Tupperware: Esőnap mézeskaláccsal

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tupperware rajongók közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1080 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 85 db
  • Blogbejegyzések - 187 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Tupperware rajongók vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Esőnap mézeskaláccsal

2012. 04. 05. cs, - 15:38 — Petrits Szilveszter

Gyönyörű ez a tavasz, öröm a szabadban sétálni. És hétvégén húsvét, hosszú hétvége, gyerekeknek tavaszi szünet.

Egyelten gond van csupán:
Mindenki esőt ígér. Még a szamarak is bőgnek.

Mai bejegyzésemmel azoknak szeretnék segíteni, akik szeretnek kézműveskedni, játszani, az időt hasznosan eltölteni. Ha gyerekek is vannak a közelben, az csak hab a tortán.

Egy olyan mézeskalács készítését mutatom be lépésről lépésre, amihez nincs szükség semmilyen eszközre, nagyon egyszerű, mégis megdolgoztatja a fantáziát, és remek szórakozás nyújt.

Biztosan tudom, mert kipróbáltam. Erről lesz szó:

Jópofa mézeskalács Jól néz ki igaz? Nézzük,mi kell hozzá!

Íme a recept (ismerős lehet, ha Ön az Online Tanfolyamunk vagy receptklubunk olvasója)

Hozzávalók:
  • 80 dkg liszt
  • 300 g margarin
  • 1,5 dl méz
  • 30 dkg cukor
  • fahéj, gyömbér, szegfűszeg vagy egyszerűen mézeskalács fűszerkeverék
  • 3 tojás
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
A tészta elkészítése:

A margarint a mézzel, cukorral és a fűszerekkel felfőzzük (nem kell felforrnia, elég 40-50 fokra melegíteni, hogy a méz értékes anyagai minél kevésbé sérüljenek). Kihűlés után hozzáadjuk a tojást és a szódabikarbónával elkevert lisztet, és alaposan átgyúrjuk. Előfordulhat, hogy a liszt minősége miatt a tésztát puhának, kenődősnek érezzük. Ez esetben gyúrjunk még hozzá egy kevés lisztet. Ezután a tésztát hűvös helyen néhány órát pihentetjük, célszerű másnapig várni a további munkával.

A tésztából kis darabot lecsípünk, szép egyenletes gombóccá formáljuk, majd enyhén lisztes asztalon vékonyra sodorjuk.

sodorjuk ki a mézeskalács tészta gombócot!

A kígyóból aztán olyan figurákat tekerhetünk, amilyet csak szeretnénk. Az alábbi képsoron egy pillangót kíszítek, de mint látni fogja tulajdonképpen bármilyen állatforma készíthető így.
Íme:

Tippek:
  • Ne használjon túl sok lisztet a sodrásnál, mert a figura nem sül össze olyan szépen.
  • Megkenheti tojás sárgájával is, hogy szép fényes legyen.

Sok sikert, jó szórakozást kívánok.

Petrits Szilveszter blogja

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu