünk a piacon friss
> leveszöldségből több csomaggal, majd daráljuk le.
> Tegyük kifertőtlenített csavaros üvegekbe, adjunk hozzá sót,
> ez tartósítani fogja.

> Felhasználáskor figyeljünk a benne lévő plusz sómennyiségre!
>
> 30.
> Általában minden gyümölcs hűthető kivéve a déligyümölcsöket.
> Banánt egyáltalán ne tegyünk a hűtőbe, mert nagyon hamar megfonnyad,

> megfeketedik. (Szeletelve már nem.)
>
> 31.
> Ne tároljuk a kenyeret a hűtőszekrényben lehet, hogy azt hisszük, sokáig
> eláll, viszont a tésztája gyorsabban öregszik, szívósodik.
>
> 32
> Ne öntsük ki a befőttek vagy konzervek levét salátákba, süteményekbe
> tökéletes ízadó komponensek lehetnek.
>
> 33.
> Sütés-főzés közben az üresjáratokat mosogatással érdemes
> kitölteni: amíg a sütőben sül a kenyerünk, elmoshatjuk a
> keverőtálat/üstöt még frissiben, mielőtt beleköt a tészta, és akkor
> már csak kirobbantani lehet plusz nem szaporodik fel a mosatlan sem.
>
> 34.
> Ha a palacsintatésztát szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel
> készítjük cukor és tej nélkül, sokkal könnyebb állagú lesz, nem ragad le,
> és nem utolsósorban olcsóbb az előállítása is. Kétszer annyi szénsavas
> ásványvízzel vagy szódavízzel még könnyebb és vékonyabb tésztát kapunk,
> sokkal több palacsinta süthető belőle.Ez tuti!
>
> 35.
> A főtt tészta nem áll össze, ha kiszedés előtt egy pohár hideg
> vizet öntünk a főzőléhez.
>
> 36.
> A rántott hús sokkal finomabb, ha a panírozásnál a tojásba egy
> kis sört is öntünk.
>
> 37.
> Ha mézet kell kimérned kanállal, előbb olajozd be a kanalat. Garantáltan
> lecsusszan róla a méz!
>
> 38.
> A citrom héját nem dobom ki, mélyhűtőbe teszem, fagyottan könnyen
> reszelhető.
>
> 39.
> A hússzeletek közé folpackot teszek, így fagyasztom le, mert ezzel a
> módszerrel nem fagy össze. Annyi szeletet veszek ki belőle, amennyire
> szükség van.(Na ez nekem soha nem sikerült!:-) M.)
>
> 40.
> Tésztát, levest, meggyet, stb. úgy fagyasztok le, hogy egy 1 literes tejes doboz

> tetejét levágom, zacskóval kibélelem, ebbe teszem a fagyasztani valót, ha
> megfagyott, kiveszem a dobozból, így kis téglákat kapok, melyek jól
> pakolhatók a fagyasztóban.

 

 


 

Címkék: konyhai turpisságok

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu