Tupperware: Gyorskelesztőhöz receptek

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Receptek a gyorskelesztőhöz

 

FONTOS: A kelesztőt csak lecsukjuk, de nem légtelenítjük!

 

Fánk

Hozzávalók:

 1kg liszt, 7-8 dl tej, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál olaj, 1 evőkanál. olvasztott vaj vagy margarin, 5 dkg élesztő, 1/2 evőkanál rum,2- 3-4 tojás sárgája, 2 kávéskanál só.

Elkészítése:

A meleg tej 3/4 részét beletöltjük a kelesztőbe, beletesszük a cukrot, elkeverjük, míg feloldódik a cukor. Utána belemorzsoljuk az élesztőt. Arra vigyázni kell, hogy a tej meleg legyen, de nem forró. Belerakjuk a tojás sárgákat, a zsiradékot és a rumot. Elkeverjük, ezután rátesszük a lisztet, a lisztre a sót és összekeverjük a keverőlapáttal. Annyi meleg tejet öntünk még rá, hogy galuska sűrűségű tésztánk legyen. Jól összekeverjük, lezárjuk a kelesztőt, és ha kinyílt, már nyújthatjuk is a tésztát!

 

Kalács, bukta, aranygaluska, kakaós csiga, túrós táska

Ezekhez is a fánk alapot készítjük, csak 10 dkg olvasztott margarint is teszünk bele akkor, amikor az olajat. Ilyenkor kicsit sűrűbb tésztát állítunk össze. Kicsit kevesebb a tej, a cukrot is szaporítjuk plusz 2 kanállal, mert a kelt tésztához több kell. Csak a fánkhoz nem szabad többet tenni, mert lehúzza a tésztát!

 

Lángos

Hozzávalók:

 0, 5 kg liszt, kb. 2 dl tej, 2 dl víz, 3 dkg élesztő, 1 evőkanál étolaj, 1 evőkanál só, pici cukor.

Elkészítése:

 A meleg tej és víz felét beleöntjük a kelesztőbe, pici cukrot teszünk bele. Elkeverjük, hogy a cukor feloldódjon. Utána belemorzsoljuk az élesztőt, hozzátesszük az olajat és elkeverjük. Ezután rátesszük a lisztet és a sót, összekeverjük, és annyi tej - víz keveréket öntünk hozzá, hogy galuska sűrűségű tésztát kapjunk. A gyorskelesztőt lezárjuk, és ha kinyílt, kiöntjük a tésztát az olajozott gyúrólapra, kinyújtjuk, szaggatjuk, s már süthetjük is a finom lángosokat.

 

Krumplis lángos

Ugyanúgy készül, mint a sima lángos, csak amikor a lisztet teszem hozzá, akkor hozzákeverek 2 db főtt, áttört kihűlt burgonyát is.

 

Sajtos pogácsa

Hozzávalók:

 1/2 kg liszt, 3 dkg élesztő, 1 tejföl, kb. 2 dl tej, 1 tojás, 10 dkg margarin, só, 20 dkg reszelt sajt, pici cukor

Elkészítése:

 A meleg tej 3/4 részét beleöntjük a kelesztőbe pici cukorral. Belemorzsoljuk az élesztőt és összekeverjük. Beletesszük a tojást, az olvasztott margarint, a tejfölt és elkeverjük. Utána rátesszük a lisztet, sót és keverőkanállal elkeverjük. Annyi tejet öntünk hozzá, hogy keverni tudjuk a tésztát. Tetejét meglisztezzük, a kelesztőt lezárjuk, és egy fél órát pihentetjük. Utána kisodorjuk, pihentetés nélkül kb. 3-szor meghajtogatjuk, s mindig újra kisodorjuk. Ezek után tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, kiszaggatjuk és már süthetjük is !

 

Túrós kifli olajban sütve

Hozzávalók:

 1/2 kanál cukor, 1/2 kanál olaj vagy 5 dkg olvasztott margarin, 1,5 dl tej, 25 dkg túró, 2 tojás sárgája, 3 dkg élesztő, 1 teáskanál rum, 1 kávéskanál só, 30 dkg liszt.

Elkészítése:

A kelesztő tálba tesszük a cukrot, ráöntjük a forró tejet, hozzáadjuk a meleg túrót. Összekeverés után morzsoljuk rá az élesztőt. Tegyük hozzá a tojás sárgáját, olajat, és a rumot. A lisztbe keverjük a sót, és ezt is a masszához adjuk. Jól elkeverjük, majd kelesztjük. A megkelt tésztát cipókra osztjuk, /ebből kb. 5 cipó lesz / majd külön - külön / kb. 3 mm / vékony kör alakúra nyújtjuk, és 8 részre vágjuk. Kifli formákra feltekerjük, 5 - 10 percig pihentetjük, kelesztjük, majd forró olajban kisütjük.

Melegen, vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.

 

Sajtos pogi v. rúd

Hozzávalók:

40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 15 dkg reszelt sajt, 1 mokkáskanál só, 2 dl tejföl, 2 dkg élesztő, 1 tojás a bekenéshez.

Elkészítése:

 A lisztet elmorzsoljuk az élesztővel és a margarinnal. Hozzáadjuk a reszelt sajtot / melyből kihagyunk a tetejére / a sót és a tejfölt, jól összedolgozzuk és kicsit pihentetjük. Meghajtogatjuk 3 - 4 szer, majd kinyújtjuk. Megkenjük tojással, a maradék sajtot a tetejére szórjuk. Ezután kiszaggatjuk és megsütjük.

 

Töpörtyűs pogácsa

Hozzávalók:

1 kg liszt, 1/4 kg zsír, 30 dkg tepertő (darálva), 2 dl tej, 1 evőkanál cukor, 5 dkg élesztő, 2 tojássárgája, 3 dkg só, 1 pohár tejföl, bors, kevés rum.

Elkészítése:

 A tejben az élesztőt felfuttatjuk, rátesszük a lisztre, kovászt csinálunk . Külön a töpörtyűt a zsírral, tojással és a tejfölös sóval összeállítjuk, majd a kettőt összegyúrjuk.

Hajtogatjuk 2-3-szor, a tetejét bevagdossuk és megsütjük.

 Pizza tészta l.

Hozzávalók:

50 dkg liszt, 20 dkg margarin, 2 dkg élesztő, kb. 3,5 dl tej, 1 tojás sárgája, só

Elkészítése:

A szokásos tupperes kelt tészta elkészítése alapján.

 

Pizza tészta 2.

Hozzávalók:

 20 dkg liszt, 1 dkg élesztő, 1½ dl víz,1 csapott teáskanál. só, 2 evőkanál étolaj

Elkészítése:

A szokásos tupperes kelt tészta elkészítése alapján.

 

 

Pizza tészta 3

40 dkg rétesliszt

2 dkg élesztő,vagy 1 cs szárított élesztő

3 dl langyos víz

1 csapott evőkanál só

1 evőkanál cukor

fél dl olaj.

összekeverjük,kelesztjük.

 

 

Pizza töltelékek

1. A tésztát ketchuppal, vagy pizzakrémmel megkenjük, tetejére felvágottat (Párizsi, Zala stb.) vagy sonkaszeleteket teszünk párolt zöldségekkel (mexikói zöldségkeverék). A végén ízlés szerint önthetünk még rá ketchupot. Legvégén reszelt sajttal szórjuk meg.

2. Ketchup, párolt gomba, zöldségkeverék, sajt.

3. A tésztát tejföllel megkenjük, arra kockára vágott párolt csirkemellet, és arra ananászdarabokat teszünk, a tetejére reszelt sajtot szórunk.

4. Négy csirkecombból pörköltet készítünk, a húst lecsontozzuk, apróra vágjuk, a tésztára sajtot szórunk, rátesszük a pörköltet. Paradicsompaprikát, vöröshagymát szelünk a tetejére, és végül reszelt sajttal megszórjuk.

5. Szardellakrém, ketchup, reszelt sajt.

6. Főtt tojás, füstölt kolbász, paprika, paradicsom karikákra vágva, tetejére reszelt sajt.

7. 50 dkg vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 25 dkg paradicsom, 2 evőkanál olaj, csipetnyi só, mokkáskanálnyi oregánó. A megtisztított hagymát karikákra vágjuk, és a kis kockákra aprított fokhagymával együtt az olajon megpároljuk, de nem pirítjuk meg. A párolt hagymát és a paradicsomot is felszeleteljük, majd ráterítjük a tésztára. Sóval és oregánóval megszórjuk, előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük.

 

Pizza tekercs

Hozzávalók:

Tészta: 2,5 dl tej, 2 dkg élesztő, 1 kávéskanál cukor, 40 dkg liszt, 5 evőkanál étolaj, só

Töltelék: 40 dkg löncs, ketchup, sűrített paradicsom, 1 fej közepes hagyma, só, bors, oregánó, vagy pizzafűszer + reszelt sajt

Elkészítése:

A tésztát a szokásos módon elkészítjük a gyorskelesztőben, majd megkelesztjük. A hagymát lereszeljük, egy kis olajon megpároljuk, beleteszünk egy kis sűrített paradicsomot, ketchupot, vagy készen kapható pizzakrémet. Ezt összekeverjük a krumplinyomóval összetört löncshússal. A pizza tésztát olajos gyúrólapon nyújtjuk, és megkenjük a krémmel, ezután feltekerjük, mint a kakaós csigát. Elvágjuk 1-1,5 cm-es darabokra, tepsibe rakjuk, tetejére reszelt sajtot szórunk, és megsütjük.

 

Rázott pizza

Hozzávalók:

20 dkg reszelt sajt (tegyél félre egy keveset a tetejére), 2,5 dl tej, 20 dkg liszt, 3 db tojás,

1 fej vöröshagyma, 20 dkg szalámi (fűszeres: olasz, soproni, stb.), 1 db piros paprika, 1 db zöldpaprika, 4 fej gomba, só, bors pizza fűszer

Elkészítése:

Az egészet rázzuk össze a gyorskelesztőben. Olajozzunk meg egy tepsit, öntsük rá a kész masszát, a szórjuk meg sajttal. Díszítésnek tehetünk a tetejére karikára vágott paradicsomot, zöldpaprikát. Forró sütőben kb. 25 percig süssük.

   

Címkék: gyorskelesztőhö receptek

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu